Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli na usg genetycznych nie widziano kończyn to chyba lekarz minął się z powołaniem. Ja na usg genetycznych widziałam palce, narządy wewnętrzne, zastawki w sercu. Ba, nawet jajowody mojej córki było widać na usg połówkowym. Nie wiem jak lekarz z certyfikatem może nie doliczyć się kończyn....
zubii, Annie1981, Suri_, justa. lubią tę wiadomość
-
Przypuszczenia są, że lekarz specjalnie nie powiedział prawdy, choć nie byłam tam i niewiem jak to możliwe, bo u mnie też lekarz przy mnie wyliczał paluszki czy wszystkie. Sprawa bardzo dziwna i kontrowersyjna jednak koleżanka do końca niczego nie wiedziała
Nie będziemy wymieniać przypadków dzieci chorych bo bezsensu, zastanawiałam sie tylko nad sensownością testuzubii lubi tę wiadomość
-
Nie jestem w stanie ekscytować się betą, serduszkami czy zdjęciami USG, bo takich nie posiadam. Dlatego cieszę się z moich kreseczek Wybaczcie, ale po raz ostatni wklejam zdjęcia testów Za tydzień mam nadzieję otrzymać pierwsze zdjęcie USG, a póki co:
MoNaKo. Piękne dzieciaczki Ja też chcę bliźniaki
Kimmy. Ja na tych testach Pappa jeszcze się nie znam, kiedy to się robi?
⚘Kwiatuszek, Kimmy, zubii, Suri_, mamusia2, Bacardi90, MoNaKo lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie piękne kreseczki. A ten clear blue do którego tygodnia pokazuje? Tak co tydzień wyświetla się następny tydzień?
Ten pappa to badanie krwi, i na podstawie tych wyników lekarz ustala ryzyko. Potem się to ryzyko jeszcze koryguje z tym co wyszło na usg.
Jak coś źle mówię to poprawcie mnie ale tak to rozumiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 23:00
-
Kimmy wrote:Annie piękne kreseczki. A ten clear blue do którego tygodnia pokazuje? Tak co tydzień wyświetla się następny tydzień?
Ten pappa to badanie krwi, i na podstawie tych wyników lekarz ustala ryzyko. Potem się to ryzyko jeszcze koryguje z tym co wyszło na usg.
Jak coś źle mówię to poprawcie mnie ale tak to rozumiem.
Jeżeli chodzi o badanie pappa to pisałaś, że to się robi w I trymestrze. Wiesz kiedy dokładnie? Nie wiem ile mam czasu, żeby się dokształcić Jak widać ja na razie żyję kreseczkami i mam nadzieję za chwilę serduszkiem
Cameline. To czekamy razem
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Cameline wrote:Justa ale ta wada serca wwychodzi z usg a nie z testu pappa. Jak dobrze zrozumiałam test daje tylko obraz jest chodzi o genetyke w tych 3 trisomiach
-
justa. wrote:Mi gin mówił że od skończonego 11 tygodnia. Od 10 można zrobić test Nifty lub harmony
To pewnie też zależy bo maluszek musi być odpowiednio duży do tego usg .
-
Annie1981 wrote:Nie jestem w stanie ekscytować się betą, serduszkami czy zdjęciami USG, bo takich nie posiadam. Dlatego cieszę się z moich kreseczek Wybaczcie, ale po raz ostatni wklejam zdjęcia testów Za tydzień mam nadzieję otrzymać pierwsze zdjęcie USG, a póki co:
MoNaKo. Piękne dzieciaczki Ja też chcę bliźniaki
Kimmy. Ja na tych testach Pappa jeszcze się nie znam, kiedy to się robi?
Widze masz wizytego samego dnia i o tej samej godzinie co jaAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję nowym mamusią i życze nudnych ciąż
Ja odliczam dni do urlopu i długiegoooo wolnego Jeszcze 4 dni pracy mo zostały
Widzę, że żywy jest tu temat badań prenatalnych. Ja nadal zastanawiam się nad tymi PAPA. -
stay wrote:Szyszka żeby Cu ten suwaczek wyświetlal to ten link musi się kończyć tak .png[/img] .Nie wiem czemu ta strona generuje link bez tego png
Dziękuję, właśnie już kombinowałam na róże sposoby i mi się nie udawało. Zaraz sprobuję go naprawićStarania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Hej kobitki
Wczoraj wydal prawie pol wyplaty w aptece. i doszlam do wniosku ,ze chyba bedzie taniej zamawiac witaminy przez neta
a wracajac do detektoru tetna płodu ,chyba poczekam najpierw az zobacze czy z fasolka wsztstko dobrze na usg i dopiero kupie. Mam jakies dziwne przeczucia. Musze sie upewnic ,ze wszystko jest na swoim miejscu
Miłego dnia Wam życzę !! -
Biedronka7 wrote:Dziewczyny ratujcie ! Jestem mega chora!!! Zatoki, do tego okropny kaszel temperatura czuje się jakbym zaraz miała umrzeć
Czy mogę brać paracetamol i ile dziennie ? Wszystko mnie boli
Dużo pij, przeciwgorączkowo działa herbata z lipy, herbata z sokiem malinowym ( ale takim prawdziwym).
Na kaszel najlepiej zrobić syrop z cebuli, przepis znajdziesz w internecie. Do tego jedz czosnek, pietruszkę, miód i cytryny. Wspomagające możesz łyka wit. C, rutynoscorbin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 10:51