Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyo rany ale skrobiecie
Ja przespałam dziś pół dnia. To chyba najlepszy odstresowywacz.
Co do usg to jeszcze nigdzie nie udało nam się znaleźć wolnego terminu. Jak się wnerwię to pojedziemy do szpitala i powiem że jestm w ciąży i brzuch mnie boli ^^ będą musieli zrobić usgzubii lubi tę wiadomość
-
zubii wrote:Jak tak was czytam to sobie myślę że jestem jakaś inna...O ciążę staraliśmy się 6 miesięcy. Nie mam mdłości i innych objawów i chyba jako jedna z nie wielu nie byłam jeszcze na ani jednej wizycie...Żeby tego było mało od tygodnia walczę z przeziębieniem co się wykupuje to wraca. Nie panikuje, nie zmartwiam się po prostu czekam bo nic się złego nie dzieje...A jak was czytam to mam wrażenie że coś ze mną nie tak...Chciałam tylko sie wygadać
Tylko się ceszyć z takiego podejścia.....Myślę że podejście zmienia się gdy sie doświadczy nieszczęścia (strata ciazy, dziecka). I tak o ile sie o tym slyszy a jescze tego nie przejdzie to nie można zrozumieć co to znaczy...W najprostszym dla mnie opisie "ziemia usuwa Ci sie spod nóg, czujesz ogromny ból", zastanawiasz się jak dalej funkcjonować. Pomimo, ze dla świata to był np 1 cm zlepek komórek w Twojej świadomości było to dziecko. Oby jak najmiej kobiet tego doświadczało...bo ciąża powinna być stanem radości i wyczekiwania swojego skarbu...
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Magda_lenka wrote:Dziewczyny macie juz typy imion dla dzieci? ja jak przy pierwszym od razu miałam tak teraz nic a nic mi się nie podoba...
My mamy chyba problem, że za dużo imion się nam podobaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:15
-
My nie mamy typów dla chłopca a przy imieniu dla dziewczynki też się do końca z moim M. nie zgadzamy Wiem tylko, że mi podobają się krótkie, dwusylabowe imiona żeńskie typu: Ewa, Anna, Ida, Nina, Lidia... i jeśli Bóg da, że będzie dziewczę to pewnie na któreś z nich się zdecydujemy
-
Ja mam synka, jutro skończy 29 miesiecy Nad imionami zaczne zastanawiać się po połówkowych...póki co czekam aż zarodek pojawi się w pęcherzyku...
Dreamy, mika1987, Kesjaa, mamusia2 lubią tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Żeby już nie było jazd pod moim adresem dodałam małe sprostowanie w poście który napisałam bo widzę, że nie wszyscy wszystko czytają....
Mam córkę 2,5 l
U nas z imion Marysia albo Antosia dla chłopca FilipWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:49
Dreamy, mamusia2 lubią tę wiadomość
-
Cześć mamusie:)
Chętnie do Was dołączam. Program wyznacza mi termin na 27 września;) W piątek pierwsza wizyta u gina więc pewnie nie dowiem się niczego więcej.
Pozdrawiam przyszłe mamuśki:)zubii, Dreamy, nowamamusia, justa., Leonore, Kesjaa, Suri_, stay, Kimmy lubią tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Szyszka90 wrote:Cześć mamusie:)
Chętnie do Was dołączam. Program wyznacza mi termin na 27 września;) W piątek pierwsza wizyta u gina więc pewnie nie dowiem się niczego więcej.
Pozdrawiam przyszłe mamuśki:) -
jednak pojechałam na betę, wyniki jutro o 14:00...modle się do św. Józefa ( wierze że to dzięki niemu się udało:)) Całą tą ciążę oddaje pod jego opiekę...mam nadzieję że będzie dobrze.
Emila92, Leonore, zubii, Magda_lenka, Kesjaa, Suri_, stay lubią tę wiadomość
-
witajcie:)ja mam coreczka 2latka i 4m za chwile 5:)baaardzo energiczna i charakterna:)takze mam co robic:)co do imion to jak bedzie corcia to Kaja a chlopiec to pojecia nie mam..ostatnio nim dowiedziałam sie o ciazy mowilismy ze Bruno jest ladne:)
mamusia2 lubi tę wiadomość
-
Kati86 wrote:Mkl czy ja - rzygająca ciężarna - mam przyjechać do Ciebie i nakopać do dupki? Przestań sikać na testy! Beta bez sensu bo robiłaś 2x i jest dobry przyrost co już wyklucza pozamaciczną którą mogła byś się martwić. Wiem i doskonale pamiętam co przeszłaś ale spokojnie, na nic wpływu nie mamy. Jeśli dbasz o siebie i bierz leki to nic ponad to się nie da.
Jeśli beta ma Cię uspokoić to idź ale może zamiast 20zł na bete idź do cukierni po ciacho, endorfinki Ci się podniosła
Kto jak kto ale ja Cię naprawdę dobrze rozumiem! W ciąży ze Stasiem miałam zły przyrost ostatniej bety a po kilku dniach serduszko już biło.
Mocno mocno trzymam kciuki za Twoją kruszynke i za Twój spokój :*
ech...głupia ja poleciałam na tą betę;p w ciąży z pustym jajem to właśnie trzecia beta była nie taka jaka powinna...wierze jednak że będzie dobrze:) a jak to było z Twoją nieprawidłową betą wtedy? mało się zwiększyła?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 17:02
-
Szyszka90 wrote:Cześć mamusie:)
Witaj też mam termin na 27 września. Ale dziś jestem dopiero 4t0d a Ty widzę 3 dni statsza ciąża. Kiedy miałaś ostatnią @? Może ja coś źle policzyłam
Pozdrawiam przyszłe mamuśki:) -
Dziewczyny nie poszłam dziś do gina....wczoraj wypiłam chyba z 2 litry wody z sokiem z cytryną i dziś cewka mnie już nie piecze.
Okazało się że nie mogę iść na chorobowe:( Stażystkę mogę mieć bowiem dopiero od marca Dziewczyny Wy pracujecie? Boże, ja tak chcę iść na wolne. Boję się o Pamcia bo praca to jednak stres. Przychodzą różni ludzie...czasem awanturnicy Jestem zrozpaczona, nie wiem co robić Przecież nie zwinę interesu ;( Nienawidzę tego kraju!
Co do imion, to u nas dziewczynka NATALKA a chłopak FABIANEK -
Witajcie kochane dopisuje się do was jeśli oczywiście mogę zalapalam się jeszcze na wrzesień a dokładnie 30 września więc jestem tak jakby po między
nowamamusia, Gosia1989, justa., Bacardi90, Leonore, Dreamy, Kesjaa, Suri_, stay, Kimmy lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Dziewczyny a myślicie że to normalne? Przez dwa ostatnie dni tłukły mnie mdłości i wymioty, a dziś cisza.....raz mi się tylko zrobiło niedobrze, jak napiłam się soku żurawinowego. Czy to nie powinno być tak, że albo mi w ciąży niedobrze, albo nie, a nie takie huśtawki?