X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Dziewczyny, HCG 145! Maluszek rośnie zdrowo! Jupiiiii! Uffff! Zeszło ze mnie trochę ;) Teraz zostaje dzielnie czekać 10 dni na pierwszą wizytę! Mam nadzieję, że coś już będzie widać. Dumna jestem z mojej fasolki :D!
    Super. A to pierwsza beta? Czy już drugi raz robiłaś?

f5b59272af.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Super. A to pierwsza beta? Czy już drugi raz robiłaś?

Pierwsza dwa dni temu tj. 19.01 była 59,67 :) Więc chyba rośnie prawidłowo :) Co?

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Witamy :) jak się czujesz? Widziałaś już serduszko? :)

Czuje sie dobrze, czasem mnie lekko muli ale nie nazwałabym tego mdlosciami. Serduszko widziałam w 5t6d, ale tylko tyle ze pikalo, nie podala mi jeszcze tętna, mam wrócić za pare dni. Ja póki co najbardziej obawiam sie noszenia starszego dziecka i wnoszenia wózka po schodach. Mam nadzieje, ze organizm sie wycwiczy po prostu.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • stay Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem dostałam kolejny wynik tsh 2,9. Więc jest już naprawdę dobrze :)
    Lek szybko działa. Na początku ciąży miałam 4,18, potem 3,55.

Witam nowe mamusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 15:22

shelby*, Kimmy lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Wczoraj wieczorem dostałam kolejny wynik tsh 2,9. Więc jest już naprawdę dobrze :)
    Lek szybko działa. Na początku ciąży miałam 4,18, potem 3,55.

Witam nowe mamusie :)

A jaką dawkę przepisał Ci lekarz? Ja miałam niedawno 4.14, poźniej spadło do 3,09 bez leków a teraz na lekach do 2,5. Dawka zwiększona. Mam 4 tygodnie brać i będzie kolejne oznaczenie. Majątek wydam na endokrynologa i badania :/ Ech, szkoda że lekarze często mają w nosie te wyniki. Mi przy 4,14 mówili że jest w normie i nie trzeba leczyć. Dopiero koleżanka mi poleciła takiego do którego sama chodziła w ciąży.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    kolejna grudniówka :D
    tak jak ja, hej! :)

Hej, i jak samopoczucie i nastawienie do opieki nad taka dwojka maluchów? Mnie najbardziej przeraza wizja wychodzenia z nimi z domu, najwyżej będą bawić sie na balkonie haha

• stay Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    A jaką dawkę przepisał Ci lekarz? Ja miałam niedawno 4.14, poźniej spadło do 3,09 bez leków a teraz na lekach do 2,5. Dawka zwiększona. Mam 4 tygodnie brać i będzie kolejne oznaczenie. Majątek wydam na endokrynologa i badania :/ Ech, szkoda że lekarze często mają w nosie te wyniki. Mi przy 4,14 mówili że jest w normie i nie trzeba leczyć. Dopiero koleżanka mi poleciła takiego do którego sama chodziła w ciąży.
    Ja byłam u lekarza na nfz z tym wynikiem 4,18 i powiedział, że co prawda zmierza to w kierunku niedoczynnosci ale ze mam za tydzień powtórzyć badanie i zobaczymy..
    Wszędzie na internecie piszą, że optymalna granicą dk kobiet w ciąży to 2,5 także poszłam jak najszybciej się dało prywatnie. Dostałam euthyrox 50.

zubii lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Ja byłam u lekarza na nfz z tym wynikiem 4,18 i powiedział, że co prawda zmierza to w kierunku niedoczynnosci ale ze mam za tydzień powtórzyć badanie i zobaczymy..
    Wszędzie na internecie piszą, że optymalna granicą dk kobiet w ciąży to 2,5 także poszłam jak najszybciej się dało prywatnie. Dostałam euthyrox 50.

To samo właśnie! Zmierza do niedoczynności ale nic z tym nie róbmy! Pierw masz czuć się totalnie beznadziejnie a dopiero później po półtora roku oczekiwania w kolejnej kolejce ewentualnie usłyszysz, że mooooże teraz podejmą działania, ale trzeba mieć na uwadze, że nie łatwo można to zbić! (tak koleżance lekarz powiedział!!!). Poronieniem też się żaden nie będzie martwić bo to przecież nie jego dziecko. Po co wykazać grosz empatii. Całe szczęście, że poszłam do tego endo. Tak bym mogła się starać i starać i nic. Ten uważa, że optymalne dla kobiety w wieku rozrodczym jest między 1 a 2 i do tego będziemy dążyć. Obecnie mam dawkę 25 ale dopiero zaczęłam i zwiększa mi powoli więc zobaczymy na jakiej stanie. Myślę, że na 50.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    To samo właśnie! Zmierza do niedoczynności ale nic z tym nie róbmy! Pierw masz czuć się totalnie beznadziejnie a dopiero później po półtora roku oczekiwania w kolejnej kolejce ewentualnie usłyszysz, że mooooże teraz podejmą działania, ale trzeba mieć na uwadze, że nie łatwo można to zbić! (tak koleżance lekarz powiedział!!!). Poronieniem też się żaden nie będzie martwić bo to przecież nie jego dziecko. Po co wykazać grosz empatii. Całe szczęście, że poszłam do tego endo. Tak bym mogła się starać i starać i nic. Ten uważa, że optymalne dla kobiety w wieku rozrodczym jest między 1 a 2 i do tego będziemy dążyć. Obecnie mam dawkę 25 ale dopiero zaczęłam i zwiększa mi powoli więc zobaczymy na jakiej stanie. Myślę, że na 50.
    Ja zaszalalam i umowilam sie do endo na nfz, termin uwaga! Styczen 2019... a w tym tyg mam wizyte u swojego endo prywatnie, w przyszlym roku jak bedzie ok to tez aby kontrola i szalenstwo potem wizyta na nfz :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 16:14

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Hej, i jak samopoczucie i nastawienie do opieki nad taka dwojka maluchów? Mnie najbardziej przeraza wizja wychodzenia z nimi z domu, najwyżej będą bawić sie na balkonie haha
    pierwszy rok pewnie będzie jazda bez trzymanki, ale potem jakoś to będzie :P Bartuś od kiedy skończył jakieś 7-8 miesięcy zrobił się prawdziwym aniołkiem więc mam nadzieję, że mu to nie minie :D
    PS nie pamiętam od kiedy udzielalaś się na grudniowym wątku, jakby co to mój stary nick to Suerte - może mnie kojarzysz :)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • stay Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    A miałaś już wcześniej problemy z tsh?
    Kurcze teraz mnie to zdziwiło bo ja dostałam od razu dawkę 50.
    Ale kiedyś już brałam ten lek to może dlatego?
    Mnie endo uspokoił, że mam czas na zabicie tsh bo dziecko dopiero od 10tygidnia ciąży zaczyna czerpać coś tam z tarczycy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 16:43

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 Twój test mnie zachęcił i też dzisiaj zrobiłam i wyszło mi 'Pregnant 2-3', więc Kropek rośnie :D mam jeszcze jeden to za tydzień sprawdze czy będzie 3+ :D a co, trzeba sobie jakoś radzić! :P

Annie1981 lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    pierwszy rok pewnie będzie jazda bez trzymanki, ale potem jakoś to będzie :P Bartuś od kiedy skończył jakieś 7-8 miesięcy zrobił się prawdziwym aniołkiem więc mam nadzieję, że mu to nie minie :D
    PS nie pamiętam od kiedy udzielalaś się na grudniowym wątku, jakby co to mój stary nick to Suerte - może mnie kojarzysz :)

Kojarzę Cie, bo podczytywalam od poczatku, ale zaczelam udzielać sie dopiero jakos jak maly miał pól roku. Cieszę się ze Bartus to spokojne dziecko, ja z pierwszym raczej nie miałam problemów, jedynie nocki troche dawaly w kość ale tez juz lepiej. Ciekawi mnie czy drugie bedzie podobne w zachowaniu ale na to jeszcze przyjdzie nam poczekać. Ja dopóki nie oglosze wszystkim ciąży, a tym razem chce sie wstrzymać do 12 tygodnia, to pewnie tak jak teraz nie będę sie za bardzo czuła ze jestem w ciąży. Az czasem mam wyrzuty sumienia, ze tak nie przezywam tej ciąży jak pierwszej.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych mamusiek :)

Karolka, miałaś poród wywoływany/z oxy/znieczuleniem czy fizjologiczny?

My właśnie wracamy z Torunia. Weekend skrócony przez durny nerwoból, który dostałam z rana z kręgosłupa promieniujący na klatkę piersiową. Boli jak 150!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 16:57

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj leniwy dzień :D
    Na nic nie mam ochoty. Mogłabym przelezec cały dzień w łóżku.

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zostalam obsluzona w rossmannie bez kolejki :-) dziewczyna pamietala ze w grudniu kupowalam test ciazowy i dawala mi karte rossnne :-)

Kesjaa, Julia2015, shelby*, Annie1981, iza776, Gosiaczek, Dreamy, A może by... lubią tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • kayka93 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza776 ja encortonu nie biorę, choć miałam w planach gdybym przez kilka miesięcy nie zachodziła w ciążę to włączyć encorton aby trochę wybić te przeciwciała.
    Mam miano 1:1260 i typ świecenia ziarnisty i homogenny. Dodatkowo mam objawy ze strony reumatologicznej (w sumie to z tego względu miałam to badanie wykonywane).
    Przy hashimoto miałam przeciwciała AntyTPO >10000 jakieś 2-3 lata temu, a teraz ok. 1:1000.

3jgxqqmzwbwttw3g.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 ja nawet nie mam żadnych objawów (i oby tak zostało!), więc też nie czuję się jak w ciąży... i też mniej przeżywam, ale z malym dzieckiem nie ma się tak czasu na to :)
    może dzięki temu szybciej nam zleci :)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir. Pracowałaś do końca ciąży mimo bóli, bo chciałaś, czy lekarz nie chciał dać Ci zwolnienia?
    Myślałam, że Tobie już wyjdzie 3+ :) Ja robię następny za tydzień, to będzie 5+6d i liczę na 3+ :)

Kimmy. Ja nie mam ciągnięcia, ale każda kobieta jest inna.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • espoir Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 ani położna ani GP nie chcieli mi dać zwolnienia. podobno rozejście spojenia ma dużo kobiet w ciąży i to normalny objaw - tyle się od nich dowiedziałam :P
    a to Twoja pierwsza ciąża? bo nie pamiętam... jeśli tak, to pamiętaj, żeby podczas 1 wizyty u położnej, jak będzie Cię pytać o wszystko, skłamać, że ktoś w rodzinie miał cukrzycę. ja nie wiedziałam i powiedziałam prawdę, że nikt nie miał, a oni tutaj to badanie z krzywą cukrową robią tylko tym, którzy w rodzinie mieli osoby chore, a znam wiele osób które w rodzinie nie miały nikogo z cukrzycą, a cukrzycę ciążową mialy... wiadomo lepiej sprawdzić, bo nieleczona cukrzyca w ciazy może byc groźna, w Polsce każdej ciezarnej robią, a tutaj właśnie nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 17:49

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ