X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny w niedziele zrobiłam test ciążowy tak na pamiątkę ( PINK test) i wyszła kreska jednak daleko jej było do kontrolnej, dziś znów zrobiłam i wyszła jeszcze bladsza...zaczynam się martwić że beta mi spada;( Oba testy były PINK TEST. Jak to u was z tymi kreskami?

Ja robiłam pierwszy test w poniedziałek był cień na drugi dzień taki sam i w czwartek już o wiele mocniejszą dalej nie robiłam żeby się nie nakręcać.

Na Twoim miejscu poszłabym zrobić betę skoro kreska jest jaśniejsza.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam dwa testy na każdym kreska słabsza niż kontrolna. Pierwszy zrobiłam 6dpt potem 7dpt beta82 .potem drugi taka sama kreska i następnego dnia beta 219. Różnie to bywa z tymi tekstami. Ja teraz już nic nie robię. Mam plamienia różowe i stres ogromny.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Viola999 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny w niedziele zrobiłam test ciążowy tak na pamiątkę ( PINK test) i wyszła kreska jednak daleko jej było do kontrolnej, dziś znów zrobiłam i wyszła jeszcze bladsza...zaczynam się martwić że beta mi spada;( Oba testy były PINK TEST. Jak to u was z tymi kreskami?
    CHYBA POWINNAS LECIEC NA BETE BO INACZEJ NIE BEDZIESZ WIEDZIAŁA..
    Ja test robiłam w 10 dpo wyszedł starszny bladzioch dzień po też ale bardziej widoczny.. odczekałam tydzień i wyszła ładna czerwona krecha ......

zubii lubi tę wiadomość

• Tyska2 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko teraz mnie brzuch pobolewa niewiem może po badaniu A jak mam wziąść to luteine jak mam 2 razy na dzień czyli najlepiej zaczekać do wieczora?

Tyska2
  • zubii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Ja jestem po stracie i też się przejmuje. Też podobnie jak Monako nie pisze tutaj może cały czas o tym jak się zamartwiam bo nie chce dołożyć innych. ;) staram się jak najbardziej patrzeć optymistycznie.
    Nie mam nic przeciwko temu, że ktoś się tu martwi, czy radzi kogoś bo to przecież forum.
    Twój post zrozumiałem w taki sposób,ze chodzi ci o takie osoby które nie miały złych doświadczeń wcześniej a z góry zakładają najgorsze scenariusze od samego początku ;)

No i jesteś jedyną osobą która rozumie dzięki ci wielkie :*

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    spokojnie. Ja tez na kolejnym tescie mialam jasniejsza. a dzisiaj znowu ciemniejsza.do tego mialam brudzenia. jak sie martwisz to zadzwon do gina...ale na spokojnie.Staraj sie opanować nerwy,ale ja tez bym poszla na bete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:24

Annie1981 lubi tę wiadomość

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że każda powinna być szczera bo takie przymilanie na siłę nie jest fajne tym bardziej, że będziemy tu min. 8 msc:)

hibiskus, Ja86 lubią tę wiadomość

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Wróciłam od lekarza.
    Ręce mi opadły.
    Jak powiedziałam ,że @ byla 22.12 i że brudze to powiedział ,że ciąża to nie jest. Później mnie zbadał,macica twarda,dał skierowanie na betę ...wyniki UWAGA! za tydzien.
    A ja juz na 4 testy sikałam i na kazdym są 2 kreski.
    Podobno ma urlop w lutym.Musze się dowiedziec tylko kiedy
    Kolejna wizyta 25.01 z odbiorem wynikow. Az się boje
    Po badaniu stwierdził ,że już nie brudzę...więc o tyle dobrze.
    Wynik bety za tydzień? A cóż to za laboratorium? A miałaś usg robione?
    Wiadomo, że na takim etapie nic nie będzie widać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:24

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ja robiłam dwa testy na każdym kreska słabsza niż kontrolna. Pierwszy zrobiłam 6dpt potem 7dpt beta82 .potem drugi taka sama kreska i następnego dnia beta 219. Różnie to bywa z tymi tekstami. Ja teraz już nic nie robię. Mam plamienia różowe i stres ogromny.
    A kiedy wybierasz się do ginekologa?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Przede wszystkim wazne stezenie sikow ;) dlatego zalecaja robic rano bo najwiecej hormonow. Ja w 27dc poranny bladzioch, 28dc w poludnie wlasciwie biel, 29dc ciemniejsza niz 27dc ;) czyli wszystko dobrze. Teraz troche stopuje i zrobie test za kilka dni bo do wiyty jeszcze sporo czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:29

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazał na razie leżeć i czekać. Mam przyjść w sobotę.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Wróciłam od lekarza.
    Ręce mi opadły.
    Jak powiedziałam ,że @ byla 22.12 i że brudze to powiedział ,że ciąża to nie jest. Później mnie zbadał,macica twarda,dał skierowanie na betę ...wyniki UWAGA! za tydzien.
    A ja juz na 4 testy sikałam i na kazdym są 2 kreski.
    Podobno ma urlop w lutym.Musze się dowiedziec tylko kiedy
    Kolejna wizyta 25.01 z odbiorem wynikow. Az się boje
    Po badaniu stwierdził ,że już nie brudzę...więc o tyle dobrze.
    To jakis osioł :-/ jak ja poszlam do gona w pierwszej ciąży to mówie do gina że chyba jestem w ciąży, a on do mnie czy robilam test, a ja mowie że dwa i oba pozytywne, gin wyszczerzyl zęby i sie zapytal czy w takim razie mam jeszcze jakieś wątpliwosci :-) na fwoim miejscu gina bym zmienila :-/

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Wynik bety za tydzień? A cóż to za laboratorium? A miałaś usg robione?
    Wiadomo, że na takim etapie nic nie będzie widać
    bo na nfz pewnie dlatego :/ jakbym dala w lape to bylyby na dzisiaj. ale co zrobie.poki co odpoczywam sobie.
    Za wczesnie na usg. Pozostaje czekac i miec nadzieje ,ze bedzie dobrze
    buka03 wrote:
    To jakis osioł :-/ jak ja poszlam do gona w pierwszej ciąży to mówie do gina że chyba jestem w ciąży, a on do mnie czy robilam test, a ja mowie że dwa i oba pozytywne, gin wyszczerzyl zęby i sie zapytal czy w takim razie mam jeszcze jakieś wątpliwosci :-) na fwoim miejscu gina bym zmienila :-/
    chyba musze pomyśleć o tym. a ja tylko sobie pomyślałam " no idiota,przeciez powiedzialam ze 4 testy zrobilam" nawet wzielam je ze sobą :)

wczorajsza i dzisiejsza
    16176096_1337530956267669_639290542_n_jpg_300x300_q85.jpg
    zdjecie robilam na szybko jak siedzialam pod gabinetem i do kolezanki wysylalam. Teraz jestem u tesciow i niechce sie zdradzac poki co :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:35

nowamamusia lubi tę wiadomość

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polece testy peppino koszt 3 zl a dobra czulosc (10) kupuje w Realu ale w Auchant tez widzialam. One sa w takej rozowej tekturowej kopercie
    https://www.google.pl/search?q=pepino+test&client=ms-android-huawei&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8o_z-5svRAhXIGCwKHSAVAf4Q_AUIBygB&biw=360&bih=511&dpr=2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:36

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Przede wszystkim wazne stezenie sikow ;) dlatego zalecaja robic rano bo najwiecej hormonow. Ja w 27dc poranny bladzioch, 28dc w poludnie wlasciwie biel, 29dc ciemniejsza niz 27dc ;) czyli wszystko dobrze. Teraz troche stopuje i zrobie test za kilka dni bo do wiyty jeszcze sporo czasu
    Wlasnie, zalezy o jskiej porze test byl zrobiony i czy np w nocy wstawalas na siku

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Hej, witam się i ja. Czytam na bierząco ale nie zawsze sie udzielam. Tym bardziej że im bliżej wizyty tym ze mną gorzej. Z objawów nadal nic. Wczoraj troszkę sutki mnie bolały ale dzis nic nie czuję.
    Wizytę mam jutro na 13 i chciałabym przespać dzisiejszy dzień.
    Stwierdziałam że jeśli po wziycie wszystko będzie dobrze to kupię sobie detektor tętna płodu...i jakieś maleńkie spioszki oczywiście dwie sztuki :)
    Ale naprawdę stres jest ogromny. Myślałam że po pierwszej wziycie serduszkowej bedzie tylko lepiej, niestety u mnie tak nie jest.
    Może gdybym miała mdłości, czuła się senna i jakoś tak bardziej ciążowa- łatwiej byłoby mi uwierzyć że ciąża jest i że to dzieje się naprawdę.

Kochane gratuluję serduszek i witam nowe mamy.
    Widzę że kolejne bliźniaki u nas się pojawiły :)

kicikocia bardzo trzymałam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka. Cieszę się że wszystko jest dobrze!!!

Kochana nie martw się. Ja też nie mam mdłości itp. Czuję sie bardzo dobrze. Lekarz powiedział, że każda kobieta w każdej ciaży może mieć inaczej.

MoNaKo lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl chyba poszłabym na bete na twoim miejscu

Saori jestem ciekawa jak sytuacja się rozwinie z tymi pęcherzykami ;)

Rusalka dużo zdrówka :)

Nadrabiam was i połowę tego co chciałam napisać zapomniałam

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii. Ja mam podobnie jak Ty. Wzrost 172 a waga 79, chociaz w dniu pozytywnego testu mialam kilogram mniej, nie wiem dlaczego ;)
    Na pierwsza wizyte pojde najszybciej za dwa tygodnie. Czekam na seruszko.
    To moja pierwsza ciaza i tyle na forach mowili o poronieniach czy pustych jajach, ze tez sie teraz boje. Uwierze w ciaze chyba dopiero jak zobacze na USG ;) Probuje jednak myslec pozytywnie :)

Mkl. Moje testy ciemnialy z dnia na dzien. Od dwoch dni chyba sa takie same, ale kontrolna to tez jeszcze nie jest.

Podpisuje sie pod pytaniem Rzepakowepole. Ja tez bede caly czas pracowac i zastanawiam sie jak sobie poradze z mdlosciami w pracy.

zubii lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty nie wiem czy to prawda ale tak można przeczytać na wielu stronach, że pęcherzyk jest widoczny na usg przy becie 1000

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia2 tak jak byla bym jeszcze skłonna uwierzyć że 1 test wyszedl faszywie pozytywny tak w 4 to ju na pewno nie hehe :-P

zubii, hibiskus lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ