Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
rzepakowepole wrote:Śpię po 12 godzin na dobę. Wracam z pracy i padam. Zasypiam tak twardo, że żadne dźwięki mnie nie budzą. Nie martwi mnie to, raczej denerwuje. Chciałabym normalnie funkcjonować, ale po prostu nie mam siły. Mózg mi się wyłącza, a do tego ani ręką ani nogą.
Macie na to jakąś radę? Coś wzmacniającego? Może powinnam regularniej jeść? Mam się zmuszać czy słuchać swojego ciała? -
Daisy_ wrote:Cześć dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć, choć nie znam jeszcze dokładnej daty mojego porodu. Wszystkie kalendarze ciąży jak jeden mąż pokazują połowę września więc pukam nieśmiało w wasze progi
Test ciążowy zrobiłam w moje urodziny i choć była to wpadka totalna to strasznie się cieszę. Wczoraj miałam pierwszą wizytę u ginekologa, wszystko w porządku
Jak sie czujesz? Masz jakieś objawy?Stella
-
rzepakowepole wrote:Śpię po 12 godzin na dobę. Wracam z pracy i padam. Zasypiam tak twardo, że żadne dźwięki mnie nie budzą. Nie martwi mnie to, raczej denerwuje. Chciałabym normalnie funkcjonować, ale po prostu nie mam siły. Mózg mi się wyłącza, a do tego ani ręką ani nogą.
Macie na to jakąś radę? Coś wzmacniającego? Może powinnam regularniej jeść? Mam się zmuszać czy słuchać swojego ciała?
Rzepakowe pole mam tak samo:) przyjdę z pracy i muszę położyć się na chwilkę. W poprzedniej ciąży miałam tak samo:) Ja pocieszam się tym, że wole być zmęczona niż wymiotować (tak też tłumaczę mężowi, który mówi mi, że ciągle śpię) -
nowamamusia wrote:Witaj Super prezent na urodziny
Jak sie czujesz? Masz jakieś objawy?
Dziękuję
Trochę mi nie dobrze rano i wieczorem, ciągle mi się odbija. Poza tym mogłabym spać i leżeć ciągle. Nie mam na nic siły. Mam nadzieję, że to ustąpi, bo jestem nie do życia
Macie na to jakieś sposoby? -
nick nieaktualnyHej kobietki!
Powiedzcie mi,czy jak boli jajnik to mam sie niepokoić? Ten na ktoryn jest cialko żółte;)
Niewiem czy jechac do lekarki. Nie chce panikowac bo wszystko się nadciąga zwłaszcza przy 2 dzieciach i moze to od tego. A dodatkowo mam ten katar i smarkam ciagle;( a to przecież wysiłek, dzis kupie inhalator
Mialyscie podobne objawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 11:17
-
Przyszła mama bliźniaków wrote:Hej kobietki!
Powiedzcie mi,czy jak boli jajnik to mam sie niepokoić? Ten na ktoryn jest cialko żółte;)
Niewiem czy jechac do lekarki. Nie chce panikowac bo wszystko się nadciąga zwłaszcza przy 2 dzieciach i moze to od tego. Mialyscie podobne objawy?
Wczoraj na wizycie podczas badania lekarz mówił mi, że jajnik na którym jest ciałko zółte może pobolewać nawet jeszcze miesiąc lub dwa. Jeśli bardzo Cię boli to bym się skonsultowała, ale wygląda na to, że po prostu może się tak dziać.Przyszła mama bliźniaków lubi tę wiadomość
-
Niewiem czy jechac do lekarki. Nie chce panikowac bo wszystko się nadciąga zwłaszcza przy 2 dzieciach i moze to od tego. A dodatkowo mam ten katar i smarkam ciagle;( a to przecież wysiłek, dzis kupie inhalator
Mialyscie podobne objawy?Przyszła mama bliźniaków, zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Przyszła mama bliźniaków, moim zdaniem pobolewanie jajników, a zwłaszcza tego z którego była owu na początku ciąży jest normalne. Mnie też jeszcze czasem jajniki pobolewają. Jeśli jednak ból jest mocny i dokuczliwy warto tę kwestię skonsultować z lekarzem.
Przyszła mama bliźniaków lubi tę wiadomość
-
Mialyscie podobne objawy?
Ja też mam strasznie zapchany nos odkąd jestem w ciąży. Dzisiaj mam zamiar zastosować najwyklejsza parówkę z soli fizjologicznej i wdychać. Ponoć pomaga.Przyszła mama bliźniaków lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzakocona wrote:Właśnie się zapisałam do gina. Wyznaczyli mi wizytę na 30.01 i do gina, który na znany lekarz ma tylko 3*. Teraz to się zaczęłam stresować
A przecież chodzi o to zeby byla dobrym lekarzem a Nie koleżanka;)
Nie stresuj sie na przód, jak nie bedzie ci odpowiadał to zmienisz;)zakocona lubi tę wiadomość
-
Przyszła mama bliźniaków, ja tez od wczoraj czuję ból jajników a czasem taki który ciężko mi zlokalizowaać. Spororo sie u nas teraz zmienia więc oragnizm daje nam to odczuć. Najgorze jest tylko to, że często te bóle mogą oznaczać wszystko i nic.
A po stracie każda z nas jest przewrażliwiona.
Jakby co zapraszam Cię na nowy wątek o bliźniakach
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/podwojne-i-potrojne-szczescia-2017,12157,2.html?sd=1
zakocona, nie przejmuje sie ilością gwaizdek- sama musisz stwierdzić czy dany lekarz Ci psauje. Myślę że na pierwszej wizycie bedziesz juz w stanie ocenić czy warto do niego chodzić czy jednak nie.zakocona, Przyszła mama bliźniaków lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:Właśnie się zapisałam do gina. Wyznaczyli mi wizytę na 30.01 i do gina, który na znany lekarz ma tylko 3*. Teraz to się zaczęłam stresować
-
Dzięki dziewczyny, w sumie macie rację !
Pójdę i zobaczę, najwyżej poproszę o zmianę.
W poprzedniej ciąży poszłam prywatnie do 5* na znanylekarz, a po wizycie powiedziałam, że w życiu moja noga więcej w jego gabinecie nie stanie
Ciekawa jestem czy USG robi na wizytach..
Poza tym w sumie to czekam na info czy gdziekolwiek będzie nieodpłatne prowadzenie ciąży przez położną, bo tak bym chciała prowadzić ciążę. -
Saori wrote:Przyjemnie się czyta o serduszkach Gratulacje dla każdej, która już widziała
Trzymam kciuki za wizyty
A kiedy można usłyszeć serduszko na usg?
Zdarza się już w 5tygodniu i kilku dniach, zazwyczaj jest po 6 tc, są tez przypadki dopiero po 7 tygodniu np. przy później owulacji i zagnieżdżeniu.
No i od sprzętu dużo zależy.
Aniołek 7t3d (*)