X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic bardzo mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:06

Emma 32 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Gratuluję serduszek :)

Co dziś jecie na obiad ? Mi tato dogodzil i czekam na pizzę z da grasso :D mdłości zelzaly więc korzystam po tym jak mi narobilyscie smaka ! :P
    U mnie dzisiaj moja ulubiona zupa serowo cebulowa i do tego grzanki z maselkiem czosnkowym <3

zubii lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim serduszek <3

shelby* lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciakocia nie zazdroszczę sytuacji. Ja wtedy miałam pomoc od mamy, to był też czas, kiexy robiliśmy generalny remont i nie mieliśmy kuchni, mama nam gotowała.
    Teraz byłby już problem, mama jest po złamaniu kręgosłupa z wieloma dolegliwościami i nie ma po prostu już sił. W środę idę do lekarza, ciekawe co mi powie bo bóle mam podobne co kiedyś i wtedy też miałam odklejoną kosmówkę i krwiaka.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia a nie mógłby z rodziny ktoś przyjechać? Mama, teściowa, ciotka, ktokolwiek na jakiś czas, choćby 2-3 tygodnie. Pomoc ogromna, i koszty by się zmniejszyły. W takiej sytuacji to nie wstyd prosić o pomoc, albo jakaś bezrobotna koleżanka

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JESTEM NAJSZCZĘŚLIWSZA NA ŚWIECIE !!! dziewczynki byłam na usg, dzidzius ma 7 mm ❤ serduszko 129 na min. Jeszcze serduszka nie słyszałam ale zapewniła mnie ze wszystko jest ok. Jedyny minus to taki ze mam krwiaka. Dostałam duphaston i mam odpoczywać. Ale jestem dobrej mysli. Najważniejsze ze jest dzidzius ❤ wiek ciazy na 6 tydz 3 dni więc ładnie podgoniło. Termin 22 wrzesień. BUZIAKI ❤❤❤❤

Kimmy, Bacardi90, Ja86, Långstrump, MrsKiss, Maja83, Cameline, Rusałka*, nowamamusia, Aguuuś, MoNaKo, zubii, Annie1981, Kesjaa, Brave, Saori, justa., KJEAH, joaska1985, Suri_ lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Witajcie, jestem po wizycie, jest serduszko ! I jest te bardzo duży krwiak i okleja się kosmowka. Kontrola za 2 tygodnie i leżenie plackiem.

Shelby no to leżymy sobie razem :) moje plamienie ustało, mam nadzieję, że do czwartkowej wizyty nie wydarzy się nic złego.

Zołzimagic tak mi przykro :(

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic przykro mi. :(

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś plaga z tymi krwiakami :/
    Mam nadzieję, że na następnej wizycie już u was nie będzie śladu po krwiaku

Gratuluję serduszek i bliźniaków!

Princesska lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic strasznie mi przykro :( Trzymaj się kochana :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie oraz gratuluję pięknych serduszek :D

Kimmy, Annie dziękuję, że się pytacie o mnie:*
    Nic do tej pory nie pisałam bo czekałam aż się sytuacja całkiem wyjaśni.

W sobotę mnie wypuścili ze szpitala, ale lekarz zaznaczył, że jakbym miała małe dziecko to bym jeszcze została, bo w domu bym nie miałabym warunków :P W dzień wypisu krwiak miał 2,7cm x 1cm, zarodek 0,61cm i serduszko w normie :) Dzisiaj kazali mi wrócić na kontrolę. Już prawię w ogóle nie plamię, krwiak zmniejszył się do 0,8cm x 0,6cm a dzidziuś urósł do 0,81cm a serduszko nadal pięknie pika. Mam lekkiego fioła na punkcie serduszka bo w poprzedniej ciąży pierwszą oznaką, że coś nie tak była wolna akcja serca.

L4 dostałam z automatu na cały miesiąc. Ciążą chciałam się pochwalić dopiero w 12 tygodniu ale w tej sytuacji nie ma co owijać w bawełnę - są osoby przed którymi tego nie ukryję. Jak jechałam do szpitala do musieliśmy powiedzieć moim teściom co się dzieje, bo z nimi mieszkamy. Oczywiście zaznaczyliśmy, aby nikomu nic nie mówili. Od razu oczywiście wygadali wszystko swojej córce - mojej szwagierce, już następnego dnia. Ona mieszka w Niemczech i naprawdę nie musiała o tym od razu wiedzieć. Trochę mi przykro bo chcieliśmy jej powiedzieć o ciąży w jakiś fajny sposób, tym bardziej że mój M ma z nią bardzo bliski kontakt. Niestety ktoś nas wyprzedził :/ Wiem, że takie sytuacje często się zdarzają ale do tej pory nie zdawałam sobie sprawy jak to boli kiedy sama nie możesz pochwalić się ciążą bliskiej osobie. O poronieniu we wrześniu też jej powiedzieli, chociaż prosiliśmy, aby nic nikomu nie mówili :/ Sorki za smęcenie ;)

Też jestem na Acardzie. Jeden lekarz mi go przepisał, dwóch kolejnych pochwaliło tą decyzję a dzisiejszy gin powiedział, że to bez sensu ;) Jak widać, są dwie szkoły.

Ja bym zrezygnowała z kremu do depilacji bikini. Skoro wdychanie acetonu, oraz farbowanie włosów przy skórze jest szkodliwe to taki krem pewnie jeszcze gorszy i to jeszcze tak blisko brzuszka. Oczywiście są to moje domniemania a nie wiedza lekarska.

Mdłości mam już od ponad tygodnia. Jedyne co mi na nie pomaga to porządne zwymiotowanie ;) Pomaga na ok. dwie godziny. Wymiotuję 4-5 razy dziennie, głównie rano. Mam dosyć bo schudłam i czuję się odwodniona. Pozazdroszczę tym, które to ominęło, albo szybko minęło :)

Ja86 lubi tę wiadomość

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline moja mama przyjechała teraz na tydzień bo mąż jutro wylatuje służbowo i za nic nie może tego odwołać. Także do końca tyg mamy pomoc. Potem musi wracać, bo jest czas ferii i inni też mają poplanowane urlopy, a pracować ktoś musi Teściowa...powiedziała, że na wnuki na ferie a potem musi odpocząć...jak już może wpaść na kilka godzin tzn np ok 10 i wieczorem wyjechać spowrotem ale to w weekend najlepiej, co nas akurat nie urządza
    Bezrobotnych koleżanek nie mam, rozupuszczam wici po znajomych może czyjaś mama siostra ale cisza.

• Princesska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv wrote:
    Witam i ja. Przewidywana data porodu 22 września :)
    To tak jak ja :D Piąteczka ! ❤ :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Shelby no to leżymy sobie razem :) moje plamienie ustało, mam nadzieję, że do czwartkowej wizyty nie wydarzy się nic złego.

Zołzimagic tak mi przykro :(

Na to wychodzi ze nie tylko my dwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:45

74709jcgjiz14w6b.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super wiadomosci :) teraz juz spokojnie niech maluszek rosnie. A teście? tez bylabym wsciekla :/

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka wrote:
    Akurat cytomegalia i tarczyca sa b wazne...

Tarczycę miałam już badaną, natomiast cytomegalia to koszt około 130 zł... jeśli ginekolog zleci to zrobię oczywiście.

Muszę Was nadrobić !:)

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie niestety bez szczęśliwego zakończenia. Cala noc mialam straszne bole brzucha, okres to przy tym nic, a do tego krwotok. A od rana niestety macica sie oczyszcza. Moze juz nawet jest po, po tym co zobaczyłam, co ze mnie wyplynelo... :( Smutno mi strasznie, ale coz, natura decyduje. Nie jade narazie do szpitala, wole spróbować poronic sama, niz miec zabieg, a wiem ze juz tu sie nic nie da zatrzymac, zreszta lekarz mi wczoraj powiedział, ze jesli dojda bole brzucha i skurcze to niestety bedzie to poronienie... :(

Zołzi bardzo mi przykro Kochana:( Bądź silna i nie poddawaj się. Podniesiesz się z tego i szczęscie wróci, :* Wiem, że teraz cięzko tak myśleć ale musisz dać radę. Przytulam :*

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na badaniu z tym moim swędzeniem . Wolałam się upewnić czy wszstko ok . Mam brać probiotyk dopochwowy ten który biorę. No i serduszko pikalo

Gosia1989, nowamamusia, Cameline, zubii, Kesjaa, Annie1981, Ja86, Saori, Suri_ lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a termin to 24 wrzesien .

nowamamusia lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia i ja się cieszę,że wszystko dobrze :) trzymam za każdą z Was bardzo mocno kciuki :) a zachowanie teściów hmm ja też bym się wkurzyła...

Gosia1989 lubi tę wiadomość

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ