X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • justa. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zatoki woda morska i inhalacje z soli fizjologicznej 3%

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Hej kobitki :)
    Wczoraj wydal prawie pol wyplaty w aptece. i doszlam do wniosku ,ze chyba bedzie taniej zamawiac witaminy przez neta :D
    a wracajac do detektoru tetna płodu ,chyba poczekam najpierw az zobacze czy z fasolka wsztstko dobrze na usg i dopiero kupie. Mam jakies dziwne przeczucia. Musze sie upewnic ,ze wszystko jest na swoim miejscu :)

Miłego dnia Wam życzę !! :)

Polecam Gemini zamawiam u nich od dawna mają szeroki asortyment i przystępne ceny.

Mi się wydawało że to ciąża pozamaciczna bo się inaczej czułam niż w pierwszej ciąży a wszystko jest ok to tylko nasza psychika :*

Annie1981 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was . jak czytam o Waszych mdłościach to się ciesze, że mnie nic nie bierze ;) z symnusiem też się dobrze czułam . raz tylko wymiotowałam . teraz tez się dobrze czuje , a nawet inni mówią ze promienieje , i tak też sie czuje . szczęśliwa i pełna energii :) co do wykrywania was , u synka w 24 tyg ciąży wykryto ,że nie ma wadę serca. dokładnie ,że ma tylko jego połowe . kto zawinił ? lekarze mówili ,pożniej że mozna było wykryć duzo wczesniej , nawet po 10 tyg ciazy gdybym miała zrobione badanie przeziernosci karkowej .... nie miałam . sugerowali ,że wtedy mozna by było przerwać ciaże . myśle ,że nie zrobiłabym tego . patrząc teraz na synka wiem to na 100 % . nic by mi to nie dało gdybym wiedziała wcześniej . poprostu dłuzej bym płakała dzień w dzień . bo od 24 tyg to narodzin była masakra. jednak , całe szczescie ,że dowiedzialam się w ciazy o wadzie ,bo zdazyłam wybrać szpital ktory specjalizuje się w tyvh wadach . rodzilam przeszlo 300 km od domu . i tam spedzilismy pierwszy miesiac ,bo synek zaraz po urodzeniu wymagal podlaczenia do leku utrzymujacego jego zyly w droznosci . wiec warto robic badania. w ciazy rowniez mialam w 26 tyg ciazy kordocenteze . teraz bym się na to nie zgodziła .

zubii, Bacardi90, justa. lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Polecam Gemini zamawiam u nich od dawna mają szeroki asortyment i przystępne ceny.

Mi się wydawało że to ciąża pozamaciczna bo się inaczej czułam niż w pierwszej ciąży a wszystko jest ok to tylko nasza psychika :*
    Ja to mysle o jakiś pustych jajach.. jezu.. oby do czwartku i bede spokojniejsza...

dziewczyny nie potrafie ustawic suwaczka :( pomocy!

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

no i Monako gratuluje!! napewno niesamowite uczucie :) takie maleństwa a już buszują w brzuszku :)

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusi i gratuluję udanych wizyt :)
    O mnie dziś o niebo lepiej. W końcu jem w miarę normalnie ciekawe tylko do kiedy hehe ;)

Dreamy gdzie robisz prenatalne? Ja się zastanawiam nad Invicta. Zdecyduje się chyba tylko na usg a jak coś będzie podejrzanego to pójdziemy na PAPPA.

Pytałyście co dadzą mi te badania? To że jak na tym etapie dowiem się, o jakiś nieprawidłowościach w rozwoju mojego maleństwa to przede wszystkim będę miała czas na znalezienie mu właściwej opieki tuż po porodzie czy to w PL czy we Francji i sami z M przygotujemy się na taką okoliczność. Przede wszystkim będziemy mieli czas na zdobycie potrzebnej wiedzy i psychiczne przygotowanie się na trudności. Ewentualne wyniki na pewno nie spowodują, że przez kolejne 28tyg będę płakać w poduszkę tylko zrobię wszystko co się da aby pomóc mojemu dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 11:03

zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka wrote:
    Piekne kreseczki ❤️
    Widze masz wizytego samego dnia i o tej samej godzinie co ja
    Dziękuję :) Też masz 4 lutego? :) W UK to będzie godzina później niż u Ciebie, ale w takim razie odliczamy razem :)
    Widzę, że i nasza ciąża w tym samym wieku, więc na pewno zobaczymy serduszka :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • verka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie mysle, ze serduszka beda jak nic :) Juz nie moge sie doczekac. Mam nadzieję, że to będzie szczęśliwy dzień i piekny prezent :)

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D dzień dzisiejszy rozpoczęty z bardzo dobrym nastrojem. Słońce świeci więc zaraz z małżonkiem jedziemy do parku na spacer, a potem będę gotować kiszoną kapustę z mięsem, mniam mniam aż mi ślinka leci :) ciągnie mnie ostatnio do tradycyjnych polskich obiadków i kwaśnego, ogórki, kapusta, cytrusy. To na chłopaka czy dziewczynkę? Kto się zna na tych przepowiedniach? :D

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • zubii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Dzień dobry :D dzień dzisiejszy rozpoczęty z bardzo dobrym nastrojem. Słońce świeci więc zaraz z małżonkiem jedziemy do parku na spacer, a potem będę gotować kiszoną kapustę z mięsem, mniam mniam aż mi ślinka leci :) ciągnie mnie ostatnio do tradycyjnych polskich obiadków i kwaśnego, ogórki, kapusta, cytrusy. To na chłopaka czy dziewczynkę? Kto się zna na tych przepowiedniach? :D

Niby na chłopca zobaczymy bo mnie jak zwykle tylko na słodycze a przeczucie mam na chłopca i to mocne !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny, gratuluje serduszek i pozytywnych wiesci. Zastanawiam sie czy to normalne, ale od ponad tygodnia bola mnie pachwiny, raz jedna, raz druga, rzadko obie jednoczesnie. Najczesciej w nocy, ale w dzien tez, szczegolnie jak stoje. Myslalam, ze tak moze byc w zaawansowanej ciazy, ale teraz? jak myslicie?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir. Jak Twój test? :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:

Zgadzam się, że wg tych "przepowieni" to na chłopaka :P

Ja myślę, ze u mnie bęzie chłopak :D

zubii lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • zubii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlanka wrote:
    czesc Dziewczyny, gratuluje serduszek i pozytywnych wiesci. Zastanawiam sie czy to normalne, ale od ponad tygodnia bola mnie pachwiny, raz jedna, raz druga, rzadko obie jednoczesnie. Najczesciej w nocy, ale w dzien tez, szczegolnie jak stoje. Myslalam, ze tak moze byc w zaawansowanej ciazy, ale teraz? jak myslicie?

Też tak mam to normalne.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży jakoś mam przeczucia na dziewczynkę. W tamtej byłam przekonana ze będzie chłopak. Z chińskiego kalendarza też mi córka wychodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 12:46

zubii lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Ja w tej ciąży jakoś mam przeczucia na dziewczynkę. W tamtej byłam przekonana ze będzie chłopak. Z chińskiego kalendarza też mi córka wychodzi :)

Mi w pierwszej ciąży kalendarz chiński pokazywał chłopca a miałam od początku przeczucie na dziewczynkę i się potwierdziło teraz mam przeczucie na synka i tak samo kalendarz więc pewnie znów będzie córka już mi w sumie objotenie bo mam wymarzoną corcie.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny was tez z kilka razy dziennie zaboli brzuch jak na okres ? To jest normalne ? Mnie nachodzą takie bole wieczorem ale niecodziennie.. czasem są silne.

zubii lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Dziewczyny was tez z kilka razy dziennie zaboli brzuch jak na okres ? To jest normalne ? Mnie nachodzą takie bole wieczorem ale niecodziennie.. czasem są silne.

To normalne bo dzidzia rośnie i robi sobie miejsce :) mnie przeważnie boli około 22-23

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 12:59

Princesska lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja mam tak co jakis czas. Pewnie mamcica się rozciąga.

Princesska, zubii lubią tę wiadomość

• Princesska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    To normalne bo dzisiaj rośnie i robi sobie miejsce :) mnie przeważnie boli około 22-23
    Ja przeżywam dramat. Wiem ze jestem głupia i niepotrzebnie tworze w głowie złe scenariusze ale przeraziło mnie to ze w 6tyg 4 dniu był tylko pęcherzyk 9mm :( ani ciałka żółtawego ani nic. Wiek ciazy oceniony na 4tydz5dni. Moje cykle to 33-34 dni wiec załóżmy ze i tak jest tydzien młodsza ale tak bardzo sie boje :( zagnieżdżenie tez miałam dosyc pozno. miałam isc na wizytę 6 lutego ale nie wytrzymam wiec ide w ten poniedziałek. Chce chociaz zobaczyc czy wszystko rośnie itp.
    I chociaz dobrze ze te bole świadczą o powiększającej sie macicy ❤

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ