X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Hej kochane :) u mnie sylwester udany:) a jak u was?
    U mnie też udany - byliśmy z mężem u znajomych na domówce. Jechałam samochodem więc raczej nikogo nie zdziwiło że odmówiłam alkoholu, ale o godzin 22 miałam kryzys - tak mi się chciało spać! Normalnie oczy mi same leciały, przestałam kontaktować, mąż trącał mnie pod stołem :D
    Wszyscy siedzieli porozbierani w koszulkach, a ja w marynarce bo było mi zimno :D I jeszcze przed 23 napiłam się kupczego soku pomarańczowego i zrobiło mi się tak niedobrze....warowałam przy kibelku chyba z pół godziny. Nie wiem czy się ktoś nie domyśla - mam nadzieję że nie. Nie chce żeby ktoś wiedział. Muszę strzec mojego Pampuszka

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Znalazłam coś takiego. Ciekawe czy się sprawdzi? Co wam wychodzi? Mi dziewczynka :D
    kalendarz.png
    Nie wiem czy dziewczyny wiecie, ale już lata temu pokazały to badania naukowe i potwierdził to także to mój bioenergoterapeuta....
    jeśli uprawiałyście sex przed owulacją - powstanie dziewczynka, ponieważ ciąża będzie z plemnika oczekującego. Jeśli kochałyście się w dzień owulacji - będzie chłopczyk :) Poczytajcie na necie o tym. Ja myślę że będę mieć dziewczynkę bo zaczęliśmy się kochać przed owulką

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak piszecie o tym mdłościach, zaparciach a ja nic! :D u mnie lajcik :D a rano to tak mnie godni do kibelka...chyba mi się organizm oczyszcza, bo korzystam w tym "drugim" celu nawet 2-3 razy :D

bf6b47d663.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Nie wiem czy dziewczyny wiecie, ale już lata temu pokazały to badania naukowe i potwierdził to także to mój bioenergoterapeuta....
    jeśli uprawiałyście sex przed owulacją - powstanie dziewczynka, ponieważ ciąża będzie z plemnika oczekującego. Jeśli kochałyście się w dzień owulacji - będzie chłopczyk :) Poczytajcie na necie o tym. Ja myślę że będę mieć dziewczynkę bo zaczęliśmy się kochać przed owulką
    Tak, a jak ktoś się kochał i przed i w owulke? To nie wiadomo :D

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się już doczekać środy i wizyty. Zwariuje do tego czasu...
    A jutro czas do pracy :/

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Podobno te plemniki czekające mają większą szansę. Ja też się kochałam przed i w dzień owulki i stawiam na dziewczynkę.

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Nie mogę się już doczekać środy i wizyty. Zwariuje do tego czasu...
    A jutro czas do pracy :/
    Ale Ci fajnie :) Masz już 6 tydzień :) Ja się staram cieszyć każdym dniem ale i tak trzęsie mnie z niecierpliwości, ze chciałabym już być w II trymestrze :D Daj znać po wizycie ;)

Ja jutro mam wolne ale we wtorek już ide....dziewczyny...jak ja nie chcę pracować w tym I trymestrze :/

bf6b47d663.png
  • Izabell2016 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:

Mam tak samo :) ja mam lekarza dopiero 12, w poniedziałek ide na betę i pełen pakiet badań tarczycowych

Mika
  • Dreamy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też stawiam na dziewczynkę bo mi już odebrało urodę. Od kilku dni mam pełno syfow na twarzy. Tragedia. Raczej nie miałam z tym wcześniej problemów.
    :/

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Mam tak samo :) ja mam lekarza dopiero 12, w poniedziałek ide na betę i pełen pakiet badań tarczycowych
    Ustaw sobie kalendarzyk :) Nie wiemy w którym tygodniu jesteś :)

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Ja też stawiam na dziewczynkę bo mi już odebrało urodę. Od kilku dni mam pełno syfow na twarzy. Tragedia. Raczej nie miałam z tym wcześniej problemów.
    :/
    No co Ty?! Mi się cera super poprawiła! Nawet zastanawiałam się wczoraj czy by podkładu nie odstawić.

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ho.... czuję głód :D idę na rosół :D ...podwójną dawkę ;)

Dreamy lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Ale Ci fajnie :) Masz już 6 tydzień :) Ja się staram cieszyć każdym dniem ale i tak trzęsie mnie z niecierpliwości, ze chciałabym już być w II trymestrze :D Daj znać po wizycie ;)

Ja jutro mam wolne ale we wtorek już ide....dziewczyny...jak ja nie chcę pracować w tym I trymestrze :/
    A później byś chciała pracować? w II czy też już nie?
    Jak mi się mdłości pogarsza to wezmę też zwolnienie ale wolałabym jeszcze popracować bo wiem, że w domu się jeszcze dużo nasiedze a mnie potem jakąś deprecha łapie jak jestem sama.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    To trzymam kciuki za piękne wyniki :)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    No co Ty?! Mi się cera super poprawiła! Nawet zastanawiałam się wczoraj czy by podkładu nie odstawić.
    To ja znowu wczoraj się męczyłam z makijażem, żeby jako tako wyglądać :D

Azorczynka lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    A później byś chciała pracować? w II czy też już nie?
    Jak mi się mdłości pogarsza to wezmę też zwolnienie ale wolałabym jeszcze popracować bo wiem, że w domu się jeszcze dużo nasiedze a mnie potem jakąś deprecha łapie jak jestem sama.
    Tak...potem mogłabym już pracować, chodzi mi tylko o ten 1 trymestr poniewaz to najważniejszy czas bo kształtują się wszystkie organy dziecka itp a ja pracuję w stresujących warunkach. Nie wiem tylko jak to zrobić bo tak jak już wcześniej pisałam księgowy męża nie idzie z nami na współprace.

bf6b47d663.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Tak...potem mogłabym już pracować, chodzi mi tylko o ten 1 trymestr poniewaz to najważniejszy czas bo kształtują się wszystkie organy dziecka itp a ja pracuję w stresujących warunkach. Nie wiem tylko jak to zrobić bo tak jak już wcześniej pisałam księgowy męża nie idzie z nami na współprace.
    No ale jak pójdziesz na następną wizytę do giną to jak ci da l4 to przecież księgowy musi to uwzględnić. Prawda? Kiedy masz następna wizytę?

U nas dzisiaj też rosolek

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    No ale jak pójdziesz na następną wizytę do giną to jak ci da l4 to przecież księgowy musi to uwzględnić. Prawda? Kiedy masz następna wizytę?

U nas dzisiaj też rosolek
    Następną mam 9 stycznia. Kochana ale chodzi o to że mąż nie da sobie sam rady musi być druga osoba. Jeśli pójdę na L4 to kogoś mąż musiałby zatrudnić na zlecenie na moje miejsce. Mnie się zdaje że to się nie opłaca. Lepiej żeby mnie zwolnił, zatrudnił kogoś innego, a za miesiąc zwolni tą osobę i zatrudni znowu mnie. Jeśli ja pójdę na L4 a mąż przyjmie nową osobę, to będzie musiał płacić składki za 3 osoby - nie stac nas na to

bf6b47d663.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test suwaczka

Mika
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Rokudla wasi dla waszych groszkow.u nas sylwester mozna powiedzieć ze udany ale pol nocy przespalam tez nie mialam sily i bylo mi zimno. Moj syn przespal cala noc.

Teraz spojrzalam na belly i pokazalo mi termin na 2 września

Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ