Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
czekolada wrote:Ja również byłam nacinana a w środku popękałam dlatego pewnie czasem odczuwam ból pochwy a w szczególności teraz w ciązy. Blizna po nacięciu jest teraz zastanawiam się jak to będzie bo w sumie między jednym a drugim porodem będzie ok półtorej roku różnicy
U nas nawet nie nacinaja, jak masz pęknąć to sama pękniesz a jak nie pękniesz to lepiej dla ciebie:Dzakocona lubi tę wiadomość
-
falka wrote:Monako ja mam wizyte 2.02 czyli jeszcze tydzien musze rwac wlosy z glowy
Dziewczyny jak sobie radzicie z zaparciami?? Ja zawsze mialam ciezko ale teraz to tragedia...
Przez przypadek polubiłam a chciałam zacytować.
U mnie na zaparcia bardzo dobrze działa sok z wyciskanych pomarańczy i jedno jabłko. Śliwki suszone u mnie sie nie sprawdziły ale podobno kiwi też jest zalecane przy zaparciachfalka lubi tę wiadomość
-
natty85 wrote:Diewczyny czy któraś z Was miała płaski pęcherzyk ciążowy. Długi i płaski. Mój jakoś dziwnie wygląda
-
ok...pojawiła się dzisiaj sennośc, spałam do 08.30 i o 13:00 chce mi się spać...
Jak to jest z tym serduszkiem? W sensie u niektórych widać serduszko w 6 tygodniu czy tam w 7 tygodniu ale ten 6 tydzień jest liczony od skończonego tygodnia? U mnie jest 5t i 3 dni i dla mnie to ja jestem w 5 tygodniu, a wiem, że niektóre z was liczą już 6Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:32
-
mkl wrote:ok...pojawiła się dzisiaj sennośc, spałam do 08.30 i o 13:00 chce mi się spać...
Jak to jest z tym serduszkiem? W sensie u niektórych widać serduszko w 6 tygodniu czy tam w 7 tygodniu ale ten 6 tydzień jest liczony od skończonego tygodnia? U mnie jest 5t i 3 dni i dla mnie to ja jestem w 5 tygodniu, a wiem, że niektóre z was liczą już 6
Zależy kiedy miałaś owulki i kiedy zarodek się zagniezdzil. Jesteś w skończonym 5 tc i zaczetym 6 tc. Jedni liczą skończone a inni zaczerwienienie jak kto woli. U mnie w pierwszej ciąży owulki w 18 DC pozytywny test w 9 dpo a w 4tc(zaczęty 5) nie było zarodka. Teraz owulka w 29dc test w 11 dpo i w 6tc był już zarodek (zaczęty 7tc) tylko że teraz liczę tygodnie od owulki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:37
-
U mnie zupa pieczarkowa i nalesniki z nutella i bananem w ciazy mam chcice na slodkie.
Bylam dzis na usg jeszcze raz bo mialam termin wiec skorzystalam. Chcialam rozwiać swoje wątpliwości. Ale ja jak zwykle pechowo trafiam ginekolog babeczka kolo 60lat, od wczoraj ma na stanie super extra nowoczesny sprzet usg samsunga i go nie ogarnia zrobila mi usg ale nie potrafila zbytnio przyblizyc.pecherzyk duzy, a w srodku zarodek 4 mm. W ksiazeczce wpisala mi ze FHR + ale jak zapytalam ja czy jest akcja serca to powiedziała ze tak ale nie mozna jeszcze uslyszec. Podejrzewam ze nie umiala mi tego pokazac poprostuAzorczynka, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Gosiu trzymam za Was mocno kciuki. Ja też w 6 tc krwawiłam żywą krwią. Na usg kosmówka była prawie oderwana a serce biło wolno. Traciłam nadzieję. Dosałam relanium, progesteron w zastrzykach plus doustny. Przez 5 dni kosmówka się w 75% przykleiła a serce przyspieszyło. Od 15 dni leżę i wstaję tylko do wc. Od czasu do czasu mam brązowe brudzenia. Leż jak najwięcej i uwierz w swoje maleństwo. Musi być dobrze. Trzymajcie się.
Gosia1989 lubi tę wiadomość
-
zubii wrote:Zależy kiedy miałaś owulki i kiedy zarodek się zagniezdzil. Jesteś w skończonym 5 tc i zaczetym 6 tc. Jedni liczą skończone a inni zaczerwienienie jak kto woli. U mnie w pierwszej ciąży owulki w 18 DC pozytywny test w 9 dpo a w 4tc(zaczęty 5) nie było zarodka. Teraz owulka w 29dc test w 11 dpo i w 6tc był już zarodek (zaczęty 7tc) tylko że teraz liczę tygodnie od owulki.
miałam in vitro i wiem dokładnie kiedy się zagnieździł gdyż po podaniu blastki zagnieżdża się w ciągu 1-2dni, u mnie był 6-7 styczeń...ale dalej mi to nic nie mówi;p -
Gosik jak dobrze czytać takie wieści Leż odpoczywaj, a my tu mocno trzymamy kciuki
Mnk - pęknięcie krocza to nie to samo co pęknięcie macicy, co może doprowadzić do krwotoku...
Ja dzisiaj czuję się fatalnie. Głowa mi pęka, mdłości, trochę rzyganka.
Będę ratować się rosołkiem... Choć Azorczynka zrobiłaś mi ochotę na makaron z brokułemzubii, Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
mnk wrote:O ile dobrze kojarzę nacinanie czy pękanie podczas sn jest normalne. Ja tez reklam i zyje, zszyli mnie i tyle.mnk wrote:Tak u nas cala ciaze prowadzi polozna. Malo sie ma wspólnego z lekarzami. Poród tez odbiera polozna, lekarz jest tylko do cc
Gosia, super wieści! Odpoczywaj.
Karolka, ja również mam koszmarny ból głowy, spać mi się nie kosmicznie, ale nie ma jak, bo choć T ma teraz drzemkę, to ja nadrabiać muszę zaległości firmowe..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:47
-
mkl wrote:miałam in vitro i wiem dokładnie kiedy się zagnieździł gdyż po podaniu blastki zagnieżdża się w ciągu 1-2dni, u mnie był 6-7 styczeń...ale dalej mi to nic nie mówi;p
Ja to widzę tak byłam na wizycie 4 tygodnie po zapłodnieniu i był już zarodek z serduchem a byl to 6t 1d ale sądzę że się zagniezdzil 10 dpo więc dość późno. Więc ok 3 tygodnie na zarodek i serducho od zagniezdzenia może więcej.mkl lubi tę wiadomość
-
Zakocona, a możesz wymienić chociaż kilka z tych BARDZO wielu powodów? Bo do mnie to jakoś nie chce dotrzeć, więc jestem jedną z tych osób, o których piszesz, ale za wiele mi to nie wyjaśniło. Nie wiem, w czym kontrolowane niewielkie nacięcie (oczywiście tylko w sytuacji zagrożenia pęknięciem, nie profilaktycznie) ma być gorsze od niekontrolowanego mocnego popękania wzdłuż i wszerz.
0202oliwcia, Leonore lubią tę wiadomość
-
mnk wrote:U nas nawet nie nacinaja, jak masz pęknąć to sama pękniesz a jak nie pękniesz to lepiej dla ciebie:D
Ja byłam nacięta z racji tego że syn był owinięty pępowina i nie miał jak wyjśc, pępowina była na wysokości barków i to było jedyne rozwiązanie więc na zewnątrz bym nie pękła gdyby nie ta sytuacja... -
Ja się spotkałam z opinią lekarzy i cioci położnej że lepiej delikatnie naciąc i wyglądać i czuć się jak przed porodem niż mieć fatalne falbanki od popekania wzdłuż i wszerz jak pisze rzepakowepole. Mam delikatne nacięcie i nie wiązało się to i nie wiąże z żadnym dyskomfortem czy powikłaniem po SN.
-
rzepakowepole wrote:Zakocona, a możesz wymienić chociaż kilka z tych BARDZO wielu powodów? Bo do mnie to jakoś nie chce dotrzeć, więc jestem jedną z tych osób, o których piszesz, ale za wiele mi to nie wyjaśniło. Nie wiem, w czym kontrolowane niewielkie nacięcie (oczywiście tylko w sytuacji zagrożenia pęknięciem, nie profilaktycznie) ma być gorsze od niekontrolowanego mocnego popękania wzdłuż i wszerz.
Dołączam się do pytania, też jestem ciekawa, póki co wizja popękania w cztery strony świata nie brzmi zachęcająco. Ostatnio nawet czytałam, że kobiety rodzące sn bardzo duże dzieci i które mocno popękały mają większe ryzyko wypadającej macicy w przyszłości.
Pozostając w temacie, ćwiczyłyście lub ćwiczycie mięśnie Kegla?Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Kochaniutkie szykuje mi się wyjazd w sobotę....4h drogi w jedną i 4 w drugą. Nie wiem czy dam radę z moimi mdłościami. Macie jakieś rady na takie podróże? Najgorzej że teściowa z nami jedzie ( ze mną i z mężem) i boje się że zorientuje się o ciąży
-
Gosia. To dobrze, ze jest lepiej. Dbaj o siebie
Cos mi sie kojarzy, ze w UK tez nie nacinaja. Pewnie z tych powodow, o ktorych pisze Zakocona.
Ja nie cwicze miesni Kegla, ale co chwile natykam sie na informacje, ze sie powinno z roznych powodow. Mysle, zeby zaczac.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Azorczynka wrote:Kochaniutkie szykuje mi się wyjazd w sobotę....4h drogi w jedną i 4 w drugą. Nie wiem czy dam radę z moimi mdłościami. Macie jakieś rady na takie podróże? Najgorzej że teściowa z nami jedzie ( ze mną i z mężem) i boje się że zorientuje się o ciąży
A te opaski nie działają?
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016