Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamy wrote:Kalinaa witaj A kiedy idziesz na kolejną wizytę? Na razie tylko pecherzyk widziałaś?
kolejna wizyta 11.01, mam nadzieję że wtedy już usłyszę serduszko
teraz było widać pęcherzyk i ciałko żółte
Wierzę głęboko że tym razem wszystko ułoży się dobrze.
Ja teraz biorę pregnaplus, tam są witaminy i kwas foliowyDreamy lubi tę wiadomość
-
ew101 wrote:Kalinaa witaj, dobrze że póki co jest ok, oby się już to nie powtórzyło, 3mam kciuki
Stay daj mu trochę czasu, pewnie jest w szoku jeszcze.
dziś kiepsko się czułam, cały dzień mnie mdliło i brzuch mnie też pobolewa, jak myślicie chyba nospę można brać? ogólnie jestem taka zmęczona, jak tak dalej pójdzie to ja szybko pójdę po L4 ew najpierw urlop sobie może wezmę
a z kaw ostatnio mnie naszło na inkę
Chciałam Was się spytać, czy bierzecie jakiś konkretny kwas foliowy? widziałam jakąś reklamę, że są jakieś nie wiem niby lepiej wchłaniane, które mają jakieś złożone źrodło folianów, nie wiem czy nie lepiej może ten kupić, ja mam zwykły jakiś nie znam się na tym szczerze mówiąc
Nospe można brać
Jak będę się źle czuła to też nie mam zamiaru się męczyć w pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:42
Kati86 lubi tę wiadomość
-
Ew101 wszystkie te kwasy foliowe są takie same kwastia firmy i reklamy... Ja zawsze bralam najtańszy. Teraz biorę od października witaminy prenatalne i tez najtańsze, dodatkowo magnez bo tego mało tam jest. Nospe bierz spokojnie nawet codziennie jedną, nie zaszkodzi.
Chciałabym się czuć ciazowo... U mnie nawet chyba mózg jeszcze tego nie zanotował...IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kalinaa witamy w naszych skromnych wrześniowych progach
Ja od 3 dni ucinam sobie popołudniową drzemkę. Zawsze wytrzymywałam, a teraz nie ma bata drzemka musi być Dobrze, że mój M rozumie i przejmuje Jaśka
No i głowa mi pęka.
Ja też biorę Folik i Magnez - ale jutro lecę do apteki po jakiś zestaw witamin prenatalnych -
Zerknąłam na listę i na razie najwięcej ma termin na 7 wrzesnia
Ew101 a ty na którego masz września?
Dziewczyny które już miały usg czy na wizycie lekarz wam obliczal termin porodu z usg? Czy z ostatniej miesiączki? Jak oni to potem zapisują?nowamamusia lubi tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Kalinaa witamy w naszych skromnych wrześniowych progach
Ja od 3 dni ucinam sobie popołudniową drzemkę. Zawsze wytrzymywałam, a teraz nie ma bata drzemka musi być Dobrze, że mój M rozumie i przejmuje Jaśka
No i głowa mi pęka.
Ja też biorę Folik i Magnez - ale jutro lecę do apteki po jakiś zestaw witamin prenatalnych -
Dreamy wrote:Zerknąłam na listę i na razie najwięcej ma termin na 7 wrzesnia
Ew101 a ty na którego masz września?
Dziewczyny które już miały usg czy na wizycie lekarz wam obliczal termin porodu z usg? Czy z ostatniej miesiączki? Jak oni to potem zapisują?
Mogę powiedzieć po doświadczeniach w pierwszej ciąży.
TP lekarz wyznaczył po ostatniej @ i wielkości fasolki (z tego co pamiętam). Na 6 września (teraz mam na 7 hehe ) Problem polegał na tym, że ja wtedy w ogóle nie zwracałam uwagi i właściwie nie pamiętałam daty ostatnie @
Ale potem z biegiem czasu na podstawie USG lekarka przesunęła termin na 19.08. Summa sumarum urodziłam 30.08 po wywoływaniu porodu (na końcu CC)
I tak jak sobie potem o tym myślałam, to chyba jednak ten termin 6.09 był najbardziej prawidłowy i dlatego Jasiek jeszcze nie spieszył się na świat. -
Azorczynka wrote:Kurcze a ja biorę folik i gin mi mówił że nic innego już nie brać jak pójde 9 to powiem że chce magnez i witaminy
a wy magnez na własną rękę kupujecie i bierzecie czy gin wam kazał?
Ja biorę bo ostatnio drżała mi dolna powieka więc na bank od niedoboru magnezu. ale na wizycie 19.01 zapytam gin co i jak.
Zresztą w pierwszej ciąży też miałam niedobór magnezu - miałam skurcze nóg i żelaza - kilogramami jadłam sałatę -
Azorczynka wrote:Kurcze a ja biorę folik i gin mi mówił że nic innego już nie brać jak pójde 9 to powiem że chce magnez i witaminy
a wy magnez na własną rękę kupujecie i bierzecie czy gin wam kazał?
Pytałam go też o folika czy nie przedawkuje tego kwasu foliowego i powiedział, że na pewno nie. Ciężko jest przedawkowac Więc spokojnie mogę brać i na pewno nie zaszkodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 23:26
-
Poryczalam się. Para znajomych długo starała się o dziecko. Nie znam szczegółów czy próbowali in vitro czy nie ale miesiąc temu zaadaptowali kilku miesięcznego chłopczyka. I własnie dodali takie piękne zdjęcie Jak ja podziwiam takich ludzi.
Moim marzeniem jest też kiedyś adoptować dziecko. Zawsze marzyła mi się taka parka. Jedno swoje a drugie adoptowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 23:22
nowamamusia, Izabell2016 lubią tę wiadomość
-
Dreamy wrote:Mi magnez przepisywal rodzinny już wcześniej. Ale dzwoniłam do gina i powiedziałam mu co biorę i o tym magnezie i powiedział żeby dalej brać skoro mam niedobór. Bo w tych witaminach jest często za mało magnezu.
Pytałam go też o folika czy nie przedawkuje tego kwasu foliowego i powiedział, że na pewno nie. Ciężko jest przedawkowac Więc spokojnie mogę brać i na pewno nie zaszkodzi. -
Dzień dobry dziewczyny !
Kalinaa rozgościł się u nas
Jak tam samopoczucia dziś? Mnie coś muli i trochę brzuch boli chyba wezmę nospe.
Mam pytanie czy jak biorę zestaw witamin gdzie jest kwas foliowy to mogę jeszcze osobno folik brać?
Będzie córeczka -
Witam ! dobrze Was widziec grudniowe staraczki mi chyba tez sie udalo dzis termin @ ale brak objawów na szczęście :] wczoraj byłam na becie i wynik to 50,3 a w poniedziałek idę na powtórkę, mam nadzieje ze bedzie przyrost duzyy :* pozdrawiam i spokojnej zabawy sylwestrowej !:*
Dreamy, Molyx, stay, lottinka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
Hej Kociarra Witamy w naszych wrześniowych progach
Beta jak ta lala
Ja też mam dziś termin @ która nie nadejdzie hehe
Jadę zaraz na powtórkę bety.
A potem do Teściowej podrzucić Jaśka i lecimy do kina z M
Miłego dnia!Dreamy lubi tę wiadomość
-
Biedronka7 wrote:Dzień dobry dziewczyny !
Kalinaa rozgościł się u nas
Jak tam samopoczucia dziś? Mnie coś muli i trochę brzuch boli chyba wezmę nospe.
Mam pytanie czy jak biorę zestaw witamin gdzie jest kwas foliowy to mogę jeszcze osobno folik brać?