X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na imprezkę wybieramy się dopiero o 20 :)

Co do jedzenia to obiecałam sobie, że jak będę w ciąży to tylko zdrowiutkie jedzonko, same dobrze zbilansowane posiłki, dużo owoców, warzyw i ogólnie ideał. A wyszło jak wyszło czyli Nic. :/
    Może nie odzywiam się jakoś tragicznie ale swoje zachcianki mam nawet jak nie jestem w ciąży :D
    A jak z waszym jedzeniem? Jutro 1 styczeń to może zacznę od nowa z postanowieniem ;)

stay lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Melduję beta 16dpo 733 :) 2 dni temu 248 także przyrost jak ta lala :)

Buka witamy :)

Stay - ja dziś właśnie kupiłam sobie krem przeciw rozstępom - uwierzcie mi będą także smarować już się będę. Chociaż wiecie kiedy najwięcej rozstępów na cyckach dostałam w pierwszej ciąży? W szpitalu po porodzie :) Jak dostałam nawał pokarmu (nie pomyślałam, żeby i wtedy się smarować). W życiu nie miałam i nie widziałam tak wielkich piersi ;) Także uczulam zabierzcie i do szpitala krem :)

Dreamy - u mnie na razie też kiepsko z jedzeniem. Ale jestem już umówiona do znajomej dietetyk, żeby mi ułożyła zbilansowaną dietę - po pierwsze zdrowo, a po drugie taką, żebym nie przytyła znów 25 kg :P

justa., stay, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Stay- bezpieczny jest paracetamol w ciąży.

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niech nadchodzący rok przyniesie Wam wiele powodów do radości, dużo miłości i zdrowia. Życzę każdej z was zdrowej i spokojnej ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania, a dzisiaj wieczorem szampańskiej zabawy, chociaż bez szampana!

stay, Kati86, Dreamy, Azorczynka lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happy-new-year-colorful-fireworks-over-city-animated-gif.gif

Kati86, Karolka12345, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!!

stay, Kati86, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam samopoczucie na dziś? ;)
    Sylwester udany?

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) u mnie sylwester udany:) a jak u was?

stay, nowamamusia lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

U mnie Sylwester udany, byliśmy u znajomych, wróciliśmy przed 3. Trzeba było się trochę nagimnastykowac z odmawianiem alkoholu, ale się udało, chociaż nie wiem, czy parę osób się nie domyslilo powodu.

Jakie to miłe nie mieć nic a nic kaca. ;-)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też fajnie :) Ale rano obudziłam się z mdlosciami...Udało mi się je pokonać herbatka z imbirem. Ale nie śpię już od 7 więc jestem niewyspana

Które jutro mają wizytę?

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego. Ciekawe czy się sprawdzi? Co wam wychodzi? Mi dziewczynka :D
    kalendarz.png

Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! ! U mnie sylwester tez udany :) ale droga w góry była ciężka. Całą drogę chciało mi się wymiotować, okropnie mnie mdliło !! Aż boję się dzisiaj powrotu. Jak wczoraj dojechaliśmy na miejsce to musiałam troche poleżeć i odpocząć. Dzięki temu zeszłam na gotowe hahah :) a teraz mąż szykuje mi śniadanie do łóżka :) fajne są uroki bycia w ciąży :)

Mika
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Znalazłam coś takiego. Ciekawe czy się sprawdzi? Co wam wychodzi? Mi dziewczynka :D
    kalendarz.png

Mnie chłopak :) mam przeczucie ze bedzie dziewczynka. Ale jaj dla większości z Was najważniejsze aby było zdrowe !!

Mika
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no to wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku, obyśmy wszystkie urodziły zdrowe maluszki i oby było wszystko dobrze :)

dzięki dziewczyny za te informacje o suplementach i nospie :)

A u mnie raczej nie udany sylwester, Mi tak smutno jest, bo spędziliśmy z mężem sylwka osobno, poza tym ja jeszcze nikomu nic nie powiedziałam, chciałam Mu na sylwka właśnie powiedzieć, a wyszło jak wyszło :(
    a wczoraj w dzień w miarę się czułam, tak w nocy miałam takie mdłości że spać nie mogłam i pół nocy mnie tak trzymało, rano też mdłości mnie obudziły za to brzuch na razie już tak mnie nie boli

może faktycznie dorzucę ten magnez, jeszcze się skonsultuje z ginem

mam za to jeszcze ciekawe doświadczenia zapachowe ;)

z tego kalendarza to mi wychodzi, że będzie dziewczyna, choć jeszcze b.wcześnie to ja myślę że będzie chłopak ;)

Dreamy ten Leo to super jest ;) a ten belly mi wyznaczył na 06.09 termin, ale nie wiem na ile to dobrze

Buka witaj :)

Stdqp2.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ew dzisiaj jest też fajny dzień na powiedzenie o ciąży ;)

Jak będe po wizycie wszystko ok to powiem rodzicom. Chcę już to mieć z głowy. Czuję silna potrzebę powiedzenia komuś ;)

Niestety dzisiaj muszę popracować nad projektem do pracy... Ale mam lenia strasznego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 11:00

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck... a ja wstalam nad ranem z uczuciem kaca :( nawet miskę koło łóżka postawiłam bo było groźnie ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • betka12 Debiutantka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku

Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z tego chińskiego kalendarza wychodzi chłopak :D

U nas Sylwester super tylko ja się źle czułam. Tez mam problem z zapachami i strasznie drażnią mnie mocne perfumy. A tam co rusz to jakaś osoba wyperfumowana tak mocno...
    I możliwe, że parę osób nie dało się nabrać na moją wymowke, że biorę antybiotyk. ;)

Kati to mimo wszystko dobry znak :D

Karolka gratuluję pięknego przyrostu bety:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 11:39

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

U nas sylwester na luzie :) Jasiek w pokoju obok, Mąż drineczek, ja soczek, kolacyjka :) ZAsnęłam po 23 na filmie, obudziłam się chwilę przed północą. Toast i przed 1 zasnęłam znów :)

Mam nadzieję, że ten chiński kalendarz się nie sprawdzi bo bardzo chciałabym dziewczynkę <3

Miłego dzionka bez mdłości ;)

Dreamy lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    My na imprezkę wybieramy się dopiero o 20 :)

Co do jedzenia to obiecałam sobie, że jak będę w ciąży to tylko zdrowiutkie jedzonko, same dobrze zbilansowane posiłki, dużo owoców, warzyw i ogólnie ideał. A wyszło jak wyszło czyli Nic. :/
    Może nie odzywiam się jakoś tragicznie ale swoje zachcianki mam nawet jak nie jestem w ciąży :D
    A jak z waszym jedzeniem? Jutro 1 styczeń to może zacznę od nowa z postanowieniem ;)
    Ja już od kilku lat odżywiam się zdrowo. Wiadomo, że czasem są jakieś odstępstwa ale bardzo drobne. Wczoraj na sylwestrze napiłam się np kupczego soku pomarańczowego który wiadomo że z prawdziwym sokiem nie ma nic wspólnego... zrobiło mi się takie niedobrze że musiałam okupować łazienkę przez jakiś czas. Jak jem zdrowo to jest ok i nic mi się nie dzieje. Ja mam dziewczyny taką swoją teorię....moim zdaniem mdłości i wymioty w ciąży mają te kobiety które właśnie jedzą chemie i przetworzony chłam. Wymioty to przecież forma obrony organizmu przed czymś niechcianym, przed czymś co szkodzi..

I jeszcze zauważyłam że dużo zależy od psychiki. Mam koleżankę która dowiedziała się że jest w ciąży dopiero w 3 miesiącu. Do tego czasu było ok a gdy tylko lekarz jej powiedział że to ciąża, to od tego momentu zaczęła rzygać jak kot - psychika. Bo jest powiedziane że w ciąży ma się mdłości i się wymiotuje. Ja mówię sobie że dopóki jem zdrowo, żadne mdłości i wymioty mi nie grożą.

Izabell2016 lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ