Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hibiskus wrote:Zubi ja mam nadzieję że za jakiś czas więcej dziewczyn zapragnie przenieść się w bardziej ustronne miejsce na facebook do zamkniętej grupy
stay, espoir, shelby*, Suri_, kiciakocia, Dreamy lubią tę wiadomość
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
0202oliwcia wrote:Mam wynik bety 242,53 powtórzę Go w środę a normy w moim labo sa takie: Co myślicie
Ciąża 0,2 - 1 tydzień 5 - 50
Ciąża 1 - 2 tydzień 50 - 500
Ciąża 2 - 3 tydzień 100 - 5000
Ciąża 3 - 4 tydzień 500 - 10000
Ciąża 4 - 5 tydzień 1000 - 50000
Ciąża 5 - 6 tydzień 10000 - 100000
Ciąża 6 - 8 tydzień 15000 - 200000
Ciąża 8 -12 tydzień 10000 - 100000
Kimmy wrote:Według mnie lista jest ok. Mi się podoba. Jak będzie kilka nickow pod jedną data to będzie dopiero bałagan jak się zacznie dopisywanie płci i imion.
Piszesz datę 01.09. i pod nią nicki z danymi
To samo tyczy się miast - total bałagan. Miasto i nicki powinny być wg mnie. Łatwiej na to rzucić okiem potem zamiast scrollować w nieskończoność i się doszukiwać
Prowadziłam (i dalej prowadzę, bo sporo pozaciążanych znowu) listę w poprzedniej ciąży i po porodzie wyglądało to tak:
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/pazdziernikowe-szczescia-2015,6060.html -
anet90 wrote:witam Was:) ja jutro mam pierwszą wizytę u ginekologa. wg Ostatniej @ będzie to 5+3 . Chyba fasola powinno już być widać ? chociaż wiem ,że to indywidualna sprawa. stresuje się , a z drugiej strony nie moge sie doczekac termin wyznaczyl mi kalendarzyk na 25 września.
U nas na poprzedniej grupie byla tabelka calej grupy, zalozona na jakiejs stronie, na zasadzie exela, i każda miala do tego linka, wszystko bylo przejrzyscie i czytalnie i aby nasza grupa miala do tego dostep, niestety nie wiem jak takie cos założyć bo inna dziewczyna sie tym zajmowala
hibiskus lubi tę wiadomość
-
⚘Kwiatuszek wrote:proszę link http://www.nvp-volumes.org/p1_7.htm
Podsumowując, badania epidemiologiczne z dużej, zróżnicowanej populacji wykazały, że NVP wiązało się tylko z mniejszym ryzykiem poronienia oraz w przypadkach zagrożonych poronieniem, NVP wiązało się ze zmniejszeniem późniejszego poronienia.
Dziękuję. I właśnie dlatego wolałabym mieć mdłości nich iż nie mieć. No ale cóż, omijają mnie ciążowe dolegliwośći -
buka03 wrote:U nas na poprzedniej grupie byla tabelka calej grupy, zalozona na jakiejs stronie, na zasadzie exela, i każda miala do tego linka, wszystko bylo przejrzyscie i czytalnie i aby nasza grupa miala do tego dostep, niestety nie wiem jak takie cos założyć bo inna dziewczyna sie tym zajmowala
Zakocona ja nie mam tyle czasu żeby teraz od nowa listę robić. Bo z tą już jest mnóstwo zabawy...
Wysłałaś link do swojej listy i jest tak samo... Nie masz tam nickow pod jednym terminemStella
-
ja uważam że pierwsza strona jest ok Bez przesady... Ale jak tam chcecie, jak ktos sie faktycznie nudzi to może to porządkować, ale wg mnie jest dobrze.
nowamamusia, stay, ⚘Kwiatuszek, Gosia1989, Kimmy, Dreamy, joaska1985, justa., Gosiaczek, Långstrump lubią tę wiadomość
-
Lista na pierwszej stronie jest super. Widziałam te wszystkie excele i widziałam też, że po jakimś czasie przestają być uzupełniane regularnie. Na tę chwilę nick, termin porodu i data wizyty są wystarczające, żeby namierzyć osoby, które rodzą w podobnym czasie albo tego samego dnia co my mają wizytę.
Dla mnie wszystko jest czytelne i wystarczające.stay, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Jest serducho!!! 114 ud/min i 0,51cm szczęścia. Wg USG ciąża młodsza o tydzień czyli dziś mamy 6+1
Suri_, natty85, Dreamy, Lunka, majju, Zołzimagic, ⚘Kwiatuszek, Annie1981, Cameline, justa., zubii, nowamamusia, Bacardi90, Gosiaczek, Långstrump, shelby*, Bąbelek1980, Kimmy, zakocona, Leonore lubią tę wiadomość
-
Gratuluję serduszek
Jestem taka zabiegana za córką, że nie mam chwili nawet usiąść. Wszędzie jej pełno i nie ma szans, żeby sama się pobawila albo czymś zajęła
Jeszcze w międzyczasie próbuje ogarnąć małe przyjęcie urodzinoweWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 17:34
-
0202oliwcia wrote:Gratki serduszka bijącego oby tak dalej najważniejsze ze wszystko ok według USG trzymam kciuki za dobre wyniki TSH a jaka suplementacje dupka masz zalecona ??
2x1 profilaktycznie bo plamień nie mam a jjeszcze przed testem robiłam progesteron i był jak najbardziej w normie, ale lepiej wziąć niż nie wogóle na fajną babkę trafiłam, bardzo pomocna. Powiedziałam jej, że mieszkam za granicą i jutro wyjeżdżam to przepisała mi od razu 8 opakowań i nawet euthyrox mimo, że wyniki tsh będą dopiero jutro, inaczej nie miałabym jak zdobyć recepty w uk gdyby było coś nie takMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
⚘Kwiatuszek wrote:Wlasnie szukam gina, u którego będę PROWADZIC. Z powodu plamienia pojechalam na izbę do szp. Brodnowskiego i skierowali mnie do tamtejszej poradni patologii ciąży. Idę na wizytę w tą środę ale rozważam też zgłoszenie się do lekarza u którego prowadziłam szczęśliwa ciążę z Synkiem. Kochana jeśli można wiedzieć jak się dostałaś do mamy ginekolog? Prywatnie czy na NFZ? Wiem że w szpitalu w którym pracuje można się zapisać tylko do dr Skóry ale to ciążę fizjologiczne a dopiero On kieruje do poradni patologii jak jest potrzeba i wtedy można trafić m.in. do mamyginekolog. Eh tragedia na NFZ się zapisać bo tydz temu jak obdzwonilam pół Warszawy to terminy na koniec lutego, początek marca i jak powiedziałam co się dzieje to kazali na szpital przyjechać.
-
Hej dziewczyny, moge dolaczyc? )) nie wiem czy nie za wczesnie ale moja kruszynka w czwartek miala juz 10mm, serduszko bije więc chyba czas zaczac sie cieszyc ciaza
majju, hibiskus, ⚘Kwiatuszek, natty85, Annie1981, justa., nowamamusia, Bacardi90, Dreamy, Gosiaczek, Långstrump, shelby*, Kimmy, Leonore lubią tę wiadomość