Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kimmy, dla mnie też te 2 tyg. oczekiwania myślałam, że nie miną. Niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość, a proste to nie jest. Od jutra L4, więc postanowiłam odpocząć ile się da. Ciekawe jak długo wytrzymam
Tymczasem się dogrzewam, pod tylkiem mam elektryczny koc i się rozpływam... -
MrsKiss wrote:Cześć dziewczyny
Trochę Was już podczytuję i pomyślałam... Chciałabym się nieśmiało przywitać i zapytać czy mogę dołączyć?
W zeszłym tygodniu zobaczyłam drugą kreskę na teście - dwa razy, dla pewności
pojutrze wizyta u lekarza, byłam spokojna, specjalnie nie umawiałam się na już, tylko odczekując z tydzień, ale teraz już zaczynam się trochę denerwować... Leczę się na niedoczynność tarczycy, więc dzisiaj rano poleciałam też na zbadanie TSH - wyniki dopiero jutro. Przed zajściem w ciążę wyniki wg mojego endo były bardzo dobre, mam nadzieję więc, że wszystko będzie ok, bo kilka lat temu prawdopodobnie przez to straciłam ciążę w 7 tyg (nie wiedziałam wtedy jeszcze o niedoczynności).
A kawę trochę ograniczyłam - z dwóch do jednej w ciągu dnia, ale pijęKtóry u ciebie tydzień i dzień ciąży?
Udało się w 10cs!
15.02 -serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Udało mi się nadrobić tylko cześć tego co pisalyscie. Macie naprawdę niesamowite tępo pisania
Gratuluję serduszek i witam nowe mamusie
Izabell bardzo mi przykro. Dobrze, że masz takie podejście. Trzymaj się dzielnie :*Izabell2016 lubi tę wiadomość
-
Justa,
wyluzuj z tym wyhamowaniem mdłości. U mnie były dość nasilone w 5-6 tygodniu, potem ustały. Teraz czasem mi niedobrze, zwłaszcza jak nie zjem, ale w porównaniu do pierwszej ciąży,w której rzygałam jak kot przez większość czasu to bajka. Pomimo ustalania mdłości moja ciąża rozwija się prawidłowo, Małe rośnie i na pewno tak samo jest u Ciebie.justa. lubi tę wiadomość
-
KJEAH wrote:Izabell tulę mocno i trzymam kciuki, żebyś nam tu niedługo napisała, że jesteś w dwupaku
Już się przyzwyczaiłam. W sumie nie zdecydowałabym się na starania (o pierwsze babki trochę musieliśmy się wystarać), ale jak już wskoczyło, to super. Cieszę sięNo to co? Liczysz na babeczkę? Mój mąż chciałby chłopca
A chłopaki w jakim wieku? Przepraszam, jeśli już o tym pisałaś, ale nie nadrobiłam wszystkiego. Powolutku ogarniam to, co napisałyście do tej pory
Zakocona ja tez kp w ciazy. Planuje do konca i potem tandem. Juz raz tandem mialamjakie koty hodujesz? Kocham koty. Mamy 2 dachowce z fundacji z czego jeden inwalida bez lapki
zakocona lubi tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:u mnie była taka sytuacja że na wizycie serduszkowej w 6t2 d widzieliśmy z dr pieknie bijące serduszko.Jedno. Drugie pokazało sie dopiero tydzień później. A Twoja beta niska nie jest
Kiedy teraz wizyta?
Na kolejna wizyte ide 7 lutego:)
Zobaczymy, moze sie cos pokażePrzyszła mama bliźniaków lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
trudno nadążyć na wątku tyle nowych wpisów jak się chwilke nie zaglądało
Byłam wczoraj u gina w szpitalu po rp na clexane i duphaston i powiedział, żebym przyszła za tydz to podejżymy czy jest już serduszko a wtedy umówimy się na normalną wizytę (chodzę prywatnie). Z jednej stronuy cieszę się bardzo, ale z drugiej z tego co sobie sama wyliczyam to marne szanse na serduszko tak wcześnie. To będzie 5t 7dz ale owu miałam 16 dc więc ciąża jakby 2 dni mniejsza powinna być.
Ja też nie mam adnych objawów poza lekko bolącymi sutkami i piersiami ale to pewnie też częściowo przez duphaston. -
Dzień dobry!
Mamuśki chciałam do Was dołączyćTo moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 7tc (*).
Podczytuje Was od kilku dni ale ciągle nie dowierzałam, że się udało a dziś stwierdziłam, ze nadszedł ten dzień aby dołączyć i wspólnie się cieszyć.
Teraz mam nadzieję, że będzie dobrze, na razie wszystko na to wskazuje.
Beta 18dpo 659, 20dpo 2599, wczoraj zrobiłam ostatnią 7tydzień 0 dni i wynosi 70247. Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza i mam nadzieję, że serduszko będzie pięknie biło
Termin z OM wychodzi mi na 15.09.Kimmy, shelby*, nowamamusia, justa., zubii, Bąbelek1980, Dreamy, Saori lubią tę wiadomość
Aniołek 7t3d (*) -
Aguuuś wrote:Dzień dobry!
Mamuśki chciałam do Was dołączyćTo moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 7tc (*).
Podczytuje Was od kilku dni ale ciągle nie dowierzałam, że się udało a dziś stwierdziłam, ze nadszedł ten dzień aby dołączyć i wspólnie się cieszyć.
Teraz mam nadzieję, że będzie dobrze, na razie wszystko na to wskazuje.
Beta 18dpo 659, 20dpo 2599, wczoraj zrobiłam ostatnią 7tydzień 0 dni i wynosi 70247. Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza i mam nadzieję, że serduszko będzie pięknie biło
Termin z OM wychodzi mi na 15.09.trzymam kciuki za serduszko
Aguuuś lubi tę wiadomość
Stella