X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka17 wrote:
    4 tydzien 6 dzień. Obliczalam betę na Belly i jest w normie. Mam nadzieję, że tym razem będzie ok. Niestety w poprzednich dwóch ciązach nie robiłam bety więc nie ma porównania. Zobaczymy w poniedziałek czy lekarka już coś zobaczy na usg.
    Myślę że pęcherzyk już będzie.:) Na zarodka chyba jeszcze za wcześnie

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Ale super! Cieszę się, że wszystko w porządku. Kiedy następna wizyta? Teraz z blizniakami to chyba częściej?
    Mam ci zmienić termin na liście?
    Mozesz zmienic..choc to w sumie nie ma znaczenua bo i tak bede pewnie wczesniej rodzic.
    Dzis byla ostatnia wizyta w klinice, teraz wybieram lekarza, u ktorego bede prowadzic ciaze. Nie wiem kiedy kolejna wizyta gdyz udam sie na nia do przychodni przyszpitalnej na NFZ. A nie wiem jak to ogarne bo rozpieszczona jestem prywatna opika madyczna. Jutro poczytam jak sie umawia na wizyty itp.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym tygodniu prawdziwy wysyp serduszek :) oby kolejne były równie owocne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 17:17

Gosia1989, nowamamusia, Kesjaa, zubii lubią tę wiadomość

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny! ;)
    Nieśmiało jeszcze, ale dołączam do grona Mamusiek!;)
    Nieśmiało, gdyż test, a właściwie 3 testy robilam od 2 do 6 stycznia, oczywiście wszystkie pozytywne, natomiast wczoraj bylam na pierwszej wizycie u gina i na usg pecherzyk jest ale zarodka brak :( a to juz 6t+4d... w poniedziałek mam powtórkę badania. Byłam prywatnie, sprzet nowy, lekarz staranny. W poniedziałek bylam na NFZ to ruchem rąk wyczuł tylko powiekszona macice i kazal sie zjawic za 2 tygodnie, ale juz sie mnie nie doczeka;) dodam, że kompletnie nie znam sie na ciążach porodach itd. No bo skąd, skoro to moja pierwsza, ktora zresztą jest nadal dla mnie ogromnym szokiem mimo nie najmlodszego juz rocznika ;) brak antykoncepcji przez jeden miesiac i bach! ;)

nowamamusia, Bacardi90, Gosia1989, Dreamy, Saori lubią tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarzyła się Wam już w 1 trymestrze biegunka? Mnie przed chwilą strasznie, nie mogłam wyjść z łazienki.

Mika
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Witajcie Dziewczyny! ;)
    Nieśmiało, gdyż test, a właściwie 3 testy robilam od 2 do 6 stycznia, oczywiście wszystkie pozytywne, natomiast wczoraj bylam na pierwszej wizycie u gina i na usg pecherzyk jest ale zarodka brak :( a to juz 6t+4d... w poniedziałek mam powtórkę badania. Byłam prywatnie, sprzet nowy, lekarz staranny. W poniedziałek bylam na NFZ to ruchem rąk wyczuł tylko powiekszona macice i kazal sie zjawic za 2 tygodnie, ale juz sie mnie nie doczeka;) dodam, że kompletnie nie znam sie na ciążach porodach itd. No bo skąd, skoro to moja pierwsza, ktora zresztą jest nadal dla mnie ogromnym szokiem mimo nie najmlodszego juz rocznika ;) brak antykoncepcji przez jeden miesiac i bach! ;)
    Witamy :) a ile miał twój pęcherzyk? Czasami zarodek pojawia się później . myślę, że w poniedziałek już zobaczysz zarodka :)

<3 Stella <3
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Witajcie Dziewczyny! ;)

Witaj Marcia!! Nic się nie przejmuj i tak sie zdarza, nie ma co sie do końca sugerować dniem ostatniej @ do wyliczenia tygodnia ciąży. Sporo kobiet wybiera sie na 1 wiztyę pomiędzy 7/8 tygodniem zeby było cos widać. Czekamy na pozytywne wiadomości w poniedziałek

Mika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Marcia i nic się nie martw. Na pewno wszystko będzie dobrze :)

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nazywa ta książka o ciazy która ostatnio ktoś polecał? ;)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych mam, witamy. Bardzo się cieszę, że pozytywnych informacji z wizyt, a za te z Was, które czekają na rozwój sytuacji mocno trzymam kciuki.

Co do zakazanych produktów to nie powinno się jeść serów pleśniowych tylko dlatego, że często są robione z niepasteryzowanego mleka. Jeśli w składzie jest tylko mleko pasteryzowane można jeść :)

Miłego wieczoru!

Kesjaa lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, kilka slow o mnie:) Mam corcie dwulatke:) teraz staralismy sie o rodzenstwo, to byl 3cykl staran.. Wizyte u gina mam za dwa tyg, a w pn powtorze bete:) pozdrawiam Was wszystkie!

Saori, Gosia1989, Kesjaa, nowamamusia, Suri_, Fruska, karm3lka, Gosiaczek, Dreamy, justa. lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Ja juz po dzisiejszej wizycie i wszystko gra ;)
    Moj gin tez widzial bijace serduszko i zalozyl mi karte ciazy ;)
    Mowil ze na badania wysle mnie nastepnym razem :)

Saori, Gosia1989, Kesjaa, nowamamusia, Suri_, Fruska, Dreamy, bizona, Biedronka7 lubią tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas ciaza zaskoczyła ;) Ale oboje jesteśmy szczęśliwi. Gdyby nie taka niespodzianka to nie wiem kiedy byłby ten "odpowiedni" czas na dziecko :) Więc dobrze, że tak się stało :D

Możliwe, że w tym tygodniu jednak przejdę się szybciej do ginekologa, zeby chociaż pęcherzyk zobaczyć.

Dziewczyny powiedzialyscie już najbliższym o ciazy? U mnie na razie wie tylko mąż.

Gratuluję wszystkim serduszek :)

Kesjaa lubi tę wiadomość

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że ja w poprzedniej ciąży jedynie czego unikalam to czpisów i kolorowych wód gazowanych. Czasami jak miałam straszną ochotę to po prostu troszkę się napilam ☺ Pewnie już to wiecie ale przed usg dobrze zjeść coś słodkiego żeby dzidziuś się ruszał. Chociaż mój lekarz nie był zadowolony na prenatalnych bo mała strasznie skakala i nie mógł jej pomierzyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 19:43

Kesjaa, Dreamy lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff przebrnęłam przez cały dzień :)

Dreamy, nowamamusia, wisienka gratuluję serduszek <3

Witam nowe Mamusie :)

Kiciakocia trzymaj się ciepło, nie denerwuj się, na pewno będzie wszystko w porządku!

Co do jajek - tak jak pisała Azorczynka salmonella jest na skorupce. Zanim gotujemy jajko warto je porządnie umyć . Także myślę, że jajka na miękko są ok.

Surowe mięso, ryby, owoce morza czy wędzone ryby - to jest za mało obróbka termiczna, żeby pozbyć się ewentualnych bakterii.

Co do pleśniowych znalazłam takie coś - "podobnie jak sery typu camembert, feta czy oscypek mogą zawierać bakterie z rodzaju listeria, będące przyczyną listeriozy, choroby groźnej dla płodu (jej skutkiem może być zapalenie opon mózgowych u noworodka lub urodzenie martwego dziecka)."

Co do seksu - jeśli nie ma krwawienia etc to nie ma przeciwwskazań w I trymestrze. Ja się skusiłam i muszę powiedzieć, ze całkiem całkiem ;) Całe ciało odbiera inaczej bodźce ;)

Kesjaa, Princesska lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj powiedziałam o ciazy mojemu :D
    Nie mógł uwierzyć i aż mu łezka poszła ;)

Informować reszty na razie nie chcemy. Fajnie byłoby wytrzymać jak najdłużej i zrobić wszystkim niespodziankę :)

Karolka12345, Fruska, Dreamy lubią tę wiadomość

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori wrote:
    Nas ciaza zaskoczyła ;) Ale oboje jesteśmy szczęśliwi. Gdyby nie taka niespodzianka to nie wiem kiedy byłby ten "odpowiedni" czas na dziecko :) Więc dobrze, że tak się stało :D

Możliwe, że w tym tygodniu jednak przejdę się szybciej do ginekologa, zeby chociaż pęcherzyk zobaczyć.

Dziewczyny powiedzialyscie już najbliższym o ciazy? U mnie na razie wie tylko mąż.

Gratuluję wszystkim serduszek :)
    U mnie tylko pasierb nie wie. Inni ze względu na to iż pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi i jestem na L4 wiedzą. Młodemu powiemy jak serce będzie. By się nikt przypadkiem przed nim nie wygadał. 1 lutego ma urodziny wiec może będzie to prezent urodzinowy.

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro informujemy rodziców :D damy im w kopertach zdjęcie usg i w jednym czasie będą musieli otworzyć :D Bedzie śmiesznie widzieć ich reakcje. A potem albo przed powiemy o zaręczynowe i o ślubie. No właśnie nie wiem co najpierw lepiej powiedzieć...:D

Ja86, Dreamy lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzisiaj smoczka i mi lepiej. Nie wierzę w żadne zabobony i zapeszanie :D mam zamiar cieszyć się ciąża i nie widzę nic złego w tym żeby już kupować rzeczy albo chociaż drobiazgi dla maluszka. W końcu jestem w ciąży. Nie ma żadnej granicy od którego tygodnia można kupować ;)

Suri_, zubii, joaska1985, Dreamy lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Jak się nazywa ta książka o ciazy która ostatnio ktoś polecał? ;)
    Twoja ciąża tydzień po tygodniu Autor:Regan Lesley
    http://www.empik.com/twoja-ciaza-tydzien-po-tygodniu-regan-lesley,p1124444792,ksiazka-p

u mnie dziś pierwsze rzyganko zaliczone :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 20:32

Dreamy lubi tę wiadomość

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ