X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od zawsze chodzę do giną prywatnie. Jako kobieta powyżej 35 roku życia będę miała obowiązkowe badania prenatalne. Aby były darmowe ( a kosztują niby paręset złotych) muszę mieć skierowanie od lekarza z NFZ.
    Mogę zapisać się do jakiegokolwiek lekarza z NFZ czy z placówki do której należę? Mówiąc szczerze nie wiem czy w mojej poliklinice jest ginekolog.
    Ile czekałyście na wizytę z NFZ?

• Ja86 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Kiedy wychodzisz że szpitala?
    Jak wychodzą badania?

Najlepsze to ze ciagle myla moja diete i dostaje zwykla, gdyby nie siostra ktora mi gotuje i dowozi to ten cuker bym miala ogromny, wczoraj po sniadaniu bylo 149 ale wieczorem i dzis juz kolo 100
    W poniedzialek wizyta diabetologa jak ok to wychodze

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt i serduszek!! :-)

Dreamy lubi tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Nowa mamusia a kiedy idziesz na kolejna wizytę? Będziesz chodziła i na NFZ i prywatnie?
    Za 2 tygodnie 28.01
    Na NFZ na razie też będę chodzić, żeby sobie nie myślał, że przyszłam tylko wysepic badania na nfz

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    Najlepsze to ze ciagle myla moja diete i dostaje zwykla, gdyby nie siostra ktora mi gotuje i dowozi to ten cuker bym miala ogromny, wczoraj po sniadaniu bylo 149 ale wieczorem i dzis juz kolo 100
    W poniedzialek wizyta diabetologa jak ok to wychodze
    A ty juz wcześniej miałaś problem z cukrem czy dopiero w ciąży się ten problem pojawił?

<3 Stella <3
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W badaniach wychodzil mi podwyzszony, dlatego nie moglam zajsc w ciaze bralam metformine i sie udalo, gin kazal odstawic i teraz badania,
    jiz nie mam paluszkow do kucia, 5 razy na dzien kluja i mierza cukier oby do poniedzialku

Ciekawe sa pory jedzenia 8.30 12.30 17.30, przeciez mozna z glodu umrzec przeciez moje malenstwo chce jesc

0d1yskjosr8efb7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    W badaniach wychodzil mi podwyzszony, dlatego nie moglam zajsc w ciaze bralam metformine i sie udalo, gin kazal odstawic i teraz badania,
    jiz nie mam paluszkow do kucia, 5 razy na dzien kluja i mierza cukier oby do poniedzialku

Ciekawe sa pory jedzenia 8.30 12.30 17.30, przeciez mozna z glodu umrzec przeciez moje malenstwo chce jesc

dobrze że masz wsparcie z zewnątrz ;)

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też tak szybko się męczycie? Nie wiem co to będzie w 9 msc ciąży :o

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Czy wy też tak szybko się męczycie? Nie wiem co to będzie w 9 msc ciąży :o
    Ja męczę się okropnie szybko. Sprzatalam dziś z mężem i co chwilę musiałam robić przerwe. Teraz się położyłam. Myślę, że nie będzie to trwało przez całą ciążę, liczę chociaż na przerwę w 2. trymestrze.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tez nic nie chce... i smieszna rzecz bo ogolnie lody moga dla mnie nie istniec i w ogole slodyczee tak samo, a od 2 dni zjadlam już 5 :D mmm czekoadowe z migdalami, lidlowskie, najlepsze :D w ogole caly czas jadlabym slodkie, a przed ciaza słodycze jadlam moze raz na miesiac. Teraz dzien zaczynam od kanapki z nutella :D

nowamamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Mi sie tez nic nie chce... i smieszna rzecz bo ogolnie lody moga dla mnie nie istniec i w ogole slodyczee tak samo, a od 2 dni zjadlam już 5 :D mmm czekoadowe z migdalami, lidlowskie, najlepsze :D w ogole caly czas jadlabym slodkie, a przed ciaza słodycze jadlam moze raz na miesiac. Teraz dzien zaczynam od kanapki z nutella :D
    haha mam dokładnie to samo :D tylko u mnie Kinder Pinqui idzie na tony :D

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• bizona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z dwoma bąblami :) maja po 1 cm a serduszka bija 145 i 137/ min. Wszystko jest ok. Dopiero jak zobaczylam bijace serca uwiezylam ze jestem w ciazy...cudowne uczucie;) termin wstepnie na 31.08 ;)

Dreamy, Bacardi90, Gosia1989, Zołzimagic, Suri_, Saori, nowamamusia, majju, iza776, Bąbelek1980, Rusałka*, Kesjaa, zubii, Ja86, karm3lka, Fruska, Biedronka7 lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Witam sie i ja z dwoma bąblami :) maja po 1 cm a serduszka bija 145 i 137/ min. Wszystko jest ok. Dopiero jak zobaczylam bijace serca uwiezylam ze jestem w ciazy...cudowne uczucie;) termin wstepnie na 31.08 ;)
    Cudowna wiadomość! Gratuluje dwóch serduszek <3

bizona lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona cudownie !!! Wielkie gratulacje :D

bizona lubi tę wiadomość

Mika
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Gratuluję podwójnego szczęścia :)

bizona lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Jagodka17 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Termin porodu z Belly to 17 wrzesień. Tydzień temu zobaczyłam 2 kreski na tescie, w poniedziałek beta 171, w środę 409. W czwartek byłam u lekarza,bo bolało mnie podbrzusze, niestety nic nie było widać. Lekarka kazała powtórzyć betę w piątek, zrobiłam i wynik wynosi 1036. W poniedziałek mam do niej przyjść i mam nadzieję, że będzie już coś widać. Mam dwoje zdrowych dzieci, w marcu i listopadzie poronilam w 40dc. Boję się strasznie...ale staram się myśleć pozytywnie. Pozdrawiam Was serdecznie

Gosia1989, nowamamusia, Bacardi90, zubii, Suri_, Fruska, Dreamy lubią tę wiadomość

f6c5777f09.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Ale super! Cieszę się, że wszystko w porządku. Kiedy następna wizyta? Teraz z blizniakami to chyba częściej?
    Mam ci zmienić termin na liście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 17:02

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka17 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Termin porodu z Belly to 17 wrzesień. Tydzień temu zobaczyłam 2 kreski na tescie, w poniedziałek beta 171, w środę 409. W czwartek byłam u lekarza,bo bolało mnie podbrzusze, niestety nic nie było widać. Lekarka kazała powtórzyć betę w piątek, zrobiłam i wynik wynosi 1036. W poniedziałek mam do niej przyjść i mam nadzieję, że będzie już coś widać. Mam dwoje zdrowych dzieci, w marcu i listopadzie poronilam w 40dc. Boję się strasznie...ale staram się myśleć pozytywnie. Pozdrawiam Was serdecznie
    Witamy :) Beta ładnie rośnie. A który to twój tydzień i dzień ciąży?

<3 Stella <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizon gratuluję :-) jak fajnie że mamy dwie pary bliźniaków. Ciekawe czy dojdzie jeszcze jedna para ;-) wrzesień będzie naprawdę owocny :-D

Witaj jagodka :-) rozgość się u nas i bądź pozytywnej myśli. Tutaj jest naprawdę wiele osób z podobnymi doświadczeniami więc nie jesteś sama. Musimy się wzajemnie wspierać i wierzyć że będzie dobrze :-)

• Jagodka17 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 tydzien 6 dzień. Obliczalam betę na Belly i jest w normie. Mam nadzieję, że tym razem będzie ok. Niestety w poprzednich dwóch ciązach nie robiłam bety więc nie ma porównania. Zobaczymy w poniedziałek czy lekarka już coś zobaczy na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 17:07

Dreamy lubi tę wiadomość

f6c5777f09.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ