X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka tylko,że Ty piszesz o polskich zaleceniach.U nas np.nie ma Nospy,na ból brzuch podaje się najpierw magnez i progesteron,później paracetamol w ostateczności buscopan(niechętnie dostałam kroplówkę w 6 tc).Napisałam tak,bo sama to przerobiłam i wiem co mi lekarze mówili.Zresztą Zołza pojechała z krwawieniem i to świeżą,czerwoną krwią,więc moje lekkie plamienie to był pikuś a jednak poważnie sprawę potraktowali.
    Zołza oczywiście zrobi jak uważa :)

• Cameline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka oddałaś sedno sprawy z głaskaniem :)
    A powiedz mi skoro w pierwszej ciąży miałas twardnienia od początku to przy następnej ciąży (teraz jesteś w drugiej,kolejnej bo nie pamiętam) miałaś też problemy z macicą? Pytam bo pierwsza miałam bardzo zagrożoną, skurcze od samego początku, od 7tc bezwzględny nakaz leżenia, od 16tc fenoterol, a i tak co chwilę szpital pod kroplówki z fenoterolem. Skurcze mimo wszystko odczuwałam cały czas, nawet siedzieć nie umiałam.
    Teraz też mam odczucie twardawego brzucha i boli cały czas, lekarz uspokaja że w kolejnej macica już jest bardziej elastyczna, ale i tak mam obawy.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:
    Rusałka tylko,że Ty piszesz o polskich zaleceniach.U nas np.nie ma Nospy,na ból brzuch podaje się najpierw magnez i progesteron,później paracetamol w ostateczności buscopan(niechętnie dostałam kroplówkę w 6 tc).Napisałam tak,bo sama to przerobiłam i wiem co mi lekarze mówili.Zresztą Zołza pojechała z krwawieniem i to świeżą,czerwoną krwią,więc moje lekkie plamienie to był pikuś a jednak poważnie sprawę potraktowali.
    Zołza oczywiście zrobi jak uważa :)
    To nie tylko polskie zalecenia. Ja też mieszkam za granica i tutaj też nie ma Nospy, a w szpitalu zostawiają tylko gdy jest to naprawdę niezbędne. Chyba trzeba po prostu zaufać lekarzom i wierzyć, ze wiedzą co robią :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie niestety bez szczęśliwego zakończenia. Cala noc mialam straszne bole brzucha, okres to przy tym nic, a do tego krwotok. A od rana niestety macica sie oczyszcza. Moze juz nawet jest po, po tym co zobaczyłam, co ze mnie wyplynelo... :( Smutno mi strasznie, ale coz, natura decyduje. Nie jade narazie do szpitala, wole spróbować poronic sama, niz miec zabieg, a wiem ze juz tu sie nic nie da zatrzymac, zreszta lekarz mi wczoraj powiedział, ze jesli dojda bole brzucha i skurcze to niestety bedzie to poronienie... :(

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Uff nadrobiłam cały weekend :)

Sobota i niedziela w biegu - a tu sprzątanie, a tu z synkiem na testy alergiczne (które cholera jasna nic nie wykazały :( ), niedziela u brata na obiedzie, a wieczorem padam jak kawka :P

Dziś nadrabiam Was w pracy :)

Witam nowe Mamusie :)

U mnie z mdłościami już lepiej :) Choć zmęczenie daje się we znaki.

Dziewczyny gdzie kupujecie ten olejek migdałowy? W rossmanie nie widziałam. Jest na allegro ale trochę boję się zanim nie przeczytam składku...

Miłego dnia :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie niestety bez szczęśliwego zakończenia. Cala noc mialam straszne bole brzucha, okres to przy tym nic, a do tego krwotok. A od rana niestety macica sie oczyszcza. Moze juz nawet jest po, po tym co zobaczyłam, co ze mnie wyplynelo... :( Smutno mi strasznie, ale coz, natura decyduje. Nie jade narazie do szpitala, wole spróbować poronic sama, niz miec zabieg, a wiem ze juz tu sie nic nie da zatrzymac, zreszta lekarz mi wczoraj powiedział, ze jesli dojda bole brzucha i skurcze to niestety bedzie to poronienie... :(

Tak strasznie mi przykro :( trzymaj się kochana :*

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi bardzo mi przykro :( Tulę :*

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic trzymaj sie!! Strasznie mi przykro :(

Karolka ja polecam oleje/masła ze strony esent.pl :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi bardzo mi przykro, nawet nie ma odpowiednich słów... 3maj się :*

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic, bardzo bardzo mi przykro :( Mój lekarz twierdzi podobnie jak Twój: robimy wszystko, na co mamy wpływ. ALE są rzeczy poza naszą strefą wpływu i jedyne, co można wtedy zrobić, to zaakceptować mądrość natury, która w pewnych przypadkach sama decyduje. Jeśli masz krwotok i chcesz przeżyć poronienie w domu - dobrze byłoby, by ktoś Ci towarzyszył. Przy dużej utracie krwi może Ci być słabo. Jest ktoś z Tobą? Potem powinien Cię jednak obejrzeć lekarz, by ocenić, czy dokładnie się oczyściłaś. Trzymaj się, kochana i nie wahaj się szukać wsparcia psychologicznego, jeśli będziesz czuła,że tego potrzebujesz.

Cameline, moja pierwsza ciąża wyglądała podobnie jak Twoja - nonstop skurcze i twardnienia macicy - kroplówki z Mg w takiej ilości,że brzuch pod koniec miałam jak balon, fenoterol, progesteron w zastrzykach, nakaz leżenia.
    Teraz jestem w 3ciej ciąży (drugą poroniłam w 13. tygodniu) i zdarza się, że brzuch mi twardnieje (zwłaszcza wieczorem) - czasem po orgazmie, czasem sam z siebie. W związku z powyższym mam zakaz seksu do odwołania i nakaz oszczędnego trybu życia (bez konieczności leżenia), magnez (biorę Cardiomin B6) i nospę przy twardnieniach. Jednak jest i tak o wiele lepiej niż w pierwszej ciąży- zdarza się, że boli mnie brzuch, ale zdecydowanie gorzej było przy pierwszym dziecku.

7u22vfxm0lh292be.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza bardzo mi przykro ;( tulę mocno :*

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzi bardzo mi przykro:(, zycze Ci aby udalo Ci sie oczyscic samej wtedy od następnego cyklu mozna sie juz starac. Trzymaj sie!

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka dziękuję za odpowiedź. Dałaś nadzieję, bo kolejnej takiej ciąży nie wiem czy udało by mi się donosić. Teraz gorzej o tyle, że jest już dziecko i trzeba choćby przygotować mu jedzenie. Ja leżę nieomal cały czas, bo jak tylko wstanę zaraz mam mocne skurcze, pojutrze lekarz to może coś

ckaidqk39a8l7x61.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 tygodniu <3 <3 <3
    Zołzimagic Bardzo mi przykro przytulam <3

jeśli chodzi o suplementację to ja biorę Acard rano wieczorem clexan plus do tego 3 *1 duphaston oprócz tego biorę jeszcze 4 inne ale to już specjalistyczne witaminy w związku z moją Mutacją . Co do tego kiedy najlepiej brać acard również słyszałam o tym że lepiej go brać wieczorem ale mój gin mi zalecił rano acard wieczorem clexan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 11:02

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowych serduszek:). Ja wam nie pisałam, ale tez juz widzialam ❤. W sobote zaczelam 10 tc chyba czas na suwaczek;).

Strasznie duzo tu dziewczyn na acard i clexane.. mozecie napisac z jakiej przyczyny bierzecie? Ja tez biore, u mnie mutacja mthfr

Kimmy, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzimagic, tak mi przykro :(

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Gratuluje nowych serduszek:). Ja wam nie pisałam, ale tez juz widzialam ❤. W sobote zaczelam 10 tc chyba czas na suwaczek;).

Strasznie duzo tu dziewczyn na acard i clexane.. mozecie napisac z jakiej przyczyny bierzecie? Ja tez biore, u mnie mutacja mthfr

U mnie również mutacje MTHFR i na koncie 4 poronienia (*) acard i clexan mam profilaktycznie jak na razie idzie idealnie <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw cześć;)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    U mnie również mutacje MTHFR i na koncie 4 poronienia (*) acard i clexan mam profilaktycznie jak na razie idzie idealnie <3

U mnie tez byly 2 straty, teraz tez wszystko idzie dobrze:). Badasz sobie d-dimery?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Justaw cześć;)
    Cześć :) Co u Ciebie? Jak się czujesz?

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ