X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na imprezkę wybieramy się dopiero o 20 :)

Co do jedzenia to obiecałam sobie, że jak będę w ciąży to tylko zdrowiutkie jedzonko, same dobrze zbilansowane posiłki, dużo owoców, warzyw i ogólnie ideał. A wyszło jak wyszło czyli Nic. :/
    Może nie odzywiam się jakoś tragicznie ale swoje zachcianki mam nawet jak nie jestem w ciąży :D
    A jak z waszym jedzeniem? Jutro 1 styczeń to może zacznę od nowa z postanowieniem ;)

stay lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Melduję beta 16dpo 733 :) 2 dni temu 248 także przyrost jak ta lala :)

Buka witamy :)

Stay - ja dziś właśnie kupiłam sobie krem przeciw rozstępom - uwierzcie mi będą także smarować już się będę. Chociaż wiecie kiedy najwięcej rozstępów na cyckach dostałam w pierwszej ciąży? W szpitalu po porodzie :) Jak dostałam nawał pokarmu (nie pomyślałam, żeby i wtedy się smarować). W życiu nie miałam i nie widziałam tak wielkich piersi ;) Także uczulam zabierzcie i do szpitala krem :)

Dreamy - u mnie na razie też kiepsko z jedzeniem. Ale jestem już umówiona do znajomej dietetyk, żeby mi ułożyła zbilansowaną dietę - po pierwsze zdrowo, a po drugie taką, żebym nie przytyła znów 25 kg :P

justa., stay, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Stay- bezpieczny jest paracetamol w ciąży.

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niech nadchodzący rok przyniesie Wam wiele powodów do radości, dużo miłości i zdrowia. Życzę każdej z was zdrowej i spokojnej ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania, a dzisiaj wieczorem szampańskiej zabawy, chociaż bez szampana!

stay, Kati86, Dreamy, Azorczynka lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happy-new-year-colorful-fireworks-over-city-animated-gif.gif

Kati86, Karolka12345, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!!

stay, Kati86, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam samopoczucie na dziś? ;)
    Sylwester udany?

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) u mnie sylwester udany:) a jak u was?

stay, nowamamusia lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

U mnie Sylwester udany, byliśmy u znajomych, wróciliśmy przed 3. Trzeba było się trochę nagimnastykowac z odmawianiem alkoholu, ale się udało, chociaż nie wiem, czy parę osób się nie domyslilo powodu.

Jakie to miłe nie mieć nic a nic kaca. ;-)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też fajnie :) Ale rano obudziłam się z mdlosciami...Udało mi się je pokonać herbatka z imbirem. Ale nie śpię już od 7 więc jestem niewyspana

Które jutro mają wizytę?

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego. Ciekawe czy się sprawdzi? Co wam wychodzi? Mi dziewczynka :D
    kalendarz.png

Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! ! U mnie sylwester tez udany :) ale droga w góry była ciężka. Całą drogę chciało mi się wymiotować, okropnie mnie mdliło !! Aż boję się dzisiaj powrotu. Jak wczoraj dojechaliśmy na miejsce to musiałam troche poleżeć i odpocząć. Dzięki temu zeszłam na gotowe hahah :) a teraz mąż szykuje mi śniadanie do łóżka :) fajne są uroki bycia w ciąży :)

Mika
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Znalazłam coś takiego. Ciekawe czy się sprawdzi? Co wam wychodzi? Mi dziewczynka :D
    kalendarz.png

Mnie chłopak :) mam przeczucie ze bedzie dziewczynka. Ale jaj dla większości z Was najważniejsze aby było zdrowe !!

Mika
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no to wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku, obyśmy wszystkie urodziły zdrowe maluszki i oby było wszystko dobrze :)

dzięki dziewczyny za te informacje o suplementach i nospie :)

A u mnie raczej nie udany sylwester, Mi tak smutno jest, bo spędziliśmy z mężem sylwka osobno, poza tym ja jeszcze nikomu nic nie powiedziałam, chciałam Mu na sylwka właśnie powiedzieć, a wyszło jak wyszło :(
    a wczoraj w dzień w miarę się czułam, tak w nocy miałam takie mdłości że spać nie mogłam i pół nocy mnie tak trzymało, rano też mdłości mnie obudziły za to brzuch na razie już tak mnie nie boli

może faktycznie dorzucę ten magnez, jeszcze się skonsultuje z ginem

mam za to jeszcze ciekawe doświadczenia zapachowe ;)

z tego kalendarza to mi wychodzi, że będzie dziewczyna, choć jeszcze b.wcześnie to ja myślę że będzie chłopak ;)

Dreamy ten Leo to super jest ;) a ten belly mi wyznaczył na 06.09 termin, ale nie wiem na ile to dobrze

Buka witaj :)

Stdqp2.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ew dzisiaj jest też fajny dzień na powiedzenie o ciąży ;)

Jak będe po wizycie wszystko ok to powiem rodzicom. Chcę już to mieć z głowy. Czuję silna potrzebę powiedzenia komuś ;)

Niestety dzisiaj muszę popracować nad projektem do pracy... Ale mam lenia strasznego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 11:00

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck... a ja wstalam nad ranem z uczuciem kaca :( nawet miskę koło łóżka postawiłam bo było groźnie ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • betka12 Debiutantka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku

Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z tego chińskiego kalendarza wychodzi chłopak :D

U nas Sylwester super tylko ja się źle czułam. Tez mam problem z zapachami i strasznie drażnią mnie mocne perfumy. A tam co rusz to jakaś osoba wyperfumowana tak mocno...
    I możliwe, że parę osób nie dało się nabrać na moją wymowke, że biorę antybiotyk. ;)

Kati to mimo wszystko dobry znak :D

Karolka gratuluję pięknego przyrostu bety:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 11:39

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

U nas sylwester na luzie :) Jasiek w pokoju obok, Mąż drineczek, ja soczek, kolacyjka :) ZAsnęłam po 23 na filmie, obudziłam się chwilę przed północą. Toast i przed 1 zasnęłam znów :)

Mam nadzieję, że ten chiński kalendarz się nie sprawdzi bo bardzo chciałabym dziewczynkę <3

Miłego dzionka bez mdłości ;)

Dreamy lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    My na imprezkę wybieramy się dopiero o 20 :)

Co do jedzenia to obiecałam sobie, że jak będę w ciąży to tylko zdrowiutkie jedzonko, same dobrze zbilansowane posiłki, dużo owoców, warzyw i ogólnie ideał. A wyszło jak wyszło czyli Nic. :/
    Może nie odzywiam się jakoś tragicznie ale swoje zachcianki mam nawet jak nie jestem w ciąży :D
    A jak z waszym jedzeniem? Jutro 1 styczeń to może zacznę od nowa z postanowieniem ;)
    Ja już od kilku lat odżywiam się zdrowo. Wiadomo, że czasem są jakieś odstępstwa ale bardzo drobne. Wczoraj na sylwestrze napiłam się np kupczego soku pomarańczowego który wiadomo że z prawdziwym sokiem nie ma nic wspólnego... zrobiło mi się takie niedobrze że musiałam okupować łazienkę przez jakiś czas. Jak jem zdrowo to jest ok i nic mi się nie dzieje. Ja mam dziewczyny taką swoją teorię....moim zdaniem mdłości i wymioty w ciąży mają te kobiety które właśnie jedzą chemie i przetworzony chłam. Wymioty to przecież forma obrony organizmu przed czymś niechcianym, przed czymś co szkodzi..

I jeszcze zauważyłam że dużo zależy od psychiki. Mam koleżankę która dowiedziała się że jest w ciąży dopiero w 3 miesiącu. Do tego czasu było ok a gdy tylko lekarz jej powiedział że to ciąża, to od tego momentu zaczęła rzygać jak kot - psychika. Bo jest powiedziane że w ciąży ma się mdłości i się wymiotuje. Ja mówię sobie że dopóki jem zdrowo, żadne mdłości i wymioty mi nie grożą.

Izabell2016 lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ