X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    U nas niestety nienajlepiej. W poniedziałek zgłosiłam się na usg z lekkim plamieniem. To był 5+4. Biło serduszko, lekarz kazał się nie przemęczać, ale żyć normalnie. Założył kartę ciąży. Plamienie się powtrzało i zaczęło bardziej przypominać śluz z krwią. 6+0 kolejne usg i akcja serca spowolniona, kosmówka znacznie się odkleja. Leżę 24h tylko do toalety chodzę. Już nie plamię ani nie krwawię, ale umieram ze strachu. Zarrodek ladnie urósł ale to serduszko....
    Kochana trzymam bardzo mocno za ciebie kciuki. Wiadomo jak bardzo te serduszko zwolnilo albo ile teraz bije? Ile ma zarodek?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy, gratuluję serduszka:) A gdzie reszta relacji z wizyt??;)

Dreamy lubi tę wiadomość

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wizyta była bardziej na zdefiniowanie źródła plamienia i to serce było wielkim zaskoczeniem nawet dla lekarza, że już jest widoczne przy 2mm zarodku. Bylo tak wcześnie, że nie dało się zmierzyć tętna. Teraz w 6+0 biło wg lekarza trochę wolno ale na dwoje babka wróżyła. Albo jest wcześnie i dopiero się rozkręca (w poprzednich ciążach serce pojawiało się u mnie w 6+4) albo już zwalnia. Zostaje czekać i mieć nadzieję, bo trudno mowić o normach tętna na tak wczesnym stadium kiedy u większości pacjentek jeszcze akcji serca się nie odnotowuje w ogóle.

zubii lubi tę wiadomość

• Princesska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Jeżeli nie masz problemów z nadciśnieniem to nawet jedną dziennie kawkę możesz wypić, tak mówił mojej szwagierce ginekolog w Niemczech ;) nie wiem jak to jest w Polsce.
    Ja mam bóle jak na miesiączkę od czasu przypuszczalnego zagnieżdżenia. Wiele osób tak ma.
    Ja jestem niskocisnieniowcem mniej więcej 80/60. Przynajmniej taki wynik mam jak zaczyna mi sie juz w głowie kręcić. A co do objawów typu boli, przestało bolec, nie mam objawów, mam objawy - staram sie nie popaść w obłęd. Jestem pozytywnie nastawiona, nie dzieje ze nic niepokojącego i staram sie nie wpaść w paranoje :P

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Jest serduszko :) Wszystko w porządku. Serduszko 150/min. Nasz Tic Tac ma 1,3cm <3
    Gratuluję!

Ile jeszcze czasu zanim ja zobaczę serduszko.
    Wiem, że pewnie już był poruszony ten temat kilka razy ale kiedy najlepiej iść na pierwszą wizytę?
    Czy warto pójść wcześniej pomimo tego, że będzie serduszka? Czy lepiej nie zawracać lekarzowi głowy i pójść dopiero w tym 7tyg jak już jest pewne, że będzie serduszko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 12:39

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Nasz mały skarbek ma już całe 10mm. :) Serduszko pięknie pika.

A mamaginekolog super! Jestem pewna, że chce u niej dalej ciążę prowadzić.
    Jest mega dokładna, rzeczowa i miła. Zasypywalam ja pytaniami i na kazde mi cierpliwie odpowiedziała. Mam też od niej numer więc w razie czego mogę dzwonić. Jedynie trochę trzeba było poczekać na wizytę ale warto :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 12:58

Gosia1989, Zołzimagic, Saori, Suri_, Bacardi90, Dreamy, Fruska, stay, zubii, joaska1985, Kesjaa, Gosiaczek, Plastelina lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Gratuluję!

Wiem, że pewnie już był poruszony ten temat kilka razy ale kiedy najlepiej iść na pierwszą wizytę?
    Czy warto pójść wcześniej pomimo tego, że będzie serduszka? Czy lepiej nie zawracać lekarzowi głowy i pójść dopiero w tym 7tyg jak już jest pewne, że będzie serduszko?

Wszystko zależy od Ciebie :) Ja zdecydowałam, że pójdę w 7. tygodniu, wcześniej zrobiłam betę - przyrost prawidłowy, czuję się dobrze, dlatego uznałam, że 7. tydzień będzie ok.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Jeśli juz mówimy o kwestii żywienia i innych dobrych rad. Jak jest z seksem w I trymestrze ? Mozna czy lepiej nie ? I moje
    Drugie pytanie czy raz na jakis czas słaba kawa z mlekiem jest dopuszczalna ? Czy kategorycznie nie ? ❤ i po pobolewa was czasem brzuch jak na okres ? To normalne ?

Princesska sex w 1 trymestrze jest dopuszczalny ale tylko za zgodą lekarza. Ja mam niestety zakaz, mam niski progesteron, zdarzyło sie plamienie i biorę Duphaston i Luteinę. Wiec w moim przypadku to nie wskazane. Ale w większości przypadków nie ma zadnych przeciwskazań. Pod koniec ciąży sex może wywołać poród a męskie nasienie zawiera związki wręcz wywołujące skurcze.

Kawa oczywiście nie zaszkodzi ale tez w rozsądnych ilościach

Princesska lubi tę wiadomość

Mika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    dziewczyny, no to jak temat jedzenia... mozna jesc fete? Rożne opinie slyszałam.
    Moja lekarka powiedziała, że zero pleśniowych i fety. a te sery bardzo lubie i tym bardziej mi żal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 13:13

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Jest serduszko :) Wszystko w porządku. Serduszko 150/min. Nasz Tic Tac ma 1,3cm <3

To cudownie gratulacje ! Piękna wiadomość :)

Mika
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Udało mi się przeczytać spora część wątku :D Więc chyba mogę powiedzieć, że jestem w miarę na bieżąco ;)

Na pierwszą wizytę do ginekologa wybieram się dopiero 30.01. To będzie u mnie 7t+2. Więc jak dobrze myślę 8 tydzień?

Gratuluję wszystkim serduszek <3 Nie mogę się już doczekać kiedy ja zobaczę :)

Męczą mnie trochę mdłości ale to tylko rano. Po zjedzeniu czegoś małego jest już lepiej. Ogólnie jest git i nadal nie wierzę, że jestem ciąży :D

Suri_, Dreamy, zubii, Kesjaa lubią tę wiadomość

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Melduję się po wizycie. Nasz mały skarbek ma już całe 10mm. :) Serduszko pięknie pika.

A mamaginekolog super! Jestem pewna, że chce u niej dalej ciążę prowadzić.
    Jest mega dokładna, rzeczowa i miła. Zasypywalam ja pytaniami i na kazde mi cierpliwie odpowiedziała. Mam też od niej numer więc w razie czego mogę dzwonić. Jedynie trochę trzeba było poczekać na wizytę ale warto :D

nowamamusia pięknie! gratuluje serduszka :) dobry lekarz ginekolog to bardzo ważna sprawa, dobrze mieć możliwość zadzwonić w każdej chwili. Ja byłam w 5t + 4d ale nie było jeszcze widać serduszka

Mika
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie :)

Gratuluję serduszek <3

Kiciakocia bądź dobrej myśli. Wiem, że ciężko ale myśl o fasolce. Jesteś jeszcze naprawdę na wczesnym etapie i skoro na poprzedniej wizycie serduszko jeszcze nie było mierzone to były to pewnie pierwsze uderzenia serduszka. Dopiero się rozkręca i na następnej wizycie pewnie będzie już wszystko w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 13:22

Izabell2016, Dreamy lubią tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziewczyny gratuluję serduszek! Mam nadzieje, że ja we wtorek już swoje zobaczę <3

Dreamy, zubii, Kesjaa lubią tę wiadomość

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori wrote:
    Cześć :)
    Udało mi się przeczytać spora część wątku :D Więc chyba mogę powiedzieć, że jestem w miarę na bieżąco ;)

Na pierwszą wizytę do ginekologa wybieram się dopiero 30.01. To będzie u mnie 7t+2. Więc jak dobrze myślę 8 tydzień?

Gratuluję wszystkim serduszek <3 Nie mogę się już doczekać kiedy ja zobaczę :)

Męczą mnie trochę mdłości ale to tylko rano. Po zjedzeniu czegoś małego jest już lepiej. Ogólnie jest git i nadal nie wierzę, że jestem ciąży :D

Ja wlasnie tez mam z tym problem, w którym tygodniu jestem.... :)
    Jak mam dzisiaj 5t+ 6 to mówi sie ze jestem w 5 czy 6 tygodniu?

Mika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Gratuluję!

mamaginekolog ;) radzi iść dwa tygodnie po terminie spodziewanej miesiączki o ile wcześniej nie było jakiś nieprawidłowości lub wspomagania farmakologicznego.

• Suri_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Ja wlasnie tez mam z tym problem, w którym tygodniu jestem.... :)
    Jak mam dzisiaj 5t+ 6 to mówi sie ze jestem w 5 czy 6 tygodniu?
    Jesteś już w 6 tygodniu.
    Na belly na głównej stronie tak zapisują.
    Jesteś w 7 tygodniu ciąży
    (6 tyg. i 2 dni).
    Zapis na suwaczkach pokazuje zakończone tygodnie.

Jedynie nie wiem jak to u innych ginekologow wygląda ale mój mówi o zakończonych tygodniach i tak liczy

Izabell2016 lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Pierwsza wizyta była bardziej na zdefiniowanie źródła plamienia i to serce było wielkim zaskoczeniem nawet dla lekarza, że już jest widoczne przy 2mm zarodku. Bylo tak wcześnie, że nie dało się zmierzyć tętna. Teraz w 6+0 biło wg lekarza trochę wolno ale na dwoje babka wróżyła. Albo jest wcześnie i dopiero się rozkręca (w poprzednich ciążach serce pojawiało się u mnie w 6+4) albo już zwalnia. Zostaje czekać i mieć nadzieję, bo trudno mowić o normach tętna na tak wczesnym stadium kiedy u większości pacjentek jeszcze akcji serca się nie odnotowuje w ogóle.
    Nie przejmuj się tym wolniejszym tetnem bo jest jeszcze bardzo wcześnie. Tak jak mówisz u niektórych na tym etapie serduszka jeszcze wcale nie widać. Będzie dobrze :*

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa mamusia a kiedy idziesz na kolejna wizytę? Będziesz chodziła i na NFZ i prywatnie?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa wsparcia dziewczyny. Jestem już mamą 2 aniołków, do tego zaliczyłam ciążę biochemiczną i głowa wariuje. Muszę wierzyć, ale to trudne. W każdym razie bardzo się staram

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ