Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajne ciążowe ciuchy są w h&m i czasem c&a a najfajniejsze z mamalicious czy happymum ale drogie
polecam ciążowe legginsy z h&m
Ja dużo chodziłam w normalnych ciuchach tylko dzinsy czy legginsy się przydały ale trochę ciuchôw ciążowych jeszcze mam bo na szczęście nie wszystko sprzedałam.
Ja nadal mieszczę się we wszystkie spodnie nawet z dawnych czasów bo po ciąży schudłam 25 kg a w ciąży przytyłam z 15... No sle kp czyni cudaPokecam na szybkie gubienie kilogramów po ciąży
A teraz jeszcze schudłam 3 kg przez mdłości i wymioty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:53
zubii lubi tę wiadomość
-
Azorczynka wrote:Ja myślę że nie będę mieć bardzo dużego noworodka - ja jestem licha 154 wzrostu, waże póki co 43 kg....moja mama też jest taka "sucha" i też z siostrą byłyśmy małymi dziećmi
Nie koniecznie a tz ? Ja spodziewalam sie kluski a corka 12 dni po terminie ledwo 3 kgbuka03 lubi tę wiadomość
-
zubii wrote:A nie lepiej mate edukacyjna ? Moim zdaniem ta mate z lidla mozna zastapic rozkiem rozlozonym:)
Dla mam wczesniakow najlepiej na poczatek kupic rozm 50 ale tylko po max 2 komplecie. Dla dzieci w terminie 56 na poczatlu moze byc luzne ale tydzien po juz beda dobre. Te z lidla ciuszki sa super lupowalam nie raz dla corki. Teraz czekam na plec bo jak druga corka to ciuszkow mam mase tylko troche sprzedalam. 62 moim zdaniem warto juz kupowac z dlugim rekawem. A kolejne rozmiary po porodzie mi corka strasznie szybko wyrastala z ciuszkow.) jakoś tak po prostu mi sie podoba ta kołderka taka se o zachcianka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:55
zubii lubi tę wiadomość
-
buka03 wrote:Jem niestety
ale polecam zdrowe frytki z warzyw z piekarnika, marchew, piteruszka korzeń, buraki, seler, bataty (bataty krócej się pieką) kroi sie warzywa we frytki , skrapia sie oliwą, można posypac solą, ziołami czy co kto lubi, i do piekarnika na 200 st az zaczna wyglądac jak frytki, do tego sos czosnkowy (majonez,jogurt naturalny i czosnek)
musze zrobic w tym tyg ale to krojenie warzyw jest upierdliwe
Nawet moj mąż który nie jest jakims wielkim fanem warzyw zje zawsze pelen talerz tych frytek
Też uwielbiamy frytki z warzywmój mały się nimi zajada z domowym ketchupem a mąż się cieszy jak coś zostawi
Ale mi smaka zrobiłyście i jutro na obiad będą fryty -
Czy ktoras z obecnych teraz miala doczyniemlnia z krwiakami? Tak jak pytalam wczesniej, czy w przypadku podobno malego krwiaczka tez jest niezbędna luteina? Sama nie wiem czy zaczac stosować, czy moze sprobowac umowic sie na piatek do mojego lekarza zeby jeszcze jednak ocenil wielkosc krwiaka i potwierdzil potrzebę jej stosowania. Chyba zamecze mojego lekarza pytaniami już na samym poczatku. A tu jeszcze przed nami taka dluga droga
buka03 lubi tę wiadomość
-
W Lidlu już dwa razy kupiłam jakiś ciuch i chyba dwa razy miałam pecha. Bo tyle osób zachwala a ja już więcej bym tam nie kupiła.
Ale te ubranka dla dzieci są takie urocze
Co do listy z wyprawka to jestem zaMoże jakaś doświadczona mamusia napisze a jak coś to można do tego jeszcze dodać coś albo odjąć niepotrzebne i powstanie taka jedna wspólna lista
Gratuluję nowych serduszek
Cameline trzymam kciuki, żeby maluszek się pojawił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 21:20
Cameline lubi tę wiadomość
Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 -serduszka
-
Azorczynka wrote:A co myslicie o bluzkach i spodniach ciazowych z lidla?
Właśnie luknęłamlegginsy fajne
brałabym za tą cenę
bluzki jak to bluzki kwestia gustu
Ja bardzo lubię ciuszki z lidla, zwłaszcza bodziaki czy bluzeczki i dresy... tylko lepiej znać płeća ciuchy dla dzieci w lidlu ciągle są więc czekałabym jeszcze...
U mnie można zamówić ciuchy z lidla online, przynajmniej nie muszę zrywać się rano i bić z innymi mamami
-
A ja nie wiem czy jest taki sens kupować dużo ubrań ciążowych. Najważniejsze to chyba mieć wygodne spodnie ciążowe ale ja np mam sporo luźnych ciuszków, bluzek, koszul także myślę, że na długo mi posłużą . Jeśli już to chyba kupiłbym coś po prostu w większym rozmiarze.
Jedynie w maju czeka nas wesele znajomych także będę musiała kupić sukienkęCiąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 -serduszka
-
Ja jutro jadę po spodnie dla siebie i bluzki do lidla. zawsze byłam jakościowo zadowolona i z ciuchów dla siebie i dla Jaśka.
Kusi, żeby coś dla Fasolki kupić, ale nie wiadomo czy chłopak czy dziewczyna, a po Synku mam mnóstwo ślicznych ciuszków. Z drugiej strony jak to tak nie kupić nawet bodziaka -
Saori wrote:A ja nie wiem czy jest taki sens kupować dużo ubrań ciążowych. Najważniejsze to chyba mieć wygodne spodnie ciążowe ale ja np mam sporo luźnych ciuszków, bluzek, koszul także myślę, że na długo mi posłużą . Jeśli już to chyba kupiłbym coś po prostu w większym rozmiarze.
Jedynie w maju czeka nas wesele znajomych także będę musiała kupić sukienkę
Masz racjęja chodziłam dużo w normalnych ciuchach najwyżej pod spód kupowałam dłuższe podkoszulki. Podstawa to wygodne spodnie ale my będziemy mieć brzuchy w lato także sukienki się przydadzą żeby się nie ugotować. Ja rodziłam zimą więc pod koniec spodnie były konieczne. I niestety musiałam kupić ciążową kurtkę ale ją dobrze sprzedałam
-
Tak odnoście ciuchów z lidla, to u mnie te ciązowe i dziecięce były już w poniedziałek i powiem Wam, ze jak chcecie n spodnie ciązowe to one sa fajne, ale wieeelkie
Ja do chudzinek nie należę, a kupiłam tte szare w rozmiarze S i mi z tylka spadają
Ubranka dziecięce z Lidla tez lepiej brac mniejsze
A jeśli chodzi o wyprawkę to ja na pewno kupię sporo 50 i 56. Moja córka urodziła się w 40 tygodniu ciązy, a i tak przez 3 tygodnie nosila rozmiar 50w 56 też dobry miesiąc chodzila. Jakbym posłuchała "dobrych rad", zeby kupowac od razu 62 to nie wiem w czym by moje dziecko przez pierwsze 2-3 miesiące życia chodziło.
Azorczynka, zubii lubią tę wiadomość
-
Lunka wrote:Czy ktoras z obecnych teraz miala doczyniemlnia z krwiakami? Tak jak pytalam wczesniej, czy w przypadku podobno malego krwiaczka tez jest niezbędna luteina? Sama nie wiem czy zaczac stosować, czy moze sprobowac umowic sie na piatek do mojego lekarza zeby jeszcze jednak ocenil wielkosc krwiaka i potwierdzil potrzebę jej stosowania. Chyba zamecze mojego lekarza pytaniami już na samym poczatku. A tu jeszcze przed nami taka dluga droga
-
Azorczynka wrote:A jak oceniacie ciuszki z PEPCO? W ogóle to chciałabym sama szyć ciuszki dla dziecka ale pojęcia nie mam, skąd wykroje brać
nie ma takiej gazety z wykrojami dla maluchów
Chyba tylko OTTOBRE ale nie ma w języku polskim a ja jestem początkująca
Ps. W pepcko zależy jak sie trafi, czasem kiepski a czasem nie do zdarcia ubrankaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 22:47
-
Azorczynka - dużo wykroi nożna znaleźć w internecie, na fb są też grupy mam szyjących i na pewno dzielą się wykrojami. Jak dla mnie ciuchy z pepco spoko na domowe wydzieranie, za tą cenę są ok. Wiadomo tyłka nie urywa ale coś za coś
Justaw - u mnie podobnie, cieszę się że miałam ciuszki na 50 mimo że synek był sporawy, to z 2-3 tyg nosił te ubranka