X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • justa. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zatoki woda morska i inhalacje z soli fizjologicznej 3%

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Hej kobitki :)
    Wczoraj wydal prawie pol wyplaty w aptece. i doszlam do wniosku ,ze chyba bedzie taniej zamawiac witaminy przez neta :D
    a wracajac do detektoru tetna płodu ,chyba poczekam najpierw az zobacze czy z fasolka wsztstko dobrze na usg i dopiero kupie. Mam jakies dziwne przeczucia. Musze sie upewnic ,ze wszystko jest na swoim miejscu :)

Miłego dnia Wam życzę !! :)

Polecam Gemini zamawiam u nich od dawna mają szeroki asortyment i przystępne ceny.

Mi się wydawało że to ciąża pozamaciczna bo się inaczej czułam niż w pierwszej ciąży a wszystko jest ok to tylko nasza psychika :*

Annie1981 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was . jak czytam o Waszych mdłościach to się ciesze, że mnie nic nie bierze ;) z symnusiem też się dobrze czułam . raz tylko wymiotowałam . teraz tez się dobrze czuje , a nawet inni mówią ze promienieje , i tak też sie czuje . szczęśliwa i pełna energii :) co do wykrywania was , u synka w 24 tyg ciąży wykryto ,że nie ma wadę serca. dokładnie ,że ma tylko jego połowe . kto zawinił ? lekarze mówili ,pożniej że mozna było wykryć duzo wczesniej , nawet po 10 tyg ciazy gdybym miała zrobione badanie przeziernosci karkowej .... nie miałam . sugerowali ,że wtedy mozna by było przerwać ciaże . myśle ,że nie zrobiłabym tego . patrząc teraz na synka wiem to na 100 % . nic by mi to nie dało gdybym wiedziała wcześniej . poprostu dłuzej bym płakała dzień w dzień . bo od 24 tyg to narodzin była masakra. jednak , całe szczescie ,że dowiedzialam się w ciazy o wadzie ,bo zdazyłam wybrać szpital ktory specjalizuje się w tyvh wadach . rodzilam przeszlo 300 km od domu . i tam spedzilismy pierwszy miesiac ,bo synek zaraz po urodzeniu wymagal podlaczenia do leku utrzymujacego jego zyly w droznosci . wiec warto robic badania. w ciazy rowniez mialam w 26 tyg ciazy kordocenteze . teraz bym się na to nie zgodziła .

zubii, nick nieaktualny, justa. lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Polecam Gemini zamawiam u nich od dawna mają szeroki asortyment i przystępne ceny.

Mi się wydawało że to ciąża pozamaciczna bo się inaczej czułam niż w pierwszej ciąży a wszystko jest ok to tylko nasza psychika :*
    Ja to mysle o jakiś pustych jajach.. jezu.. oby do czwartku i bede spokojniejsza...

dziewczyny nie potrafie ustawic suwaczka :( pomocy!

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

no i Monako gratuluje!! napewno niesamowite uczucie :) takie maleństwa a już buszują w brzuszku :)

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusi i gratuluję udanych wizyt :)
    O mnie dziś o niebo lepiej. W końcu jem w miarę normalnie ciekawe tylko do kiedy hehe ;)

Dreamy gdzie robisz prenatalne? Ja się zastanawiam nad Invicta. Zdecyduje się chyba tylko na usg a jak coś będzie podejrzanego to pójdziemy na PAPPA.

Pytałyście co dadzą mi te badania? To że jak na tym etapie dowiem się, o jakiś nieprawidłowościach w rozwoju mojego maleństwa to przede wszystkim będę miała czas na znalezienie mu właściwej opieki tuż po porodzie czy to w PL czy we Francji i sami z M przygotujemy się na taką okoliczność. Przede wszystkim będziemy mieli czas na zdobycie potrzebnej wiedzy i psychiczne przygotowanie się na trudności. Ewentualne wyniki na pewno nie spowodują, że przez kolejne 28tyg będę płakać w poduszkę tylko zrobię wszystko co się da aby pomóc mojemu dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 11:03

zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka wrote:
    Piekne kreseczki ❤️
    Widze masz wizytego samego dnia i o tej samej godzinie co ja
    Dziękuję :) Też masz 4 lutego? :) W UK to będzie godzina później niż u Ciebie, ale w takim razie odliczamy razem :)
    Widzę, że i nasza ciąża w tym samym wieku, więc na pewno zobaczymy serduszka :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • verka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie mysle, ze serduszka beda jak nic :) Juz nie moge sie doczekac. Mam nadzieję, że to będzie szczęśliwy dzień i piekny prezent :)

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D dzień dzisiejszy rozpoczęty z bardzo dobrym nastrojem. Słońce świeci więc zaraz z małżonkiem jedziemy do parku na spacer, a potem będę gotować kiszoną kapustę z mięsem, mniam mniam aż mi ślinka leci :) ciągnie mnie ostatnio do tradycyjnych polskich obiadków i kwaśnego, ogórki, kapusta, cytrusy. To na chłopaka czy dziewczynkę? Kto się zna na tych przepowiedniach? :D

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • zubii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Dzień dobry :D dzień dzisiejszy rozpoczęty z bardzo dobrym nastrojem. Słońce świeci więc zaraz z małżonkiem jedziemy do parku na spacer, a potem będę gotować kiszoną kapustę z mięsem, mniam mniam aż mi ślinka leci :) ciągnie mnie ostatnio do tradycyjnych polskich obiadków i kwaśnego, ogórki, kapusta, cytrusy. To na chłopaka czy dziewczynkę? Kto się zna na tych przepowiedniach? :D

Niby na chłopca zobaczymy bo mnie jak zwykle tylko na słodycze a przeczucie mam na chłopca i to mocne !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny, gratuluje serduszek i pozytywnych wiesci. Zastanawiam sie czy to normalne, ale od ponad tygodnia bola mnie pachwiny, raz jedna, raz druga, rzadko obie jednoczesnie. Najczesciej w nocy, ale w dzien tez, szczegolnie jak stoje. Myslalam, ze tak moze byc w zaawansowanej ciazy, ale teraz? jak myslicie?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir. Jak Twój test? :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:

Zgadzam się, że wg tych "przepowieni" to na chłopaka :P

Ja myślę, ze u mnie bęzie chłopak :D

zubii lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • zubii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlanka wrote:
    czesc Dziewczyny, gratuluje serduszek i pozytywnych wiesci. Zastanawiam sie czy to normalne, ale od ponad tygodnia bola mnie pachwiny, raz jedna, raz druga, rzadko obie jednoczesnie. Najczesciej w nocy, ale w dzien tez, szczegolnie jak stoje. Myslalam, ze tak moze byc w zaawansowanej ciazy, ale teraz? jak myslicie?

Też tak mam to normalne.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży jakoś mam przeczucia na dziewczynkę. W tamtej byłam przekonana ze będzie chłopak. Z chińskiego kalendarza też mi córka wychodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 12:46

zubii lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Ja w tej ciąży jakoś mam przeczucia na dziewczynkę. W tamtej byłam przekonana ze będzie chłopak. Z chińskiego kalendarza też mi córka wychodzi :)

Mi w pierwszej ciąży kalendarz chiński pokazywał chłopca a miałam od początku przeczucie na dziewczynkę i się potwierdziło teraz mam przeczucie na synka i tak samo kalendarz więc pewnie znów będzie córka już mi w sumie objotenie bo mam wymarzoną corcie.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny was tez z kilka razy dziennie zaboli brzuch jak na okres ? To jest normalne ? Mnie nachodzą takie bole wieczorem ale niecodziennie.. czasem są silne.

zubii lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Dziewczyny was tez z kilka razy dziennie zaboli brzuch jak na okres ? To jest normalne ? Mnie nachodzą takie bole wieczorem ale niecodziennie.. czasem są silne.

To normalne bo dzidzia rośnie i robi sobie miejsce :) mnie przeważnie boli około 22-23

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 12:59

Princesska lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja mam tak co jakis czas. Pewnie mamcica się rozciąga.

Princesska, zubii lubią tę wiadomość

• Princesska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    To normalne bo dzisiaj rośnie i robi sobie miejsce :) mnie przeważnie boli około 22-23
    Ja przeżywam dramat. Wiem ze jestem głupia i niepotrzebnie tworze w głowie złe scenariusze ale przeraziło mnie to ze w 6tyg 4 dniu był tylko pęcherzyk 9mm :( ani ciałka żółtawego ani nic. Wiek ciazy oceniony na 4tydz5dni. Moje cykle to 33-34 dni wiec załóżmy ze i tak jest tydzien młodsza ale tak bardzo sie boje :( zagnieżdżenie tez miałam dosyc pozno. miałam isc na wizytę 6 lutego ale nie wytrzymam wiec ide w ten poniedziałek. Chce chociaz zobaczyc czy wszystko rośnie itp.
    I chociaz dobrze ze te bole świadczą o powiększającej sie macicy ❤

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ