X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka tylko,że Ty piszesz o polskich zaleceniach.U nas np.nie ma Nospy,na ból brzuch podaje się najpierw magnez i progesteron,później paracetamol w ostateczności buscopan(niechętnie dostałam kroplówkę w 6 tc).Napisałam tak,bo sama to przerobiłam i wiem co mi lekarze mówili.Zresztą Zołza pojechała z krwawieniem i to świeżą,czerwoną krwią,więc moje lekkie plamienie to był pikuś a jednak poważnie sprawę potraktowali.
    Zołza oczywiście zrobi jak uważa :)

• Cameline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka oddałaś sedno sprawy z głaskaniem :)
    A powiedz mi skoro w pierwszej ciąży miałas twardnienia od początku to przy następnej ciąży (teraz jesteś w drugiej,kolejnej bo nie pamiętam) miałaś też problemy z macicą? Pytam bo pierwsza miałam bardzo zagrożoną, skurcze od samego początku, od 7tc bezwzględny nakaz leżenia, od 16tc fenoterol, a i tak co chwilę szpital pod kroplówki z fenoterolem. Skurcze mimo wszystko odczuwałam cały czas, nawet siedzieć nie umiałam.
    Teraz też mam odczucie twardawego brzucha i boli cały czas, lekarz uspokaja że w kolejnej macica już jest bardziej elastyczna, ale i tak mam obawy.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:
    Rusałka tylko,że Ty piszesz o polskich zaleceniach.U nas np.nie ma Nospy,na ból brzuch podaje się najpierw magnez i progesteron,później paracetamol w ostateczności buscopan(niechętnie dostałam kroplówkę w 6 tc).Napisałam tak,bo sama to przerobiłam i wiem co mi lekarze mówili.Zresztą Zołza pojechała z krwawieniem i to świeżą,czerwoną krwią,więc moje lekkie plamienie to był pikuś a jednak poważnie sprawę potraktowali.
    Zołza oczywiście zrobi jak uważa :)
    To nie tylko polskie zalecenia. Ja też mieszkam za granica i tutaj też nie ma Nospy, a w szpitalu zostawiają tylko gdy jest to naprawdę niezbędne. Chyba trzeba po prostu zaufać lekarzom i wierzyć, ze wiedzą co robią :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie niestety bez szczęśliwego zakończenia. Cala noc mialam straszne bole brzucha, okres to przy tym nic, a do tego krwotok. A od rana niestety macica sie oczyszcza. Moze juz nawet jest po, po tym co zobaczyłam, co ze mnie wyplynelo... :( Smutno mi strasznie, ale coz, natura decyduje. Nie jade narazie do szpitala, wole spróbować poronic sama, niz miec zabieg, a wiem ze juz tu sie nic nie da zatrzymac, zreszta lekarz mi wczoraj powiedział, ze jesli dojda bole brzucha i skurcze to niestety bedzie to poronienie... :(

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Uff nadrobiłam cały weekend :)

Sobota i niedziela w biegu - a tu sprzątanie, a tu z synkiem na testy alergiczne (które cholera jasna nic nie wykazały :( ), niedziela u brata na obiedzie, a wieczorem padam jak kawka :P

Dziś nadrabiam Was w pracy :)

Witam nowe Mamusie :)

U mnie z mdłościami już lepiej :) Choć zmęczenie daje się we znaki.

Dziewczyny gdzie kupujecie ten olejek migdałowy? W rossmanie nie widziałam. Jest na allegro ale trochę boję się zanim nie przeczytam składku...

Miłego dnia :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie niestety bez szczęśliwego zakończenia. Cala noc mialam straszne bole brzucha, okres to przy tym nic, a do tego krwotok. A od rana niestety macica sie oczyszcza. Moze juz nawet jest po, po tym co zobaczyłam, co ze mnie wyplynelo... :( Smutno mi strasznie, ale coz, natura decyduje. Nie jade narazie do szpitala, wole spróbować poronic sama, niz miec zabieg, a wiem ze juz tu sie nic nie da zatrzymac, zreszta lekarz mi wczoraj powiedział, ze jesli dojda bole brzucha i skurcze to niestety bedzie to poronienie... :(

Tak strasznie mi przykro :( trzymaj się kochana :*

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi bardzo mi przykro :( Tulę :*

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic trzymaj sie!! Strasznie mi przykro :(

Karolka ja polecam oleje/masła ze strony esent.pl :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi bardzo mi przykro, nawet nie ma odpowiednich słów... 3maj się :*

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic, bardzo bardzo mi przykro :( Mój lekarz twierdzi podobnie jak Twój: robimy wszystko, na co mamy wpływ. ALE są rzeczy poza naszą strefą wpływu i jedyne, co można wtedy zrobić, to zaakceptować mądrość natury, która w pewnych przypadkach sama decyduje. Jeśli masz krwotok i chcesz przeżyć poronienie w domu - dobrze byłoby, by ktoś Ci towarzyszył. Przy dużej utracie krwi może Ci być słabo. Jest ktoś z Tobą? Potem powinien Cię jednak obejrzeć lekarz, by ocenić, czy dokładnie się oczyściłaś. Trzymaj się, kochana i nie wahaj się szukać wsparcia psychologicznego, jeśli będziesz czuła,że tego potrzebujesz.

Cameline, moja pierwsza ciąża wyglądała podobnie jak Twoja - nonstop skurcze i twardnienia macicy - kroplówki z Mg w takiej ilości,że brzuch pod koniec miałam jak balon, fenoterol, progesteron w zastrzykach, nakaz leżenia.
    Teraz jestem w 3ciej ciąży (drugą poroniłam w 13. tygodniu) i zdarza się, że brzuch mi twardnieje (zwłaszcza wieczorem) - czasem po orgazmie, czasem sam z siebie. W związku z powyższym mam zakaz seksu do odwołania i nakaz oszczędnego trybu życia (bez konieczności leżenia), magnez (biorę Cardiomin B6) i nospę przy twardnieniach. Jednak jest i tak o wiele lepiej niż w pierwszej ciąży- zdarza się, że boli mnie brzuch, ale zdecydowanie gorzej było przy pierwszym dziecku.

7u22vfxm0lh292be.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza bardzo mi przykro ;( tulę mocno :*

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzi bardzo mi przykro:(, zycze Ci aby udalo Ci sie oczyscic samej wtedy od następnego cyklu mozna sie juz starac. Trzymaj sie!

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka dziękuję za odpowiedź. Dałaś nadzieję, bo kolejnej takiej ciąży nie wiem czy udało by mi się donosić. Teraz gorzej o tyle, że jest już dziecko i trzeba choćby przygotować mu jedzenie. Ja leżę nieomal cały czas, bo jak tylko wstanę zaraz mam mocne skurcze, pojutrze lekarz to może coś

ckaidqk39a8l7x61.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 tygodniu <3 <3 <3
    Zołzimagic Bardzo mi przykro przytulam <3

jeśli chodzi o suplementację to ja biorę Acard rano wieczorem clexan plus do tego 3 *1 duphaston oprócz tego biorę jeszcze 4 inne ale to już specjalistyczne witaminy w związku z moją Mutacją . Co do tego kiedy najlepiej brać acard również słyszałam o tym że lepiej go brać wieczorem ale mój gin mi zalecił rano acard wieczorem clexan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 11:02

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowych serduszek:). Ja wam nie pisałam, ale tez juz widzialam ❤. W sobote zaczelam 10 tc chyba czas na suwaczek;).

Strasznie duzo tu dziewczyn na acard i clexane.. mozecie napisac z jakiej przyczyny bierzecie? Ja tez biore, u mnie mutacja mthfr

Kimmy, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzimagic, tak mi przykro :(

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Gratuluje nowych serduszek:). Ja wam nie pisałam, ale tez juz widzialam ❤. W sobote zaczelam 10 tc chyba czas na suwaczek;).

Strasznie duzo tu dziewczyn na acard i clexane.. mozecie napisac z jakiej przyczyny bierzecie? Ja tez biore, u mnie mutacja mthfr

U mnie również mutacje MTHFR i na koncie 4 poronienia (*) acard i clexan mam profilaktycznie jak na razie idzie idealnie <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw cześć;)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    U mnie również mutacje MTHFR i na koncie 4 poronienia (*) acard i clexan mam profilaktycznie jak na razie idzie idealnie <3

U mnie tez byly 2 straty, teraz tez wszystko idzie dobrze:). Badasz sobie d-dimery?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Justaw cześć;)
    Cześć :) Co u Ciebie? Jak się czujesz?

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ