X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic bardzo mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:06

Emma 32 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Gratuluję serduszek :)

Co dziś jecie na obiad ? Mi tato dogodzil i czekam na pizzę z da grasso :D mdłości zelzaly więc korzystam po tym jak mi narobilyscie smaka ! :P
    U mnie dzisiaj moja ulubiona zupa serowo cebulowa i do tego grzanki z maselkiem czosnkowym <3

zubii lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim serduszek <3

shelby* lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciakocia nie zazdroszczę sytuacji. Ja wtedy miałam pomoc od mamy, to był też czas, kiexy robiliśmy generalny remont i nie mieliśmy kuchni, mama nam gotowała.
    Teraz byłby już problem, mama jest po złamaniu kręgosłupa z wieloma dolegliwościami i nie ma po prostu już sił. W środę idę do lekarza, ciekawe co mi powie bo bóle mam podobne co kiedyś i wtedy też miałam odklejoną kosmówkę i krwiaka.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia a nie mógłby z rodziny ktoś przyjechać? Mama, teściowa, ciotka, ktokolwiek na jakiś czas, choćby 2-3 tygodnie. Pomoc ogromna, i koszty by się zmniejszyły. W takiej sytuacji to nie wstyd prosić o pomoc, albo jakaś bezrobotna koleżanka

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JESTEM NAJSZCZĘŚLIWSZA NA ŚWIECIE !!! dziewczynki byłam na usg, dzidzius ma 7 mm ❤ serduszko 129 na min. Jeszcze serduszka nie słyszałam ale zapewniła mnie ze wszystko jest ok. Jedyny minus to taki ze mam krwiaka. Dostałam duphaston i mam odpoczywać. Ale jestem dobrej mysli. Najważniejsze ze jest dzidzius ❤ wiek ciazy na 6 tydz 3 dni więc ładnie podgoniło. Termin 22 wrzesień. BUZIAKI ❤❤❤❤

Kimmy, Bacardi90, Ja86, Långstrump, MrsKiss, Maja83, Cameline, Rusałka*, nowamamusia, Aguuuś, MoNaKo, zubii, Annie1981, Kesjaa, Brave, Saori, justa., KJEAH, joaska1985, Suri_ lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Witajcie, jestem po wizycie, jest serduszko ! I jest te bardzo duży krwiak i okleja się kosmowka. Kontrola za 2 tygodnie i leżenie plackiem.

Shelby no to leżymy sobie razem :) moje plamienie ustało, mam nadzieję, że do czwartkowej wizyty nie wydarzy się nic złego.

Zołzimagic tak mi przykro :(

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic przykro mi. :(

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś plaga z tymi krwiakami :/
    Mam nadzieję, że na następnej wizycie już u was nie będzie śladu po krwiaku

Gratuluję serduszek i bliźniaków!

Princesska lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic strasznie mi przykro :( Trzymaj się kochana :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie oraz gratuluję pięknych serduszek :D

Kimmy, Annie dziękuję, że się pytacie o mnie:*
    Nic do tej pory nie pisałam bo czekałam aż się sytuacja całkiem wyjaśni.

W sobotę mnie wypuścili ze szpitala, ale lekarz zaznaczył, że jakbym miała małe dziecko to bym jeszcze została, bo w domu bym nie miałabym warunków :P W dzień wypisu krwiak miał 2,7cm x 1cm, zarodek 0,61cm i serduszko w normie :) Dzisiaj kazali mi wrócić na kontrolę. Już prawię w ogóle nie plamię, krwiak zmniejszył się do 0,8cm x 0,6cm a dzidziuś urósł do 0,81cm a serduszko nadal pięknie pika. Mam lekkiego fioła na punkcie serduszka bo w poprzedniej ciąży pierwszą oznaką, że coś nie tak była wolna akcja serca.

L4 dostałam z automatu na cały miesiąc. Ciążą chciałam się pochwalić dopiero w 12 tygodniu ale w tej sytuacji nie ma co owijać w bawełnę - są osoby przed którymi tego nie ukryję. Jak jechałam do szpitala do musieliśmy powiedzieć moim teściom co się dzieje, bo z nimi mieszkamy. Oczywiście zaznaczyliśmy, aby nikomu nic nie mówili. Od razu oczywiście wygadali wszystko swojej córce - mojej szwagierce, już następnego dnia. Ona mieszka w Niemczech i naprawdę nie musiała o tym od razu wiedzieć. Trochę mi przykro bo chcieliśmy jej powiedzieć o ciąży w jakiś fajny sposób, tym bardziej że mój M ma z nią bardzo bliski kontakt. Niestety ktoś nas wyprzedził :/ Wiem, że takie sytuacje często się zdarzają ale do tej pory nie zdawałam sobie sprawy jak to boli kiedy sama nie możesz pochwalić się ciążą bliskiej osobie. O poronieniu we wrześniu też jej powiedzieli, chociaż prosiliśmy, aby nic nikomu nie mówili :/ Sorki za smęcenie ;)

Też jestem na Acardzie. Jeden lekarz mi go przepisał, dwóch kolejnych pochwaliło tą decyzję a dzisiejszy gin powiedział, że to bez sensu ;) Jak widać, są dwie szkoły.

Ja bym zrezygnowała z kremu do depilacji bikini. Skoro wdychanie acetonu, oraz farbowanie włosów przy skórze jest szkodliwe to taki krem pewnie jeszcze gorszy i to jeszcze tak blisko brzuszka. Oczywiście są to moje domniemania a nie wiedza lekarska.

Mdłości mam już od ponad tygodnia. Jedyne co mi na nie pomaga to porządne zwymiotowanie ;) Pomaga na ok. dwie godziny. Wymiotuję 4-5 razy dziennie, głównie rano. Mam dosyć bo schudłam i czuję się odwodniona. Pozazdroszczę tym, które to ominęło, albo szybko minęło :)

Ja86 lubi tę wiadomość

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline moja mama przyjechała teraz na tydzień bo mąż jutro wylatuje służbowo i za nic nie może tego odwołać. Także do końca tyg mamy pomoc. Potem musi wracać, bo jest czas ferii i inni też mają poplanowane urlopy, a pracować ktoś musi Teściowa...powiedziała, że na wnuki na ferie a potem musi odpocząć...jak już może wpaść na kilka godzin tzn np ok 10 i wieczorem wyjechać spowrotem ale to w weekend najlepiej, co nas akurat nie urządza
    Bezrobotnych koleżanek nie mam, rozupuszczam wici po znajomych może czyjaś mama siostra ale cisza.

• Princesska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv wrote:
    Witam i ja. Przewidywana data porodu 22 września :)
    To tak jak ja :D Piąteczka ! ❤ :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Shelby no to leżymy sobie razem :) moje plamienie ustało, mam nadzieję, że do czwartkowej wizyty nie wydarzy się nic złego.

Zołzimagic tak mi przykro :(

Na to wychodzi ze nie tylko my dwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:45

74709jcgjiz14w6b.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super wiadomosci :) teraz juz spokojnie niech maluszek rosnie. A teście? tez bylabym wsciekla :/

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka wrote:
    Akurat cytomegalia i tarczyca sa b wazne...

Tarczycę miałam już badaną, natomiast cytomegalia to koszt około 130 zł... jeśli ginekolog zleci to zrobię oczywiście.

Muszę Was nadrobić !:)

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie niestety bez szczęśliwego zakończenia. Cala noc mialam straszne bole brzucha, okres to przy tym nic, a do tego krwotok. A od rana niestety macica sie oczyszcza. Moze juz nawet jest po, po tym co zobaczyłam, co ze mnie wyplynelo... :( Smutno mi strasznie, ale coz, natura decyduje. Nie jade narazie do szpitala, wole spróbować poronic sama, niz miec zabieg, a wiem ze juz tu sie nic nie da zatrzymac, zreszta lekarz mi wczoraj powiedział, ze jesli dojda bole brzucha i skurcze to niestety bedzie to poronienie... :(

Zołzi bardzo mi przykro Kochana:( Bądź silna i nie poddawaj się. Podniesiesz się z tego i szczęscie wróci, :* Wiem, że teraz cięzko tak myśleć ale musisz dać radę. Przytulam :*

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na badaniu z tym moim swędzeniem . Wolałam się upewnić czy wszstko ok . Mam brać probiotyk dopochwowy ten który biorę. No i serduszko pikalo

Gosia1989, nowamamusia, Cameline, zubii, Kesjaa, Annie1981, Ja86, Saori, Suri_ lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a termin to 24 wrzesien .

nowamamusia lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia i ja się cieszę,że wszystko dobrze :) trzymam za każdą z Was bardzo mocno kciuki :) a zachowanie teściów hmm ja też bym się wkurzyła...

Gosia1989 lubi tę wiadomość

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ