X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka17 wrote:
    4 tydzien 6 dzień. Obliczalam betę na Belly i jest w normie. Mam nadzieję, że tym razem będzie ok. Niestety w poprzednich dwóch ciązach nie robiłam bety więc nie ma porównania. Zobaczymy w poniedziałek czy lekarka już coś zobaczy na usg.
    Myślę że pęcherzyk już będzie.:) Na zarodka chyba jeszcze za wcześnie

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Ale super! Cieszę się, że wszystko w porządku. Kiedy następna wizyta? Teraz z blizniakami to chyba częściej?
    Mam ci zmienić termin na liście?
    Mozesz zmienic..choc to w sumie nie ma znaczenua bo i tak bede pewnie wczesniej rodzic.
    Dzis byla ostatnia wizyta w klinice, teraz wybieram lekarza, u ktorego bede prowadzic ciaze. Nie wiem kiedy kolejna wizyta gdyz udam sie na nia do przychodni przyszpitalnej na NFZ. A nie wiem jak to ogarne bo rozpieszczona jestem prywatna opika madyczna. Jutro poczytam jak sie umawia na wizyty itp.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym tygodniu prawdziwy wysyp serduszek :) oby kolejne były równie owocne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 17:17

Gosia1989, nowamamusia, Kesjaa, zubii lubią tę wiadomość

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny! ;)
    Nieśmiało jeszcze, ale dołączam do grona Mamusiek!;)
    Nieśmiało, gdyż test, a właściwie 3 testy robilam od 2 do 6 stycznia, oczywiście wszystkie pozytywne, natomiast wczoraj bylam na pierwszej wizycie u gina i na usg pecherzyk jest ale zarodka brak :( a to juz 6t+4d... w poniedziałek mam powtórkę badania. Byłam prywatnie, sprzet nowy, lekarz staranny. W poniedziałek bylam na NFZ to ruchem rąk wyczuł tylko powiekszona macice i kazal sie zjawic za 2 tygodnie, ale juz sie mnie nie doczeka;) dodam, że kompletnie nie znam sie na ciążach porodach itd. No bo skąd, skoro to moja pierwsza, ktora zresztą jest nadal dla mnie ogromnym szokiem mimo nie najmlodszego juz rocznika ;) brak antykoncepcji przez jeden miesiac i bach! ;)

nowamamusia, Bacardi90, Gosia1989, Dreamy, Saori lubią tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarzyła się Wam już w 1 trymestrze biegunka? Mnie przed chwilą strasznie, nie mogłam wyjść z łazienki.

Mika
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Witajcie Dziewczyny! ;)
    Nieśmiało, gdyż test, a właściwie 3 testy robilam od 2 do 6 stycznia, oczywiście wszystkie pozytywne, natomiast wczoraj bylam na pierwszej wizycie u gina i na usg pecherzyk jest ale zarodka brak :( a to juz 6t+4d... w poniedziałek mam powtórkę badania. Byłam prywatnie, sprzet nowy, lekarz staranny. W poniedziałek bylam na NFZ to ruchem rąk wyczuł tylko powiekszona macice i kazal sie zjawic za 2 tygodnie, ale juz sie mnie nie doczeka;) dodam, że kompletnie nie znam sie na ciążach porodach itd. No bo skąd, skoro to moja pierwsza, ktora zresztą jest nadal dla mnie ogromnym szokiem mimo nie najmlodszego juz rocznika ;) brak antykoncepcji przez jeden miesiac i bach! ;)
    Witamy :) a ile miał twój pęcherzyk? Czasami zarodek pojawia się później . myślę, że w poniedziałek już zobaczysz zarodka :)

<3 Stella <3
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Witajcie Dziewczyny! ;)

Witaj Marcia!! Nic się nie przejmuj i tak sie zdarza, nie ma co sie do końca sugerować dniem ostatniej @ do wyliczenia tygodnia ciąży. Sporo kobiet wybiera sie na 1 wiztyę pomiędzy 7/8 tygodniem zeby było cos widać. Czekamy na pozytywne wiadomości w poniedziałek

Mika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Marcia i nic się nie martw. Na pewno wszystko będzie dobrze :)

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nazywa ta książka o ciazy która ostatnio ktoś polecał? ;)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych mam, witamy. Bardzo się cieszę, że pozytywnych informacji z wizyt, a za te z Was, które czekają na rozwój sytuacji mocno trzymam kciuki.

Co do zakazanych produktów to nie powinno się jeść serów pleśniowych tylko dlatego, że często są robione z niepasteryzowanego mleka. Jeśli w składzie jest tylko mleko pasteryzowane można jeść :)

Miłego wieczoru!

Kesjaa lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, kilka slow o mnie:) Mam corcie dwulatke:) teraz staralismy sie o rodzenstwo, to byl 3cykl staran.. Wizyte u gina mam za dwa tyg, a w pn powtorze bete:) pozdrawiam Was wszystkie!

Saori, Gosia1989, Kesjaa, nowamamusia, Suri_, Fruska, karm3lka, Gosiaczek, Dreamy, justa. lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Ja juz po dzisiejszej wizycie i wszystko gra ;)
    Moj gin tez widzial bijace serduszko i zalozyl mi karte ciazy ;)
    Mowil ze na badania wysle mnie nastepnym razem :)

Saori, Gosia1989, Kesjaa, nowamamusia, Suri_, Fruska, Dreamy, bizona, Biedronka7 lubią tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas ciaza zaskoczyła ;) Ale oboje jesteśmy szczęśliwi. Gdyby nie taka niespodzianka to nie wiem kiedy byłby ten "odpowiedni" czas na dziecko :) Więc dobrze, że tak się stało :D

Możliwe, że w tym tygodniu jednak przejdę się szybciej do ginekologa, zeby chociaż pęcherzyk zobaczyć.

Dziewczyny powiedzialyscie już najbliższym o ciazy? U mnie na razie wie tylko mąż.

Gratuluję wszystkim serduszek :)

Kesjaa lubi tę wiadomość

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że ja w poprzedniej ciąży jedynie czego unikalam to czpisów i kolorowych wód gazowanych. Czasami jak miałam straszną ochotę to po prostu troszkę się napilam ☺ Pewnie już to wiecie ale przed usg dobrze zjeść coś słodkiego żeby dzidziuś się ruszał. Chociaż mój lekarz nie był zadowolony na prenatalnych bo mała strasznie skakala i nie mógł jej pomierzyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 19:43

Kesjaa, Dreamy lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff przebrnęłam przez cały dzień :)

Dreamy, nowamamusia, wisienka gratuluję serduszek <3

Witam nowe Mamusie :)

Kiciakocia trzymaj się ciepło, nie denerwuj się, na pewno będzie wszystko w porządku!

Co do jajek - tak jak pisała Azorczynka salmonella jest na skorupce. Zanim gotujemy jajko warto je porządnie umyć . Także myślę, że jajka na miękko są ok.

Surowe mięso, ryby, owoce morza czy wędzone ryby - to jest za mało obróbka termiczna, żeby pozbyć się ewentualnych bakterii.

Co do pleśniowych znalazłam takie coś - "podobnie jak sery typu camembert, feta czy oscypek mogą zawierać bakterie z rodzaju listeria, będące przyczyną listeriozy, choroby groźnej dla płodu (jej skutkiem może być zapalenie opon mózgowych u noworodka lub urodzenie martwego dziecka)."

Co do seksu - jeśli nie ma krwawienia etc to nie ma przeciwwskazań w I trymestrze. Ja się skusiłam i muszę powiedzieć, ze całkiem całkiem ;) Całe ciało odbiera inaczej bodźce ;)

Kesjaa, Princesska lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj powiedziałam o ciazy mojemu :D
    Nie mógł uwierzyć i aż mu łezka poszła ;)

Informować reszty na razie nie chcemy. Fajnie byłoby wytrzymać jak najdłużej i zrobić wszystkim niespodziankę :)

Karolka12345, Fruska, Dreamy lubią tę wiadomość

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori wrote:
    Nas ciaza zaskoczyła ;) Ale oboje jesteśmy szczęśliwi. Gdyby nie taka niespodzianka to nie wiem kiedy byłby ten "odpowiedni" czas na dziecko :) Więc dobrze, że tak się stało :D

Możliwe, że w tym tygodniu jednak przejdę się szybciej do ginekologa, zeby chociaż pęcherzyk zobaczyć.

Dziewczyny powiedzialyscie już najbliższym o ciazy? U mnie na razie wie tylko mąż.

Gratuluję wszystkim serduszek :)
    U mnie tylko pasierb nie wie. Inni ze względu na to iż pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi i jestem na L4 wiedzą. Młodemu powiemy jak serce będzie. By się nikt przypadkiem przed nim nie wygadał. 1 lutego ma urodziny wiec może będzie to prezent urodzinowy.

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro informujemy rodziców :D damy im w kopertach zdjęcie usg i w jednym czasie będą musieli otworzyć :D Bedzie śmiesznie widzieć ich reakcje. A potem albo przed powiemy o zaręczynowe i o ślubie. No właśnie nie wiem co najpierw lepiej powiedzieć...:D

Ja86, Dreamy lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzisiaj smoczka i mi lepiej. Nie wierzę w żadne zabobony i zapeszanie :D mam zamiar cieszyć się ciąża i nie widzę nic złego w tym żeby już kupować rzeczy albo chociaż drobiazgi dla maluszka. W końcu jestem w ciąży. Nie ma żadnej granicy od którego tygodnia można kupować ;)

Suri_, zubii, joaska1985, Dreamy lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Jak się nazywa ta książka o ciazy która ostatnio ktoś polecał? ;)
    Twoja ciąża tydzień po tygodniu Autor:Regan Lesley
    http://www.empik.com/twoja-ciaza-tydzien-po-tygodniu-regan-lesley,p1124444792,ksiazka-p

u mnie dziś pierwsze rzyganko zaliczone :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 20:32

Dreamy lubi tę wiadomość

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ