X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka pamietnik można sobie założyć i pisać na belly jak naciśniesz na społeczność u góry.

Co za głupi księgowy...Co za brak wyczucia.Nawet jeśli tak myśli to nie powinien wam tak mówić. A co mu powiedzieliscie? A ty jak byłaś wczoraj na wizycie to brałas6juz l4 od lekarza?

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Azorczynka pamietnik można sobie założyć i pisać na belly jak naciśniesz na społeczność u góry.

Co za głupi księgowy...Co za brak wyczucia.Nawet jeśli tak myśli to nie powinien wam tak mówić. A co mu powiedzieliscie? A ty jak byłaś wczoraj na wizycie to brałas6juz l4 od lekarza?
    Do księgowego się nic nie odezwałam - nie będę z głupim gadać. Tak...bo dla mnie mądre takie gadanie nie jest. Czuję się mega rozczarowana, bo nie mam teraz opcji zaprzestania pracy a nie chce mi się pracować w 1 trymestrze. Po co mnie ludzie mają wkurzać? Chcę skupić się na sobie i dziecku.

U gina byłam dzisiaj ale nie wzięłam L4. Miałam zamiar poprosić go o to 9 stycznia, ale jak ten księgowi mówi że on w zwolnienia nie będzie się bawił to co mam zrobić?

bf6b47d663.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka olej księgowego. głupi i tyle!!!

idź na zwolnienie kiedy poczujesz że już czas.

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Azorczynka olej księgowego. głupi i tyle!!!

idź na zwolnienie kiedy poczujesz że już czas.
    Nie mogę iść na zwolnienie bo jestem jedynym pracownikiem w firmie :( myślałam że pójdę na zwolnienie, a na moje miejsce wskoczy na zlecenie ktoś inny ale mój księgowy gada że to głupi pomysł i on się w takie coś w tym momencie nie będzie bawił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 18:23

bf6b47d663.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Do księgowego się nic nie odezwałam - nie będę z głupim gadać. Tak...bo dla mnie mądre takie gadanie nie jest. Czuję się mega rozczarowana, bo nie mam teraz opcji zaprzestania pracy a nie chce mi się pracować w 1 trymestrze. Po co mnie ludzie mają wkurzać? Chcę skupić się na sobie i dziecku.

U gina byłam dzisiaj ale nie wzięłam L4. Miałam zamiar poprosić go o to 9 stycznia, ale jak ten księgowi mówi że on w zwolnienia nie będzie się bawił to co mam zrobić?

To nie od niego zależy czy się będzie bawił w zwolnienia czy nie! w takim wypadku bierz jak najszybciej.

Nie chcę Cie straszyć ale teraz niestety dałaś powód do wypowiedzenia - niestety niefajni pracodawcy tak się pozbywają "problemu" ciężarnych pracownic. Tym bardziej po tym co powiedział księgowy.

Ale spokojnie, nie stresuj się! to wcale nie musi zakończyć się wypowiedzeniem może księgowy palnął coś i tyle.

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka, to Ty decydujesz kiedy idziesz na l4, a zadaniem ksiegowego jest znalezc zastepce. Nie martw sie tym idiotą, tylko poprostu idz na zwolnienie.

Ja jestem złośliwa, za takie chamskie zachowanie poszłabym od ręki na l4 :D

Kati86, buka03 lubią tę wiadomość

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    To nie od niego zależy czy się będzie bawił w zwolnienia czy nie! w takim wypadku bierz jak najszybciej.

Nie chcę Cie straszyć ale teraz niestety dałaś powód do wypowiedzenia - niestety niefajni pracodawcy tak się pozbywają "problemu" ciężarnych pracownic. Tym bardziej po tym co powiedział księgowy.

Ale spokojnie, nie stresuj się! to wcale nie musi zakończyć się wypowiedzeniem może księgowy palnął coś i tyle.
    nie nie, wywalenie z pracy mi nie grozi bo moim szefem jest mąż :D tyko ja nie wiem jak to załatwić no i jak skoro księgowy nie chętny do współpracy :/ ja bym chciała iść na zwolnienie na 2-3 mc a na moje miejsce niech mąż weźmie kogoś na zlecenie

bf6b47d663.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    nie nie, wywalenie z pracy mi nie grozi bo moim szefem jest mąż :D tyko ja nie wiem jak to załatwić no i jak skoro księgowy nie chętny do współpracy :/ ja bym chciała iść na zwolnienie na 2-3 mc a na moje miejsce niech mąż weźmie kogoś na zlecenie

to tym bardziej jak maz jest Twoim szefem księgowy ma guzik do gadania.

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:

phi, tym bardziej postraszcie księgowego że jak ma problem to zostanie wymieniony ;)

teraz luzuj portki ;) ty i wasze maleństwo jest najważniejsze :*

nowamamusia, Molyx lubią tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a czy Wy się orientujecie....bo jeśli ja Pracuję na umowę zlecenie w firmie u mojego męża. Pracujemy oboje na zmianę. wypracowuję 50 godzin miesięcznie. Mąż niestety nie jest w stanie prowadzić firmy sam -konieczny jest ktoś do pomocy. Jeśli ja pójdę na zwolnienie lekarskie, a mąż zatrudni na moje miejsce -umowa zlecenie na 50h miesięcznie inną osobę to czy to oznacza, że mąż będzie musiał płacić trzy składki zdrowotne? Za siebie, za mnie na zwolnieniu i za nowego pracownika? I jeśli zwolnienie będzie trwało dłużej nić miesiąc, to czy zus zapewni mi jakiś zasiłek?

bf6b47d663.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Kochane a czy Wy się orientujecie....bo jeśli ja Pracuję na umowę zlecenie w firmie u mojego męża. Pracujemy oboje na zmianę. wypracowuję 50 godzin miesięcznie. Mąż niestety nie jest w stanie prowadzić firmy sam -konieczny jest ktoś do pomocy. Jeśli ja pójdę na zwolnienie lekarskie, a mąż zatrudni na moje miejsce -umowa zlecenie na 50h miesięcznie inną osobę to czy to oznacza, że mąż będzie musiał płacić trzy składki zdrowotne? Za siebie, za mnie na zwolnieniu i za nowego pracownika? I jeśli zwolnienie będzie trwało dłużej nić miesiąc, to czy zus zapewni mi jakiś zasiłek?

w tym już niestety nie pomogę :/ szkoda że nie masz umowy o pracę było by zdecydowanie lepiej.
    poszukaj jakiegoś radcy prawnego, weźmie parę złotych a będziecie pewni

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • stay Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jest tak smutno :( muszę się komuś wyzalic. Mój wcale nie przyjął tak super tej wiadomości o dziecku. Tego się nie spodziewałam. Staralismy się ok 4 miesięcy. Jakiś szczególnie go nigdy nie informowałem, że akurat mam dzisiaj dni płodne bo nie chciałam żeby czuł się pod presją. Podobno to facetów stresuje. Wszystko było ok. Sam na początku chciał dziecka..a teraz już sama nie wiem ale jest mi tak smutno.
    Ja mam 25 lat a on jest o rok młodszy.
    Przyjął to do wiadomości bez entuzjazmu. I był nawet zdziwiony.
    Na dodatek moi rodzice też się nie ucieszą, że spodziewam się dziecka akurat z Nim. Strasznie go nie lubią. :/ i uważają że zasługuje na kogoś lepszego.
    My od 2 lat jesteśmy razem a od pół roku mieszkamy razem.
    Może jest w szoku i musi to do niego dojsc?

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    A mi jest tak smutno :( muszę się komuś wyzalic. Mój wcale nie przyjął tak super tej wiadomości o dziecku. Tego się nie spodziewałam. Staralismy się ok 4 miesięcy. Jakiś szczególnie go nigdy nie informowałem, że akurat mam dzisiaj dni płodne bo nie chciałam żeby czuł się pod presją. Podobno to facetów stresuje. Wszystko było ok. Sam na początku chciał dziecka..a teraz już sama nie wiem ale jest mi tak smutno.
    Na dodatek moi rodzice też się nie ucieszą, że spodziewam się dziecka akurat z Nim. Strasznie go nie lubią. :/ i uważają że zasługuje na kogoś lepszego.
    Hmm ciężko wyczuć :/ może czuje się za młody na ojca....może jest w szoku i za chwile to do niego dotrze? :) Porozmawiajcie szczerze....przykro mi że jest Ci smutno....tulę Cię do serca :*

bf6b47d663.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay przykro mi ale może daj mu jeszcze czas. Może on nie był świadomy, że tak szybko się uda. Powinniście być pewni swoich uczuć do siebie. Wierzę, ze się wkrótce ułoży.

<3 Stella <3
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka - no co za bezczelny ten księgowy. Jemu się nie chce w to bawić? Przecież jest pracownikiem Twojego Męża i ma obowiązek...jest jak dupa od srania za przeproszeniem ;) Sorka,ale normalnie ciśnienie mi się podniosło :P

Stay - tulę :* Choć myślę, że większość facetów z pierwszym dzieckiem tak reaguje. Mój zrobił się blady te 5 lat temu, a miał wtedy...35 lat ;) To co dopiero 24 latek ;)

Spokojnie musi się oswoić z tą myślą i na pewno będzie wszystko dobrze. Pamiętaj - kobieta staje się matką od zapłodnienia, a facet ojcem od urodzenia :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Azorczynka - no co za bezczelny ten księgowy. Jemu się nie chce w to bawić? Przecież jest pracownikiem Twojego Męża i ma obowiązek...jest jak dupa od srania za przeproszeniem ;) Sorka,ale normalnie ciśnienie mi się podniosło :P

Stay - tulę :* Choć myślę, że większość facetów z pierwszym dzieckiem tak reaguje. Mój zrobił się blady te 5 lat temu, a miał wtedy...35 lat ;) To co dopiero 24 latek ;)

Spokojnie musi się oswoić z tą myślą i na pewno będzie wszystko dobrze. Pamiętaj - kobieta staje się matką od zapłodnienia, a facet ojcem od urodzenia :)
    Pewnie! A niech zdjęcie USG zobaczy - będzie beczał jak bóbr! :D Facety :D Głowa do góry :)

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy Wy macie wykupione abonamenty? Co daje taki abonament i jaka jest różnica między kimś kto go ma i kimś kto go nie ma?

bf6b47d663.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Kochane czy Wy macie wykupione abonamenty? Co daje taki abonament i jaka jest różnica między kimś kto go ma i kimś kto go nie ma?
    Jeszcze mam ten pakiet premium. Ale jak mi się skończy to chyba nie będę wykupywac bo nie ma aż takich różnic do mnie. Z tego co wiem to czytałam to kalendarz ciąży nie będzie taki kolorowy jak teraz. I nie będzie tych informacji o dziecku co tydzień i tych takich serduszek w kalendarzu.

Tutaj są jeszcze te różnice wypisane https://bellybestfriend.pl/cennik.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 20:07

<3 Stella <3
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay jeśli nigdy nie było jakiejs poważnej decyzji ze zaczynacie starania to nic dziwnego ze jest w szoku, facet jak dziecko musi się wczesniej nastawić bo inaczej szok nie z tej ziemi. Młody jest, musi to przeprawić. Zabierz go na wizytę jak juz serduszko będzie i będzie ładnie widać bobo to zobaczysz że zmiennie ;)

Mój 33lata, 130kg wielki chłop a poplakal się jak serduszko usłyszał ;)
    Może inaczej jak się staralismy juz latami ale serducho na USG działa na każdego ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:

Kochana, jak zaszłam w pierwszą ciążę - test robiłam pozno wieczorem, budzę zasypiającego meza i zjarana mówie, ze w ciązy jesteśmy ! a on do mnie "mhmmmmm " i poszedł spać ;)) potem z tydzien chodził blady ;-))

Faceci są tak prości, ze aż czasem ciężko ich rozgryźc. Wiem, ze czekałas na coś innego, ale spokojnie - zaraz do niego dotrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 20:20

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ