X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że nie będę mieć bardzo dużego noworodka - ja jestem licha 154 wzrostu, waże póki co 43 kg....moja mama też jest taka "sucha" i też z siostrą byłyśmy małymi dziećmi

bf6b47d663.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne ciążowe ciuchy są w h&m i czasem c&a a najfajniejsze z mamalicious czy happymum ale drogie :( polecam ciążowe legginsy z h&m :) Ja dużo chodziłam w normalnych ciuchach tylko dzinsy czy legginsy się przydały ale trochę ciuchôw ciążowych jeszcze mam bo na szczęście nie wszystko sprzedałam.
    Ja nadal mieszczę się we wszystkie spodnie nawet z dawnych czasów bo po ciąży schudłam 25 kg a w ciąży przytyłam z 15... No sle kp czyni cuda ;) Pokecam na szybkie gubienie kilogramów po ciąży :D A teraz jeszcze schudłam 3 kg przez mdłości i wymioty :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:53

zubii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72837.png oars9jm.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Ja myślę że nie będę mieć bardzo dużego noworodka - ja jestem licha 154 wzrostu, waże póki co 43 kg....moja mama też jest taka "sucha" i też z siostrą byłyśmy małymi dziećmi

Nie koniecznie a tz ? Ja spodziewalam sie kluski a corka 12 dni po terminie ledwo 3 kg

buka03 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    A nie lepiej mate edukacyjna ? Moim zdaniem ta mate z lidla mozna zastapic rozkiem rozlozonym:)

Dla mam wczesniakow najlepiej na poczatek kupic rozm 50 ale tylko po max 2 komplecie. Dla dzieci w terminie 56 na poczatlu moze byc luzne ale tydzien po juz beda dobre. Te z lidla ciuszki sa super lupowalam nie raz dla corki. Teraz czekam na plec bo jak druga corka to ciuszkow mam mase tylko troche sprzedalam. 62 moim zdaniem warto juz kupowac z dlugim rekawem. A kolejne rozmiary po porodzie mi corka strasznie szybko wyrastala z ciuszkow.
    Mate edukacyjną mamy po synku, rożek też (po sybku jest zielony, a w razie dziewczynki mysle że uszyje różowy :-) ) jakoś tak po prostu mi sie podoba ta kołderka taka se o zachcianka :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:55

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Jem niestety :-O ale polecam zdrowe frytki z warzyw z piekarnika, marchew, piteruszka korzeń, buraki, seler, bataty (bataty krócej się pieką) kroi sie warzywa we frytki , skrapia sie oliwą, można posypac solą, ziołami czy co kto lubi, i do piekarnika na 200 st az zaczna wyglądac jak frytki, do tego sos czosnkowy (majonez,jogurt naturalny i czosnek) ;-) musze zrobic w tym tyg ale to krojenie warzyw jest upierdliwe :-P
    Nawet moj mąż który nie jest jakims wielkim fanem warzyw zje zawsze pelen talerz tych frytek ;-)

Też uwielbiamy frytki z warzyw :) mój mały się nimi zajada z domowym ketchupem a mąż się cieszy jak coś zostawi ;)
    Ale mi smaka zrobiłyście i jutro na obiad będą fryty :)

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Nie koniecznie a tz ? Ja spodziewalam sie kluski a corka 12 dni po terminie ledwo 3 kg
    No maz jest wysoki bardzo :-) ale szczuply

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myslicie o bluzkach i spodniach ciazowych z lidla?

bf6b47d663.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z obecnych teraz miala doczyniemlnia z krwiakami? Tak jak pytalam wczesniej, czy w przypadku podobno malego krwiaczka tez jest niezbędna luteina? Sama nie wiem czy zaczac stosować, czy moze sprobowac umowic sie na piatek do mojego lekarza zeby jeszcze jednak ocenil wielkosc krwiaka i potwierdzil potrzebę jej stosowania. Chyba zamecze mojego lekarza pytaniami już na samym poczatku. A tu jeszcze przed nami taka dluga droga :)

buka03 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlu już dwa razy kupiłam jakiś ciuch i chyba dwa razy miałam pecha. Bo tyle osób zachwala a ja już więcej bym tam nie kupiła. ;)
    Ale te ubranka dla dzieci są takie urocze :)

Co do listy z wyprawka to jestem za ;) Może jakaś doświadczona mamusia napisze a jak coś to można do tego jeszcze dodać coś albo odjąć niepotrzebne i powstanie taka jedna wspólna lista ;)

Gratuluję nowych serduszek :)

Cameline trzymam kciuki, żeby maluszek się pojawił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 21:20

Cameline lubi tę wiadomość

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    A co myslicie o bluzkach i spodniach ciazowych z lidla?

Właśnie luknęłam :) legginsy fajne :) brałabym za tą cenę ;) bluzki jak to bluzki kwestia gustu :)

Ja bardzo lubię ciuszki z lidla, zwłaszcza bodziaki czy bluzeczki i dresy... tylko lepiej znać płeć :) a ciuchy dla dzieci w lidlu ciągle są więc czekałabym jeszcze...
    U mnie można zamówić ciuchy z lidla online, przynajmniej nie muszę zrywać się rano i bić z innymi mamami ;)

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze trzeba rano gnac do tego lidla? Ja mam prawie 40 km

bf6b47d663.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy jest taki sens kupować dużo ubrań ciążowych. Najważniejsze to chyba mieć wygodne spodnie ciążowe ale ja np mam sporo luźnych ciuszków, bluzek, koszul także myślę, że na długo mi posłużą . Jeśli już to chyba kupiłbym coś po prostu w większym rozmiarze.
    Jedynie w maju czeka nas wesele znajomych także będę musiała kupić sukienkę

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę po spodnie dla siebie i bluzki do lidla. zawsze byłam jakościowo zadowolona i z ciuchów dla siebie i dla Jaśka.

Kusi, żeby coś dla Fasolki kupić, ale nie wiadomo czy chłopak czy dziewczyna, a po Synku mam mnóstwo ślicznych ciuszków. Z drugiej strony jak to tak nie kupić nawet bodziaka ;)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori wrote:
    A ja nie wiem czy jest taki sens kupować dużo ubrań ciążowych. Najważniejsze to chyba mieć wygodne spodnie ciążowe ale ja np mam sporo luźnych ciuszków, bluzek, koszul także myślę, że na długo mi posłużą . Jeśli już to chyba kupiłbym coś po prostu w większym rozmiarze.
    Jedynie w maju czeka nas wesele znajomych także będę musiała kupić sukienkę

Masz rację :) ja chodziłam dużo w normalnych ciuchach najwyżej pod spód kupowałam dłuższe podkoszulki. Podstawa to wygodne spodnie ale my będziemy mieć brzuchy w lato także sukienki się przydadzą żeby się nie ugotować. Ja rodziłam zimą więc pod koniec spodnie były konieczne. I niestety musiałam kupić ciążową kurtkę ale ją dobrze sprzedałam ;)

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak oceniacie ciuszki z PEPCO? W ogóle to chciałabym sama szyć ciuszki dla dziecka ale pojęcia nie mam, skąd wykroje brać :/ nie ma takiej gazety z wykrojami dla maluchów :/ Chyba tylko OTTOBRE ale nie ma w języku polskim a ja jestem początkująca :/

bf6b47d663.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak odnoście ciuchów z lidla, to u mnie te ciązowe i dziecięce były już w poniedziałek i powiem Wam, ze jak chcecie n spodnie ciązowe to one sa fajne, ale wieeelkie :D Ja do chudzinek nie należę, a kupiłam tte szare w rozmiarze S i mi z tylka spadają ;) Ubranka dziecięce z Lidla tez lepiej brac mniejsze :)

A jeśli chodzi o wyprawkę to ja na pewno kupię sporo 50 i 56. Moja córka urodziła się w 40 tygodniu ciązy, a i tak przez 3 tygodnie nosila rozmiar 50 ;) w 56 też dobry miesiąc chodzila. Jakbym posłuchała "dobrych rad", zeby kupowac od razu 62 to nie wiem w czym by moje dziecko przez pierwsze 2-3 miesiące życia chodziło.

Azorczynka, zubii lubią tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    Czy ktoras z obecnych teraz miala doczyniemlnia z krwiakami? Tak jak pytalam wczesniej, czy w przypadku podobno malego krwiaczka tez jest niezbędna luteina? Sama nie wiem czy zaczac stosować, czy moze sprobowac umowic sie na piatek do mojego lekarza zeby jeszcze jednak ocenil wielkosc krwiaka i potwierdzil potrzebę jej stosowania. Chyba zamecze mojego lekarza pytaniami już na samym poczatku. A tu jeszcze przed nami taka dluga droga :)
    Jesli dostalas luteine to ja bym brala, nie zaszkodzi a w razie czego pomoże :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    A jak oceniacie ciuszki z PEPCO? W ogóle to chciałabym sama szyć ciuszki dla dziecka ale pojęcia nie mam, skąd wykroje brać :/ nie ma takiej gazety z wykrojami dla maluchów :/ Chyba tylko OTTOBRE ale nie ma w języku polskim a ja jestem początkująca :/
    Ja tez nie jestem ekspertką w szyciu ale ottobre ogarniam, spodenki chce szyć i myśle o bluzeczkach, przy bodziakach jak dla mnie za dużo gimnastyki, a w pepco bodziaki po 10 zl to nie chce mi sie męczyc, chce tez uszyc kocyk, rożek i jakiegoś metkowca, tylko mam obawy czy za 2-3 miesiace z brzuchem dam rade :-O
    Ps. W pepcko zależy jak sie trafi, czasem kiepski a czasem nie do zdarcia ubranka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 22:47

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka - dużo wykroi nożna znaleźć w internecie, na fb są też grupy mam szyjących i na pewno dzielą się wykrojami. Jak dla mnie ciuchy z pepco spoko na domowe wydzieranie, za tą cenę są ok. Wiadomo tyłka nie urywa ale coś za coś ;)

Justaw - u mnie podobnie, cieszę się że miałam ciuszki na 50 mimo że synek był sporawy, to z 2-3 tyg nosił te ubranka

• verka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę rozmowa o ciuszkach juz ;) Szybko.
    Ja kupowałam od rozm 62. Miałam moze ze cztery komplety na 56.

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ