X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tu jakies mamusie które juz mają dzieci?? Ja sie troszkę boję jak ja ogarne taką bandę :D mam córkę i syna . 5 i 3 lata

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ale ciemnieje w miare wzrostu HCG. Czy sie myle?
    Nie mylisz się :)
    Ale na tak wczesnym etapie wystarczy nieco więcej wypić i nieco częściej się wysikać aby "wypłukać stężenie" z moczu. Tak więc nie musi to oznaczać że beta spada. Ja powtórzyłabym test jeszcze jutro rano, starając się w nocy nie sikać zbyt często.

Annie1981 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Są tu jakies mamusie które juz mają dzieci?? Ja sie troszkę boję jak ja ogarne taką bandę :D mam córkę i syna . 5 i 3 lata
    Ja mam buntujaca się 2 latke i też się zastanawiam jak to będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 15:06

karm3lka lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri_ wrote:
    Ja mam bubtujaca się 2 latke i też się zastanawiam jak to będzie ;)
    Powiem Ci ,że moi się strasznie kłócą ...ale są takie chwile gdzie się całują,przedrzeźniają ,przytulają.. serce sie raduje. Nigdy nie będę żałować decyzji o rodzeństwie dla mojej córci.

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podrośniętego 8 latka:)

hibiskus, mamusia2 lubią tę wiadomość

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska2 wrote:
    Jednak poszłam do lekarza i dobrze zrobiłam okazalo się ze serduszko pięknie bije ale pojawił się jakiś krwiak mam leżeć i dostałam luteine zastanawiam się czy mam jeszcze jakieś szanse by było ok

Tyska oczywiście że masz szanse, krwiaki ma ok 30 % kobiet w ciąży (zgłebiałam temat przy ostatniej ciąży) bierze się luteinę i kontroluje. bardzo cżęsto takie krwiaki się po prostu wchłaniają! głowa do góry!

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Powiem Ci ,że moi się strasznie kłócą ...ale są takie chwile gdzie się całują,przedrzeźniają ,przytulają.. serce sie raduje. Nigdy nie będę żałować decyzji o rodzeństwie dla mojej córci.
    Trochę się boję bo jak przychodzą młodsi kuzyni i mam któregoś na rękach to ona od razu zaczyna się na mnie wspinać, że też chcę. Także pewnie będzie zazdrosna na początku

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Ja juz dzisiaj pisalam że mam 2,5 latka, ciekawe jak zareaguje na rodzenstwo bo puki co na wzmianke o siostrze lub bracie czy o małej dzidzi krzyczy "nie!" -_-

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    To jakis osioł :-/ jak ja poszlam do gona w pierwszej ciąży to mówie do gina że chyba jestem w ciąży, a on do mnie czy robilam test, a ja mowie że dwa i oba pozytywne, gin wyszczerzyl zęby i sie zapytal czy w takim razie mam jeszcze jakieś wątpliwosci :-) na fwoim miejscu gina bym zmienila :-/
    Nie przesadzajcie z tą zmianą lekarza. On nie miał jak potwierdzić ciąży - test nie jest żadnym medycznym potwierdzeniem, zwłaszcza robiony przed terminem ostatniej miesiączki. On naprawdę niewiele mógł.

Jeśli się bardzo denerwujesz zbadaj prywatnie betę i progesteron, będziesz miała wynik następnego dnia i wszystko będzie jasne. Jeśli wyjdzie niski progesteron przy pozytywnej becie, to już dla jakiegokolwiek lekarza będzie to podstawa, żeby dać np. luteinę.

Zubi, ja też rozumiem, o co Ci chodzi. Ale z drugiej strony rozumiem też dziewczyny, które poczuły się urażone. Nie ma co się porównywać, każda reaguje indywidualnie i zależy to od wielu czynników, nie tylko tego, czy ma się dziecko, czy ma się za sobą stratę. Każdy ciążę przeżywa na swój sposób i ma do tego prawo. No a jak jest z tych przejmujących się, to będzie się też przejmował takim wpisem jak Twój.

Niech te mniej martwiące się postawią sobie za punkt honoru uspokajanie tych, co się zamartwiają i jakoś to będzie.

Suri_, MoNaKo, Dreamy, majju, Kasia02, Annie1981, Plastelina lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Czy to coś smutnego? Bo ja ostatnio od razu rycze :-P w poprzedniej ciąży upłakałam sie jak bóbr przy reklamie jakiegoś napoju z witaminami dla ciężarnych :-D
    a to może ten sam filmik ?:D smutny nie :)

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 5,5 latkę, będzie ponad 6 lat różnicy. Niby w tym wieku już ogarnięta ale ma zaburzenia emocji, no i ciągle się jeszcze rehabilitujemy, ciężko będzie z maluchem jeździć

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Niech te mniej martwiące się postawią sobie za punkt honoru uspokajanie tych, co się zamartwiają i jakoś to będzie.
    O o to jest właśnie sedno :)

MoNaKo, Gosiaczek lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • martaf Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już po wizycie. Widoczny tylko pęcherzyk ciążowy 6,6 mm. Kolejne USG 01.02., a na razie luteina 2x1

Dreamy, zubii, justa. lubią tę wiadomość

cd9bskjo828h76lm.png
    jbr6arz.png
    Adaś [*] 18.11.2019 tc. 9+4
    Aniołek 25.05.2019 tc. 7+3
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl czy ja - rzygająca ciężarna - mam przyjechać do Ciebie i nakopać do dupki? Przestań sikać na testy! Beta bez sensu bo robiłaś 2x i jest dobry przyrost co już wyklucza pozamaciczną którą mogła byś się martwić. Wiem i doskonale pamiętam co przeszłaś ale spokojnie, na nic wpływu nie mamy. Jeśli dbasz o siebie i bierz leki to nic ponad to się nie da.
    Jeśli beta ma Cię uspokoić to idź ale może zamiast 20zł na bete idź do cukierni po ciacho, endorfinki Ci się podniosła ;)
    Kto jak kto ale ja Cię naprawdę dobrze rozumiem! W ciąży ze Stasiem miałam zły przyrost ostatniej bety a po kilku dniach serduszko już biło.
    Mocno mocno trzymam kciuki za Twoją kruszynke i za Twój spokój :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 15:29

hibiskus, MoNaKo, Dreamy, justa. lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Ja mam 5 latkę i 1,5 roczną. Gromady się nie obawiam,ale przy obu ciążach miałam anemię,lekarz trochę późno reagował. I żyć się nie dało, zasypiałam na stojąco i miałam mdłości do 5 miesiąca,schudłam 7kg... no ale każda ciąża inna. Teraz mam zamiar sama brać żelazo i pilnować :)

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaf a kiedy miałaś owulacje? czy liczysz OM? dziewczyny ja tez wczoraj sie poplakalam jak obejrzalam ten filmik :D taki piękny :D

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny w niedziele zrobiłam test ciążowy tak na pamiątkę ( PINK test) i wyszła kreska jednak daleko jej było do kontrolnej, dziś znów zrobiłam i wyszła jeszcze bladsza...zaczynam się martwić że beta mi spada;( Oba testy były PINK TEST. Jak to u was z tymi kreskami?

ja nie robiłam bety,a krechę miałam gruba 30 dnia cyklu.a cykle miałam zazwyczaj 26 dni.i tez robiłam PINK TEST.
    W pierwszej ciazy nie miałam takiej grubej krechy, taka bladziutka była.
    dla spokoju zrób sobie jeszcze raz bete.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • martaf Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    martaf a kiedy miałaś owulacje? czy liczysz OM? dziewczyny ja tez wczoraj sie poplakalam jak obejrzalam ten filmik :D taki piękny :D
    Byłam święcie przekonana, że ovu była w święta, ale na to wychodzi, że pewnie później. Beta z 12.01 - 164, z 14.01 - 345. Przyrost prawidłowy i lekarz stwierdził, że najprawdopodobniej później doszło do zapłodnienia i na podstawie bety i widoku na usg powiedział, że tak najprędzej jest. Druga opcja jest, że ciąża się nie rozwija, ale ja w to nie wierzę :)

Kati86 lubi tę wiadomość

cd9bskjo828h76lm.png
    jbr6arz.png
  • martaf Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A termin liczę od OM, po drugim USG pewnie będzie skorygowany

cd9bskjo828h76lm.png
    jbr6arz.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:

ja mam córeczke 16 miesiecy :)i w dodatku cycoholiczkę :)

mamusia2 lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ