Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
betka12 wrote:Dziewczyny bolą wam piersi albo są powiększone ? U mnie nie bolą i lekko nabrzmiale, wizytę mam 4 stycznia dopiero i boję się że może mam za mało progesteron w grudniu wychodził mu w 22dc prawie 16 ale ostanie dwa miesiące poniżej 3. W pierwszej ciąży dosłownie rzygalam kilka razy dziennie i to w zasadzie już kilka dni po zrobieniu testu do 6 miesiąca i okropne mdłości a teraz nic. Chyba panikuje juz .juz nie mogę doczekaćsię serduszka,tez tak macie ?
-
U mnie dzisiaj termin @. 31 dc. Dzień @ wypadal tak w dniach 28-32.ale najczęściej przychodziła jak w zegarku na 31 dzień.
Ale temp 37° i ładna beta więc nie może przyjść
Już nie dopuszczam do siebie takiej myśli
Dobra. Ja idę coś pysznego ugotować bo mój dzisiaj przyjeżdża. Zrobię coś superowego to pewnie zapyta z jakiej to okazji i mu powiem, że zostanie tatusiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 11:01
Azorczynka, Biedronka7, nowamamusia, Molyx, Kati86, Plastelina lubią tę wiadomość
Nadusia
-
Ale się cieszę dziewczyny. Dodzwoniłam się do kliniki w której miałam iui i zrobią mi wcześniej usg bo normalnie dopiero jest w 12 tygodniu. Mam zadzwonić we wtorek i wyznacza mi datę oby tylko wszystko było OK
nowamamusia, Kaama, Kati86 lubią tę wiadomość
Będzie córeczka -
Biedronka7 wrote:Stay fajny pomysł ja mojemu dałam takie mega słodkie buciki dzień przed świetami
-
Azorczynka wrote:hehe fajne macie pomysły dziewczyny ja miałam mojemu powiedzieć na sylwestra bo będzie rocznica naszego związku, ale wytrzymasz? nie ma takiej opcji! od razu poleciałam z testem, żeby mu pokazać Wy macie jeszcze swoje testy? Ja schowałam na pamiątkę, ale widzę że z czasem kreseczki blakną
Stella
-
nowamamusia wrote:Rzepakowepole a dzisiaj już nie będzie? Może późnym wieczorem tam jak ostatnio?
Biedronka to super, że uda Ci się mieć wcześniej usg
Docelowo będę musiała znaleźć jakieś inne labo, bo to bez sensu tak długo czekać na wyniki jednego prostego badania. -
A ja się denerwuje bo mój coś kombinuje. Marudzi mi, że nie chce mu się jutro na tego sylwka iść do znajomych i żebym to odwołała. :ooo Pytałam to co chce robić to mówi, że jest za bardzo podekscytowany i boi się że wypapla jutro komuś o mojej ciazy jak będzie po %. wcześniej to on był napalony żeby iść bo ma tam pełno swoich kumpli.
Bez sensu odmawiać dzień wcześniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 11:31
Azorczynka lubi tę wiadomość
Stella
-
nowamamusia wrote:A ja się denerwuje bo mój coś kombinuje. Marudzi mi, że nie chce mu się jutro na tego sylwka iść do znajomych i żebym to odwołała. :ooo Pytałam to co chce robić to mówi, że jest za bardzo podekscytowany i boi się że wypapla jutro komuś o mojej ciazy jak będzie po %. wcześniej to on był napalony żeby iść bo ma tam pełno swoich kumpli.
Bez sensu odmawiać dzień wcześniej... -
Dziewczynki a ja mam pytanie - czy Wy teraz pracujecie i kiedy ewentualnie chcecie iść na chorobowe? Bo ja planuje już w połowie stycznia się urwać z pracy. Jak będą poranne mdłości to ciężko mówić o punktualności w pracy, a wiadomo też że trzy pierwsze miesiące najważniejsze
-
Hej.
Ale skrobiecie
Normalnie na chwilę Was zostawić nie można
Ja progesteron w 22dc miałam 14,19. To za mało? Jak patrze na normy to jest ok. Ale trochę się teraz zestresowałam.
Ja mojemu M po prostu pokazałam test Jesteśmy ze sobą 12 lat to i romantyzm nie zawsze nam przyświeca
Co do bliźniaków to wiadomo jak będą to ok, ale wolałabym nie nie wiem czy dałabym radę z 3 dzieci w tym bliźniaki noworodki
Co do Sylwka to my może pójdziemy jednak do znajomych na nasiadówkę, ale to zależy czy będą mieli synka w mojego Jaśka wieku (ona jest po rozwodzie i dzieli się opieką z byłym mężem) -
Kaama wrote:Dziewczyny, wczoraj byłam u gin ponieważ chciałam sprawdzić czy wszystko ok bo mam miesniaka na macicy
W macicy jeszcze nie widać cialka żółtego (jest to ok 12 dpo, ale nie wiem dokladnie), ale jest powiększona i endometrium 15mm, więc oznaki dobre
Ale beta tylko 19 , powtórzyć mam dopiero w poniedziałek
Martwię się tak niska beta, pomóżcieKaama lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o zwolnienie, to ja na razie nie myślę, żeby na nie iść. Prowadzę działalność, ale nie do końca na własny rachunek. Tryb pracy mam bardzo elastyczny, jak coś się będzie działo, to bez problemu mogę pracować z domu.
Ale myślę już o płaceniu wyższego ZUSu, żeby w razie zwolnienia (latem pewnie pójdę) i później na macierzyńskim dostawać więcej pieniędzy niż minimalna stawka. Pracować w pewnym sensie będę pewnie cały czas.