X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ❤ ja wcześnie kładę sie spać ale po 6 juz sie budzę i nie moge usnąc :/ a samopoczucie dobre :D oprócz zmęczenia nic mi nie dolega. A jak u was dziewczynki :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane!
    U mnie już herbata z imbirem ;)
    Czy wy też macie takie ciążowe sny?? Ja już drugą noc z rzędu śnię, że biegam jako ciężarna i wszystkim ściemniam że nie piję bo mam postanowienie - rok trzeźwości :P

Zołzimagic, Plastelina lubią tę wiadomość

• Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj termin @. Ale temp 37. Dokuczaja mi tylko mocno wrażliwe piersi ;)

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • zubii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja się dziś średnio czuję w nocy biały mnie brzuch chyba mój lokator się zaczyna powiększać ;)

Co do snów to miałam okropny ! Śniło mi się, że babcia mi zmarła a ja nie zdarzyła mi jej powiedzieć o ciąży po godzinie zobaczyłam ją żywa w drzwiach i się okazało że jednak nie umarla.

W przeciągu 4 lat straciłam 3 bliskie i bardzo ważne osoby w moim życiu jedna zginęła w wypadku spowodowanym przez gówniarza jedna przez raka a trzecia miała udar który był rozległy.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie też już herbatka z imbirem stoi.
    U mnie sny stały się znacznie wyrazniejsze

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Hej. U mnie też już herbatka z imbirem stoi.
    U mnie sny stały się znacznie wyrazniejsze
    Moje też takie są! Normalnie jakbym film w 3D ogłądała :D

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Witajcie

Ja się dziś średnio czuję w nocy biały mnie brzuch chyba mój lokator się zaczyna powiększać ;)

Co do snów to miałam okropny ! Śniło mi się, że babcia mi zmarła a ja nie zdarzyła mi jej powiedzieć o ciąży po godzinie zobaczyłam ją żywa w drzwiach i się okazało że jednak nie umarla.

W przeciągu 4 lat straciłam 3 bliskie i bardzo ważne osoby w moim życiu jedna zginęła w wypadku spowodowanym przez gówniarza jedna przez raka a trzecia miała udar który był rozległy.

Oj... współczuję :(
    Wczoraj czytałam fajny artykuł w książce na temat snów w ciąży - ze wydają sie bardzo realistyczne.....
    Dzisiaj przydażył mi sie tez bardzo realistyczny sen, po obudzeniu cieszyłam sie ze to sen. Śniło mi sie że serduszkowaliśmy z moim mężem a pózniej miałam plamienia. Masakra !

zubii lubi tę wiadomość

Mika
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Leżę jeszcze w łóżku i nie mam siły wstawać ;) Chyba jeszcze trochę poleniuchuje. Samopoczucie bardzo dobre :)

Miłego dnia

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Wczoraj czytałam fajny artykuł w książce na temat snów w ciąży - ze wydają sie bardzo realistyczne.....
    Dzisiaj przydażył mi sie tez bardzo realistyczny sen, po obudzeniu cieszyłam sie ze to sen. Śniło mi sie że serduszkowaliśmy z moim mężem a pózniej miałam plamienia. Masakra !
    Właśnie ja też mialam podobny sen. Też serduszkowalismy z mężem ale w zaawansowanej ciąży i po tym zaczelam rodzic :o
    Z reguły nie pamietalam snów na drugi dzień a te moje ostatnie to jakbym film oglądała

Izabell2016 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:

Ja też taki miałam kilka dni temu. Ze po <3 zaczęłam plamić i wiedziałam już, że poroniłam. To pewnie strach...

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny są odzwierciedleniem naszych myśli. To o czym myślimy, martwimy się, lub gdzieś głęboko w nas siedzi, objawia się często w różny sposób pod postacią snu. A dlatego mamy wyraźne sny w ciąży... bo dużo myślimy, martwimy, zastanawiamy się.

zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość

Mika
  • stay Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czytam was ciągle ale jakoś nie mam siły nic pisać. Jutro prawdopodobnie wychodzę ze szpitala. Krwawienia już nie ma tylko plamienia. Mam brać luteine bo progesteron wyszedł bardzo słaby

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś za to śniły mi się słonie :) całe stado biegające po plaży. W senniku piszą, żę to bardzo dobry omen ;)

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Hej. Czytam was ciągle ale jakoś nie mam siły nic pisać. Jutro prawdopodobnie wychodzę ze szpitala. Krwawienia już nie ma tylko plamienia. Mam brać luteine bo progesteron wyszedł bardzo słaby

To dobra wiadomość STAY. Bedzie juz coraz lepiej :) ja tez w środę wylądowałam na izbie przyjęć w szpitalu z plamieniem. Dostałam 3x2 Duphaston i 2x1 Luteinę i jest już ok :) mój progesteron był na poziomie 4,5

Mika
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Witamy :)
    W poniedzialek już na pewno fasolka się pojawi .Na którego masz termin? ;)

Na 6 września; )

Dreamy lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez jutro wychodze ze szpitala, cukier skacze od 90 do 110 jak chce, mimo stosowania sie do diety,
    Ja chce juzz do domu.....

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :). Chciałam was przeprosić bo doszłam do wniosku, że nie powinnam pisać takich rzeczy jak wczoraj. Każdy tutaj chce się cieszyć ciąża i ja też. Więc nie powinnam pisać tego co było kiedyś i jak się skończyło.
    Mam nadzieję, że nikogo nie wprowadzilam w zły nastrój, jeśli tak to przepraszam. U was i mam nadzieję u mnie będzie wszystko dobrze aż do września kiedy w końcu będziemy mogły przytulic maluszki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 10:12

Izabell2016, nowamamusia lubią tę wiadomość

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, też tak mam z tymi snami, są dziwne, realistyczne i potem je pamiętam, a w nocy budzę się kilka razy do toalety i potem nie mogę zasnąć. Czy Wy też tak macie, że to uczucie rozciągania macicy pojawia się wieczorem, jak kładziecie się do łóżka? Zastanawiam się jaki jest tego mechanizm, a może po prostu w ciągu dnia tego nie zauważam. Leonore jesteś silną dziewczyną, podziwiam Cię i trzymam kciuki, straciłam moje ciąże dużo wcześniej i nie mogę sobie wyobrazić, przez co Ty musiałaś przejść.

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś obudziłam się z myślą że to niemożliwe że jestem w ciąży...Od kilku dni mnie to męczy i dręczy :/
    Wcześniej bolały mnie sutki i były lekko nabrzmiałe. Były inne niż przed ciążą.
    Na wizycie byłam w zeszły poniedziałek i już wtedy piersi były takie bardziej zwiotczałe- choć mam bardzo małe to dało sie wyczuć różnicę i dr badał mnie już dwa razy i też stwierdził że ostatnio były nieco inne. Ale serducha biły dwa. Od poniedziałku czasami sutki jszcze bolały a teraz już nic. Komlpletnie.
    Jestem w ciąży bliźniaczej więc teoretycznie powinnam mieć bardziej odczuwalne dolegliwości ciążowe...w dodatku biorę sporo progesteronu co również powinno potęgować objawy. A u mnie zero objawów. Nic kompletnie. I zaczyna mnie to martwić. Następna wizyta dopiero w czwartek i chyba oszaleję do tego czasu :(
    Dodam że u mnie jutro pierwszy dzień 9 tygodnia według OM...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako mnie też piersi nie bolą a bolały wcześniej. Myślę, że mają jeszcze dużo czasu na rosnieniecie i jeszcze będą boleć :)

Leonore spokojnie, od tego tu jesteśmy, żeby pisać o wszystkim. :) Będzie dobrze.

Ja86, Stay mam nadzieję, że jutro już będziecie w domku odpoczywać

Nasz okruszek
    IruBp2.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ