X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od zawsze chodzę do giną prywatnie. Jako kobieta powyżej 35 roku życia będę miała obowiązkowe badania prenatalne. Aby były darmowe ( a kosztują niby paręset złotych) muszę mieć skierowanie od lekarza z NFZ.
    Mogę zapisać się do jakiegokolwiek lekarza z NFZ czy z placówki do której należę? Mówiąc szczerze nie wiem czy w mojej poliklinice jest ginekolog.
    Ile czekałyście na wizytę z NFZ?

• Ja86 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Kiedy wychodzisz że szpitala?
    Jak wychodzą badania?

Najlepsze to ze ciagle myla moja diete i dostaje zwykla, gdyby nie siostra ktora mi gotuje i dowozi to ten cuker bym miala ogromny, wczoraj po sniadaniu bylo 149 ale wieczorem i dzis juz kolo 100
    W poniedzialek wizyta diabetologa jak ok to wychodze

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt i serduszek!! :-)

Dreamy lubi tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Nowa mamusia a kiedy idziesz na kolejna wizytę? Będziesz chodziła i na NFZ i prywatnie?
    Za 2 tygodnie 28.01
    Na NFZ na razie też będę chodzić, żeby sobie nie myślał, że przyszłam tylko wysepic badania na nfz

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    Najlepsze to ze ciagle myla moja diete i dostaje zwykla, gdyby nie siostra ktora mi gotuje i dowozi to ten cuker bym miala ogromny, wczoraj po sniadaniu bylo 149 ale wieczorem i dzis juz kolo 100
    W poniedzialek wizyta diabetologa jak ok to wychodze
    A ty juz wcześniej miałaś problem z cukrem czy dopiero w ciąży się ten problem pojawił?

<3 Stella <3
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W badaniach wychodzil mi podwyzszony, dlatego nie moglam zajsc w ciaze bralam metformine i sie udalo, gin kazal odstawic i teraz badania,
    jiz nie mam paluszkow do kucia, 5 razy na dzien kluja i mierza cukier oby do poniedzialku

Ciekawe sa pory jedzenia 8.30 12.30 17.30, przeciez mozna z glodu umrzec przeciez moje malenstwo chce jesc

0d1yskjosr8efb7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    W badaniach wychodzil mi podwyzszony, dlatego nie moglam zajsc w ciaze bralam metformine i sie udalo, gin kazal odstawic i teraz badania,
    jiz nie mam paluszkow do kucia, 5 razy na dzien kluja i mierza cukier oby do poniedzialku

Ciekawe sa pory jedzenia 8.30 12.30 17.30, przeciez mozna z glodu umrzec przeciez moje malenstwo chce jesc

dobrze że masz wsparcie z zewnątrz ;)

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też tak szybko się męczycie? Nie wiem co to będzie w 9 msc ciąży :o

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Czy wy też tak szybko się męczycie? Nie wiem co to będzie w 9 msc ciąży :o
    Ja męczę się okropnie szybko. Sprzatalam dziś z mężem i co chwilę musiałam robić przerwe. Teraz się położyłam. Myślę, że nie będzie to trwało przez całą ciążę, liczę chociaż na przerwę w 2. trymestrze.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tez nic nie chce... i smieszna rzecz bo ogolnie lody moga dla mnie nie istniec i w ogole slodyczee tak samo, a od 2 dni zjadlam już 5 :D mmm czekoadowe z migdalami, lidlowskie, najlepsze :D w ogole caly czas jadlabym slodkie, a przed ciaza słodycze jadlam moze raz na miesiac. Teraz dzien zaczynam od kanapki z nutella :D

nowamamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Mi sie tez nic nie chce... i smieszna rzecz bo ogolnie lody moga dla mnie nie istniec i w ogole slodyczee tak samo, a od 2 dni zjadlam już 5 :D mmm czekoadowe z migdalami, lidlowskie, najlepsze :D w ogole caly czas jadlabym slodkie, a przed ciaza słodycze jadlam moze raz na miesiac. Teraz dzien zaczynam od kanapki z nutella :D
    haha mam dokładnie to samo :D tylko u mnie Kinder Pinqui idzie na tony :D

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• bizona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z dwoma bąblami :) maja po 1 cm a serduszka bija 145 i 137/ min. Wszystko jest ok. Dopiero jak zobaczylam bijace serca uwiezylam ze jestem w ciazy...cudowne uczucie;) termin wstepnie na 31.08 ;)

Dreamy, Bacardi90, Gosia1989, Zołzimagic, Suri_, Saori, nowamamusia, majju, iza776, Bąbelek1980, Rusałka*, Kesjaa, zubii, Ja86, karm3lka, Fruska, Biedronka7 lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Witam sie i ja z dwoma bąblami :) maja po 1 cm a serduszka bija 145 i 137/ min. Wszystko jest ok. Dopiero jak zobaczylam bijace serca uwiezylam ze jestem w ciazy...cudowne uczucie;) termin wstepnie na 31.08 ;)
    Cudowna wiadomość! Gratuluje dwóch serduszek <3

bizona lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona cudownie !!! Wielkie gratulacje :D

bizona lubi tę wiadomość

Mika
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Gratuluję podwójnego szczęścia :)

bizona lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Jagodka17 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Termin porodu z Belly to 17 wrzesień. Tydzień temu zobaczyłam 2 kreski na tescie, w poniedziałek beta 171, w środę 409. W czwartek byłam u lekarza,bo bolało mnie podbrzusze, niestety nic nie było widać. Lekarka kazała powtórzyć betę w piątek, zrobiłam i wynik wynosi 1036. W poniedziałek mam do niej przyjść i mam nadzieję, że będzie już coś widać. Mam dwoje zdrowych dzieci, w marcu i listopadzie poronilam w 40dc. Boję się strasznie...ale staram się myśleć pozytywnie. Pozdrawiam Was serdecznie

Gosia1989, nowamamusia, Bacardi90, zubii, Suri_, Fruska, Dreamy lubią tę wiadomość

f6c5777f09.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Ale super! Cieszę się, że wszystko w porządku. Kiedy następna wizyta? Teraz z blizniakami to chyba częściej?
    Mam ci zmienić termin na liście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 17:02

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka17 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Termin porodu z Belly to 17 wrzesień. Tydzień temu zobaczyłam 2 kreski na tescie, w poniedziałek beta 171, w środę 409. W czwartek byłam u lekarza,bo bolało mnie podbrzusze, niestety nic nie było widać. Lekarka kazała powtórzyć betę w piątek, zrobiłam i wynik wynosi 1036. W poniedziałek mam do niej przyjść i mam nadzieję, że będzie już coś widać. Mam dwoje zdrowych dzieci, w marcu i listopadzie poronilam w 40dc. Boję się strasznie...ale staram się myśleć pozytywnie. Pozdrawiam Was serdecznie
    Witamy :) Beta ładnie rośnie. A który to twój tydzień i dzień ciąży?

<3 Stella <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizon gratuluję :-) jak fajnie że mamy dwie pary bliźniaków. Ciekawe czy dojdzie jeszcze jedna para ;-) wrzesień będzie naprawdę owocny :-D

Witaj jagodka :-) rozgość się u nas i bądź pozytywnej myśli. Tutaj jest naprawdę wiele osób z podobnymi doświadczeniami więc nie jesteś sama. Musimy się wzajemnie wspierać i wierzyć że będzie dobrze :-)

• Jagodka17 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 tydzien 6 dzień. Obliczalam betę na Belly i jest w normie. Mam nadzieję, że tym razem będzie ok. Niestety w poprzednich dwóch ciązach nie robiłam bety więc nie ma porównania. Zobaczymy w poniedziałek czy lekarka już coś zobaczy na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 17:07

Dreamy lubi tę wiadomość

f6c5777f09.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ