Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
anet90. W ciąży można pić max 200mg kofeiny. Czytałam, że większe ilości mogą prowadzić nawet do poronienia. Trzeba pamiętać, że kofeina też jest w coli, czekoladzie, kakao i nawet bezkofeinowej kawie (tylko mniejsze ilości).
Ja nie piję w ogóle. Zrezygnowałam już na etapie starań, bo miałam problemy ze śluzem a kofeina odwadnia.
MrsKiss. Witaj
Emma 32. Nie czytaj takich rzeczy, bo nigdy nie przestaniesz się martwić. Tak jak ktoś napisał, czytaj pozytywne informacje. Ja też się boję i czekam na pierwsze USG, które dopiero za 2 tygodnie. Wtedy odetchnę. Mam w planach robić wizualizacje ciążowe i wyobrażać sobie, że moje maleństwo rozwija się prawidłowo. Na razie jednak nie mam czasu zacząć. Robiłam też takie wizualizacje na zajście w ciążę i wierzę, że działają
Viola999. Fajnie, że mdłości ustały. Wracasz do żywych
Izabell2016. Bardzo mi przykro, ale podziwiam za podejście Super, że się nie poddajesz. Twój maluszek na pewno do Ciebie wróci w innym terminie. Trzymaj się
Izabell2016 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Kimmy wrote:Izabell a maluszek urósł coś od ostatniego usg?
Kimmy ostanie usg było w piątek i wtedy pęcherzyk ciążowy miał 7,1 mm a dzisiaj po 4 dniach 7,5 mm. Wcześniej zarodka prawie nie było widać a dzisiaj 2 mm. To za mało zreszta pęcherzyk jakiś taki rozmyty itd Nie ma juz nadziei !!
Juz sobie to poukładałam jakoś i chciałabym mieć to za sobą.Mika -
Izabell kochana trzymaj się :* nam się udało w 2 cyklu po stracie. Czasami jednak trzeba więcej czasu na dojście do siebie i to jest normalne w takim wypadku.
Trzymam jednak kciuki za szybkie zafasolkowanieIzabell2016 lubi tę wiadomość
-
Izabell przykro mi bardzo.
Kjeah ja tez bede miala 3 dziecko, mam juz 2 synkow. Jestem z krakowa i w tym roku koncze 33 lata wiec mamy duzo wspolnych punktow:) no i u mnie tez ciaza z zaskocze ia i nieplanowana. Przyzwyczailas sie juz do mysli ze bedziesz miala 3?
Mnie dzis dzieciaki strasznie daly w kosc. Caly dzien zle sie czulam a oni niestety nie dali odetchnac. Bylam na nogach od 5.30 i sama do 18. Caly dzien mialam mdlosci i zasypialam na siedzaco.Izabell2016, KJEAH lubią tę wiadomość
-
Izabel nie wiem co Ci powiedzieć poza tym że współczuję i niestety wiem co przechodzisz. Czytając Twoja wiadomość chciało mi się płakać bo spotkało mnie to samo. Korzystaj ze wsparcia rodziny, męża. Wierzę że nasze anioły zmieniają tylko datę pojawienia się i będzie Ci dane je tulic wkrótce... Tule Cię i życzę byś szybko wróciła do domku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 00:12
Izabell2016 lubi tę wiadomość
-
IZABELL, bardzo mi przykro. Podziwiam Twoją siłę.
Gratuluję udanych wizyt i witam nowe Mamusie.
Mnie na wizycie spotkała niespodzianka, bo USG pokazało, że ciąża jest starsza o blisko tydzień niż przed dwoma tygodniami* (ten sam sprzęt, ten sam lekarz) - czy to możliwe? :o Termin też mi się zmienił, obecny to 12 września. Mruczątko ma już 1 cm Ze wzruszeniem słuchałam bicia serduszka.
*Innymi słowy ciąża "urosła" o trzy tygodnie, nie o dwa.
Miłego wieczorku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 21:49
⚘Kwiatuszek, Dreamy, Izabell2016, Rusałka*, Bąbelek1980, Kesjaa, Suri_, nowamamusia, Saori, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
Moje małe ma już 21,6 mm, co odpowiada 8w6d I nawet - jak zauważył gin - już się rusza! Termin porodu z usg przesuwa się zatem na 30.08. Z OM nie wiem, bo nie pamiętam daty... (zmieniałam telefon, a z nim wysypały mi się wszystkie dane, w tym miesiączek z całego ubiegłego roku)
Lekarz wdrożył mi Acard (z uwagi na Hashi, wysokododatnie ANA i skoki ciśnienia przed ciążą), zmniejszył Duphaston do 2 x 1, kazał do Femibionu brać Jodid 200 (mam niedoczynność tarczycy). Dostałam skierowanie na badania (morfo, mocz, TSH, ft4,wit B12, wit D3,różyczka, CMV, toxo). Kiły i inne takie już robiłam 3 tygodnie temu. Mówił, że warto zrobić wymaz bakteriologiczny + MUCH-a (mycoplasma, ureaplasma, chlamydia) - dla bezpieczeństwa.
Mam skierowanie na badania prenatalne (test PAPPA,usg genetyczne) -jutro ustalam termin. Wychodzi na to, że usg genetyczne I trymestru będę miała podwójne(na NFZ w klinice u prywatnie u zaufanego specjalisty)Kimmy, ⚘Kwiatuszek, zakocona, justa., Kesjaa, Suri_, Dreamy, nowamamusia, Saori, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
Izabell bardzo mi przykro :* Jesteś bardzo dzielna Na pewno szybko Twoja Fasolka do Ciebie wróci :* Przepraszam czy będziesz miała zabieg? Dziewczyny pisały, że zawsze lepiej jak organizm sam się oczyści...
Co do kawy ja piję jedną dziennie, czasem dwie.
Witam nowe Mamusie
Ja dzisiaj miałam wieczór spa Dostałam w prezencie na gwiazdkę od Bratowej - masaż ciała, twarzy i dłoni polecam takie rozluźnienieIzabell2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzabell tulę mocno i trzymam kciuki, żebyś nam tu niedługo napisała, że jesteś w dwupaku
Gabrysia84 wrote:Kjeah ja tez bede miala 3 dziecko, mam juz 2 synkow. Jestem z krakowa i w tym roku koncze 33 lata wiec mamy duzo wspolnych punktow:) no i u mnie tez ciaza z zaskocze ia i nieplanowana. Przyzwyczailas sie juz do mysli ze bedziesz miala 3?
Mnie dzis dzieciaki strasznie daly w kosc. Caly dzien zle sie czulam a oni niestety nie dali odetchnac. Bylam na nogach od 5.30 i sama do 18. Caly dzien mialam mdlosci i zasypialam na siedzaco.
Już się przyzwyczaiłam. W sumie nie zdecydowałabym się na starania (o pierwsze babki trochę musieliśmy się wystarać), ale jak już wskoczyło, to super. Cieszę się No to co? Liczysz na babeczkę? Mój mąż chciałby chłopca A chłopaki w jakim wieku? Przepraszam, jeśli już o tym pisałaś, ale nie nadrobiłam wszystkiego. Powolutku ogarniam to, co napisałyście do tej poryIzabell2016 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, jestem po wizycie i... jest Fasol i - 137 !
Ciąża wychodzi 3 dni młodsza, więc jest 6t.3d. Termin przesunął się na 15/16 września. Fasol ma 0,65 cm.
Jestem spokojniejsza...
Rusałka*, Kimmy, Annie1981, ⚘Kwiatuszek, zakocona, justa., Kesjaa, Suri_, Dreamy, Cameline, mkl, Brave, nowamamusia, zubii, karm3lka, Saori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bąbelek1980 wrote:hej dziewczyny, jestem po wizycie i... jest Fasol i - 137 !
Ciąża wychodzi 3 dni młodsza, więc jest 6t.3d. Termin przesunął się na 15/16 września. Fasol ma 0,65 cm.
Jestem spokojniejsza...
Zazdroszczę wam już tych serduszek
-
Emma 32 wrote:A ja mam w sobie wciaz jakis lek ze poronie albo ze cos sie stanie z zarodkiem.wciaz czytam w necie mnostwo informacji i chyba niepotrzebnie sie nakrecam ehhh..
Jak sie uwolnic od tych negatywnych mysli??
Mam nadzieję, że po badaniach prentalnych będzie lepiej. -
mika1987 wrote:O Matko:)i nie korci Cie??
Dzwoniłam dzisiaj do przychodni, ale nie prowadzą ciąży fizjologicznej na NFZ No więc muszę szukać dalej jakiegoś gina
Karolka12345 wrote:Zakocona bo nie wiem czy mi umknęło czy Tobie
Ad. tego porodu domowego - czy na takim porodzie jest sprzęt ratujący życie? I jakie jest postępowanie w razie zagrożenia? Położna przecież CC nie wykona w domu. Jakie są wtedy procedury?
Proszę oto raport statystyczny porodów domowych 2010-2015 zebranych przez Stowarzyszenie Dobrze Urodzeni: http://www.dobrzeurodzeni.pl/statystyki.html
Większą szansę na cc to mają kobiety, które mają serię interwencji medycznych (oxy, balonik i inne takie)
falka wrote:Dziewczyny pracujecie jeszcze? Czy tylko ka sie lenie?
Gratuluję wszystkim super wyników na badaniach !
I ile mamy na wątku podwójnych ciężarówek ! Gratulacje!
Izabell, trzymaj się tam jakoś :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 22:47