Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja od zawsze chodzę do giną prywatnie. Jako kobieta powyżej 35 roku życia będę miała obowiązkowe badania prenatalne. Aby były darmowe ( a kosztują niby paręset złotych) muszę mieć skierowanie od lekarza z NFZ.
Mogę zapisać się do jakiegokolwiek lekarza z NFZ czy z placówki do której należę? Mówiąc szczerze nie wiem czy w mojej poliklinice jest ginekolog.
Ile czekałyście na wizytę z NFZ?
-
nowamamusia wrote:Kiedy wychodzisz że szpitala?
Jak wychodzą badania?
Najlepsze to ze ciagle myla moja diete i dostaje zwykla, gdyby nie siostra ktora mi gotuje i dowozi to ten cuker bym miala ogromny, wczoraj po sniadaniu bylo 149 ale wieczorem i dzis juz kolo 100
W poniedzialek wizyta diabetologa jak ok to wychodze -
Ja86 wrote:Najlepsze to ze ciagle myla moja diete i dostaje zwykla, gdyby nie siostra ktora mi gotuje i dowozi to ten cuker bym miala ogromny, wczoraj po sniadaniu bylo 149 ale wieczorem i dzis juz kolo 100
W poniedzialek wizyta diabetologa jak ok to wychodzeStella
-
W badaniach wychodzil mi podwyzszony, dlatego nie moglam zajsc w ciaze bralam metformine i sie udalo, gin kazal odstawic i teraz badania,
jiz nie mam paluszkow do kucia, 5 razy na dzien kluja i mierza cukier oby do poniedzialku
Ciekawe sa pory jedzenia 8.30 12.30 17.30, przeciez mozna z glodu umrzec przeciez moje malenstwo chce jesc -
nick nieaktualnyJa86 wrote:W badaniach wychodzil mi podwyzszony, dlatego nie moglam zajsc w ciaze bralam metformine i sie udalo, gin kazal odstawic i teraz badania,
jiz nie mam paluszkow do kucia, 5 razy na dzien kluja i mierza cukier oby do poniedzialku
Ciekawe sa pory jedzenia 8.30 12.30 17.30, przeciez mozna z glodu umrzec przeciez moje malenstwo chce jesc
dobrze że masz wsparcie z zewnątrz -
Dreamy wrote:Czy wy też tak szybko się męczycie? Nie wiem co to będzie w 9 msc ciąży :o
-
Mi sie tez nic nie chce... i smieszna rzecz bo ogolnie lody moga dla mnie nie istniec i w ogole slodyczee tak samo, a od 2 dni zjadlam już 5 mmm czekoadowe z migdalami, lidlowskie, najlepsze w ogole caly czas jadlabym slodkie, a przed ciaza słodycze jadlam moze raz na miesiac. Teraz dzien zaczynam od kanapki z nutella
nowamamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZołzimagic wrote:Mi sie tez nic nie chce... i smieszna rzecz bo ogolnie lody moga dla mnie nie istniec i w ogole slodyczee tak samo, a od 2 dni zjadlam już 5 mmm czekoadowe z migdalami, lidlowskie, najlepsze w ogole caly czas jadlabym slodkie, a przed ciaza słodycze jadlam moze raz na miesiac. Teraz dzien zaczynam od kanapki z nutella
Zołzimagic lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja z dwoma bąblami maja po 1 cm a serduszka bija 145 i 137/ min. Wszystko jest ok. Dopiero jak zobaczylam bijace serca uwiezylam ze jestem w ciazy...cudowne uczucie;) termin wstepnie na 31.08
Dreamy, Bacardi90, Gosia1989, Zołzimagic, Suri_, Saori, nowamamusia, majju, iza776, Bąbelek1980, Rusałka*, Kesjaa, zubii, Ja86, karm3lka, Fruska, Biedronka7 lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:Witam sie i ja z dwoma bąblami maja po 1 cm a serduszka bija 145 i 137/ min. Wszystko jest ok. Dopiero jak zobaczylam bijace serca uwiezylam ze jestem w ciazy...cudowne uczucie;) termin wstepnie na 31.08
bizona lubi tę wiadomość
-
bizona wrote:Witam sie i ja z dwoma bąblami maja po 1 cm a serduszka bija 145 i 137/ min. Wszystko jest ok. Dopiero jak zobaczylam bijace serca uwiezylam ze jestem w ciazy...cudowne uczucie;) termin wstepnie na 31.08
bizona lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Termin porodu z Belly to 17 wrzesień. Tydzień temu zobaczyłam 2 kreski na tescie, w poniedziałek beta 171, w środę 409. W czwartek byłam u lekarza,bo bolało mnie podbrzusze, niestety nic nie było widać. Lekarka kazała powtórzyć betę w piątek, zrobiłam i wynik wynosi 1036. W poniedziałek mam do niej przyjść i mam nadzieję, że będzie już coś widać. Mam dwoje zdrowych dzieci, w marcu i listopadzie poronilam w 40dc. Boję się strasznie...ale staram się myśleć pozytywnie. Pozdrawiam Was serdecznie
Gosia1989, nowamamusia, Bacardi90, zubii, Suri_, Fruska, Dreamy lubią tę wiadomość
-
Mam ci zmienić termin na liście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 17:02
Stella
-
Jagodka17 wrote:Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Termin porodu z Belly to 17 wrzesień. Tydzień temu zobaczyłam 2 kreski na tescie, w poniedziałek beta 171, w środę 409. W czwartek byłam u lekarza,bo bolało mnie podbrzusze, niestety nic nie było widać. Lekarka kazała powtórzyć betę w piątek, zrobiłam i wynik wynosi 1036. W poniedziałek mam do niej przyjść i mam nadzieję, że będzie już coś widać. Mam dwoje zdrowych dzieci, w marcu i listopadzie poronilam w 40dc. Boję się strasznie...ale staram się myśleć pozytywnie. Pozdrawiam Was serdecznieStella
-
nick nieaktualnyBizon gratuluję jak fajnie że mamy dwie pary bliźniaków. Ciekawe czy dojdzie jeszcze jedna para wrzesień będzie naprawdę owocny
Witaj jagodka rozgość się u nas i bądź pozytywnej myśli. Tutaj jest naprawdę wiele osób z podobnymi doświadczeniami więc nie jesteś sama. Musimy się wzajemnie wspierać i wierzyć że będzie dobrze -
4 tydzien 6 dzień. Obliczalam betę na Belly i jest w normie. Mam nadzieję, że tym razem będzie ok. Niestety w poprzednich dwóch ciązach nie robiłam bety więc nie ma porównania. Zobaczymy w poniedziałek czy lekarka już coś zobaczy na usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 17:07
Dreamy lubi tę wiadomość