Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kimmy, dla mnie też te 2 tyg. oczekiwania myślałam, że nie miną. Niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość, a proste to nie jest. Od jutra L4, więc postanowiłam odpocząć ile się da. Ciekawe jak długo wytrzymam
Tymczasem się dogrzewam, pod tylkiem mam elektryczny koc i się rozpływam... -
MrsKiss wrote:Cześć dziewczyny Trochę Was już podczytuję i pomyślałam... Chciałabym się nieśmiało przywitać i zapytać czy mogę dołączyć? W zeszłym tygodniu zobaczyłam drugą kreskę na teście - dwa razy, dla pewności pojutrze wizyta u lekarza, byłam spokojna, specjalnie nie umawiałam się na już, tylko odczekując z tydzień, ale teraz już zaczynam się trochę denerwować... Leczę się na niedoczynność tarczycy, więc dzisiaj rano poleciałam też na zbadanie TSH - wyniki dopiero jutro. Przed zajściem w ciążę wyniki wg mojego endo były bardzo dobre, mam nadzieję więc, że wszystko będzie ok, bo kilka lat temu prawdopodobnie przez to straciłam ciążę w 7 tyg (nie wiedziałam wtedy jeszcze o niedoczynności).
A kawę trochę ograniczyłam - z dwóch do jednej w ciągu dnia, ale pijęUdało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Udało mi się nadrobić tylko cześć tego co pisalyscie. Macie naprawdę niesamowite tępo pisania
Gratuluję serduszek i witam nowe mamusie
Izabell bardzo mi przykro. Dobrze, że masz takie podejście. Trzymaj się dzielnie :*Izabell2016 lubi tę wiadomość
-
Justa,
wyluzuj z tym wyhamowaniem mdłości. U mnie były dość nasilone w 5-6 tygodniu, potem ustały. Teraz czasem mi niedobrze, zwłaszcza jak nie zjem, ale w porównaniu do pierwszej ciąży,w której rzygałam jak kot przez większość czasu to bajka. Pomimo ustalania mdłości moja ciąża rozwija się prawidłowo, Małe rośnie i na pewno tak samo jest u Ciebie.justa. lubi tę wiadomość
-
KJEAH wrote:Izabell tulę mocno i trzymam kciuki, żebyś nam tu niedługo napisała, że jesteś w dwupaku
Już się przyzwyczaiłam. W sumie nie zdecydowałabym się na starania (o pierwsze babki trochę musieliśmy się wystarać), ale jak już wskoczyło, to super. Cieszę się No to co? Liczysz na babeczkę? Mój mąż chciałby chłopca A chłopaki w jakim wieku? Przepraszam, jeśli już o tym pisałaś, ale nie nadrobiłam wszystkiego. Powolutku ogarniam to, co napisałyście do tej pory
Zakocona ja tez kp w ciazy. Planuje do konca i potem tandem. Juz raz tandem mialam jakie koty hodujesz? Kocham koty. Mamy 2 dachowce z fundacji z czego jeden inwalida bez lapkizakocona lubi tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:u mnie była taka sytuacja że na wizycie serduszkowej w 6t2 d widzieliśmy z dr pieknie bijące serduszko.Jedno. Drugie pokazało sie dopiero tydzień później. A Twoja beta niska nie jest
Kiedy teraz wizyta?
Na kolejna wizyte ide 7 lutego:)
Zobaczymy, moze sie cos pokażePrzyszła mama bliźniaków lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny trudno nadążyć na wątku tyle nowych wpisów jak się chwilke nie zaglądało
Byłam wczoraj u gina w szpitalu po rp na clexane i duphaston i powiedział, żebym przyszła za tydz to podejżymy czy jest już serduszko a wtedy umówimy się na normalną wizytę (chodzę prywatnie). Z jednej stronuy cieszę się bardzo, ale z drugiej z tego co sobie sama wyliczyam to marne szanse na serduszko tak wcześnie. To będzie 5t 7dz ale owu miałam 16 dc więc ciąża jakby 2 dni mniejsza powinna być.
Ja też nie mam adnych objawów poza lekko bolącymi sutkami i piersiami ale to pewnie też częściowo przez duphaston. -
Dzień dobry!
Mamuśki chciałam do Was dołączyć To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 7tc (*).
Podczytuje Was od kilku dni ale ciągle nie dowierzałam, że się udało a dziś stwierdziłam, ze nadszedł ten dzień aby dołączyć i wspólnie się cieszyć.
Teraz mam nadzieję, że będzie dobrze, na razie wszystko na to wskazuje.
Beta 18dpo 659, 20dpo 2599, wczoraj zrobiłam ostatnią 7tydzień 0 dni i wynosi 70247. Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza i mam nadzieję, że serduszko będzie pięknie biło
Termin z OM wychodzi mi na 15.09.Kimmy, shelby*, nowamamusia, justa., zubii, Bąbelek1980, Dreamy, Saori lubią tę wiadomość
Aniołek 7t3d (*) -
Aguuuś wrote:Dzień dobry!
Mamuśki chciałam do Was dołączyć To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 7tc (*).
Podczytuje Was od kilku dni ale ciągle nie dowierzałam, że się udało a dziś stwierdziłam, ze nadszedł ten dzień aby dołączyć i wspólnie się cieszyć.
Teraz mam nadzieję, że będzie dobrze, na razie wszystko na to wskazuje.
Beta 18dpo 659, 20dpo 2599, wczoraj zrobiłam ostatnią 7tydzień 0 dni i wynosi 70247. Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza i mam nadzieję, że serduszko będzie pięknie biło
Termin z OM wychodzi mi na 15.09.Aguuuś lubi tę wiadomość
Stella