Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Viriki wrote:Kurde nałaziłam sie dzisiaj i nadzwigałam i teraz plamie na brązowo, niewiele ale zawsze
przestraszyłam się na serio!
fakt też, że w tych dniach powinnam miec @ czy to moze byc tez spowodowane przez to?
Boze taka stara, tzrecia ciąża a taka głupia jestem
Dziewczyny, skad sie biora te krwiaczki, bo zapomnialam dopytać. I czy faktycznie w przypadku malego lepiej zapobiegawczo stosowac luteine czy ona jest tak raczej na wyrost?
A i w zarodku bije serduszkobardzo mila wiadomość dzisiaj
nowamamusia, 0202oliwcia, Saori, Dreamy, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Azorczynka wrote:Dziewczyny jecie frytki? Ja mam straszna ochote ale nie wiem czy to zdrowe
ale polecam zdrowe frytki z warzyw z piekarnika, marchew, piteruszka korzeń, buraki, seler, bataty (bataty krócej się pieką) kroi sie warzywa we frytki , skrapia sie oliwą, można posypac solą, ziołami czy co kto lubi, i do piekarnika na 200 st az zaczna wyglądac jak frytki, do tego sos czosnkowy (majonez,jogurt naturalny i czosnek)
musze zrobic w tym tyg ale to krojenie warzyw jest upierdliwe
Nawet moj mąż który nie jest jakims wielkim fanem warzyw zje zawsze pelen talerz tych frytekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 19:58
lucytom, MrsKiss lubią tę wiadomość
-
Cameline wrote:Leonore lekarz stwierdził, że mamy tydzien zaczekać, że wg norm do 3 cm może się pojawić.
Z drugiej strony na tym etapie ciąży wiem że może nie być widoczny zarodek, ale nie oszukujmy się, pęcherzyk jest duży i odpowiada 8 tc
Trzymam kciuki za fasolke!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:02
Cameline lubi tę wiadomość
-
Cameline ja tez przeszlam puste jajo plodowe i wiem jaki stres Cie bierze ale spokojnie. Nie bylo zarodka w 6,7,8tyg i dopiero mialam zabieg... W tej ciazy bylam na usg 5t5d i nic nie bylo poza pecherzykiem a w nim jakis cień i juz sie balam powtorki z rozrywki a w 7t0d pieknie bilo serduszko i zarodek 10.07mm. Takze poczekaj jeszcze z tymi lzami moze faktycznie dupny sprzęt albo po prostu za wczesnie...
Cameline, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, piszecie tutaj w takim tempie, że na feriach nie jestem w stanie tego ogarnąć.
Chcę Wam tylko przesłać gorące buziaki z zaśnieżonego Livigno
Na nartach jeżdżę, czuję się super, nie mam żadnych krwawień, ani innych dziwnych przygód. W niedzielę odsypiam i wieczorem idziemy na wizytę podejrzeć jak nasze dzidzi czuje się po wyjeździenowamamusia, MrsKiss lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziewczyny chciałam się poradzić....jutro w lidlu są rzeczy dla ciężarnych i niemowlaków. Chciałabym kupić body i króliczka ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar
nie znam się na niemowlęcych rozmiarach. Podpowiedzcie cos, jak się kupuje ciuszki dla dziecka
-
Kurczę, w książce którą sobie kupiłam jest rozmiarówka, ale nie wzięłam jej na ferie.. Ciężarówką przez 9 miesięcy, może ktoś inny ma08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziewczyny dziekuje za mile slowa i dodanie otuchy.
Byc moze lipny sprzet - tak mi wygladal, ale przy tak duzym pecherzyku - 26mm - to juz wszedzie powinno cos widac.
Z drugiej strony jakas przyczyna tak duzego pecherzyka tez musi byc
Oby sen mi pozwolil jakos pozbierac mysli. Nie wiem czy wytrzymam tydzien w stresie, moze powinnam ok.piatku gdzies podejsc z nowszym sprzetem czy jednak czekac bo czeste usg tez nie sa wskazane? -
Azorczynka 56 najczesciej chodzi niemowlak na poczatku.
1-2 - rozm 62,
3-4 - rozm. 68
Rozm.80-86 - roczne dziecko
Ale kazde dziecko rodzi sie mniejsze lub wieksze i w roznym tempie rosnie. Mojej corce kupilam rozm.50 i jeszvze miala podwiniete rekawki, za to dzis rece dlugie ze mam problem z ciuszkami bo o 2 rozm.musze kupic wieksze a w ramionach wisi bo jest szczupła
zubii lubi tę wiadomość
-
Azorczynka wrote:Dziewczyny chciałam się poradzić....jutro w lidlu są rzeczy dla ciężarnych i niemowlaków. Chciałabym kupić body i króliczka ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar
nie znam się na niemowlęcych rozmiarach. Podpowiedzcie cos, jak się kupuje ciuszki dla dziecka
Zaczynasz kochana od 56-62 - ale tych nie kupuj za dużo bo Dzieciątko szybko wyrośnie.
Musisz pomyśleć też o porze roku jaka będzie jak urodzimy i później:
czyli urodzimy we wrześniu, jeszcze powinno być ciepło - więc trochę bodziaków z krótkim rękawem trochę z długim. Raczej cienkie rzeczy.
Potem rozmiar 62-68 - od 3 -6 miesięcy czyli to będzie okres listopad - luty - czyli musisz patrzeć już na troszkę cieplejsze rzeczy, ale też bez przesady, troszkę cieplejsze skarpetuchy, spodenki, jakiś sweterek - no i w tym rozmiarze jakiś kombinezon na zimę.
W ogóle tych do roku to nie za dużochoć wiem, że to czasem bywa silniejsze
-
Azorczynka wrote:Dziewczyny chciałam się poradzić....jutro w lidlu są rzeczy dla ciężarnych i niemowlaków. Chciałabym kupić body i króliczka ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar
Roz 56 to jest noworodkowy
A roz.62 to rozmiar 0-3 miesiace, u mnie pierwszy synek byl duży wiec roz 56 aby raz mu założyłam na wyjscie ze szpitala
Roz 68 to juz na wiek 3-6 miesiecy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:29
-
Kina wrote:Dziewczyny ja po wizycie. Lekarz w szpitalu źle zmierzyl dziecko. Moje maleństwo ma już 2.44cm czyli rośnie prawidłowo... i nawet się już rusza. Cudowny widok. 8t3d wg USG- 9t0d.
Co do choroby- 2 tyg. Czosnek, imbir, maliny, cytryny, syrop z cebuli. Pomogło ale 2 tyg. W łóżku. Z dzieckiem wszystko ok- bakterii w gardle nie ma.
Za to pojawiły się w moczu- mój gin. Włączył antybiotyk duomox. Ufam mu - mówi że to nie zaszkodzi malenstwu. Gorsze są bakterie.
Gratulacje wszystkim dobrych wizyt.
A chrowitkom dużo zdrówka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:30
Stella
-
Ogólnie szkoda że jestem przed wypłatą bo te kołderki na podłoge bardzo mi się podobają, mam nadzieje że do września jeszcze je rzucą w lidlu bo zakupy planuje raczej wiosną i wczesnym latem robic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:34
-
I jestem za tym by za jakis czas zrobic liste wyprawkową, ile czego (bodziaki, spiochy itd) bo potem kupi sie milion rzeczy i na prawde nawet sie ich nie założy dziecku
a niektóre rzeczy s@ bardziej potrzebne a inne mniej
i wstawic na pierwszą strone by każda mogła zajrzeć
co wy na to?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:40
Kimmy, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Kurde hak czytam takie przeboje z lekarzami to słabo mi się robi...
Shelby - skarga na lekarkę i najlepiej ją zmienić
Cameline - trzymam kciuki żeby zarodek się ujawnił, jest jeszcze wcześnie a może lekarz ma lipny sprzęt, no i nie każdy jest specem od usg... w każdym razie cierpliwości i siły
Monia - jak ja roniłam pierwszą ciążę to zaczęło się od lekkiego plamienia, potem krwawienia a potem lunęło i leciało jak z widospadu ze skrzepami... i było po wszystkim po 2-3 godzinach a potem tylko resztki i małe krwawienie... sorry za opis ale to co ty opisujesz jest inne od klasycznego poronienia ale może być zatrzymanedużo siły! Tulę :*
Azorczynka - ciuszki z lidla są olbrzymie więc jak coś to na początek tylko 50-56. Mój syn urodził się z 3600 g i 52 cm a na początku topił się w 50... teraz nosi 86-92 na rok ake lidlowe ciuchy w tym rozmiarze są za duże i luźneCameline lubi tę wiadomość
-
buka03 wrote:Ogólnie szkoda że jestem przed wypłatą bo te kołderki na podłoge bardzo mi się podobają, mam nadzieje że do września jeszcze je rzucą w lidlu bo zakupy planuje raczej wiosną i wczesnym latem robic
A nie lepiej mate edukacyjna ? Moim zdaniem ta mate z lidla mozna zastapic rozkiem rozlozonym:)
Dla mam wczesniakow najlepiej na poczatek kupic rozm 50 ale tylko po max 2 komplecie. Dla dzieci w terminie 56 na poczatlu moze byc luzne ale tydzien po juz beda dobre. Te z lidla ciuszki sa super lupowalam nie raz dla corki. Teraz czekam na plec bo jak druga corka to ciuszkow mam mase tylko troche sprzedalam. 62 moim zdaniem warto juz kupowac z dlugim rekawem. A kolejne rozmiary po porodzie mi corka strasznie szybko wyrastala z ciuszkow.
-
buka03 wrote:I jestem za tym by za jakis czas zrobic liste wyprawkową, ile czego (bodziaki, spiochy itd) bo potem kupi sie milion rzeczy i na prawde nawet sie ich nie założy dziecku
a niektóre rzeczy s@ bardziej potrzebne a inne mniej
i wstawic na pierwszą strone by każda mogła zajrzeć
co wy na to?
Dobry pomysłja nawet gdzieś mam taką listę choć powiem szczerze że wiele rzeczy było niepotrzebnych
teraz będę mądrzejsza
No i zależy od płci - jak syn to mam wszystko a jak dziewczynka to trzeba będzie zrobić przeglądi dokupić dziewczyńskich ciuszków.... my modlimy się za dziewuszkę ale patrząc na geny i rodziny to będzie drugi syn