X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • justa. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Śpię po 12 godzin na dobę. Wracam z pracy i padam. Zasypiam tak twardo, że żadne dźwięki mnie nie budzą. Nie martwi mnie to, raczej denerwuje. Chciałabym normalnie funkcjonować, ale po prostu nie mam siły. Mózg mi się wyłącza, a do tego ani ręką ani nogą.

Macie na to jakąś radę? Coś wzmacniającego? Może powinnam regularniej jeść? Mam się zmuszać czy słuchać swojego ciała?
    Chyba poprostu trzeba przeczekać, po skończeniu magicznego 12 tygodnia powinnaś zacząć odzyskiwanie energię :)

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    setti, super :) Fajnie wiedzieć, że nie tylko ja kp w ciąży i dłużej niż rok :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_ wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Chciałabym do Was dołączyć, choć nie znam jeszcze dokładnej daty mojego porodu. Wszystkie kalendarze ciąży jak jeden mąż pokazują połowę września więc pukam nieśmiało w wasze progi :)
    Test ciążowy zrobiłam w moje urodziny i choć była to wpadka totalna to strasznie się cieszę. Wczoraj miałam pierwszą wizytę u ginekologa, wszystko w porządku :)
    Witaj :) Super prezent na urodziny :D
    Jak sie czujesz? Masz jakieś objawy?

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Emila92 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Śpię po 12 godzin na dobę. Wracam z pracy i padam. Zasypiam tak twardo, że żadne dźwięki mnie nie budzą. Nie martwi mnie to, raczej denerwuje. Chciałabym normalnie funkcjonować, ale po prostu nie mam siły. Mózg mi się wyłącza, a do tego ani ręką ani nogą.

Macie na to jakąś radę? Coś wzmacniającego? Może powinnam regularniej jeść? Mam się zmuszać czy słuchać swojego ciała?

Rzepakowe pole mam tak samo:) przyjdę z pracy i muszę położyć się na chwilkę. W poprzedniej ciąży miałam tak samo:) Ja pocieszam się tym, że wole być zmęczona niż wymiotować :) (tak też tłumaczę mężowi, który mówi mi, że ciągle śpię:))

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png
  • Daisy_ Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Witaj :) Super prezent na urodziny :D
    Jak sie czujesz? Masz jakieś objawy?

Dziękuję :)
    Trochę mi nie dobrze rano i wieczorem, ciągle mi się odbija. Poza tym mogłabym spać i leżeć ciągle. Nie mam na nic siły. Mam nadzieję, że to ustąpi, bo jestem nie do życia :(

Macie na to jakieś sposoby?

9x1dhec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Powiedzcie mi,czy jak boli jajnik to mam sie niepokoić? Ten na ktoryn jest cialko żółte;)
    Niewiem czy jechac do lekarki. Nie chce panikowac bo wszystko się nadciąga zwłaszcza przy 2 dzieciach i moze to od tego. A dodatkowo mam ten katar i smarkam ciagle;( a to przecież wysiłek, dzis kupie inhalator :)
    Mialyscie podobne objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 11:17

• miffy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama bliźniaków wrote:
    Hej kobietki!
    Powiedzcie mi,czy jak boli jajnik to mam sie niepokoić? Ten na ktoryn jest cialko żółte;)
    Niewiem czy jechac do lekarki. Nie chce panikowac bo wszystko się nadciąga zwłaszcza przy 2 dzieciach i moze to od tego. Mialyscie podobne objawy?

Wczoraj na wizycie podczas badania lekarz mówił mi, że jajnik na którym jest ciałko zółte może pobolewać nawet jeszcze miesiąc lub dwa. Jeśli bardzo Cię boli to bym się skonsultowała, ale wygląda na to, że po prostu może się tak dziać.

Przyszła mama bliźniaków lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Niewiem czy jechac do lekarki. Nie chce panikowac bo wszystko się nadciąga zwłaszcza przy 2 dzieciach i moze to od tego. A dodatkowo mam ten katar i smarkam ciagle;( a to przecież wysiłek, dzis kupie inhalator :)
    Boli mnie jajnik, nigdzie nie jadę. W ciąży dużo rzeczy boli różnych. Co chwila co innego a to boli, a to ciągnie. Nie ma po co co chwilę do gina z czymś latać.

Przyszła mama bliźniaków, zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama bliźniaków, moim zdaniem pobolewanie jajników, a zwłaszcza tego z którego była owu na początku ciąży jest normalne. Mnie też jeszcze czasem jajniki pobolewają. Jeśli jednak ból jest mocny i dokuczliwy warto tę kwestię skonsultować z lekarzem.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!

Ja też mam strasznie zapchany nos odkąd jestem w ciąży. Dzisiaj mam zamiar zastosować najwyklejsza parówkę z soli fizjologicznej i wdychać. Ponoć pomaga.

f2wl4z17q60magcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny;)
    Jestem przewrazliwiona bo w 1 ciąży poronilam w 9 tygodniu. Ale w sumie serce nie zaczelo nawet pracować wiec teraz jestem dobrej myśli a wy mi w tym pomagacie:*!

• zakocona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zapisałam do gina. Wyznaczyli mi wizytę na 30.01 i do gina, który na znany lekarz ma tylko 3*. Teraz to się zaczęłam stresować :/

zubii lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Właśnie się zapisałam do gina. Wyznaczyli mi wizytę na 30.01 i do gina, który na znany lekarz ma tylko 3*. Teraz to się zaczęłam stresować :/
    Moją pani doktor tez nie ma za dobrwj opini... Jest bezpośrednia i dlatego!
    A przecież chodzi o to zeby byla dobrym lekarzem a Nie koleżanka;)
    Nie stresuj sie na przód, jak nie bedzie ci odpowiadał to zmienisz;)

zakocona lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona masz wizytę w moje urodziny :) Mam nadzieję że przyniosę Ci szczęście :)

zakocona lubi tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama bliźniaków, ja tez od wczoraj czuję ból jajników a czasem taki który ciężko mi zlokalizowaać. Spororo sie u nas teraz zmienia więc oragnizm daje nam to odczuć. Najgorze jest tylko to, że często te bóle mogą oznaczać wszystko i nic.
    A po stracie każda z nas jest przewrażliwiona.

Jakby co zapraszam Cię na nowy wątek o bliźniakach :)
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/podwojne-i-potrojne-szczescia-2017,12157,2.html?sd=1

zakocona, nie przejmuje sie ilością gwaizdek- sama musisz stwierdzić czy dany lekarz Ci psauje. Myślę że na pierwszej wizycie bedziesz juz w stanie ocenić czy warto do niego chodzić czy jednak nie.

zakocona, Przyszła mama bliźniaków lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rodzinka juz wie, powiedzielismy po wizycie, wszyscy sie ucieszyli nawet bardziej niż myślałam, nawet bym sie zastanowila czy nie mają wiekszej radochy odemnie lol

Kimmy, Bąbelek1980, Annie1981 lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Nie wszystkie opinie są obiektywne, wiadomo że niktórzy mają manie szukania dziury w całym, zobaczysz na wizycie jaki jest ten gin ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, w sumie macie rację :)!
    Pójdę i zobaczę, najwyżej poproszę o zmianę.
    W poprzedniej ciąży poszłam prywatnie do 5* na znanylekarz, a po wizycie powiedziałam, że w życiu moja noga więcej w jego gabinecie nie stanie :)

Ciekawa jestem czy USG robi na wizytach..

Poza tym w sumie to czekam na info czy gdziekolwiek będzie nieodpłatne prowadzenie ciąży przez położną, bo tak bym chciała prowadzić ciążę.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjemnie się czyta o serduszkach :) Gratulacje dla każdej, która już widziała
    Trzymam kciuki za wizyty :)

A kiedy można usłyszeć serduszko na usg?

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori wrote:
    Przyjemnie się czyta o serduszkach :) Gratulacje dla każdej, która już widziała
    Trzymam kciuki za wizyty :)

A kiedy można usłyszeć serduszko na usg?

Zdarza się już w 5tygodniu i kilku dniach, zazwyczaj jest po 6 tc, są tez przypadki dopiero po 7 tygodniu np. przy później owulacji i zagnieżdżeniu.
    No i od sprzętu dużo zależy.

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ