Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Azorczynka pamietnik można sobie założyć i pisać na belly jak naciśniesz na społeczność u góry.
Co za głupi księgowy...Co za brak wyczucia.Nawet jeśli tak myśli to nie powinien wam tak mówić. A co mu powiedzieliscie? A ty jak byłaś wczoraj na wizycie to brałas6juz l4 od lekarza?Stella
-
nowamamusia wrote:Azorczynka pamietnik można sobie założyć i pisać na belly jak naciśniesz na społeczność u góry.
Co za głupi księgowy...Co za brak wyczucia.Nawet jeśli tak myśli to nie powinien wam tak mówić. A co mu powiedzieliscie? A ty jak byłaś wczoraj na wizycie to brałas6juz l4 od lekarza?
U gina byłam dzisiaj ale nie wzięłam L4. Miałam zamiar poprosić go o to 9 stycznia, ale jak ten księgowi mówi że on w zwolnienia nie będzie się bawił to co mam zrobić? -
Azorczynka olej księgowego. głupi i tyle!!!
idź na zwolnienie kiedy poczujesz że już czas.IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kati86 wrote:Azorczynka olej księgowego. głupi i tyle!!!
idź na zwolnienie kiedy poczujesz że już czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 18:23
-
Azorczynka wrote:Do księgowego się nic nie odezwałam - nie będę z głupim gadać. Tak...bo dla mnie mądre takie gadanie nie jest. Czuję się mega rozczarowana, bo nie mam teraz opcji zaprzestania pracy a nie chce mi się pracować w 1 trymestrze. Po co mnie ludzie mają wkurzać? Chcę skupić się na sobie i dziecku.
U gina byłam dzisiaj ale nie wzięłam L4. Miałam zamiar poprosić go o to 9 stycznia, ale jak ten księgowi mówi że on w zwolnienia nie będzie się bawił to co mam zrobić?
To nie od niego zależy czy się będzie bawił w zwolnienia czy nie! w takim wypadku bierz jak najszybciej.
Nie chcę Cie straszyć ale teraz niestety dałaś powód do wypowiedzenia - niestety niefajni pracodawcy tak się pozbywają "problemu" ciężarnych pracownic. Tym bardziej po tym co powiedział księgowy.
Ale spokojnie, nie stresuj się! to wcale nie musi zakończyć się wypowiedzeniem może księgowy palnął coś i tyle.IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Azorczynka, to Ty decydujesz kiedy idziesz na l4, a zadaniem ksiegowego jest znalezc zastepce. Nie martw sie tym idiotą, tylko poprostu idz na zwolnienie.
Ja jestem złośliwa, za takie chamskie zachowanie poszłabym od ręki na l4Kati86, buka03 lubią tę wiadomość
-
Kati86 wrote:To nie od niego zależy czy się będzie bawił w zwolnienia czy nie! w takim wypadku bierz jak najszybciej.
Nie chcę Cie straszyć ale teraz niestety dałaś powód do wypowiedzenia - niestety niefajni pracodawcy tak się pozbywają "problemu" ciężarnych pracownic. Tym bardziej po tym co powiedział księgowy.
Ale spokojnie, nie stresuj się! to wcale nie musi zakończyć się wypowiedzeniem może księgowy palnął coś i tyle. -
Azorczynka wrote:nie nie, wywalenie z pracy mi nie grozi bo moim szefem jest mąż tyko ja nie wiem jak to załatwić no i jak skoro księgowy nie chętny do współpracy ja bym chciała iść na zwolnienie na 2-3 mc a na moje miejsce niech mąż weźmie kogoś na zlecenie
to tym bardziej jak maz jest Twoim szefem księgowy ma guzik do gadania. -
Azorczynka wrote:nie nie, wywalenie z pracy mi nie grozi bo moim szefem jest mąż tyko ja nie wiem jak to załatwić no i jak skoro księgowy nie chętny do współpracy ja bym chciała iść na zwolnienie na 2-3 mc a na moje miejsce niech mąż weźmie kogoś na zlecenie
phi, tym bardziej postraszcie księgowego że jak ma problem to zostanie wymieniony
teraz luzuj portki ty i wasze maleństwo jest najważniejsze :*nowamamusia, Molyx lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Kochane a czy Wy się orientujecie....bo jeśli ja Pracuję na umowę zlecenie w firmie u mojego męża. Pracujemy oboje na zmianę. wypracowuję 50 godzin miesięcznie. Mąż niestety nie jest w stanie prowadzić firmy sam -konieczny jest ktoś do pomocy. Jeśli ja pójdę na zwolnienie lekarskie, a mąż zatrudni na moje miejsce -umowa zlecenie na 50h miesięcznie inną osobę to czy to oznacza, że mąż będzie musiał płacić trzy składki zdrowotne? Za siebie, za mnie na zwolnieniu i za nowego pracownika? I jeśli zwolnienie będzie trwało dłużej nić miesiąc, to czy zus zapewni mi jakiś zasiłek?
-
Azorczynka wrote:Kochane a czy Wy się orientujecie....bo jeśli ja Pracuję na umowę zlecenie w firmie u mojego męża. Pracujemy oboje na zmianę. wypracowuję 50 godzin miesięcznie. Mąż niestety nie jest w stanie prowadzić firmy sam -konieczny jest ktoś do pomocy. Jeśli ja pójdę na zwolnienie lekarskie, a mąż zatrudni na moje miejsce -umowa zlecenie na 50h miesięcznie inną osobę to czy to oznacza, że mąż będzie musiał płacić trzy składki zdrowotne? Za siebie, za mnie na zwolnieniu i za nowego pracownika? I jeśli zwolnienie będzie trwało dłużej nić miesiąc, to czy zus zapewni mi jakiś zasiłek?
w tym już niestety nie pomogę szkoda że nie masz umowy o pracę było by zdecydowanie lepiej.
poszukaj jakiegoś radcy prawnego, weźmie parę złotych a będziecie pewniIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
A mi jest tak smutno muszę się komuś wyzalic. Mój wcale nie przyjął tak super tej wiadomości o dziecku. Tego się nie spodziewałam. Staralismy się ok 4 miesięcy. Jakiś szczególnie go nigdy nie informowałem, że akurat mam dzisiaj dni płodne bo nie chciałam żeby czuł się pod presją. Podobno to facetów stresuje. Wszystko było ok. Sam na początku chciał dziecka..a teraz już sama nie wiem ale jest mi tak smutno.
Ja mam 25 lat a on jest o rok młodszy.
Przyjął to do wiadomości bez entuzjazmu. I był nawet zdziwiony.
Na dodatek moi rodzice też się nie ucieszą, że spodziewam się dziecka akurat z Nim. Strasznie go nie lubią. i uważają że zasługuje na kogoś lepszego.
My od 2 lat jesteśmy razem a od pół roku mieszkamy razem.
Może jest w szoku i musi to do niego dojsc?
Nadusia
-
stay wrote:A mi jest tak smutno muszę się komuś wyzalic. Mój wcale nie przyjął tak super tej wiadomości o dziecku. Tego się nie spodziewałam. Staralismy się ok 4 miesięcy. Jakiś szczególnie go nigdy nie informowałem, że akurat mam dzisiaj dni płodne bo nie chciałam żeby czuł się pod presją. Podobno to facetów stresuje. Wszystko było ok. Sam na początku chciał dziecka..a teraz już sama nie wiem ale jest mi tak smutno.
Na dodatek moi rodzice też się nie ucieszą, że spodziewam się dziecka akurat z Nim. Strasznie go nie lubią. i uważają że zasługuje na kogoś lepszego.
Może jest w szoku i musi to do niego dojsc? -
Azorczynka - no co za bezczelny ten księgowy. Jemu się nie chce w to bawić? Przecież jest pracownikiem Twojego Męża i ma obowiązek...jest jak dupa od srania za przeproszeniem Sorka,ale normalnie ciśnienie mi się podniosło
Stay - tulę :* Choć myślę, że większość facetów z pierwszym dzieckiem tak reaguje. Mój zrobił się blady te 5 lat temu, a miał wtedy...35 lat To co dopiero 24 latek
Spokojnie musi się oswoić z tą myślą i na pewno będzie wszystko dobrze. Pamiętaj - kobieta staje się matką od zapłodnienia, a facet ojcem od urodzenia -
Karolka12345 wrote:Azorczynka - no co za bezczelny ten księgowy. Jemu się nie chce w to bawić? Przecież jest pracownikiem Twojego Męża i ma obowiązek...jest jak dupa od srania za przeproszeniem Sorka,ale normalnie ciśnienie mi się podniosło
Stay - tulę :* Choć myślę, że większość facetów z pierwszym dzieckiem tak reaguje. Mój zrobił się blady te 5 lat temu, a miał wtedy...35 lat To co dopiero 24 latek
Spokojnie musi się oswoić z tą myślą i na pewno będzie wszystko dobrze. Pamiętaj - kobieta staje się matką od zapłodnienia, a facet ojcem od urodzenia -
Azorczynka wrote:Kochane czy Wy macie wykupione abonamenty? Co daje taki abonament i jaka jest różnica między kimś kto go ma i kimś kto go nie ma?
Tutaj są jeszcze te różnice wypisane https://bellybestfriend.pl/cennik.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 20:07
Stella
-
Stay jeśli nigdy nie było jakiejs poważnej decyzji ze zaczynacie starania to nic dziwnego ze jest w szoku, facet jak dziecko musi się wczesniej nastawić bo inaczej szok nie z tej ziemi. Młody jest, musi to przeprawić. Zabierz go na wizytę jak juz serduszko będzie i będzie ładnie widać bobo to zobaczysz że zmiennie
Mój 33lata, 130kg wielki chłop a poplakal się jak serduszko usłyszał
Może inaczej jak się staralismy juz latami ale serducho na USG działa na każdegoIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
stay wrote:A mi jest tak smutno muszę się komuś wyzalic. Mój wcale nie przyjął tak super tej wiadomości o dziecku. Tego się nie spodziewałam. Staralismy się ok 4 miesięcy. Jakiś szczególnie go nigdy nie informowałem, że akurat mam dzisiaj dni płodne bo nie chciałam żeby czuł się pod presją. Podobno to facetów stresuje. Wszystko było ok. Sam na początku chciał dziecka..a teraz już sama nie wiem ale jest mi tak smutno.
Może jest w szoku i musi to do niego dojsc?
Kochana, jak zaszłam w pierwszą ciążę - test robiłam pozno wieczorem, budzę zasypiającego meza i zjarana mówie, ze w ciązy jesteśmy ! a on do mnie "mhmmmmm " i poszedł spać ) potem z tydzien chodził blady )
Faceci są tak prości, ze aż czasem ciężko ich rozgryźc. Wiem, ze czekałas na coś innego, ale spokojnie - zaraz do niego dotrze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 20:20