Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie1981 wrote:Ale ciemnieje w miare wzrostu HCG. Czy sie myle?
Ale na tak wczesnym etapie wystarczy nieco więcej wypić i nieco częściej się wysikać aby "wypłukać stężenie" z moczu. Tak więc nie musi to oznaczać że beta spada. Ja powtórzyłabym test jeszcze jutro rano, starając się w nocy nie sikać zbyt często.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
mamusia2 wrote:Są tu jakies mamusie które juz mają dzieci?? Ja sie troszkę boję jak ja ogarne taką bandę mam córkę i syna . 5 i 3 lata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 15:06
karm3lka lubi tę wiadomość
-
Suri_ wrote:Ja mam bubtujaca się 2 latke i też się zastanawiam jak to będzie
-
Tyska2 wrote:Jednak poszłam do lekarza i dobrze zrobiłam okazalo się ze serduszko pięknie bije ale pojawił się jakiś krwiak mam leżeć i dostałam luteine zastanawiam się czy mam jeszcze jakieś szanse by było ok
Tyska oczywiście że masz szanse, krwiaki ma ok 30 % kobiet w ciąży (zgłebiałam temat przy ostatniej ciąży) bierze się luteinę i kontroluje. bardzo cżęsto takie krwiaki się po prostu wchłaniają! głowa do góry! -
mamusia2 wrote:Powiem Ci ,że moi się strasznie kłócą ...ale są takie chwile gdzie się całują,przedrzeźniają ,przytulają.. serce sie raduje. Nigdy nie będę żałować decyzji o rodzeństwie dla mojej córci.
-
mamusia2 wrote:Są tu jakies mamusie które juz mają dzieci?? Ja sie troszkę boję jak ja ogarne taką bandę mam córkę i syna . 5 i 3 lata
-
buka03 wrote:To jakis osioł jak ja poszlam do gona w pierwszej ciąży to mówie do gina że chyba jestem w ciąży, a on do mnie czy robilam test, a ja mowie że dwa i oba pozytywne, gin wyszczerzyl zęby i sie zapytal czy w takim razie mam jeszcze jakieś wątpliwosci na fwoim miejscu gina bym zmienila
Jeśli się bardzo denerwujesz zbadaj prywatnie betę i progesteron, będziesz miała wynik następnego dnia i wszystko będzie jasne. Jeśli wyjdzie niski progesteron przy pozytywnej becie, to już dla jakiegokolwiek lekarza będzie to podstawa, żeby dać np. luteinę.
Zubi, ja też rozumiem, o co Ci chodzi. Ale z drugiej strony rozumiem też dziewczyny, które poczuły się urażone. Nie ma co się porównywać, każda reaguje indywidualnie i zależy to od wielu czynników, nie tylko tego, czy ma się dziecko, czy ma się za sobą stratę. Każdy ciążę przeżywa na swój sposób i ma do tego prawo. No a jak jest z tych przejmujących się, to będzie się też przejmował takim wpisem jak Twój.
Niech te mniej martwiące się postawią sobie za punkt honoru uspokajanie tych, co się zamartwiają i jakoś to będzie.
Suri_, MoNaKo, Dreamy, majju, Kasia02, Annie1981, Plastelina lubią tę wiadomość
-
Mkl czy ja - rzygająca ciężarna - mam przyjechać do Ciebie i nakopać do dupki? Przestań sikać na testy! Beta bez sensu bo robiłaś 2x i jest dobry przyrost co już wyklucza pozamaciczną którą mogła byś się martwić. Wiem i doskonale pamiętam co przeszłaś ale spokojnie, na nic wpływu nie mamy. Jeśli dbasz o siebie i bierz leki to nic ponad to się nie da.
Jeśli beta ma Cię uspokoić to idź ale może zamiast 20zł na bete idź do cukierni po ciacho, endorfinki Ci się podniosła
Kto jak kto ale ja Cię naprawdę dobrze rozumiem! W ciąży ze Stasiem miałam zły przyrost ostatniej bety a po kilku dniach serduszko już biło.
Mocno mocno trzymam kciuki za Twoją kruszynke i za Twój spokój :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 15:29
hibiskus, MoNaKo, Dreamy, justa. lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
-
mkl wrote:Dziewczyny w niedziele zrobiłam test ciążowy tak na pamiątkę ( PINK test) i wyszła kreska jednak daleko jej było do kontrolnej, dziś znów zrobiłam i wyszła jeszcze bladsza...zaczynam się martwić że beta mi spada;( Oba testy były PINK TEST. Jak to u was z tymi kreskami?
ja nie robiłam bety,a krechę miałam gruba 30 dnia cyklu.a cykle miałam zazwyczaj 26 dni.i tez robiłam PINK TEST.
W pierwszej ciazy nie miałam takiej grubej krechy, taka bladziutka była.
dla spokoju zrób sobie jeszcze raz bete. -
Zołzimagic wrote:martaf a kiedy miałaś owulacje? czy liczysz OM? dziewczyny ja tez wczoraj sie poplakalam jak obejrzalam ten filmik taki piękny
Kati86 lubi tę wiadomość