X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny w niedziele zrobiłam test ciążowy tak na pamiątkę ( PINK test) i wyszła kreska jednak daleko jej było do kontrolnej, dziś znów zrobiłam i wyszła jeszcze bladsza...zaczynam się martwić że beta mi spada;( Oba testy były PINK TEST. Jak to u was z tymi kreskami?

Ja robiłam pierwszy test w poniedziałek był cień na drugi dzień taki sam i w czwartek już o wiele mocniejszą dalej nie robiłam żeby się nie nakręcać.

Na Twoim miejscu poszłabym zrobić betę skoro kreska jest jaśniejsza.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam dwa testy na każdym kreska słabsza niż kontrolna. Pierwszy zrobiłam 6dpt potem 7dpt beta82 .potem drugi taka sama kreska i następnego dnia beta 219. Różnie to bywa z tymi tekstami. Ja teraz już nic nie robię. Mam plamienia różowe i stres ogromny.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Viola999 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny w niedziele zrobiłam test ciążowy tak na pamiątkę ( PINK test) i wyszła kreska jednak daleko jej było do kontrolnej, dziś znów zrobiłam i wyszła jeszcze bladsza...zaczynam się martwić że beta mi spada;( Oba testy były PINK TEST. Jak to u was z tymi kreskami?
    CHYBA POWINNAS LECIEC NA BETE BO INACZEJ NIE BEDZIESZ WIEDZIAŁA..
    Ja test robiłam w 10 dpo wyszedł starszny bladzioch dzień po też ale bardziej widoczny.. odczekałam tydzień i wyszła ładna czerwona krecha ......

zubii lubi tę wiadomość

• Tyska2 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko teraz mnie brzuch pobolewa niewiem może po badaniu A jak mam wziąść to luteine jak mam 2 razy na dzień czyli najlepiej zaczekać do wieczora?

Tyska2
  • zubii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Ja jestem po stracie i też się przejmuje. Też podobnie jak Monako nie pisze tutaj może cały czas o tym jak się zamartwiam bo nie chce dołożyć innych. ;) staram się jak najbardziej patrzeć optymistycznie.
    Nie mam nic przeciwko temu, że ktoś się tu martwi, czy radzi kogoś bo to przecież forum.
    Twój post zrozumiałem w taki sposób,ze chodzi ci o takie osoby które nie miały złych doświadczeń wcześniej a z góry zakładają najgorsze scenariusze od samego początku ;)

No i jesteś jedyną osobą która rozumie dzięki ci wielkie :*

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    spokojnie. Ja tez na kolejnym tescie mialam jasniejsza. a dzisiaj znowu ciemniejsza.do tego mialam brudzenia. jak sie martwisz to zadzwon do gina...ale na spokojnie.Staraj sie opanować nerwy,ale ja tez bym poszla na bete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:24

Annie1981 lubi tę wiadomość

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że każda powinna być szczera bo takie przymilanie na siłę nie jest fajne tym bardziej, że będziemy tu min. 8 msc:)

hibiskus, Ja86 lubią tę wiadomość

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Wróciłam od lekarza.
    Ręce mi opadły.
    Jak powiedziałam ,że @ byla 22.12 i że brudze to powiedział ,że ciąża to nie jest. Później mnie zbadał,macica twarda,dał skierowanie na betę ...wyniki UWAGA! za tydzien.
    A ja juz na 4 testy sikałam i na kazdym są 2 kreski.
    Podobno ma urlop w lutym.Musze się dowiedziec tylko kiedy
    Kolejna wizyta 25.01 z odbiorem wynikow. Az się boje
    Po badaniu stwierdził ,że już nie brudzę...więc o tyle dobrze.
    Wynik bety za tydzień? A cóż to za laboratorium? A miałaś usg robione?
    Wiadomo, że na takim etapie nic nie będzie widać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:24

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ja robiłam dwa testy na każdym kreska słabsza niż kontrolna. Pierwszy zrobiłam 6dpt potem 7dpt beta82 .potem drugi taka sama kreska i następnego dnia beta 219. Różnie to bywa z tymi tekstami. Ja teraz już nic nie robię. Mam plamienia różowe i stres ogromny.
    A kiedy wybierasz się do ginekologa?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Przede wszystkim wazne stezenie sikow ;) dlatego zalecaja robic rano bo najwiecej hormonow. Ja w 27dc poranny bladzioch, 28dc w poludnie wlasciwie biel, 29dc ciemniejsza niz 27dc ;) czyli wszystko dobrze. Teraz troche stopuje i zrobie test za kilka dni bo do wiyty jeszcze sporo czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:29

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazał na razie leżeć i czekać. Mam przyjść w sobotę.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Wróciłam od lekarza.
    Ręce mi opadły.
    Jak powiedziałam ,że @ byla 22.12 i że brudze to powiedział ,że ciąża to nie jest. Później mnie zbadał,macica twarda,dał skierowanie na betę ...wyniki UWAGA! za tydzien.
    A ja juz na 4 testy sikałam i na kazdym są 2 kreski.
    Podobno ma urlop w lutym.Musze się dowiedziec tylko kiedy
    Kolejna wizyta 25.01 z odbiorem wynikow. Az się boje
    Po badaniu stwierdził ,że już nie brudzę...więc o tyle dobrze.
    To jakis osioł :-/ jak ja poszlam do gona w pierwszej ciąży to mówie do gina że chyba jestem w ciąży, a on do mnie czy robilam test, a ja mowie że dwa i oba pozytywne, gin wyszczerzyl zęby i sie zapytal czy w takim razie mam jeszcze jakieś wątpliwosci :-) na fwoim miejscu gina bym zmienila :-/

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Wynik bety za tydzień? A cóż to za laboratorium? A miałaś usg robione?
    Wiadomo, że na takim etapie nic nie będzie widać
    bo na nfz pewnie dlatego :/ jakbym dala w lape to bylyby na dzisiaj. ale co zrobie.poki co odpoczywam sobie.
    Za wczesnie na usg. Pozostaje czekac i miec nadzieje ,ze bedzie dobrze
    buka03 wrote:
    To jakis osioł :-/ jak ja poszlam do gona w pierwszej ciąży to mówie do gina że chyba jestem w ciąży, a on do mnie czy robilam test, a ja mowie że dwa i oba pozytywne, gin wyszczerzyl zęby i sie zapytal czy w takim razie mam jeszcze jakieś wątpliwosci :-) na fwoim miejscu gina bym zmienila :-/
    chyba musze pomyśleć o tym. a ja tylko sobie pomyślałam " no idiota,przeciez powiedzialam ze 4 testy zrobilam" nawet wzielam je ze sobą :)

wczorajsza i dzisiejsza
    16176096_1337530956267669_639290542_n_jpg_300x300_q85.jpg
    zdjecie robilam na szybko jak siedzialam pod gabinetem i do kolezanki wysylalam. Teraz jestem u tesciow i niechce sie zdradzac poki co :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:35

nowamamusia lubi tę wiadomość

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polece testy peppino koszt 3 zl a dobra czulosc (10) kupuje w Realu ale w Auchant tez widzialam. One sa w takej rozowej tekturowej kopercie
    https://www.google.pl/search?q=pepino+test&client=ms-android-huawei&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8o_z-5svRAhXIGCwKHSAVAf4Q_AUIBygB&biw=360&bih=511&dpr=2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:36

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Przede wszystkim wazne stezenie sikow ;) dlatego zalecaja robic rano bo najwiecej hormonow. Ja w 27dc poranny bladzioch, 28dc w poludnie wlasciwie biel, 29dc ciemniejsza niz 27dc ;) czyli wszystko dobrze. Teraz troche stopuje i zrobie test za kilka dni bo do wiyty jeszcze sporo czasu
    Wlasnie, zalezy o jskiej porze test byl zrobiony i czy np w nocy wstawalas na siku

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Hej, witam się i ja. Czytam na bierząco ale nie zawsze sie udzielam. Tym bardziej że im bliżej wizyty tym ze mną gorzej. Z objawów nadal nic. Wczoraj troszkę sutki mnie bolały ale dzis nic nie czuję.
    Wizytę mam jutro na 13 i chciałabym przespać dzisiejszy dzień.
    Stwierdziałam że jeśli po wziycie wszystko będzie dobrze to kupię sobie detektor tętna płodu...i jakieś maleńkie spioszki oczywiście dwie sztuki :)
    Ale naprawdę stres jest ogromny. Myślałam że po pierwszej wziycie serduszkowej bedzie tylko lepiej, niestety u mnie tak nie jest.
    Może gdybym miała mdłości, czuła się senna i jakoś tak bardziej ciążowa- łatwiej byłoby mi uwierzyć że ciąża jest i że to dzieje się naprawdę.

Kochane gratuluję serduszek i witam nowe mamy.
    Widzę że kolejne bliźniaki u nas się pojawiły :)

kicikocia bardzo trzymałam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka. Cieszę się że wszystko jest dobrze!!!

Kochana nie martw się. Ja też nie mam mdłości itp. Czuję sie bardzo dobrze. Lekarz powiedział, że każda kobieta w każdej ciaży może mieć inaczej.

MoNaKo lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl chyba poszłabym na bete na twoim miejscu

Saori jestem ciekawa jak sytuacja się rozwinie z tymi pęcherzykami ;)

Rusalka dużo zdrówka :)

Nadrabiam was i połowę tego co chciałam napisać zapomniałam

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii. Ja mam podobnie jak Ty. Wzrost 172 a waga 79, chociaz w dniu pozytywnego testu mialam kilogram mniej, nie wiem dlaczego ;)
    Na pierwsza wizyte pojde najszybciej za dwa tygodnie. Czekam na seruszko.
    To moja pierwsza ciaza i tyle na forach mowili o poronieniach czy pustych jajach, ze tez sie teraz boje. Uwierze w ciaze chyba dopiero jak zobacze na USG ;) Probuje jednak myslec pozytywnie :)

Mkl. Moje testy ciemnialy z dnia na dzien. Od dwoch dni chyba sa takie same, ale kontrolna to tez jeszcze nie jest.

Podpisuje sie pod pytaniem Rzepakowepole. Ja tez bede caly czas pracowac i zastanawiam sie jak sobie poradze z mdlosciami w pracy.

zubii lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty nie wiem czy to prawda ale tak można przeczytać na wielu stronach, że pęcherzyk jest widoczny na usg przy becie 1000

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia2 tak jak byla bym jeszcze skłonna uwierzyć że 1 test wyszedl faszywie pozytywny tak w 4 to ju na pewno nie hehe :-P

zubii, hibiskus lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ