Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mamusia2 wrote:Hej kobitki
Wczoraj wydal prawie pol wyplaty w aptece. i doszlam do wniosku ,ze chyba bedzie taniej zamawiac witaminy przez neta
a wracajac do detektoru tetna płodu ,chyba poczekam najpierw az zobacze czy z fasolka wsztstko dobrze na usg i dopiero kupie. Mam jakies dziwne przeczucia. Musze sie upewnic ,ze wszystko jest na swoim miejscu
Miłego dnia Wam życzę !!
Polecam Gemini zamawiam u nich od dawna mają szeroki asortyment i przystępne ceny.
Mi się wydawało że to ciąża pozamaciczna bo się inaczej czułam niż w pierwszej ciąży a wszystko jest ok to tylko nasza psychika :*Annie1981 lubi tę wiadomość
-
witam Was . jak czytam o Waszych mdłościach to się ciesze, że mnie nic nie bierze
z symnusiem też się dobrze czułam . raz tylko wymiotowałam . teraz tez się dobrze czuje , a nawet inni mówią ze promienieje , i tak też sie czuje . szczęśliwa i pełna energii
co do wykrywania was , u synka w 24 tyg ciąży wykryto ,że nie ma wadę serca. dokładnie ,że ma tylko jego połowe . kto zawinił ? lekarze mówili ,pożniej że mozna było wykryć duzo wczesniej , nawet po 10 tyg ciazy gdybym miała zrobione badanie przeziernosci karkowej .... nie miałam . sugerowali ,że wtedy mozna by było przerwać ciaże . myśle ,że nie zrobiłabym tego . patrząc teraz na synka wiem to na 100 % . nic by mi to nie dało gdybym wiedziała wcześniej . poprostu dłuzej bym płakała dzień w dzień . bo od 24 tyg to narodzin była masakra. jednak , całe szczescie ,że dowiedzialam się w ciazy o wadzie ,bo zdazyłam wybrać szpital ktory specjalizuje się w tyvh wadach . rodzilam przeszlo 300 km od domu . i tam spedzilismy pierwszy miesiac ,bo synek zaraz po urodzeniu wymagal podlaczenia do leku utrzymujacego jego zyly w droznosci . wiec warto robic badania. w ciazy rowniez mialam w 26 tyg ciazy kordocenteze . teraz bym się na to nie zgodziła .
zubii, Bacardi90, justa. lubią tę wiadomość
-
zubii wrote:Polecam Gemini zamawiam u nich od dawna mają szeroki asortyment i przystępne ceny.
Mi się wydawało że to ciąża pozamaciczna bo się inaczej czułam niż w pierwszej ciąży a wszystko jest ok to tylko nasza psychika :*
dziewczyny nie potrafie ustawic suwaczkapomocy!
-
nick nieaktualnyWitam nowe mamusi i gratuluję udanych wizyt
O mnie dziś o niebo lepiej. W końcu jem w miarę normalnie ciekawe tylko do kiedy hehe
Dreamy gdzie robisz prenatalne? Ja się zastanawiam nad Invicta. Zdecyduje się chyba tylko na usg a jak coś będzie podejrzanego to pójdziemy na PAPPA.
Pytałyście co dadzą mi te badania? To że jak na tym etapie dowiem się, o jakiś nieprawidłowościach w rozwoju mojego maleństwa to przede wszystkim będę miała czas na znalezienie mu właściwej opieki tuż po porodzie czy to w PL czy we Francji i sami z M przygotujemy się na taką okoliczność. Przede wszystkim będziemy mieli czas na zdobycie potrzebnej wiedzy i psychiczne przygotowanie się na trudności. Ewentualne wyniki na pewno nie spowodują, że przez kolejne 28tyg będę płakać w poduszkę tylko zrobię wszystko co się da aby pomóc mojemu dziecku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 11:03
zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
verka wrote:Piekne kreseczki ❤️
Widze masz wizytego samego dnia i o tej samej godzinie co jaTeż masz 4 lutego?
W UK to będzie godzina później niż u Ciebie, ale w takim razie odliczamy razem
Widzę, że i nasza ciąża w tym samym wieku, więc na pewno zobaczymy serduszka
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dzień dobry
dzień dzisiejszy rozpoczęty z bardzo dobrym nastrojem. Słońce świeci więc zaraz z małżonkiem jedziemy do parku na spacer, a potem będę gotować kiszoną kapustę z mięsem, mniam mniam aż mi ślinka leci
ciągnie mnie ostatnio do tradycyjnych polskich obiadków i kwaśnego, ogórki, kapusta, cytrusy. To na chłopaka czy dziewczynkę? Kto się zna na tych przepowiedniach?
Annie1981 lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Gdziejestmieszko wrote:Dzień dobry
dzień dzisiejszy rozpoczęty z bardzo dobrym nastrojem. Słońce świeci więc zaraz z małżonkiem jedziemy do parku na spacer, a potem będę gotować kiszoną kapustę z mięsem, mniam mniam aż mi ślinka leci
ciągnie mnie ostatnio do tradycyjnych polskich obiadków i kwaśnego, ogórki, kapusta, cytrusy. To na chłopaka czy dziewczynkę? Kto się zna na tych przepowiedniach?
Niby na chłopca zobaczymy bo mnie jak zwykle tylko na słodycze a przeczucie mam na chłopca i to mocne ! -
nick nieaktualnyczesc Dziewczyny, gratuluje serduszek i pozytywnych wiesci. Zastanawiam sie czy to normalne, ale od ponad tygodnia bola mnie pachwiny, raz jedna, raz druga, rzadko obie jednoczesnie. Najczesciej w nocy, ale w dzien tez, szczegolnie jak stoje. Myslalam, ze tak moze byc w zaawansowanej ciazy, ale teraz? jak myslicie?
-
Gdziejestmieszko wrote:Dzień dobry
Zgadzam się, że wg tych "przepowieni" to na chłopaka
Ja myślę, ze u mnie bęzie chłopakzubii lubi tę wiadomość
-
Orlanka wrote:czesc Dziewczyny, gratuluje serduszek i pozytywnych wiesci. Zastanawiam sie czy to normalne, ale od ponad tygodnia bola mnie pachwiny, raz jedna, raz druga, rzadko obie jednoczesnie. Najczesciej w nocy, ale w dzien tez, szczegolnie jak stoje. Myslalam, ze tak moze byc w zaawansowanej ciazy, ale teraz? jak myslicie?
Też tak mam to normalne. -
nick nieaktualny
-
Bacardi90 wrote:Ja w tej ciąży jakoś mam przeczucia na dziewczynkę. W tamtej byłam przekonana ze będzie chłopak. Z chińskiego kalendarza też mi córka wychodzi
Mi w pierwszej ciąży kalendarz chiński pokazywał chłopca a miałam od początku przeczucie na dziewczynkę i się potwierdziło teraz mam przeczucie na synka i tak samo kalendarz więc pewnie znów będzie córka już mi w sumie objotenie bo mam wymarzoną corcie. -
Princesska wrote:Dziewczyny was tez z kilka razy dziennie zaboli brzuch jak na okres ? To jest normalne ? Mnie nachodzą takie bole wieczorem ale niecodziennie.. czasem są silne.
To normalne bo dzidzia rośnie i robi sobie miejscemnie przeważnie boli około 22-23
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 12:59
Princesska lubi tę wiadomość
-
zubii wrote:To normalne bo dzisiaj rośnie i robi sobie miejsce
mnie przeważnie boli około 22-23
ani ciałka żółtawego ani nic. Wiek ciazy oceniony na 4tydz5dni. Moje cykle to 33-34 dni wiec załóżmy ze i tak jest tydzien młodsza ale tak bardzo sie boje
zagnieżdżenie tez miałam dosyc pozno. miałam isc na wizytę 6 lutego ale nie wytrzymam wiec ide w ten poniedziałek. Chce chociaz zobaczyc czy wszystko rośnie itp.
I chociaz dobrze ze te bole świadczą o powiększającej sie macicy ❤
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy