Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ale ta wada serca wwychodzi z usg a nie z testu pappa. Jak dobrze zrozumiałam test daje tylko obraz jest chodzi o genetyke w tych 3 trisomiach

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe... Przede mną jeszcze jest ta decyzja czy samo usg genetyczne czy dodatkowo pappa.

Temat akurat według mnie bardzo ważny i na czasie bo jednak dotyczy już I trymestru.

f5b59272af.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli na usg genetycznych nie widziano kończyn to chyba lekarz minął się z powołaniem. Ja na usg genetycznych widziałam palce, narządy wewnętrzne, zastawki w sercu. Ba, nawet jajowody mojej córki było widać na usg połówkowym. Nie wiem jak lekarz z certyfikatem może nie doliczyć się kończyn....

zubii, Annie1981, Suri_, justa. lubią tę wiadomość

• Cameline Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypuszczenia są, że lekarz specjalnie nie powiedział prawdy, choć nie byłam tam i niewiem jak to możliwe, bo u mnie też lekarz przy mnie wyliczał paluszki czy wszystkie. Sprawa bardzo dziwna i kontrowersyjna jednak koleżanka do końca niczego nie wiedziała

Nie będziemy wymieniać przypadków dzieci chorych bo bezsensu, zastanawiałam sie tylko nad sensownością testu

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie ekscytować się betą, serduszkami czy zdjęciami USG, bo takich nie posiadam. Dlatego cieszę się z moich kreseczek :) Wybaczcie, ale po raz ostatni wklejam zdjęcia testów :) Za tydzień mam nadzieję otrzymać pierwsze zdjęcie USG, a póki co:

308fbxj.jpg

MoNaKo. Piękne dzieciaczki :) Ja też chcę bliźniaki ;)

Kimmy. Ja na tych testach Pappa jeszcze się nie znam, kiedy to się robi?

⚘Kwiatuszek, Kimmy, zubii, Suri_, mamusia2, Bacardi90, MoNaKo lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie kreseczki rosną na sile więc i Bąblik rośnie :)
    Ja też nie robiłam przyrostu bety, nie byłam jeszcze na usg bo za wcześnie wiec też czekam... czekam i wierzę że wszystko dobrze ;)

Annie1981, zubii lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie piękne kreseczki. A ten clear blue do którego tygodnia pokazuje? Tak co tydzień wyświetla się następny tydzień?

Ten pappa to badanie krwi, i na podstawie tych wyników lekarz ustala ryzyko. Potem się to ryzyko jeszcze koryguje z tym co wyszło na usg.
    Jak coś źle mówię to poprawcie mnie ale tak to rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 23:00

f5b59272af.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Annie piękne kreseczki. A ten clear blue do którego tygodnia pokazuje? Tak co tydzień wyświetla się następny tydzień?

Ten pappa to badanie krwi, i na podstawie tych wyników lekarz ustala ryzyko. Potem się to ryzyko jeszcze koryguje z tym co wyszło na usg.
    Jak coś źle mówię to poprawcie mnie ale tak to rozumiem.
    Clearblue ma tylko 3 przedziałki: 1-2, 2-3 i 3+. Dlatego to już ostatni test, a szkoda, bo jeszcze jeden mi został (są pakowane po 2).
    Jeżeli chodzi o badanie pappa to pisałaś, że to się robi w I trymestrze. Wiesz kiedy dokładnie? Nie wiem ile mam czasu, żeby się dokształcić ;) Jak widać ja na razie żyję kreseczkami i mam nadzieję za chwilę serduszkiem :)

Cameline. To czekamy razem :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ukończonego 10 tygodnia ciąży do 13 tyg. i 6 dnia ciąży

Annie1981 lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Justa ale ta wada serca wwychodzi z usg a nie z testu pappa. Jak dobrze zrozumiałam test daje tylko obraz jest chodzi o genetyke w tych 3 trisomiach
    Generalnie masz rację, test pappa służy przede wszystkim wykrywaniu wad genetycznych.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Od ukończonego 10 tygodnia ciąży do 13 tyg. i 6 dnia ciąży
    Mi gin mówił że od skończonego 11 tygodnia. Od 10 można zrobić test Nifty lub harmony

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Mi gin mówił że od skończonego 11 tygodnia. Od 10 można zrobić test Nifty lub harmony
    Możliwe. Ja mam informację z internetu ;) do moich prenatalnych jeszcze daleko i do spotkania z ginekologiem też...

To pewnie też zależy bo maluszek musi być odpowiednio duży do tego usg .

f5b59272af.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wasze samopoczucie na dzisiaj?

Powodzenia na wizytach i miłego dnia :)

shelby* lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Nie jestem w stanie ekscytować się betą, serduszkami czy zdjęciami USG, bo takich nie posiadam. Dlatego cieszę się z moich kreseczek :) Wybaczcie, ale po raz ostatni wklejam zdjęcia testów :) Za tydzień mam nadzieję otrzymać pierwsze zdjęcie USG, a póki co:

308fbxj.jpg

MoNaKo. Piękne dzieciaczki :) Ja też chcę bliźniaki ;)

Kimmy. Ja na tych testach Pappa jeszcze się nie znam, kiedy to się robi?
    Piekne kreseczki ❤️
    Widze masz wizytego samego dnia i o tej samej godzinie co ja

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusią i życze nudnych ciąż :)

Ja odliczam dni do urlopu i długiegoooo wolnego :) Jeszcze 4 dni pracy mo zostały :)

Widzę, że żywy jest tu temat badań prenatalnych. Ja nadal zastanawiam się nad tymi PAPA.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie ! Jestem mega chora!!! Zatoki, do tego okropny kaszel temperatura :( czuje się jakbym zaraz miała umrzeć :(
    Czy mogę brać paracetamol i ile dziennie ? Wszystko mnie boli :(

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Szyszka żeby Cu ten suwaczek wyświetlal to ten link musi się kończyć tak .png[/img] .Nie wiem czemu ta strona generuje link bez tego png

Dziękuję, właśnie już kombinowałam na róże sposoby i mi się nie udawało. Zaraz sprobuję go naprawić;)

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Prawie 7 mm :) a 9 dni wcześniej był lekko widoczny nawet nie milimetrowy zarodek

To rośnie jak na drożdzach! Gratuluję ;)

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)
    Wczoraj wydal prawie pol wyplaty w aptece. i doszlam do wniosku ,ze chyba bedzie taniej zamawiac witaminy przez neta :D
    a wracajac do detektoru tetna płodu ,chyba poczekam najpierw az zobacze czy z fasolka wsztstko dobrze na usg i dopiero kupie. Mam jakies dziwne przeczucia. Musze sie upewnic ,ze wszystko jest na swoim miejscu :)

Miłego dnia Wam życzę !! :)

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • justa. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Dziewczyny ratujcie ! Jestem mega chora!!! Zatoki, do tego okropny kaszel temperatura :( czuje się jakbym zaraz miała umrzeć :(
    Czy mogę brać paracetamol i ile dziennie ? Wszystko mnie boli :(
    Jeśli masz gorączkę to koniecznie bierz paracetamol! Mi gin mówił że dozwolona jest standardowa dawka.
    Dużo pij, przeciwgorączkowo działa herbata z lipy, herbata z sokiem malinowym ( ale takim prawdziwym).
    Na kaszel najlepiej zrobić syrop z cebuli, przepis znajdziesz w internecie. Do tego jedz czosnek, pietruszkę, miód i cytryny. Wspomagające możesz łyka wit. C, rutynoscorbin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 10:51

ex2bx1hpg9qyhku2.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ