X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    U nas niestety nienajlepiej. W poniedziałek zgłosiłam się na usg z lekkim plamieniem. To był 5+4. Biło serduszko, lekarz kazał się nie przemęczać, ale żyć normalnie. Założył kartę ciąży. Plamienie się powtrzało i zaczęło bardziej przypominać śluz z krwią. 6+0 kolejne usg i akcja serca spowolniona, kosmówka znacznie się odkleja. Leżę 24h tylko do toalety chodzę. Już nie plamię ani nie krwawię, ale umieram ze strachu. Zarrodek ladnie urósł ale to serduszko....
    Kochana musisz wierzyć, że bedzie wszystko ok.. może spowolnione serduszko jest tylko chwilowe.. jak ładnie rośnie to serduszko musi bić..:)

Mówicie, że jeszcze tydzień luzu:)

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Kochana musisz wierzyć, że bedzie wszystko ok.. może spowolnione serduszko jest tylko chwilowe.. jak ładnie rośnie to serduszko musi bić..:)

Mówicie, że jeszcze tydzień luzu:)

Ja też nic nie czuje ale to dobrze jeszcze będziemy za tym tęsknić !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak czuję.. najgorzej martwią mnie cycki flaczki:) nic zero

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nic nie czulam do tego tygodnia, ale teraz jak biore Duphaston, to masakra :) Nie wiem jak spac, tak piersi bolą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    U nas niestety nienajlepiej. W poniedziałek zgłosiłam się na usg z lekkim plamieniem. To był 5+4. Biło serduszko, lekarz kazał się nie przemęczać, ale żyć normalnie. Założył kartę ciąży. Plamienie się powtrzało i zaczęło bardziej przypominać śluz z krwią. 6+0 kolejne usg i akcja serca spowolniona, kosmówka znacznie się odkleja. Leżę 24h tylko do toalety chodzę. Już nie plamię ani nie krwawię, ale umieram ze strachu. Zarrodek ladnie urósł ale to serduszko....
    Bardzo mi przykro kiciakocia, musisz się czuć strasznie. Ale musimy myśleć pozytywnie. Na pewno twój maluszek jeszcze się odbije. Kiedy masz następną wizytę?? Będę za was trzymać kciuki.

• zubii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    też tak czuję.. najgorzej martwią mnie cycki flaczki:) nic zero

U mnie tak samo i w pierwszy ciąży też nic więc nastaw się że a tej kwestii na razie nic się nie zmieni. Ja mam małe piersi i zawsze sobie marzyłam że w ciąży choć trochę urodzona a tu marzenie ściętej głowy.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem dzisiaj 5t +6 d i nie czuje żadnych objawów, ból piersi minął całkowicie, żadnych mdłości. Wolałabym chyba mieć jakieś objawy ...

Mika
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    U mnie tak samo i w pierwszy ciąży też nic więc nastaw się że a tej kwestii na razie nic się nie zmieni. Ja mam małe piersi i zawsze sobie marzyłam że w ciąży choć trochę urodzona a tu marzenie ściętej głowy.
    kochana ja w pierwszej ciaży dowiedziałam się w 2 miesiącu..:0 także początku nie pamiętam bo nie miałam świadomości.. a pożniej rzygałam jak kot;)

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ciekawa dyskusja się wywiązała na temat jedzenia, biedne jajka :) wypowiem się i ja. Myślę, że z umiarem wszystko można jeść, jak bym się tak ograniczała to bym skończyła na samym chlebie z masłem. Jajka z płynnym żółtkiem jem średnio 3 razy w tyg od ponad 20 lat, nigdy żadnego zatrucia nie miałam więc jakie jest prawdopodobieństwo, że akurat podczas tych 9 mc złapię salmonellę? Trzeba tylko dbać by były świeże i z dobrego źródła, tak samo ryby. Jak mam wielką ochotę na sushi to raz na jakiś czas pójdę do dobrej knajpy i je zjem. W ciąży powinnyśmy też dbać o swoje zdrowie psychiczne a takie kategoryczne odmawianie sobie wszystkiego w tym nie pomaga. Większość z nas gdy ma zachciankę na słodkie bez wyrzutów sumienia sięgnie po czekoladę a jajko które ma 100 razy więcej wartości odżywczych banujemy. Wszystko z głową a i my i dzieciaczek będzie zadowolony :)

Bacardi90, Dreamy, zubii, Izabell2016 lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, no to jak temat jedzenia... mozna jesc fete? Rożne opinie slyszałam.

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawów cycki i sutki bolą ale tylko przy dotyku, średnio raz dziennie na chwilkę mnie zemdli, no i od dwóch dni znacznie bardziej dokucza mi macica. Trochę mnie to martwi, biorę nospę, zmierzyłam dziś nawet tempkę znowu, jest powyżej 37 więc tłumaczę sobie, że w tamtej ciąży mnie tak nie bolało bo Grochu nie rósł, teraz rośnie więc się rozpycha :)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli juz mówimy o kwestii żywienia i innych dobrych rad. Jak jest z seksem w I trymestrze ? Mozna czy lepiej nie ? I moje
    Drugie pytanie czy raz na jakis czas słaba kawa z mlekiem jest dopuszczalna ? Czy kategorycznie nie ? ❤ i po pobolewa was czasem brzuch jak na okres ? To normalne ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 11:33

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie nowe mamusie :)
    Ja ostatnio też bez objawow,są dni kiedy mnie mdli i takie jak bym wogule w ciąży Nie była ;)
    Mam pytanie do tych które noszą okulary,ja mam małą wadę wzroku ale ostatnio wydaje mi się że troszkę mi się wzrok pogorszył.
    Czy któraś z was też tak zauważyła?

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedziała, że do 13 tyg zero seksu, ale też dlatego że przyjmuję progesteron.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 11:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    Ja ostatnio też bez objawow,są dni kiedy mnie mdli i takie jak bym wogule w ciąży Nie była ;)
    Mam pytanie do tych które noszą okulary,ja mam małą wadę wzroku ale ostatnio wydaje mi się że troszkę mi się wzrok pogorszył.
    ja też tak mam ale czytałam, ze to podobno normalne w ciąży. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicikocia słońce 3mam kciuki z całych sił i będę się o Was modlić. Staraj się zająć czymś głowę i wypoczywaj. Wszystko będzie dobrze!

A co do jedzenia jajek na miękko to nie mam tego problemu bo za nimi nie przepadam. Za to oddałabym królestwo za sushi ;)

U mnie mdłości już na całego... blehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 11:43

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam chęć dziś na krewetki czuji nie wolno;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Jeśli juz mówimy o kwestii żywienia i innych dobrych rad. Jak jest z seksem w I trymestrze ? Mozna czy lepiej nie ? I moje
    Drugie pytanie czy raz na jakis czas słaba kawa z mlekiem jest dopuszczalna ? Czy kategorycznie nie ? ❤ i po pobolewa was czasem brzuch jak na okres ? To normalne ?
    Jeżeli nie masz problemów z nadciśnieniem to nawet jedną dziennie kawkę możesz wypić, tak mówił mojej szwagierce ginekolog w Niemczech ;) nie wiem jak to jest w Polsce.
    Ja mam bóle jak na miesiączkę od czasu przypuszczalnego zagnieżdżenia. Wiele osób tak ma.

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko :) Wszystko w porządku. Serduszko 150/min. Nasz Tic Tac ma 1,3cm <3

Gosia1989, Zołzimagic, zubii, Gdziejestmieszko, joaska1985, Kesjaa, nowamamusia, Saori, Bacardi90, Suri_, Kati86, Fruska, stay, majju, Gosiaczek, Biedronka7, Plastelina lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    Kurcze ja z tym wzrokiem też zauważyłam a nie noszę ogólnie okularów. :/ Na dalsze odległości albo na telewizor gorzej trochę widzę

Nasz okruszek
    IruBp2.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ