X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Kochane czy Wy macie wykupione abonamenty? Co daje taki abonament i jaka jest różnica między kimś kto go ma i kimś kto go nie ma?

Bez premium nie ma możliwości wpisania wielu wymiarów dziecka.
    Jakbym miała 50zl na zbyciu pewnie był wykupiła premium. Tym bardziej do jutra bo promocja a od stycznia pewnie zdrozeje

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na OF mialam teraz 1 miesiąc premium wykupione, zalezało mi na pomocy w zlokalizowaniu owulacji ;-)) tutaj nie mam premium i nie czuje potrzeby wykupować.

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, myslę że jak jutro test wyjdzie pozytywny to do was dołącze, dzisiaj wyszła mi bladziutka kreska, ale widoczna, wiec jutro chcę się jeszcze upewnić ;-) dużo zdrówka dla fasolek :-)

nowamamusia, Dreamy, Karolka12345, Kati86 lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka03, po cichu juz gratuluję i czekamy tu na Ciebie! :)

buka03 lubi tę wiadomość

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Kochane a czy Wy się orientujecie....bo jeśli ja Pracuję na umowę zlecenie w firmie u mojego męża. Pracujemy oboje na zmianę. wypracowuję 50 godzin miesięcznie. Mąż niestety nie jest w stanie prowadzić firmy sam -konieczny jest ktoś do pomocy. Jeśli ja pójdę na zwolnienie lekarskie, a mąż zatrudni na moje miejsce -umowa zlecenie na 50h miesięcznie inną osobę to czy to oznacza, że mąż będzie musiał płacić trzy składki zdrowotne? Za siebie, za mnie na zwolnieniu i za nowego pracownika? I jeśli zwolnienie będzie trwało dłużej nić miesiąc, to czy zus zapewni mi jakiś zasiłek?
    To czy będziesz miała zasiłek zależy od tego, czy w tym momencie mąż odprowadza za Ciebie składkę społeczna z dobrowolnym chorobowym. Jeśli nie, to niech koniecznie zacznie, bo tylko wtedy otrzymasz macierzyński. Nie jestem pewna, czy odprowadzanie chorobowego za pracownika jest obowiązkowe (dla prowadzącego DG jest dobrowolne). Jeśli mąż kogos zatrudni jeśli nie będzie to osoba studiująca, to będzie musiał za nią płacić ZUS, ale nie wiem, czy wszystkie składki. Za Ciebie za czas zwolnienia i macierzyńskiego nie będzie płacił społecznego i chorobowego, tylko zdrowotne.

Chyba rozumiem, o co chodzi z tym ksiegowym. Obsługuje męża firmę jako biuro rachunkowe, tak? I pewnie chodzi mu o to, że nie chce brać sobie dodatkowych obowiązków na głowę.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    cześć, myslę że jak jutro test wyjdzie pozytywny to do was dołącze, dzisiaj wyszła mi bladziutka kreska, ale widoczna, wiec jutro chcę się jeszcze upewnić ;-) dużo zdrówka dla fasolek :-)
    Buka czekamy na ciebie :) ale chyba można już po cichu gratulować :)

buka03 lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona czekam na wieści z wizyty ;-)

<3 Stella <3
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    A mi jest tak smutno :( muszę się komuś wyzalic. Mój wcale nie przyjął tak super tej wiadomości o dziecku. Tego się nie spodziewałam. Staralismy się ok 4 miesięcy. Jakiś szczególnie go nigdy nie informowałem, że akurat mam dzisiaj dni płodne bo nie chciałam żeby czuł się pod presją. Podobno to facetów stresuje. Wszystko było ok. Sam na początku chciał dziecka..a teraz już sama nie wiem ale jest mi tak smutno.
    Ja mam 25 lat a on jest o rok młodszy.
    Przyjął to do wiadomości bez entuzjazmu. I był nawet zdziwiony.
    Na dodatek moi rodzice też się nie ucieszą, że spodziewam się dziecka akurat z Nim. Strasznie go nie lubią. :/ i uważają że zasługuje na kogoś lepszego.
    My od 2 lat jesteśmy razem a od pół roku mieszkamy razem.
    Może jest w szoku i musi to do niego dojsc?

Kochana daj mu czas... może musi to dojść do niego... Wie skąd siębiorą dzieci więc myślę, że po prostu ma obawy jak większość facetów... Mój np. był dziś bardzo milczący a jak go zapytalam co się dzieje to on po prostu powiedział, że boi się, że nie sprawdzi się w roli ojca i, że nie będzie wiedział jak ma się maleństwem zająć.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • bizona Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po usg. Jest jeden pecherzyk poki co i ma 14mm...wczesna ciaza wiec malo widac. Do kontroli za 14 dni, a do swojej kliniki w ktorej mialam ivf ide we wtorek;)

nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Juz po usg. Jest jeden pecherzyk poki co i ma 14mm...wczesna ciaza wiec malo widac. Do kontroli za 14 dni, a do swojej kliniki w ktorej mialam ivf ide we wtorek;)
    Dobrze zobaczyć chociaż już ten pecherzyk. A gin mówił coś, że może się jeszcze pojawić ten drugi?

<3 Stella <3
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    No pięknie :) to we wtorek już pewnie zobaczysz zarodka

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowil ze moze sie pojawic, ale ja watpie...zazwyczaj przy ivf podaja dwa zarodki i jest pojedyncza ciaza.
    Kurcze moglby sie pojawic we wtorek zarodek bo juz sie wkrecam i czytam o pustym jaju plodowym ;)
    Tego nikt nie zrozumie co sam przez proces in vitro nie przechodzil ile to stresu jest na kazdym kroku..zazdroszcze tym ktorzy wpadli a kobieta sie zorientowala ze jest w ciazy jak jej sie okres spoznial;) odpadaja jakies 2 miesiace nerwow;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Mowil ze moze sie pojawic, ale ja watpie...zazwyczaj przy ivf podaja dwa zarodki i jest pojedyncza ciaza.
    Kurcze moglby sie pojawic we wtorek zarodek bo juz sie wkrecam i czytam o pustym jaju plodowym ;)
    Tego nikt nie zrozumie co sam przez proces in vitro nie przechodzil ile to stresu jest na kazdym kroku..zazdroszcze tym ktorzy wpadli a kobieta sie zorientowala ze jest w ciazy jak jej sie okres spoznial;) odpadaja jakies 2 miesiace nerwow;)

Kochana trzymam za Ciebie mega mocno kciuki :* będzie dobrze... Ja też o tym pustym jaju czytałam i stwierdziłam, ze nie ma sensu się denerwować i wywoływać wilka z lasu... Będzie dobrze !!!!!!!

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • bizona Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ;) dlatego ide spac i juz sie nie wkrecam;)
    Oby do wtorku, do kolejnego usg;)

Dreamy lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Kalinaaa Nowa

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was!

z przyjemnością dołączam :)

mam termin na 3 września, jestem już po pierwszym USG na którym oczywiście niewiele było widać ale zostałam uspokojona że na obecnym etapie wszystko jest w porządku. Dobre i to...

3 miesiące temu poroniłam pierwszą ciąże w 10 tygodniu, odczekałam zalecany czas i na szczęście od razu się udało. Teraz jest wiele nadziei ale też strach czy sytuacja znowu się nie powtórzy

Dreamy, Kati86, nowamamusia lubią tę wiadomość

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:

Jak ja to dobrze rozumiem :(
    Po ivf jest małe ryzyko ciąży bez zarodkowej. Gin Cie na straszył pustym pecherzykiem? Skąd taki pomysł?
    Nie stresuj sie! U mnie w poprzedniej ciąży w ciągu kilku godzin pojawił się zarodek i serduszko! Przeczytaj u mnie w pamiętniku ciazowym wpis z 20czerwca, to dopiero były nerwy ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinaa witaj :) A kiedy idziesz na kolejną wizytę? Na razie tylko pecherzyk widziałaś?

Ja też poronilam w 8tyg(według @) ale cudem udało mi się zajść w ciążę w kolejnym drugim cyklu po stracie.
    Teraz musimy wierzyć, że nic złego się już nie stanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:24

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinaaa wrote:
    Witam Was!

z przyjemnością dołączam :)

mam termin na 3 września, jestem już po pierwszym USG na którym oczywiście niewiele było widać ale zostałam uspokojona że na obecnym etapie wszystko jest w porządku. Dobre i to...

3 miesiące temu poroniłam pierwszą ciąże w 10 tygodniu, odczekałam zalecany czas i na szczęście od razu się udało. Teraz jest wiele nadziei ale też strach czy sytuacja znowu się nie powtórzy

Witaj :)
    Niestety po takich doświadczeniach strach nie znika, trzeba z nim walczyć!

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinaa :) witaj, dobrze że póki co jest ok, oby się już to nie powtórzyło, 3mam kciuki

Stay daj mu trochę czasu, pewnie jest w szoku jeszcze.

dziś kiepsko się czułam, cały dzień mnie mdliło i brzuch mnie też pobolewa, jak myślicie chyba nospę można brać? ogólnie jestem taka zmęczona, jak tak dalej pójdzie to ja szybko pójdę po L4 ew najpierw urlop sobie może wezmę

a z kaw ostatnio mnie naszło na inkę ;)

Chciałam Was się spytać, czy bierzecie jakiś konkretny kwas foliowy? widziałam jakąś reklamę, że są jakieś nie wiem niby lepiej wchłaniane, które mają jakieś złożone źrodło folianów, nie wiem czy nie lepiej może ten kupić, ja mam zwykły jakiś nie znam się na tym szczerze mówiąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:31

Stdqp2.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja jednak zdecydowałam się na abonament na 8mc za 50 zł :) podobają mi się te wszystkie opcje :) Księgowym przestałam się martwić ...ustaliliśmy z mężem, że sam będzie do niego chodzić i jeśli będę czuła że czas na L4 to nie będzie żadnej dyskusji tylko będzie miał to zrobić i już :)

Kalinaaa gratulacje! Nie martw się i nie bój. Odrzucaj od siebie wszystkie negatywne myśli. Tylko radość i optymizm doprowadzi nas do celu

Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

bf6b47d663.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ