Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolka12345 wrote:Jezusie słodki nie strasz mnie Zwłaszcza, że jakieś prawdopodobieństwo jest. Moja jedna babcia była z bliźniaków, u drugiej było rodzeństwo bliźniacze, a u mojego Męża babcie też była z bliźniaków.
Stay przepraszam nie chciałam Cię nastraszyć, na pewno wszystko będzie ok tylko musisz skonsultować się z endo
No powiem Ci, że możesz mieć bliźniaki... moja koleżanka urodziła właśnie w grudniu U niej mama miała brata który miał bliźniaki więc jak widzisz u Ciebie prawdopodobieństwo jest wysokie ja to nawet bym chciała hehe -
Ale mam lenia. Dopiero się obudziłam
Penulka witamy:) ja też idę na pierwszą wizytę później. W 7 tygodniu. Mam nadzieję, że już będzie dane mi usłyszeć serduszko.
Betka witaj:) Na razie ciesz się brakiem objawów. Większość dostaje mdłości troszkę później a inne objawy to u każdej mogą występować różnie
Stay gratuluję ładnego przyrostu bety.Penulka lubi tę wiadomość
Stella
-
Kochane właśnie wróciłam od gina Cieszę się że jednak byłam - zrobił mi cytologię i USG. Niestety pęcherzyka u mnie nie widać, ale pan doktor powiedział, że to ciąża bo widzi pogrubioną ścianę macicy, gdzie będzie pęcherzyk. Następna wizyta 9 stycznia. Dostałam witaminy Folik Mama 1.
Dziewczyny w nocy nie mogłam spać....zbierało mi się na wymioty - dziś rano to samo Mam nadzieję że to pojedynczy przypadek
I wiecie co zauważyłam Cera mi się poprawiłanowamamusia, stay lubią tę wiadomość
-
Azorczynka wrote:Kochane właśnie wróciłam od gina Cieszę się że jednak byłam - zrobił mi cytologię i USG. Niestety pęcherzyka u mnie nie widać, ale pan doktor powiedział, że to ciąża bo widzi pogrubioną ścianę macicy, gdzie będzie pęcherzyk. Następna wizyta 9 stycznia. Dostałam witaminy Folik Mama 1.
Dziewczyny w nocy nie mogłam spać....zbierało mi się na wymioty - dziś rano to samo Mam nadzieję że to pojedynczy przypadek
I wiecie co zauważyłam Cera mi się poprawiła
to super wiadomość Myślę, że takie wizyty uspokajają Ja 5 idę i mam nadzieję, że chociaż pęcherzyk będzie A powiedzcie mi kochan(może głupie pytanie) ale na takiej wizycie wykluczy mi już ciążę np. pozamaciczną? Bo pęcherzyk powinien być już wtedy w macicy prawda? -
Karooolcia :) wrote:to super wiadomość Myślę, że takie wizyty uspokajają Ja 5 idę i mam nadzieję, że chociaż pęcherzyk będzie A powiedzcie mi kochan(może głupie pytanie) ale na takiej wizycie wykluczy mi już ciążę np. pozamaciczną? Bo pęcherzyk powinien być już wtedy w macicy prawda?
-
Dziewczyny a powiedzcie mi...wy też się tak stresujecie na wizycie u gina? Ja się strasznie stresuje, dziś myślałam że zeskoczę mu z fotela podczas cytologii w ogóle to mi powiedział że chciałby mnie widzieć 5, ale widzi jak się denerwuję więc lepiej 9 - będzie lepiej widać i nie będę się dwa razy denerwować
Ja mam chyba uraz do lekarzy muszę nad tym popracować, bo takie długie czekanie w kolejce do gina i denerwowanie się, raczej na korzyść dziecka nie działa -
Azorczynka wrote:Dziewczyny a dlaczego Wy tak szybko robicie to bete? Nie za szybko trochę?
Kati86, Molyx lubią tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Dlaczego za szybko? Beta to badanie, które potwierdza ciążę. Kiedy je robić, jak nie w okolicy spodziewanej @. Wykrywa ciążę szybciej niż test.
-
Witam Was Wrześnióweczki!!!
Życzę Wam wszystkiego pięknego, wspaniałej ciąży, żadnych stresów i cudownych dzieciaczków
Jak pozwolicie do podczytam Was czasami troszkę?
I zapraszam do nas- Lipiec2017
P.S. Kawka z Rossmanna pysznanowamamusia, Kati86, Biedronka7, joaska1985, Izabell2016 lubią tę wiadomość
-
Azorczynka wrote:O kurcze nie wiem...ale chyba tak. Przecież będzie widać pęcherzyk w macicy. A skąd takie myśli w ogóle?
A wiesz co, bo jak byłam na hsg w szpitalu to leżałam z kilkoma dziewczynami, któe tak miały i dlatego wolę się upewnić... Ale ogólnie jestem mega pozytywnej myśli Czuję się bardzo dobrze, żadnych plamień itp -
Dziewczyny bolą wam piersi albo są powiększone ? U mnie nie bolą i lekko nabrzmiale, wizytę mam 4 stycznia dopiero i boję się że może mam za mało progesteron w grudniu wychodził mu w 22dc prawie 16 ale ostanie dwa miesiące poniżej 3. W pierwszej ciąży dosłownie rzygalam kilka razy dziennie i to w zasadzie już kilka dni po zrobieniu testu do 6 miesiąca i okropne mdłości a teraz nic. Chyba panikuje juz .juz nie mogę doczekaćsię serduszka,tez tak macie ?
-
Dzwoniłam chyba z godzinę do różnych endo i ostatecznie udało mi się wcisnąć na poniedziałek
Betka ja też się już nie mogę doczekać serduszka . nie przejmuj się brakiem wymiotów. Teraz jesteś w innej ciąży i nie musi być tak samo jak w poprzedniej. A kiedy idziesz do gina znowu?nowamamusia lubi tę wiadomość
Nadusia
-
nowamamusia wrote:Przyrost powinno się sprawdzić po 48h albo po 72h
Biedronka a jak ty się czujesz? Już wiesz kiedy do Polski przyjeżdżasz do gina?
Nowamamusia ja wybieram się do pl ostatni tydzień stycznia , muszę tylko znaleźć jakiegoś dobrego gina. Czuje się dobrze aż za dobrze bo jak narazie mnie nie mdli i to mnie martwi trochu. Tylko ze spaniem mam problem i czasem brzuch pobolewa to sobie nospe biorę.
Azorczynka ja się tyle do gina nachodziłam ze już na mnie to żadnego wrażenia nie robi ale na początku tez się stresowałam. Spróbuj podejść do tego jak do każdego innego badania. Dla gina to nic niezwykłego oglądać cię tam, to tak jakbyś mu no nie wiem rękę pokazałanowamamusia lubi tę wiadomość
Będzie córeczka