X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie juz typy imion dla dzieci? ja jak przy pierwszym od razu miałam tak teraz nic a nic mi się nie podoba...

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Dziewczyny macie juz typy imion dla dzieci? ja jak przy pierwszym od razu miałam tak teraz nic a nic mi się nie podoba...
    ja na tym etapie o imieniu jakoś jeszcze nie myślę...:) póżniej może za msc dwa zacznę ostre debaty:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany ale skrobiecie :)
    Ja przespałam dziś pół dnia. To chyba najlepszy odstresowywacz.
    Co do usg to jeszcze nigdzie nie udało nam się znaleźć wolnego terminu. Jak się wnerwię to pojedziemy do szpitala i powiem że jestm w ciąży i brzuch mnie boli ^^ będą musieli zrobić usg

zubii lubi tę wiadomość

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coreczke 11 mcy:), daje ostro popalic, mam nadzieję,ze przez te 8 mcy troche "zlagodnieje" ;):P

Edit: gratuluje dobrych wiadomości z wizyt:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:05

hibiskus lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Jak tak was czytam to sobie myślę że jestem jakaś inna...O ciążę staraliśmy się 6 miesięcy. Nie mam mdłości i innych objawów i chyba jako jedna z nie wielu nie byłam jeszcze na ani jednej wizycie...Żeby tego było mało od tygodnia walczę z przeziębieniem co się wykupuje to wraca. Nie panikuje, nie zmartwiam się po prostu czekam bo nic się złego nie dzieje...A jak was czytam to mam wrażenie że coś ze mną nie tak...Chciałam tylko sie wygadać ;)

Tylko się ceszyć z takiego podejścia.....Myślę że podejście zmienia się gdy sie doświadczy nieszczęścia (strata ciazy, dziecka). I tak o ile sie o tym slyszy a jescze tego nie przejdzie to nie można zrozumieć co to znaczy...W najprostszym dla mnie opisie "ziemia usuwa Ci sie spod nóg, czujesz ogromny ból", zastanawiasz się jak dalej funkcjonować. Pomimo, ze dla świata to był np 1 cm zlepek komórek w Twojej świadomości było to dziecko. Oby jak najmiej kobiet tego doświadczało...bo ciąża powinna być stanem radości i wyczekiwania swojego skarbu...

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Ja będzie chłopczyk to na pewno Bartuś <3 a dla dziewczynki to mamy więcej typów
    My mamy chyba problem, że za dużo imion się nam podoba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:15

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy typów dla chłopca a przy imieniu dla dziewczynki też się do końca z moim M. nie zgadzamy :) Wiem tylko, że mi podobają się krótkie, dwusylabowe imiona żeńskie typu: Ewa, Anna, Ida, Nina, Lidia... i jeśli Bóg da, że będzie dziewczę to pewnie na któreś z nich się zdecydujemy :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam synka, jutro skończy 29 miesiecy :) Nad imionami zaczne zastanawiać się po połówkowych...póki co czekam aż zarodek pojawi się w pęcherzyku...

Dreamy, mika1987, Kesjaa, mamusia2 lubią tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • zubii Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby już nie było jazd pod moim adresem dodałam małe sprostowanie w poście który napisałam bo widzę, że nie wszyscy wszystko czytają....

Mam córkę 2,5 l

U nas z imion Marysia albo Antosia dla chłopca Filip

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:49

Dreamy, mamusia2 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie:)

Chętnie do Was dołączam. Program wyznacza mi termin na 27 września;) W piątek pierwsza wizyta u gina więc pewnie nie dowiem się niczego więcej.

Pozdrawiam przyszłe mamuśki:)

zubii, Dreamy, nowamamusia, justa., Leonore, Kesjaa, Suri_, stay, Kimmy lubią tę wiadomość

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:

Chętnie do Was dołączam. Program wyznacza mi termin na 27 września;) W piątek pierwsza wizyta u gina więc pewnie nie dowiem się niczego więcej.

Cześć. Jak się czujesz? To pierwsza ciąża?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak pojechałam na betę, wyniki jutro o 14:00...modle się do św. Józefa ( wierze że to dzięki niemu się udało:)) Całą tą ciążę oddaje pod jego opiekę...mam nadzieję że będzie dobrze.

Emila92, Leonore, zubii, Magda_lenka, Kesjaa, Suri_, stay lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)ja mam coreczka 2latka i 4m za chwile 5:)baaardzo energiczna i charakterna:)takze mam co robic:)co do imion to jak bedzie corcia to Kaja a chlopiec to pojecia nie mam..ostatnio nim dowiedziałam sie o ciazy mowilismy ze Bruno jest ladne:)

mamusia2 lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Mkl czy ja - rzygająca ciężarna - mam przyjechać do Ciebie i nakopać do dupki? Przestań sikać na testy! Beta bez sensu bo robiłaś 2x i jest dobry przyrost co już wyklucza pozamaciczną którą mogła byś się martwić. Wiem i doskonale pamiętam co przeszłaś ale spokojnie, na nic wpływu nie mamy. Jeśli dbasz o siebie i bierz leki to nic ponad to się nie da.
    Jeśli beta ma Cię uspokoić to idź ale może zamiast 20zł na bete idź do cukierni po ciacho, endorfinki Ci się podniosła ;)
    Kto jak kto ale ja Cię naprawdę dobrze rozumiem! W ciąży ze Stasiem miałam zły przyrost ostatniej bety a po kilku dniach serduszko już biło.
    Mocno mocno trzymam kciuki za Twoją kruszynke i za Twój spokój :*

ech...głupia ja poleciałam na tą betę;p w ciąży z pustym jajem to właśnie trzecia beta była nie taka jaka powinna...wierze jednak że będzie dobrze:) a jak to było z Twoją nieprawidłową betą wtedy? mało się zwiększyła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 17:02

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Cameline Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:

Witaj :) też mam termin na 27 września. Ale dziś jestem dopiero 4t0d a Ty widzę 3 dni statsza ciąża. Kiedy miałaś ostatnią @? Może ja coś źle policzyłam :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam syna, rocznego. Tez urwis:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie poszłam dziś do gina....wczoraj wypiłam chyba z 2 litry wody z sokiem z cytryną i dziś cewka mnie już nie piecze.

Okazało się że nie mogę iść na chorobowe:( Stażystkę mogę mieć bowiem dopiero od marca :( Dziewczyny Wy pracujecie? Boże, ja tak chcę iść na wolne. Boję się o Pamcia bo praca to jednak stres. Przychodzą różni ludzie...czasem awanturnicy :( Jestem zrozpaczona, nie wiem co robić :( Przecież nie zwinę interesu ;( Nienawidzę tego kraju!

Co do imion, to u nas dziewczynka NATALKA a chłopak FABIANEK

bf6b47d663.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane dopisuje się do was jeśli oczywiście mogę :-) zalapalam się jeszcze na wrzesień a dokładnie 30 września więc jestem tak jakby po między

nowamamusia, Gosia1989, justa., Bacardi90, Leonore, Dreamy, Kesjaa, Suri_, stay, Kimmy lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślicie że to normalne? Przez dwa ostatnie dni tłukły mnie mdłości i wymioty, a dziś cisza.....raz mi się tylko zrobiło niedobrze, jak napiłam się soku żurawinowego. Czy to nie powinno być tak, że albo mi w ciąży niedobrze, albo nie, a nie takie huśtawki?

bf6b47d663.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 , oliwcia witajcie :) jak się czujecie ?

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ