Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zubii wrote:Gratuluję serduszek
Co dziś jecie na obiad ? Mi tato dogodzil i czekam na pizzę z da grassomdłości zelzaly więc korzystam po tym jak mi narobilyscie smaka !
zubii lubi tę wiadomość
-
Kiciakocia nie zazdroszczę sytuacji. Ja wtedy miałam pomoc od mamy, to był też czas, kiexy robiliśmy generalny remont i nie mieliśmy kuchni, mama nam gotowała.
Teraz byłby już problem, mama jest po złamaniu kręgosłupa z wieloma dolegliwościami i nie ma po prostu już sił. W środę idę do lekarza, ciekawe co mi powie bo bóle mam podobne co kiedyś i wtedy też miałam odklejoną kosmówkę i krwiaka. -
JESTEM NAJSZCZĘŚLIWSZA NA ŚWIECIE !!! dziewczynki byłam na usg, dzidzius ma 7 mm ❤ serduszko 129 na min. Jeszcze serduszka nie słyszałam ale zapewniła mnie ze wszystko jest ok. Jedyny minus to taki ze mam krwiaka. Dostałam duphaston i mam odpoczywać. Ale jestem dobrej mysli. Najważniejsze ze jest dzidzius ❤ wiek ciazy na 6 tydz 3 dni więc ładnie podgoniło. Termin 22 wrzesień. BUZIAKI ❤❤❤❤
Kimmy, Bacardi90, Ja86, Långstrump, MrsKiss, Maja83, Cameline, Rusałka*, nowamamusia, Aguuuś, MoNaKo, zubii, Annie1981, Kesjaa, Brave, Saori, justa., KJEAH, joaska1985, Suri_ lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
shelby* wrote:Witajcie, jestem po wizycie, jest serduszko ! I jest te bardzo duży krwiak i okleja się kosmowka. Kontrola za 2 tygodnie i leżenie plackiem.
Shelby no to leżymy sobie razemmoje plamienie ustało, mam nadzieję, że do czwartkowej wizyty nie wydarzy się nic złego.
Zołzimagic tak mi przykro -
nick nieaktualnyWitam wszystkie nowe mamusie oraz gratuluję pięknych serduszek
Kimmy, Annie dziękuję, że się pytacie o mnie:*
Nic do tej pory nie pisałam bo czekałam aż się sytuacja całkiem wyjaśni.
W sobotę mnie wypuścili ze szpitala, ale lekarz zaznaczył, że jakbym miała małe dziecko to bym jeszcze została, bo w domu bym nie miałabym warunkówW dzień wypisu krwiak miał 2,7cm x 1cm, zarodek 0,61cm i serduszko w normie
Dzisiaj kazali mi wrócić na kontrolę. Już prawię w ogóle nie plamię, krwiak zmniejszył się do 0,8cm x 0,6cm a dzidziuś urósł do 0,81cm a serduszko nadal pięknie pika. Mam lekkiego fioła na punkcie serduszka bo w poprzedniej ciąży pierwszą oznaką, że coś nie tak była wolna akcja serca.
L4 dostałam z automatu na cały miesiąc. Ciążą chciałam się pochwalić dopiero w 12 tygodniu ale w tej sytuacji nie ma co owijać w bawełnę - są osoby przed którymi tego nie ukryję. Jak jechałam do szpitala do musieliśmy powiedzieć moim teściom co się dzieje, bo z nimi mieszkamy. Oczywiście zaznaczyliśmy, aby nikomu nic nie mówili. Od razu oczywiście wygadali wszystko swojej córce - mojej szwagierce, już następnego dnia. Ona mieszka w Niemczech i naprawdę nie musiała o tym od razu wiedzieć. Trochę mi przykro bo chcieliśmy jej powiedzieć o ciąży w jakiś fajny sposób, tym bardziej że mój M ma z nią bardzo bliski kontakt. Niestety ktoś nas wyprzedziłWiem, że takie sytuacje często się zdarzają ale do tej pory nie zdawałam sobie sprawy jak to boli kiedy sama nie możesz pochwalić się ciążą bliskiej osobie. O poronieniu we wrześniu też jej powiedzieli, chociaż prosiliśmy, aby nic nikomu nie mówili
Sorki za smęcenie
Też jestem na Acardzie. Jeden lekarz mi go przepisał, dwóch kolejnych pochwaliło tą decyzję a dzisiejszy gin powiedział, że to bez sensuJak widać, są dwie szkoły.
Ja bym zrezygnowała z kremu do depilacji bikini. Skoro wdychanie acetonu, oraz farbowanie włosów przy skórze jest szkodliwe to taki krem pewnie jeszcze gorszy i to jeszcze tak blisko brzuszka. Oczywiście są to moje domniemania a nie wiedza lekarska.
Mdłości mam już od ponad tygodnia. Jedyne co mi na nie pomaga to porządne zwymiotowaniePomaga na ok. dwie godziny. Wymiotuję 4-5 razy dziennie, głównie rano. Mam dosyć bo schudłam i czuję się odwodniona. Pozazdroszczę tym, które to ominęło, albo szybko minęło
Ja86 lubi tę wiadomość
-
Cameline moja mama przyjechała teraz na tydzień bo mąż jutro wylatuje służbowo i za nic nie może tego odwołać. Także do końca tyg mamy pomoc. Potem musi wracać, bo jest czas ferii i inni też mają poplanowane urlopy, a pracować ktoś musi Teściowa...powiedziała, że na wnuki na ferie a potem musi odpocząć...jak już może wpaść na kilka godzin tzn np ok 10 i wieczorem wyjechać spowrotem ale to w weekend najlepiej, co nas akurat nie urządza
Bezrobotnych koleżanek nie mam, rozupuszczam wici po znajomych może czyjaś mama siostra ale cisza. -
MrsKiss wrote:Shelby no to leżymy sobie razem
moje plamienie ustało, mam nadzieję, że do czwartkowej wizyty nie wydarzy się nic złego.
Zołzimagic tak mi przykro
Na to wychodzi ze nie tylko my dwieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:45
-
verka wrote:Akurat cytomegalia i tarczyca sa b wazne...
Tarczycę miałam już badaną, natomiast cytomegalia to koszt około 130 zł... jeśli ginekolog zleci to zrobię oczywiście.
Muszę Was nadrobić !Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Zołzimagic wrote:Hej dziewczyny. U mnie niestety bez szczęśliwego zakończenia. Cala noc mialam straszne bole brzucha, okres to przy tym nic, a do tego krwotok. A od rana niestety macica sie oczyszcza. Moze juz nawet jest po, po tym co zobaczyłam, co ze mnie wyplynelo...
Smutno mi strasznie, ale coz, natura decyduje. Nie jade narazie do szpitala, wole spróbować poronic sama, niz miec zabieg, a wiem ze juz tu sie nic nie da zatrzymac, zreszta lekarz mi wczoraj powiedział, ze jesli dojda bole brzucha i skurcze to niestety bedzie to poronienie...
Zołzi bardzo mi przykro Kochana:( Bądź silna i nie poddawaj się. Podniesiesz się z tego i szczęscie wróci, :* Wiem, że teraz cięzko tak myśleć ale musisz dać radę. Przytulam :*Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Byłam dziś na badaniu z tym moim swędzeniem . Wolałam się upewnić czy wszstko ok . Mam brać probiotyk dopochwowy ten który biorę. No i serduszko pikalo
Gosia1989, nowamamusia, Cameline, zubii, Kesjaa, Annie1981, Ja86, Saori, Suri_ lubią tę wiadomość