Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry kochane!
U mnie już herbata z imbirem
Czy wy też macie takie ciążowe sny?? Ja już drugą noc z rzędu śnię, że biegam jako ciężarna i wszystkim ściemniam że nie piję bo mam postanowienie - rok trzeźwościZołzimagic, Plastelina lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Ja się dziś średnio czuję w nocy biały mnie brzuch chyba mój lokator się zaczyna powiększać
Co do snów to miałam okropny ! Śniło mi się, że babcia mi zmarła a ja nie zdarzyła mi jej powiedzieć o ciąży po godzinie zobaczyłam ją żywa w drzwiach i się okazało że jednak nie umarla.
W przeciągu 4 lat straciłam 3 bliskie i bardzo ważne osoby w moim życiu jedna zginęła w wypadku spowodowanym przez gówniarza jedna przez raka a trzecia miała udar który był rozległy. -
nick nieaktualny
-
zubii wrote:Witajcie
Ja się dziś średnio czuję w nocy biały mnie brzuch chyba mój lokator się zaczyna powiększać
Co do snów to miałam okropny ! Śniło mi się, że babcia mi zmarła a ja nie zdarzyła mi jej powiedzieć o ciąży po godzinie zobaczyłam ją żywa w drzwiach i się okazało że jednak nie umarla.
W przeciągu 4 lat straciłam 3 bliskie i bardzo ważne osoby w moim życiu jedna zginęła w wypadku spowodowanym przez gówniarza jedna przez raka a trzecia miała udar który był rozległy.
Oj... współczuję
Wczoraj czytałam fajny artykuł w książce na temat snów w ciąży - ze wydają sie bardzo realistyczne.....
Dzisiaj przydażył mi sie tez bardzo realistyczny sen, po obudzeniu cieszyłam sie ze to sen. Śniło mi sie że serduszkowaliśmy z moim mężem a pózniej miałam plamienia. Masakra !zubii lubi tę wiadomość
Mika -
Izabell2016 wrote:Oj... współczuję
Wczoraj czytałam fajny artykuł w książce na temat snów w ciąży - ze wydają sie bardzo realistyczne.....
Dzisiaj przydażył mi sie tez bardzo realistyczny sen, po obudzeniu cieszyłam sie ze to sen. Śniło mi sie że serduszkowaliśmy z moim mężem a pózniej miałam plamienia. Masakra !
Z reguły nie pamietalam snów na drugi dzień a te moje ostatnie to jakbym film oglądałaIzabell2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzabell2016 wrote:Oj... współczuję
Dzisiaj przydażył mi sie tez bardzo realistyczny sen, po obudzeniu cieszyłam sie ze to sen. Śniło mi sie że serduszkowaliśmy z moim mężem a pózniej miałam plamienia. Masakra !
Ja też taki miałam kilka dni temu. Ze po zaczęłam plamić i wiedziałam już, że poroniłam. To pewnie strach...Izabell2016 lubi tę wiadomość
-
Sny są odzwierciedleniem naszych myśli. To o czym myślimy, martwimy się, lub gdzieś głęboko w nas siedzi, objawia się często w różny sposób pod postacią snu. A dlatego mamy wyraźne sny w ciąży... bo dużo myślimy, martwimy, zastanawiamy się.
zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość
Mika -
nick nieaktualny
-
stay wrote:Hej. Czytam was ciągle ale jakoś nie mam siły nic pisać. Jutro prawdopodobnie wychodzę ze szpitala. Krwawienia już nie ma tylko plamienia. Mam brać luteine bo progesteron wyszedł bardzo słaby
To dobra wiadomość STAY. Bedzie juz coraz lepiej ja tez w środę wylądowałam na izbie przyjęć w szpitalu z plamieniem. Dostałam 3x2 Duphaston i 2x1 Luteinę i jest już ok mój progesteron był na poziomie 4,5
Mika -
Dzień dobry. . Chciałam was przeprosić bo doszłam do wniosku, że nie powinnam pisać takich rzeczy jak wczoraj. Każdy tutaj chce się cieszyć ciąża i ja też. Więc nie powinnam pisać tego co było kiedyś i jak się skończyło.
Mam nadzieję, że nikogo nie wprowadzilam w zły nastrój, jeśli tak to przepraszam. U was i mam nadzieję u mnie będzie wszystko dobrze aż do września kiedy w końcu będziemy mogły przytulic maluszki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 10:12
Izabell2016, nowamamusia lubią tę wiadomość
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, też tak mam z tymi snami, są dziwne, realistyczne i potem je pamiętam, a w nocy budzę się kilka razy do toalety i potem nie mogę zasnąć. Czy Wy też tak macie, że to uczucie rozciągania macicy pojawia się wieczorem, jak kładziecie się do łóżka? Zastanawiam się jaki jest tego mechanizm, a może po prostu w ciągu dnia tego nie zauważam. Leonore jesteś silną dziewczyną, podziwiam Cię i trzymam kciuki, straciłam moje ciąże dużo wcześniej i nie mogę sobie wyobrazić, przez co Ty musiałaś przejść.
-
Hej dziewczyny ja dziś obudziłam się z myślą że to niemożliwe że jestem w ciąży...Od kilku dni mnie to męczy i dręczy
Wcześniej bolały mnie sutki i były lekko nabrzmiałe. Były inne niż przed ciążą.
Na wizycie byłam w zeszły poniedziałek i już wtedy piersi były takie bardziej zwiotczałe- choć mam bardzo małe to dało sie wyczuć różnicę i dr badał mnie już dwa razy i też stwierdził że ostatnio były nieco inne. Ale serducha biły dwa. Od poniedziałku czasami sutki jszcze bolały a teraz już nic. Komlpletnie.
Jestem w ciąży bliźniaczej więc teoretycznie powinnam mieć bardziej odczuwalne dolegliwości ciążowe...w dodatku biorę sporo progesteronu co również powinno potęgować objawy. A u mnie zero objawów. Nic kompletnie. I zaczyna mnie to martwić. Następna wizyta dopiero w czwartek i chyba oszaleję do tego czasu
Dodam że u mnie jutro pierwszy dzień 9 tygodnia według OM... -
Monako mnie też piersi nie bolą a bolały wcześniej. Myślę, że mają jeszcze dużo czasu na rosnieniecie i jeszcze będą boleć
Leonore spokojnie, od tego tu jesteśmy, żeby pisać o wszystkim. Będzie dobrze.
Ja86, Stay mam nadzieję, że jutro już będziecie w domku odpoczywaćIzabell2016 lubi tę wiadomość