Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Martwicie sie roznica a co ja mam powiedziec haha
Moja Lenka ma juz 10 lat.,ale wiecie co nieprzejmuje sie wogole bo juz teraz troszczy sie o mnie i wiem ze bardzo duzo mi pomoze .
A tak pozatym czuje sie jak narazie duzo lepiej niz w pierwszej ciazy,
chociaz to dopiero poczatek.stay lubi tę wiadomość
Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
stay wrote:Karolka u mnie tsh u górnej granicy 4,18...i też nie wiem co zrobic. Lekarz rodzinny kazał mi powtórzyć badanie za tydzień. Muszę to skonsultować też z ginem. Bo nie wiem czy dla kobiet w ciąży nie ma innych granic.
Dodam że ft3 i ft3 w normie
A do endokrynologa jestem umówiona na 25...
Kazda z Was ktora sie leczy powinna zbadac tsh i ft4
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Kurcze to ja tez pierwsze co to idę po sylwku na skierowanie na badania TSH i FT3 i FT4 i nie wiem co tam jeszcze najlepiej od razu zrobić ?
ja też spać nie bardzo mogę, do godz 6 to maks ale to może też z przyzwyczajenia, bo do pracy tak wstaje
też mnie łapie wilczy głód późnym wieczorem jednak na razie się powstrzymałam
bizona lubi tę wiadomość
-
bizona wrote:Jakie masz ft4? Masz stanowczo za wysokie tsh ale ft4 prwwde powie. Koniecznue jak najszybciej do endo na wizyte i zwiekszy ci dawke leku.
Kazda z Was ktora sie leczy powinna zbadac tsh i ft4
Tam były to normy tsh napisane, że są do 4,2...
:o
Ft3 - 5,7
Ft4 - 19
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 08:35
Nadusia
-
Nie spałam przez to wszystko do 2 w nocy.
Tylko dziwne bo nie mam żadnych objawów tej niedoczynności. A wtedy jak chorowalam to się naprawdę źle czułam i nie wiedziałam co mi jest i wtedy lekarz zlecił badania tsh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 08:35
Nadusia
-
Izabell2016 wrote:Karolka ale Ty masz wysoką betę!!! Może to bliźniaki !!
Jezusie słodki nie strasz mnie Zwłaszcza, że jakieś prawdopodobieństwo jest. Moja jedna babcia była z bliźniaków, u drugiej było rodzeństwo bliźniacze, a u mojego Męża babcie też była z bliźniaków.
Stay przepraszam nie chciałam Cię nastraszyć, na pewno wszystko będzie ok tylko musisz skonsultować się z endo -
Masz na poziomie 70% wiec tragedii nie ma.
Ja np po stymulacji do ivf mam tsh 3,99 i ft4 na poziomie 30% i koniecznie do zbicia.
Lekarz wogole mowil mi ze jak tylko zajde w ciaze to trzeba bedzie zwiekszyc dawke lekow.
Ja 3 tyg wczesniej tsh mialam na poziomie 0,900 i teraz 3,99 przez leki do stymulacji
Nie denerwuj sie...to sie szybko zbija na szczescie:)
I podobno dla dziecka jest wazne od 8tc..dlatego wazne jest by do tego 8tc unormowac tarczyce. Bedzie dobrze!
Ja ide dzis na usg..zobaczymy co tam sie kryje;) wczorajsza beta 20dpt 5488. Juz nie moge sie doczekac!
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Dzień dobry. Kurcze lewa jestem z badaniami tarczycy, nie potrzebowalam nigdy badan i srednio wiem o czym mowicie
musze wypytac gina na wizycie
rozpoczynamy dzis z maluchem 6ty tydzienWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 08:46
stay, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Betka witaj zapraszamy. Jak się czujesz?
Bizona jaka duża beta już. No pięknie napisz po usg co tam już było widać
Teraz znalazłam na necie taka grafikę. Więcej się dowiedziałam z netu nuż od tego lekarza...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 08:49
Plastelina lubi tę wiadomość
Nadusia
-
Witam Was gorąco w ten zimowy dzień. Chciałabym nieśmiało dołączyć do Wrześniówek Ja mam termin na 3.09 (pierwsze dziecko, ponad 2 lata starań). Nie mam jeszcze za wiele objawów. Wieczorami czasami pojawia się kłucie w podbrzuszu. Z niecierpliwością czekam na rosnące cycki Co do badań to planuję wizytę u dżina w połowie 8 tygodnia, tak żeby oszczędzić sobie stresu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 09:06
Dreamy, stay, nowamamusia, Kati86, joaska1985, Izabell2016 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wczoraj byłam u gin ponieważ chciałam sprawdzić czy wszystko ok bo mam miesniaka na macicy
W macicy jeszcze nie widać cialka żółtego (jest to ok 12 dpo, ale nie wiem dokladnie), ale jest powiększona i endometrium 15mm, więc oznaki dobre
Ale beta tylko 19 , powtórzyć mam dopiero w poniedziałek
Martwię się tak niska beta, pomóżcie -
Witaj Kaama, nic się nie martw. Takie uroki wczesnego testowania. I tak dobrze, że test już pozytywny wyszedł, bo wcale nie musiał.
Ja właśnie zbieram się z pracy na powtórkę bety. Wyniki i tak pewnie będą dopiero jutro, wiec nie spieszę się jakoś bardzo. No chyba że w piątek postanowią się uwinąć. Trzymajcie kciuki za książkowy przyrost.stay, Kaama lubią tę wiadomość