X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet90. W ciąży można pić max 200mg kofeiny. Czytałam, że większe ilości mogą prowadzić nawet do poronienia. Trzeba pamiętać, że kofeina też jest w coli, czekoladzie, kakao i nawet bezkofeinowej kawie (tylko mniejsze ilości).
    Ja nie piję w ogóle. Zrezygnowałam już na etapie starań, bo miałam problemy ze śluzem a kofeina odwadnia.

MrsKiss. Witaj :)

Emma 32. Nie czytaj takich rzeczy, bo nigdy nie przestaniesz się martwić. Tak jak ktoś napisał, czytaj pozytywne informacje. Ja też się boję i czekam na pierwsze USG, które dopiero za 2 tygodnie. Wtedy odetchnę. Mam w planach robić wizualizacje ciążowe i wyobrażać sobie, że moje maleństwo rozwija się prawidłowo. Na razie jednak nie mam czasu zacząć. Robiłam też takie wizualizacje na zajście w ciążę i wierzę, że działają :)

Viola999. Fajnie, że mdłości ustały. Wracasz do żywych :)

Izabell2016. Bardzo mi przykro, ale podziwiam za podejście :) Super, że się nie poddajesz. Twój maluszek na pewno do Ciebie wróci w innym terminie. Trzymaj się :)

Izabell2016 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Izabell :( a maluszek urósł coś od ostatniego usg?

Kimmy ostanie usg było w piątek i wtedy pęcherzyk ciążowy miał 7,1 mm a dzisiaj po 4 dniach 7,5 mm. Wcześniej zarodka prawie nie było widać a dzisiaj 2 mm. To za mało zreszta pęcherzyk jakiś taki rozmyty itd Nie ma juz nadziei !!
    Juz sobie to poukładałam jakoś i chciałabym mieć to za sobą.

Mika
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny!Monako masx racje to czytanie powoduje ze sie nakrecam.
    Izabell trzymaj sie kobieto.my babki to jednak silne bestie jestesmy i wszystko przetrwamy

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell kochana trzymaj się :* nam się udało w 2 cyklu po stracie. Czasami jednak trzeba więcej czasu na dojście do siebie i to jest normalne w takim wypadku.
    Trzymam jednak kciuki za szybkie zafasolkowanie :)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell przykro mi bardzo.

Kjeah ja tez bede miala 3 dziecko, mam juz 2 synkow. Jestem z krakowa i w tym roku koncze 33 lata wiec mamy duzo wspolnych punktow:) no i u mnie tez ciaza z zaskocze ia i nieplanowana. Przyzwyczailas sie juz do mysli ze bedziesz miala 3?
    Mnie dzis dzieciaki strasznie daly w kosc. Caly dzien zle sie czulam a oni niestety nie dali odetchnac. Bylam na nogach od 5.30 i sama do 18. Caly dzien mialam mdlosci i zasypialam na siedzaco.

Izabell2016, KJEAH lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabel nie wiem co Ci powiedzieć poza tym że współczuję i niestety wiem co przechodzisz. Czytając Twoja wiadomość chciało mi się płakać bo spotkało mnie to samo. Korzystaj ze wsparcia rodziny, męża. Wierzę że nasze anioły zmieniają tylko datę pojawienia się i będzie Ci dane je tulic wkrótce... Tule Cię i życzę byś szybko wróciła do domku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 00:12

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • setti Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZABELL, bardzo mi przykro. :( Podziwiam Twoją siłę.

Gratuluję udanych wizyt i witam nowe Mamusie.

Mnie na wizycie spotkała niespodzianka, bo USG pokazało, że ciąża jest starsza o blisko tydzień niż przed dwoma tygodniami* (ten sam sprzęt, ten sam lekarz) - czy to możliwe? :o Termin też mi się zmienił, obecny to 12 września. Mruczątko ma już 1 cm :) Ze wzruszeniem słuchałam bicia serduszka.

*Innymi słowy ciąża "urosła" o trzy tygodnie, nie o dwa.

Miłego wieczorku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 21:49

⚘Kwiatuszek, Dreamy, Izabell2016, Rusałka*, Bąbelek1980, Kesjaa, Suri_, nowamamusia, Saori, Gosiaczek lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti jakiś wielkoludek ci się szykuje :D

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje małe ma już 21,6 mm, co odpowiada 8w6d :) I nawet - jak zauważył gin - już się rusza! Termin porodu z usg przesuwa się zatem na 30.08. Z OM nie wiem, bo nie pamiętam daty... (zmieniałam telefon, a z nim wysypały mi się wszystkie dane, w tym miesiączek z całego ubiegłego roku)

Lekarz wdrożył mi Acard (z uwagi na Hashi, wysokododatnie ANA i skoki ciśnienia przed ciążą), zmniejszył Duphaston do 2 x 1, kazał do Femibionu brać Jodid 200 (mam niedoczynność tarczycy). Dostałam skierowanie na badania (morfo, mocz, TSH, ft4,wit B12, wit D3,różyczka, CMV, toxo). Kiły i inne takie już robiłam 3 tygodnie temu. Mówił, że warto zrobić wymaz bakteriologiczny + MUCH-a (mycoplasma, ureaplasma, chlamydia) - dla bezpieczeństwa.

Mam skierowanie na badania prenatalne (test PAPPA,usg genetyczne) -jutro ustalam termin. Wychodzi na to, że usg genetyczne I trymestru będę miała podwójne(na NFZ w klinice u prywatnie u zaufanego specjalisty)

Kimmy, ⚘Kwiatuszek, zakocona, justa., Kesjaa, Suri_, Dreamy, nowamamusia, Saori, Gosiaczek lubią tę wiadomość

7u22vfxm0lh292be.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell bardzo mi przykro :* Jesteś bardzo dzielna :) Na pewno szybko Twoja Fasolka do Ciebie wróci :* Przepraszam czy będziesz miała zabieg? Dziewczyny pisały, że zawsze lepiej jak organizm sam się oczyści...

Co do kawy ja piję jedną dziennie, czasem dwie.

Witam nowe Mamusie :)

Ja dzisiaj miałam wieczór spa :) Dostałam w prezencie na gwiazdkę od Bratowej - masaż ciała, twarzy i dłoni :) polecam takie rozluźnienie :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell, dopiero doczytałam...Bardzo mi przykro. Dbaj o siebie, a jak przyjdzie odpowiedni czas - owocnych starań i pomyślnego finału!

7u22vfxm0lh292be.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    setti. To ciekawe :) Najważniejsze jednak, że zdrowe i wszystko w porządku :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell bardzo mi przykro:( trzymaj się

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell tulę mocno i trzymam kciuki, żebyś nam tu niedługo napisała, że jesteś w dwupaku :)
    Gabrysia84 wrote:
    Kjeah ja tez bede miala 3 dziecko, mam juz 2 synkow. Jestem z krakowa i w tym roku koncze 33 lata wiec mamy duzo wspolnych punktow:) no i u mnie tez ciaza z zaskocze ia i nieplanowana. Przyzwyczailas sie juz do mysli ze bedziesz miala 3?
    Mnie dzis dzieciaki strasznie daly w kosc. Caly dzien zle sie czulam a oni niestety nie dali odetchnac. Bylam na nogach od 5.30 i sama do 18. Caly dzien mialam mdlosci i zasypialam na siedzaco.

Już się przyzwyczaiłam. W sumie nie zdecydowałabym się na starania (o pierwsze babki trochę musieliśmy się wystarać), ale jak już wskoczyło, to super. Cieszę się :) No to co? Liczysz na babeczkę? Mój mąż chciałby chłopca ;) A chłopaki w jakim wieku? Przepraszam, jeśli już o tym pisałaś, ale nie nadrobiłam wszystkiego. Powolutku ogarniam to, co napisałyście do tej pory :)

• Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jestem po wizycie i... jest Fasol i <3 - 137 ! :)
    Ciąża wychodzi 3 dni młodsza, więc jest 6t.3d. Termin przesunął się na 15/16 września. Fasol ma 0,65 cm.
    Jestem spokojniejsza... :)

Rusałka*, Kimmy, Annie1981, ⚘Kwiatuszek, zakocona, justa., Kesjaa, Suri_, Dreamy, Cameline, mkl, Brave, nowamamusia, zubii, karm3lka, Saori lubią tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbolek piękne wiadomości!! :) Ja to chyba nie wytrzymam tych 4 tygodni i pójdę gdzieś wcześniej na USG, żeby pikawę zobaczyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 22:35

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    hej dziewczyny, jestem po wizycie i... jest Fasol i <3 - 137 ! :)
    Ciąża wychodzi 3 dni młodsza, więc jest 6t.3d. Termin przesunął się na 15/16 września. Fasol ma 0,65 cm.
    Jestem spokojniejsza... :)
    Ale super. :)
    Zazdroszczę wam już tych serduszek <3

f5b59272af.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    A ja mam w sobie wciaz jakis lek ze poronie albo ze cos sie stanie z zarodkiem.wciaz czytam w necie mnostwo informacji i chyba niepotrzebnie sie nakrecam ehhh..
    Jak sie uwolnic od tych negatywnych mysli??
    Niestety mam podobnie. Staram się myśleć optymistycznie ale czasem dopada mnie lęk, np. teraz kiedy po 2 tygodniach codziennych mdłości poczułam się lepiej.
    Mam nadzieję, że po badaniach prentalnych będzie lepiej.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych serduszek :)

Viola. A Ty wzielas cos na te mdlosci czy same z siebie tak minely?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• zakocona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    O Matko:)i nie korci Cie??
    Nie mam czasu myśleć o ciąży ;) Czuję się fantastycznie na razie, a mam taki nawał pracy w naszej firmie 7 dni w tygodniu, dodatkowo dzieciaka na głowie całe dnie, dom i jeszcze hodowlę, że dni mi mijają raz-dwa.

Dzwoniłam dzisiaj do przychodni, ale nie prowadzą ciąży fizjologicznej na NFZ :/ No więc muszę szukać dalej jakiegoś gina :/
    Karolka12345 wrote:
    Zakocona bo nie wiem czy mi umknęło czy Tobie :)

Ad. tego porodu domowego - czy na takim porodzie jest sprzęt ratujący życie? I jakie jest postępowanie w razie zagrożenia? Położna przecież CC nie wykona w domu. Jakie są wtedy procedury?
    Położna ma ogromne doświadczenie, nie przyjmuje przecież porodów od wczoraj :). Jeśli jest jakiekolwiek zagrożenie, to a)nie rodzi się w domu (w ogóle wcale nie łatwo jest urodzić w domu, bo z wielu powodów kobiety są dyskwalifikowane, tyczy się to różnież Domu Narodzin), b)następuje transfer do szpitala.
    Proszę oto raport statystyczny porodów domowych 2010-2015 zebranych przez Stowarzyszenie Dobrze Urodzeni: http://www.dobrzeurodzeni.pl/statystyki.html
    Większą szansę na cc to mają kobiety, które mają serię interwencji medycznych (oxy, balonik i inne takie)
    falka wrote:
    Dziewczyny pracujecie jeszcze? Czy tylko ka sie lenie? :)
    w poprzedniej ciąży pracowałam do 2 tyg przed porodem, msc po porodzie wróciłam do roboty. W tej też będę do końca pracować.

Gratuluję wszystkim super wyników na badaniach :)!
    I ile mamy na wątku podwójnych ciężarówek :)! Gratulacje!

Izabell, trzymaj się tam jakoś :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 22:47

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ