Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kiciakocia wrote:U nas niestety nienajlepiej. W poniedziałek zgłosiłam się na usg z lekkim plamieniem. To był 5+4. Biło serduszko, lekarz kazał się nie przemęczać, ale żyć normalnie. Założył kartę ciąży. Plamienie się powtrzało i zaczęło bardziej przypominać śluz z krwią. 6+0 kolejne usg i akcja serca spowolniona, kosmówka znacznie się odkleja. Leżę 24h tylko do toalety chodzę. Już nie plamię ani nie krwawię, ale umieram ze strachu. Zarrodek ladnie urósł ale to serduszko....
-
nick nieaktualny
-
Pierwsza wizyta była bardziej na zdefiniowanie źródła plamienia i to serce było wielkim zaskoczeniem nawet dla lekarza, że już jest widoczne przy 2mm zarodku. Bylo tak wcześnie, że nie dało się zmierzyć tętna. Teraz w 6+0 biło wg lekarza trochę wolno ale na dwoje babka wróżyła. Albo jest wcześnie i dopiero się rozkręca (w poprzednich ciążach serce pojawiało się u mnie w 6+4) albo już zwalnia. Zostaje czekać i mieć nadzieję, bo trudno mowić o normach tętna na tak wczesnym stadium kiedy u większości pacjentek jeszcze akcji serca się nie odnotowuje w ogóle.
zubii lubi tę wiadomość
-
Gosia1989 wrote:Jeżeli nie masz problemów z nadciśnieniem to nawet jedną dziennie kawkę możesz wypić, tak mówił mojej szwagierce ginekolog w Niemczech nie wiem jak to jest w Polsce.
Ja mam bóle jak na miesiączkę od czasu przypuszczalnego zagnieżdżenia. Wiele osób tak ma.
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Dreamy wrote:Jest serduszko Wszystko w porządku. Serduszko 150/min. Nasz Tic Tac ma 1,3cm
Ile jeszcze czasu zanim ja zobaczę serduszko.
Wiem, że pewnie już był poruszony ten temat kilka razy ale kiedy najlepiej iść na pierwszą wizytę?
Czy warto pójść wcześniej pomimo tego, że będzie serduszka? Czy lepiej nie zawracać lekarzowi głowy i pójść dopiero w tym 7tyg jak już jest pewne, że będzie serduszko?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 12:39
Udało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Melduję się po wizycie. Nasz mały skarbek ma już całe 10mm. Serduszko pięknie pika.
A mamaginekolog super! Jestem pewna, że chce u niej dalej ciążę prowadzić.
Jest mega dokładna, rzeczowa i miła. Zasypywalam ja pytaniami i na kazde mi cierpliwie odpowiedziała. Mam też od niej numer więc w razie czego mogę dzwonić. Jedynie trochę trzeba było poczekać na wizytę ale wartoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 12:58
Gosia1989, Zołzimagic, Saori, Suri_, Bacardi90, Dreamy, Fruska, stay, zubii, joaska1985, Kesjaa, Gosiaczek, Plastelina lubią tę wiadomość
Stella
-
Kesjaa wrote:Gratuluję!
Wiem, że pewnie już był poruszony ten temat kilka razy ale kiedy najlepiej iść na pierwszą wizytę?
Czy warto pójść wcześniej pomimo tego, że będzie serduszka? Czy lepiej nie zawracać lekarzowi głowy i pójść dopiero w tym 7tyg jak już jest pewne, że będzie serduszko?
Wszystko zależy od Ciebie Ja zdecydowałam, że pójdę w 7. tygodniu, wcześniej zrobiłam betę - przyrost prawidłowy, czuję się dobrze, dlatego uznałam, że 7. tydzień będzie ok. -
Princesska wrote:Jeśli juz mówimy o kwestii żywienia i innych dobrych rad. Jak jest z seksem w I trymestrze ? Mozna czy lepiej nie ? I moje
Drugie pytanie czy raz na jakis czas słaba kawa z mlekiem jest dopuszczalna ? Czy kategorycznie nie ? ❤ i po pobolewa was czasem brzuch jak na okres ? To normalne ?
Princesska sex w 1 trymestrze jest dopuszczalny ale tylko za zgodą lekarza. Ja mam niestety zakaz, mam niski progesteron, zdarzyło sie plamienie i biorę Duphaston i Luteinę. Wiec w moim przypadku to nie wskazane. Ale w większości przypadków nie ma zadnych przeciwskazań. Pod koniec ciąży sex może wywołać poród a męskie nasienie zawiera związki wręcz wywołujące skurcze.
Kawa oczywiście nie zaszkodzi ale tez w rozsądnych ilościachPrincesska lubi tę wiadomość
Mika -
nick nieaktualnyZołzimagic wrote:dziewczyny, no to jak temat jedzenia... mozna jesc fete? Rożne opinie slyszałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 13:13
-
Cześć
Udało mi się przeczytać spora część wątku Więc chyba mogę powiedzieć, że jestem w miarę na bieżąco
Na pierwszą wizytę do ginekologa wybieram się dopiero 30.01. To będzie u mnie 7t+2. Więc jak dobrze myślę 8 tydzień?
Gratuluję wszystkim serduszek Nie mogę się już doczekać kiedy ja zobaczę
Męczą mnie trochę mdłości ale to tylko rano. Po zjedzeniu czegoś małego jest już lepiej. Ogólnie jest git i nadal nie wierzę, że jestem ciążySuri_, Dreamy, zubii, Kesjaa lubią tę wiadomość
Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - serduszka
-
nowamamusia wrote:Melduję się po wizycie. Nasz mały skarbek ma już całe 10mm. Serduszko pięknie pika.
A mamaginekolog super! Jestem pewna, że chce u niej dalej ciążę prowadzić.
Jest mega dokładna, rzeczowa i miła. Zasypywalam ja pytaniami i na kazde mi cierpliwie odpowiedziała. Mam też od niej numer więc w razie czego mogę dzwonić. Jedynie trochę trzeba było poczekać na wizytę ale warto
nowamamusia pięknie! gratuluje serduszka dobry lekarz ginekolog to bardzo ważna sprawa, dobrze mieć możliwość zadzwonić w każdej chwili. Ja byłam w 5t + 4d ale nie było jeszcze widać serduszkaMika -
Witam wszystkie nowe mamusie
Gratuluję serduszek
Kiciakocia bądź dobrej myśli. Wiem, że ciężko ale myśl o fasolce. Jesteś jeszcze naprawdę na wczesnym etapie i skoro na poprzedniej wizycie serduszko jeszcze nie było mierzone to były to pewnie pierwsze uderzenia serduszka. Dopiero się rozkręca i na następnej wizycie pewnie będzie już wszystko w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 13:22
Izabell2016, Dreamy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Saori wrote:Cześć
Udało mi się przeczytać spora część wątku Więc chyba mogę powiedzieć, że jestem w miarę na bieżąco
Na pierwszą wizytę do ginekologa wybieram się dopiero 30.01. To będzie u mnie 7t+2. Więc jak dobrze myślę 8 tydzień?
Gratuluję wszystkim serduszek Nie mogę się już doczekać kiedy ja zobaczę
Męczą mnie trochę mdłości ale to tylko rano. Po zjedzeniu czegoś małego jest już lepiej. Ogólnie jest git i nadal nie wierzę, że jestem ciąży
Ja wlasnie tez mam z tym problem, w którym tygodniu jestem....
Jak mam dzisiaj 5t+ 6 to mówi sie ze jestem w 5 czy 6 tygodniu?Mika -
nick nieaktualnyKesjaa wrote:Gratuluję!
Czy warto pójść wcześniej pomimo tego, że będzie serduszka? Czy lepiej nie zawracać lekarzowi głowy i pójść dopiero w tym 7tyg jak już jest pewne, że będzie serduszko? -
Izabell2016 wrote:Ja wlasnie tez mam z tym problem, w którym tygodniu jestem....
Jak mam dzisiaj 5t+ 6 to mówi sie ze jestem w 5 czy 6 tygodniu?
Na belly na głównej stronie tak zapisują.
Jesteś w 7 tygodniu ciąży
(6 tyg. i 2 dni).
Zapis na suwaczkach pokazuje zakończone tygodnie.
Jedynie nie wiem jak to u innych ginekologow wygląda ale mój mówi o zakończonych tygodniach i tak liczyIzabell2016 lubi tę wiadomość
-
kiciakocia wrote:Pierwsza wizyta była bardziej na zdefiniowanie źródła plamienia i to serce było wielkim zaskoczeniem nawet dla lekarza, że już jest widoczne przy 2mm zarodku. Bylo tak wcześnie, że nie dało się zmierzyć tętna. Teraz w 6+0 biło wg lekarza trochę wolno ale na dwoje babka wróżyła. Albo jest wcześnie i dopiero się rozkręca (w poprzednich ciążach serce pojawiało się u mnie w 6+4) albo już zwalnia. Zostaje czekać i mieć nadzieję, bo trudno mowić o normach tętna na tak wczesnym stadium kiedy u większości pacjentek jeszcze akcji serca się nie odnotowuje w ogóle.