X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuuś wrote:
    Dzień dobry Mamuśki!
    Barrrrrdzo zazdroszczę tym, które nie mają objawów :) cieszcie się z tego!
    U mnie niestety mdłości często, nie pomaga nic, wymioty tez się zdarzają.
    Do tego piersi ciężkie jak kamienie i bardzo bolesne.

No ale cóż wszystko da się jakoś przeżyć.
    Dziś wieczorem mam wizytę i już nie mogę się doczekać ;)

Ja wczoraj miałam podobny dzień ale dziś znalazłam sposób jak tylko wstaniesz od razu coś zjedz jak już poczujesz że cię tak mocno nie mdli to zrob sobie śniadanie zjedz połowę albo tyle ile możesz później dokonczysz w między czasie miej przy sobie jakieś przegryzki. Przed snem przynajmniej 1h przed też coś zjedz. Dziś w porównaniu do wczoraj jest rewelacyjnie a założę się że gdybym tak nie zrobiła to bym miała taki sam dzień jak wczoraj a paw gwarantowany.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 31.01. Tylko że mnie piersi bolały a od 2 dni nie bolą.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Ja wczoraj miałam podobny dzień ale dziś znalazłam sposób jak tylko wstaniesz od razu coś zjedz jak już poczujesz że cię tak mocno nie mdli to zrob sobie śniadanie zjedz połowę albo tyle ile możesz później dokonczysz w między czasie miej przy sobie jakieś przegryzki. Przed snem przynajmniej 1h przed też coś zjedz. Dziś w porównaniu do wczoraj jest rewelacyjnie a założę się że gdybym tak nie zrobiła to bym miała taki sam dzień jak wczoraj a paw gwarantowany.

Właśnie tak myślałam że uszykuje sobie koło łóżka jakieś herbatniki czy coś.
    Przed snem tez chyba muszę jeść bo dziś w nocy wstałam siusiu i było mi tak niedobrze, chciałam coś zjeść ale zaraz odruch wymiotny i z tego wszystkiego nie mogłam zasnąć przez godzinę...

zubii lubi tę wiadomość

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
  • mkl Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako wizytę mam o 11.20, muszę być 2 godziny przed by zrobić betę i progesteron

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuuś wrote:
    Właśnie tak myślałam że uszykuje sobie koło łóżka jakieś herbatniki czy coś.
    Przed snem tez chyba muszę jeść bo dziś w nocy wstałam siusiu i było mi tak niedobrze, chciałam coś zjeść ale zaraz odruch wymiotny i z tego wszystkiego nie mogłam zasnąć przez godzinę...

Nic mi wczoraj nie podchodzilo ale pamiętam że koleżanki jak miały takie mdłości kupowały sobie frytki no i napisałam do tz żeby mi po drodze kupił to był jedyny posiłek jaki zjadłam mając mdłości dziś ma mi kupić mrożone w razie gdybym znowu miała taki dzień. Dzisiaj musimy zrobić zakupy bo wczoraj nic nie miałam to na a szybko upiekłam babeczki i też mi pomogły się zapchac na noc i zaraz z rana. Ale lepsze jakieś herbatniki czy krakersy.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ja mam wizytę 31.01. Tylko że mnie piersi bolały a od 2 dni nie bolą.
    Natty co do piersi to ja na początku miałam takie nabrzmiałe- bardziej ciążowe. Dr badał mi piersi w 4t5d jak byłam na wizycie pęcherzykowej.
    Później w 6t2d byłam przerażona bo zrobiły mie sie znów takie wiotkie i sutki przestały mnie boleć. Skoro mnie to zaniepokoiło to dr znów mi zbadał piersi i rzeczywiście były inne. Mniej "ciążowe" Ale nie świadczyło to o niczym złym.
    Ja wiem że i tak do wizyty bedziesz się matrwić ale pamiętaj jednak że objawy w ciąży mogą sie zmieniać tak jak nastroje :)
    Na pewno wszystko będzie dobrze!!!

zubii, natty85 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Monako wizytę mam o 11.20, muszę być 2 godziny przed by zrobić betę i progesteron
    Mkl będę z całych sił zaciskać kciuki za dobre wiadomości!!!!

mkl lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    A moja uwielbia przestrzeń że nie potrafi z nami spać za to w ciągu dnia mogłaby się że mną tulić i całować cały dzień :)

A co zrobisz po porodzie ? Będziesz spala z dziećmi a mąż sam ? Czy wszyscy razem ?
    Śpimy w trójkę obecnie. Będziemy w czwórkę. Ew tata+syn, ja+Bobo. Wszystko zależy od kp nocnego i od tego jak młodszy będzie spał, i jak starszak będzie spał :)

zubii, Dreamy lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewczyny czy któraś z Was miała płaski pęcherzyk ciążowy. Długi i płaski. Mój jakoś dziwnie wygląda

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Diewczyny czy któraś z Was miała płaski pęcherzyk ciążowy. Długi i płaski. Mój jakoś dziwnie wygląda
    Ja miałam w poprzedniej ciąży. Ale akcja serca też już była wtedy za wolna. W każdym razie zgłębiłam temat i spłaszczony pęcherzyk nie musi oznaczać nic złego. Jeżeli wielkość zarodka i serduszko jest ok, to będzie dobrze.

• buka03 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomnialo że synek w brzuszku miał ciągle czkawke, i to rytmiczne podkakiwanie brzucha, i te skopane żebra :-P wszystko przed nami :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 12:54

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Tak mi się przypomnialo że synek w brzuszku miał ciągle czkawke, i to rytmiczne podkakiwanie brzucha, i te skopane żebra :-P wszystko przed nami :-D

Hehe córka też codziennie o tej samej porze miała czkawkę aż się moja mama dziwiła hehe po porodzie też często miała.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po podaniu usg. Krwawienie ustało, teraz tylko mocno brudzę. Na usg jest krwiak 2.10cm pomiędzy pęcherzykiem a szyjką. Wielkość zarodka idealnie odpowiada wiekowi z OM. Serce bije 120-140 uderzeń na minutę. Nie wygląda to tragicznie. Teraz tylko modlić się aby serduszko nie przestało bić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 12:57

zubii, MoNaKo, Ja86, Zołzimagic, majju, Karolka12345, Kimmy, joaska1985, ⚘Kwiatuszek, Annie1981, 0202oliwcia, Leonore, justa., Cameline, Långstrump, Gosiaczek, stay, nowamamusia lubią tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Czas nie zawsze ma znaczenie koleżanka miała pierwsza CC 10 lat temu więc teraz rodziła sn a i tak skończyło się CC bo o mały włos i by pękła także nigdy nic nie wiadomo. No i zauważyłam że nie zawsze jest tak że jak pierwsza CC była lajtowa to i druga taka będzie...A ktoś dziećmi zająć się musi więc jakieś tam obawy mam ale najważniejsze żeby poród przebiegł bez komplikacji bo po pierwszym porodzie mój mąż powiedział że w życiu nie chce powtórki z rozrywki dlatego też decyzję o drugim odkladalismy na później w sumie to była bardziej moja decyzja bo on to by się sam nie zdecydował nigdy.

O ile dobrze kojarzę nacinanie czy pękanie podczas sn jest normalne. Ja tez reklam i zyje, zszyli mnie i tyle.

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Ja już po podaniu usg. Krwawienie ustało, teraz tylko mocno brudzę. Na usg jest krwią 2.10cm pomiędzy pęcherzykiem a szybką. Wielkość zarodka idealnie odpowiada wiekowi z OM. Serce bije 120-140 uderzeń na minutę. Nie wygląda to tragicznie. Teraz tylko modlić się aby serduszko nie przestało bić :-)
    To teraz tylko sie oszczedzaj, a w 2 trymestrze ja już szalałam i bylo wszystko ok :-D wiec i u Ciebie bedzie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 12:57

Gosia1989 lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Gosiu kochana trzymaj się ty i dzidziuś trzymam za Was kciuki daj znać jak się czujesz <3

Kwiatuszek gratulacje serduszka <3

MNK twoja ciążę będzie prowadziła położna ???

Tak u nas cala ciaze prowadzi polozna. Malo sie ma wspólnego z lekarzami. Poród tez odbiera polozna, lekarz jest tylko do cc :)

zakocona, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Ja już po podaniu usg. Krwawienie ustało, teraz tylko mocno brudzę. Na usg jest krwiak 2.10cm pomiędzy pęcherzykiem a szyjką. Wielkość zarodka idealnie odpowiada wiekowi z OM. Serce bije 120-140 uderzeń na minutę. Nie wygląda to tragicznie. Teraz tylko modlić się aby serduszko nie przestało bić :-)

Bardzo się cieszę że wszystko u Was dobrze :-) najważniejsze że serduszko bije groszek ma się dobrze. Odpoczywajcie.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również byłam nacinana a w środku popękałam dlatego pewnie czasem odczuwam ból pochwy a w szczególności teraz w ciązy. Blizna po nacięciu jest teraz zastanawiam się jak to będzie bo w sumie między jednym a drugim porodem będzie ok półtorej roku różnicy

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja mam wizyte 2.02 czyli jeszcze tydzien musze rwac wlosy z glowy ;)
    Dziewczyny jak sobie radzicie z zaparciami?? Ja zawsze mialam ciezko ale teraz to tragedia...

MoNaKo lubi tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:

To juz będzie najlepiej <3

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ