X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona mogę zapytać. Prowadzisz hodowle kotów? ;)

f5b59272af.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell bardzo mi przykro :( tule

Izabell2016 lubi tę wiadomość

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy, dla mnie też te 2 tyg. oczekiwania myślałam, że nie miną. Niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość, a proste to nie jest. Od jutra L4, więc postanowiłam odpocząć ile się da. Ciekawe jak długo wytrzymam ;)
    Tymczasem się dogrzewam, pod tylkiem mam elektryczny koc i się rozpływam... :)

f2wl4z17q60magcw.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Cześć dziewczyny :) Trochę Was już podczytuję i pomyślałam... Chciałabym się nieśmiało przywitać i zapytać czy mogę dołączyć? :) W zeszłym tygodniu zobaczyłam drugą kreskę na teście - dwa razy, dla pewności :P pojutrze wizyta u lekarza, byłam spokojna, specjalnie nie umawiałam się na już, tylko odczekując z tydzień, ale teraz już zaczynam się trochę denerwować... Leczę się na niedoczynność tarczycy, więc dzisiaj rano poleciałam też na zbadanie TSH - wyniki dopiero jutro. Przed zajściem w ciążę wyniki wg mojego endo były bardzo dobre, mam nadzieję więc, że wszystko będzie ok, bo kilka lat temu prawdopodobnie przez to straciłam ciążę w 7 tyg (nie wiedziałam wtedy jeszcze o niedoczynności).

A kawę trochę ograniczyłam - z dwóch do jednej w ciągu dnia, ale piję ;)
    Witaj.:) Który u ciebie tydzień i dzień ciąży?

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się nadrobić tylko cześć tego co pisalyscie. Macie naprawdę niesamowite tępo pisania ;)

Gratuluję serduszek i witam nowe mamusie :)

Izabell bardzo mi przykro. Dobrze, że masz takie podejście. Trzymaj się dzielnie :*

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa,

wyluzuj z tym wyhamowaniem mdłości. U mnie były dość nasilone w 5-6 tygodniu, potem ustały. Teraz czasem mi niedobrze, zwłaszcza jak nie zjem, ale w porównaniu do pierwszej ciąży,w której rzygałam jak kot przez większość czasu to bajka. Pomimo ustalania mdłości moja ciąża rozwija się prawidłowo, Małe rośnie i na pewno tak samo jest u Ciebie.

justa. lubi tę wiadomość

7u22vfxm0lh292be.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy, owszem :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Kimmy, owszem :)
    Fajnie. Twój nick cię zdradził ;)
    Pytam bo tak mi się skojarzyło. 4 miesiące temu byliśmy w Wawie po kociaka ale raczej małe prawdopodobienstwo, że akurat u was ;)

f5b59272af.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy, a jakiej rasy :D?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Kimmy, a jakiej rasy :D?
    Brytyjski :D

f5b59272af.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie moja rasa :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą czy jest tu jakaś mama prócz mnie, która kp w ciąży?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell bardzo mi przykro... 3maj się dzielnie :*

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJEAH wrote:
    Izabell tulę mocno i trzymam kciuki, żebyś nam tu niedługo napisała, że jesteś w dwupaku :)

Już się przyzwyczaiłam. W sumie nie zdecydowałabym się na starania (o pierwsze babki trochę musieliśmy się wystarać), ale jak już wskoczyło, to super. Cieszę się :) No to co? Liczysz na babeczkę? Mój mąż chciałby chłopca ;) A chłopaki w jakim wieku? Przepraszam, jeśli już o tym pisałaś, ale nie nadrobiłam wszystkiego. Powolutku ogarniam to, co napisałyście do tej pory :)
    Moje chlopaki maja 4 l i 5 miesiecy i 2 lata. Teraz tez bym chciala chlopca ale wiadomo bede sie i z dziewczyny cieszyc.

Zakocona ja tez kp w ciazy. Planuje do konca i potem tandem. Juz raz tandem mialam :) jakie koty hodujesz? Kocham koty. Mamy 2 dachowce z fundacji z czego jeden inwalida bez lapki

zakocona lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mdlosci magneB6 dwa razy dziennie i wstalam i akurat jestem

Annie1981 lubi tę wiadomość

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    u mnie była taka sytuacja że na wizycie serduszkowej w 6t2 d widzieliśmy z dr pieknie bijące serduszko.Jedno. Drugie pokazało sie dopiero tydzień później. A Twoja beta niska nie jest :)
    Kiedy teraz wizyta?

Na kolejna wizyte ide 7 lutego:)
    Zobaczymy, moze sie cos pokaże :)

Przyszła mama bliźniaków lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • kayka93 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;) trudno nadążyć na wątku tyle nowych wpisów jak się chwilke nie zaglądało ;)
    Byłam wczoraj u gina w szpitalu po rp na clexane i duphaston i powiedział, żebym przyszła za tydz to podejżymy czy jest już serduszko a wtedy umówimy się na normalną wizytę (chodzę prywatnie). Z jednej stronuy cieszę się bardzo, ale z drugiej z tego co sobie sama wyliczyam to marne szanse na serduszko tak wcześnie. To będzie 5t 7dz ale owu miałam 16 dc więc ciąża jakby 2 dni mniejsza powinna być.

Ja też nie mam adnych objawów poza lekko bolącymi sutkami i piersiami ale to pewnie też częściowo przez duphaston.

3jgxqqmzwbwttw3g.png
  • Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Mamuśki chciałam do Was dołączyć ;) To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 7tc (*).
    Podczytuje Was od kilku dni ale ciągle nie dowierzałam, że się udało a dziś stwierdziłam, ze nadszedł ten dzień aby dołączyć i wspólnie się cieszyć.

Teraz mam nadzieję, że będzie dobrze, na razie wszystko na to wskazuje.
    Beta 18dpo 659, 20dpo 2599, wczoraj zrobiłam ostatnią 7tydzień 0 dni i wynosi 70247. Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza i mam nadzieję, że serduszko będzie pięknie biło <3

Termin z OM wychodzi mi na 15.09.

Kimmy, shelby*, nowamamusia, justa., zubii, Bąbelek1980, Dreamy, Saori lubią tę wiadomość

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguus. Witam. Rozumiem z tym niedowierzaniem. Ja dopiero uwierze, jak zobacze na usg ;)

Aguuuś lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuuś wrote:
    Dzień dobry!
    Mamuśki chciałam do Was dołączyć ;) To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 7tc (*).
    Podczytuje Was od kilku dni ale ciągle nie dowierzałam, że się udało a dziś stwierdziłam, ze nadszedł ten dzień aby dołączyć i wspólnie się cieszyć.

Teraz mam nadzieję, że będzie dobrze, na razie wszystko na to wskazuje.
    Beta 18dpo 659, 20dpo 2599, wczoraj zrobiłam ostatnią 7tydzień 0 dni i wynosi 70247. Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza i mam nadzieję, że serduszko będzie pięknie biło <3

Termin z OM wychodzi mi na 15.09.
    Witaj :) trzymam kciuki za serduszko <3

Aguuuś lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ