X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    U mnie tez byly 2 straty, teraz tez wszystko idzie dobrze:). Badasz sobie d-dimery?
    Nie d-dimery nie miałam badane podejrzewam że teraz będę miała zlecone to badanie ..... Jaką masz mutację hetero czy Homo ?? jaki miałaś czy masz poziom homocysteiny??

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie niestety bez szczęśliwego zakończenia. Cala noc mialam straszne bole brzucha, okres to przy tym nic, a do tego krwotok. A od rana niestety macica sie oczyszcza. Moze juz nawet jest po, po tym co zobaczyłam, co ze mnie wyplynelo... :( Smutno mi strasznie, ale coz, natura decyduje. Nie jade narazie do szpitala, wole spróbować poronic sama, niz miec zabieg, a wiem ze juz tu sie nic nie da zatrzymac, zreszta lekarz mi wczoraj powiedział, ze jesli dojda bole brzucha i skurcze to niestety bedzie to poronienie... :(
    Tak bardzo mi przykro :-( trzymaj się!

Wpinka lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi przykro Zolzimagic :-( tulę mocno i trzymam kciuki aby twój aniołek niedługo do Ciebie wrócił :-*

• mkl Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi bardzo mi przykro:(

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi;(
    Trzymaj sie;*
    Nie poddawaj sie, bądź silna!

• zubii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. I czekam niecierpliwie na relacje.

W piątek idę na badania a od jutra równe 2 tygodnie do wizyty już nie mogę się doczekać :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    a czy jest sens badać mutację i poziom homocysteiny w ciąży, czy też wyniki mogą być zafałszowane?

Badałyście prywatnie? Z kim konsultowałyście wyniki?

Mam dość niski poziom B12 (obecnie 270 przy normie 199-699), wcześniej miewałam spadki do dolnej granicy. Ciągle chodzi mi po głowie, żeby sprawdzić w związku z tym poziom homocysteiny i zbadać się w kierunku mutacji...

7u22vfxm0lh292be.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. I czekam niecierpliwie na relacje.

W piątek idę na badania a od jutra równe 2 tygodnie do wizyty już nie mogę się doczekać :)
    Wizyte masz 14 lutego w walentynki? To tak jak ja, romantiko :-P

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie ;)
    Gratuluję serduszek <3
    Po weekendzie ciężko was nadrobić.
    U mnie narazie bez zmian czasami tylko mdli i poza tym wszystko ok.

Zołzimagic bardzo mi przykro. Tule mocno.

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • zubii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Wizyte masz 14 lutego w walentynki? To tak jak ja, romantiko :-P

Tak :) tz będzie akurat po noce więc zostanie z córką a jak wrócę będziemy świętować nasza miłość :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzą jedź na IP skoro wczoraj był żywy zarodek to może ciąża jest żywa a to był krwotok nie znanej przyczyny koleżanka w lipcu w 12 tc też miała ogromny krwotok i myślała że poroniła a okazało się że dziecko żyje

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw czuje sie dobrze, w ogole nie ciazowo. Chce mi sie tylko spać, ale dletego, ze kiepsko spie w nocy. A Ty jak sie czujesz?

Oliwcia ja mam homo, nie wiem jaka mam homocysteine obecnie, ostatni raz badalam w lato 2015 i byla w normie, przy gornej granicy, ale w normie. Poszlam do zajebistego ginekologa i ona to perfekcyjnie rozszyfrowala (a to bylo szukanie przyczyn poronien)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusalka nie mam pojecia jak sie "zachowuje" homocysteina w ciazy.. ja te wszystkie badania robilam przed zajsciem w ciaze. Jesli masz niski poziom b12 to moze to suplementowac? Musisz sie poradzic gin

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka* wrote:
    Dziewczyny,
    a czy jest sens badać mutację i poziom homocysteiny w ciąży, czy też wyniki mogą być zafałszowane?

Badałyście prywatnie? Z kim konsultowałyście wyniki?

Mam dość niski poziom B12 (obecnie 270 przy normie 199-699), wcześniej miewałam spadki do dolnej granicy. Ciągle chodzi mi po głowie, żeby sprawdzić w związku z tym poziom homocysteiny i zbadać się w kierunku mutacji...

Ja robiłam badania na Mutacje po poronieniach przed zajściem w ciąże , Homocysteinę tez robiła przed zajściem w ciąże w listopadzie miałam ją na poziomie 14,50 w styczniu już 6,14 co do Mutacji to ja mam heterozygotę czyli ta słabsza wersję , co do tego czy w ciąży mogą wyjść zafałszowane wyniki to nie wiem trzeba by było zapytać się dobrego gina który się na tym zna ja mam wizytę dopiero 11 lutego więc jak coś to mogę sie swojego podpytac

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Viv Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Przewidywana data porodu 22 września :)

Kimmy, Bacardi90, Saori, Zorganizowana:), zubii, Gosia1989, mkl, Leonore, Annie1981, Dreamy, Långstrump, nowamamusia lubią tę wiadomość

p19uyx8d2vdkahc5.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem po wizycie, jest serduszko ! I jest te bardzo duży krwiak i okleja się kosmowka. Kontrola za 2 tygodnie i leżenie plackiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 12:21

Kimmy, buka03, Saori, Cameline, zubii, Gosia1989, mkl, Leonore, Annie1981, Dreamy, Långstrump, nowamamusia, Brave, justa. lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby polubiłam za serduszko. Łez jak najwięcej i będzie dobrze.

Witam nowe mamusie :)

Zołzimagic niespodziewalam się takiej wiadomości. Bardzo mi przykro :(

f5b59272af.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Witajcie, jestem po wizycie, jest serduszko ! I jest te bardzo duży krwiak i okleja się kosmowka. Kontrola za 2 tygodnie i leżenie plackiem.
    Będzie dobrze! Tylko wytrzymaj z tym leżeniem, po tyg to juz sie żyć odechciewa, podziwiam dziewczyny które jakoś dają rade leżeć prawie całą ciąże gdy jest zagrożona :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Justaw czuje sie dobrze, w ogole nie ciazowo. Chce mi sie tylko spać, ale dletego, ze kiepsko spie w nocy. A Ty jak sie czujesz?

Oliwcia ja mam homo, nie wiem jaka mam homocysteine obecnie, ostatni raz badalam w lato 2015 i byla w normie, przy gornej granicy, ale w normie. Poszlam do zajebistego ginekologa i ona to perfekcyjnie rozszyfrowala (a to bylo szukanie przyczyn poronien)

Ja też ok :D, cały czas mnie trochę mdli, ale nie jest źle ;) W piątek lecimy do Polski, wracamy na 2 dni przed wizytą, wiec pewnie czas mi będzie błyskawicznie mijał :D A Ty kiedy masz teraz wizytę? I jak tam rehabilitacja?

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie i gratuluję nowych serduszek

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Zolzimagic mocno przytulam... strasznie mi przykro

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ