Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kiciakocia wrote:U nas niestety nienajlepiej. W poniedziałek zgłosiłam się na usg z lekkim plamieniem. To był 5+4. Biło serduszko, lekarz kazał się nie przemęczać, ale żyć normalnie. Założył kartę ciąży. Plamienie się powtrzało i zaczęło bardziej przypominać śluz z krwią. 6+0 kolejne usg i akcja serca spowolniona, kosmówka znacznie się odkleja. Leżę 24h tylko do toalety chodzę. Już nie plamię ani nie krwawię, ale umieram ze strachu. Zarrodek ladnie urósł ale to serduszko....
Mówicie, że jeszcze tydzień luzu:)Zołzimagic lubi tę wiadomość
-
Viola999 wrote:Kochana musisz wierzyć, że bedzie wszystko ok.. może spowolnione serduszko jest tylko chwilowe.. jak ładnie rośnie to serduszko musi bić..
Mówicie, że jeszcze tydzień luzu:)
Ja też nic nie czuje ale to dobrze jeszcze będziemy za tym tęsknić ! -
nick nieaktualnykiciakocia wrote:U nas niestety nienajlepiej. W poniedziałek zgłosiłam się na usg z lekkim plamieniem. To był 5+4. Biło serduszko, lekarz kazał się nie przemęczać, ale żyć normalnie. Założył kartę ciąży. Plamienie się powtrzało i zaczęło bardziej przypominać śluz z krwią. 6+0 kolejne usg i akcja serca spowolniona, kosmówka znacznie się odkleja. Leżę 24h tylko do toalety chodzę. Już nie plamię ani nie krwawię, ale umieram ze strachu. Zarrodek ladnie urósł ale to serduszko....
-
Viola999 wrote:też tak czuję.. najgorzej martwią mnie cycki flaczki:) nic zero
U mnie tak samo i w pierwszy ciąży też nic więc nastaw się że a tej kwestii na razie nic się nie zmieni. Ja mam małe piersi i zawsze sobie marzyłam że w ciąży choć trochę urodzona a tu marzenie ściętej głowy. -
zubii wrote:U mnie tak samo i w pierwszy ciąży też nic więc nastaw się że a tej kwestii na razie nic się nie zmieni. Ja mam małe piersi i zawsze sobie marzyłam że w ciąży choć trochę urodzona a tu marzenie ściętej głowy.
-
Cześć dziewczyny ciekawa dyskusja się wywiązała na temat jedzenia, biedne jajka wypowiem się i ja. Myślę, że z umiarem wszystko można jeść, jak bym się tak ograniczała to bym skończyła na samym chlebie z masłem. Jajka z płynnym żółtkiem jem średnio 3 razy w tyg od ponad 20 lat, nigdy żadnego zatrucia nie miałam więc jakie jest prawdopodobieństwo, że akurat podczas tych 9 mc złapię salmonellę? Trzeba tylko dbać by były świeże i z dobrego źródła, tak samo ryby. Jak mam wielką ochotę na sushi to raz na jakiś czas pójdę do dobrej knajpy i je zjem. W ciąży powinnyśmy też dbać o swoje zdrowie psychiczne a takie kategoryczne odmawianie sobie wszystkiego w tym nie pomaga. Większość z nas gdy ma zachciankę na słodkie bez wyrzutów sumienia sięgnie po czekoladę a jajko które ma 100 razy więcej wartości odżywczych banujemy. Wszystko z głową a i my i dzieciaczek będzie zadowolony
Bacardi90, Dreamy, zubii, Izabell2016 lubią tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
U mnie z objawów cycki i sutki bolą ale tylko przy dotyku, średnio raz dziennie na chwilkę mnie zemdli, no i od dwóch dni znacznie bardziej dokucza mi macica. Trochę mnie to martwi, biorę nospę, zmierzyłam dziś nawet tempkę znowu, jest powyżej 37 więc tłumaczę sobie, że w tamtej ciąży mnie tak nie bolało bo Grochu nie rósł, teraz rośnie więc się rozpychaMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Jeśli juz mówimy o kwestii żywienia i innych dobrych rad. Jak jest z seksem w I trymestrze ? Mozna czy lepiej nie ? I moje
Drugie pytanie czy raz na jakis czas słaba kawa z mlekiem jest dopuszczalna ? Czy kategorycznie nie ? ❤ i po pobolewa was czasem brzuch jak na okres ? To normalne ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 11:33
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Witam serdecznie nowe mamusie
Ja ostatnio też bez objawow,są dni kiedy mnie mdli i takie jak bym wogule w ciąży Nie była
Mam pytanie do tych które noszą okulary,ja mam małą wadę wzroku ale ostatnio wydaje mi się że troszkę mi się wzrok pogorszył.
Czy któraś z was też tak zauważyła?Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
nick nieaktualnyjoaska1985 wrote:Witam serdecznie nowe mamusie
Ja ostatnio też bez objawow,są dni kiedy mnie mdli i takie jak bym wogule w ciąży Nie była
Mam pytanie do tych które noszą okulary,ja mam małą wadę wzroku ale ostatnio wydaje mi się że troszkę mi się wzrok pogorszył.
Czy któraś z was też tak zauważyła? -
nick nieaktualnykicikocia słońce 3mam kciuki z całych sił i będę się o Was modlić. Staraj się zająć czymś głowę i wypoczywaj. Wszystko będzie dobrze!
A co do jedzenia jajek na miękko to nie mam tego problemu bo za nimi nie przepadam. Za to oddałabym królestwo za sushi
U mnie mdłości już na całego... blehhhWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 11:43
-
nick nieaktualnyPrincesska wrote:Jeśli juz mówimy o kwestii żywienia i innych dobrych rad. Jak jest z seksem w I trymestrze ? Mozna czy lepiej nie ? I moje
Drugie pytanie czy raz na jakis czas słaba kawa z mlekiem jest dopuszczalna ? Czy kategorycznie nie ? ❤ i po pobolewa was czasem brzuch jak na okres ? To normalne ?
Ja mam bóle jak na miesiączkę od czasu przypuszczalnego zagnieżdżenia. Wiele osób tak ma. -
Jest serduszko Wszystko w porządku. Serduszko 150/min. Nasz Tic Tac ma 1,3cm
Gosia1989, Zołzimagic, zubii, Gdziejestmieszko, joaska1985, Kesjaa, nowamamusia, Saori, Bacardi90, Suri_, Kati86, Fruska, stay, majju, Gosiaczek, Biedronka7, Plastelina lubią tę wiadomość
-
joaska1985 wrote:Witam serdecznie nowe mamusie
Czy któraś z was też tak zauważyła?