X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Kurde nałaziłam sie dzisiaj i nadzwigałam i teraz plamie na brązowo, niewiele ale zawsze :(
    przestraszyłam się na serio!
    fakt też, że w tych dniach powinnam miec @ czy to moze byc tez spowodowane przez to?

Boze taka stara, tzrecia ciąża a taka głupia jestem
    Ja mialam od wczoraj jakies takie brazowawe przeboje. Raczej niewielkie, ale cos tam bylo. Moje gin na urlopie wiec powiedział zebym zgłosiła sie do szpitala. Ale wole byc nadwrazliwa niz pozniej zalowac, ze moglam cos zrobic. Okazalo sie, ze mam malego krwiaczka podkosmowkowego. Dostalam luteine 2*1 dopochwowo, bo tal wolalam czytalam gdzies tutaj, ze po doustnej sa zatwardzenia, a i tak juz miewam ostatnio rewolucj Skonsultowalam ze swoim ginem. I potwierdził zeby brac i duzo odpoczywac. W poniedzialek i tak mialam umowiona wizyte.

Dziewczyny, skad sie biora te krwiaczki, bo zapomnialam dopytać. I czy faktycznie w przypadku malego lepiej zapobiegawczo stosowac luteine czy ona jest tak raczej na wyrost?

A i w zarodku bije serduszko <3 bardzo mila wiadomość dzisiaj :)

nowamamusia, 0202oliwcia, Saori, Dreamy, Annie1981 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg88a7v963.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczyny jecie frytki? Ja mam straszna ochote ale nie wiem czy to zdrowe
    Jem niestety :-O ale polecam zdrowe frytki z warzyw z piekarnika, marchew, piteruszka korzeń, buraki, seler, bataty (bataty krócej się pieką) kroi sie warzywa we frytki , skrapia sie oliwą, można posypac solą, ziołami czy co kto lubi, i do piekarnika na 200 st az zaczna wyglądac jak frytki, do tego sos czosnkowy (majonez,jogurt naturalny i czosnek) ;-) musze zrobic w tym tyg ale to krojenie warzyw jest upierdliwe :-P
    Nawet moj mąż który nie jest jakims wielkim fanem warzyw zje zawsze pelen talerz tych frytek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 19:58

lucytom, MrsKiss lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Leonore lekarz stwierdził, że mamy tydzien zaczekać, że wg norm do 3 cm może się pojawić.
    Z drugiej strony na tym etapie ciąży wiem że może nie być widoczny zarodek, ale nie oszukujmy się, pęcherzyk jest duży i odpowiada 8 tc
    To jeszcze nic straconego! Jak gin ma dupny sprzęt to też nic nie widac, u mojego gina widac wszystko ekstra a w szpitalu jak mialam usg to na tym monitorku 5 calowym i tym usg ze średniowiecza to nic nigdy nie widzialam, a ci lekarze chyba tez tam tak srednio cos widzą :-O
    Trzymam kciuki za fasolke!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:02

Cameline lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline ja tez przeszlam puste jajo plodowe i wiem jaki stres Cie bierze ale spokojnie. Nie bylo zarodka w 6,7,8tyg i dopiero mialam zabieg... W tej ciazy bylam na usg 5t5d i nic nie bylo poza pecherzykiem a w nim jakis cień i juz sie balam powtorki z rozrywki a w 7t0d pieknie bilo serduszko i zarodek 10.07mm. Takze poczekaj jeszcze z tymi lzami moze faktycznie dupny sprzęt albo po prostu za wczesnie...

Cameline, Annie1981 lubią tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszecie tutaj w takim tempie, że na feriach nie jestem w stanie tego ogarnąć.
    Chcę Wam tylko przesłać gorące buziaki z zaśnieżonego Livigno :)
    Na nartach jeżdżę, czuję się super, nie mam żadnych krwawień, ani innych dziwnych przygód. W niedzielę odsypiam i wieczorem idziemy na wizytę podejrzeć jak nasze dzidzi czuje się po wyjeździe :)

nowamamusia, MrsKiss lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się poradzić....jutro w lidlu są rzeczy dla ciężarnych i niemowlaków. Chciałabym kupić body i króliczka ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar :/ nie znam się na niemowlęcych rozmiarach. Podpowiedzcie cos, jak się kupuje ciuszki dla dziecka

bf6b47d663.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline jest jeszcze nadzieja. Trzymam kciuki za fasolkę :*

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, w książce którą sobie kupiłam jest rozmiarówka, ale nie wzięłam jej na ferie.. Ciężarówką przez 9 miesięcy, może ktoś inny ma :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro zapoluje chyba na te spodnie ciążowe

A co do rozmiarów to nie mam pojęcia

<3 Stella <3
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za mile slowa i dodanie otuchy.
    Byc moze lipny sprzet - tak mi wygladal, ale przy tak duzym pecherzyku - 26mm - to juz wszedzie powinno cos widac.
    Z drugiej strony jakas przyczyna tak duzego pecherzyka tez musi byc
    Oby sen mi pozwolil jakos pozbierac mysli. Nie wiem czy wytrzymam tydzien w stresie, moze powinnam ok.piatku gdzies podejsc z nowszym sprzetem czy jednak czekac bo czeste usg tez nie sa wskazane?

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka 56 najczesciej chodzi niemowlak na poczatku.
    1-2 - rozm 62,
    3-4 - rozm. 68

Rozm.80-86 - roczne dziecko

Ale kazde dziecko rodzi sie mniejsze lub wieksze i w roznym tempie rosnie. Mojej corce kupilam rozm.50 i jeszvze miala podwiniete rekawki, za to dzis rece dlugie ze mam problem z ciuszkami bo o 2 rozm.musze kupic wieksze a w ramionach wisi bo jest szczupła

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczyny chciałam się poradzić....jutro w lidlu są rzeczy dla ciężarnych i niemowlaków. Chciałabym kupić body i króliczka ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar :/ nie znam się na niemowlęcych rozmiarach. Podpowiedzcie cos, jak się kupuje ciuszki dla dziecka

Zaczynasz kochana od 56-62 - ale tych nie kupuj za dużo bo Dzieciątko szybko wyrośnie.

Musisz pomyśleć też o porze roku jaka będzie jak urodzimy i później:

czyli urodzimy we wrześniu, jeszcze powinno być ciepło - więc trochę bodziaków z krótkim rękawem trochę z długim. Raczej cienkie rzeczy.

Potem rozmiar 62-68 - od 3 -6 miesięcy czyli to będzie okres listopad - luty - czyli musisz patrzeć już na troszkę cieplejsze rzeczy, ale też bez przesady, troszkę cieplejsze skarpetuchy, spodenki, jakiś sweterek - no i w tym rozmiarze jakiś kombinezon na zimę.

W ogóle tych do roku to nie za dużo ;) choć wiem, że to czasem bywa silniejsze :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Roz 56-62
    Roz 56 to jest noworodkowy
    A roz.62 to rozmiar 0-3 miesiace, u mnie pierwszy synek byl duży wiec roz 56 aby raz mu założyłam na wyjscie ze szpitala :-P
    Roz 68 to juz na wiek 3-6 miesiecy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:29

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie. Lekarz w szpitalu źle zmierzyl dziecko. Moje maleństwo ma już 2.44cm czyli rośnie prawidłowo... i nawet się już rusza. Cudowny widok. 8t3d wg USG- 9t0d.
    Co do choroby- 2 tyg. Czosnek, imbir, maliny, cytryny, syrop z cebuli. Pomogło ale 2 tyg. W łóżku. Z dzieckiem wszystko ok- bakterii w gardle nie ma.
    Za to pojawiły się w moczu- mój gin. Włączył antybiotyk duomox. Ufam mu - mówi że to nie zaszkodzi malenstwu. Gorsze są bakterie.
    Gratulacje wszystkim dobrych wizyt.
    A chrowitkom dużo zdrówka.
    To pewnie poczułas duża ulgę. Jak widać nawet lekarzom zdarzają się błędy. Dobrze, że już sprostowane. A na którego wychodzi Ci termin? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:30

<3 Stella <3
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie szkoda że jestem przed wypłatą bo te kołderki na podłoge bardzo mi się podobają, mam nadzieje że do września jeszcze je rzucą w lidlu bo zakupy planuje raczej wiosną i wczesnym latem robic ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:34

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem za tym by za jakis czas zrobic liste wyprawkową, ile czego (bodziaki, spiochy itd) bo potem kupi sie milion rzeczy i na prawde nawet sie ich nie założy dziecku :-P a niektóre rzeczy s@ bardziej potrzebne a inne mniej ;-) i wstawic na pierwszą strone by każda mogła zajrzeć :-) co wy na to? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 20:40

Kimmy, Annie1981 lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde hak czytam takie przeboje z lekarzami to słabo mi się robi...

Shelby - skarga na lekarkę i najlepiej ją zmienić

Cameline - trzymam kciuki żeby zarodek się ujawnił, jest jeszcze wcześnie a może lekarz ma lipny sprzęt, no i nie każdy jest specem od usg... w każdym razie cierpliwości i siły

Monia - jak ja roniłam pierwszą ciążę to zaczęło się od lekkiego plamienia, potem krwawienia a potem lunęło i leciało jak z widospadu ze skrzepami... i było po wszystkim po 2-3 godzinach a potem tylko resztki i małe krwawienie... sorry za opis ale to co ty opisujesz jest inne od klasycznego poronienia ale może być zatrzymane :( dużo siły! Tulę :*

Azorczynka - ciuszki z lidla są olbrzymie więc jak coś to na początek tylko 50-56. Mój syn urodził się z 3600 g i 52 cm a na początku topił się w 50... teraz nosi 86-92 na rok ake lidlowe ciuchy w tym rozmiarze są za duże i luźne

https://www.maluchy.pl/li-72837.png oars9jm.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ogólnie szkoda że jestem przed wypłatą bo te kołderki na podłoge bardzo mi się podobają, mam nadzieje że do września jeszcze je rzucą w lidlu bo zakupy planuje raczej wiosną i wczesnym latem robic ;-)

A nie lepiej mate edukacyjna ? Moim zdaniem ta mate z lidla mozna zastapic rozkiem rozlozonym:)

Dla mam wczesniakow najlepiej na poczatek kupic rozm 50 ale tylko po max 2 komplecie. Dla dzieci w terminie 56 na poczatlu moze byc luzne ale tydzien po juz beda dobre. Te z lidla ciuszki sa super lupowalam nie raz dla corki. Teraz czekam na plec bo jak druga corka to ciuszkow mam mase tylko troche sprzedalam. 62 moim zdaniem warto juz kupowac z dlugim rekawem. A kolejne rozmiary po porodzie mi corka strasznie szybko wyrastala z ciuszkow.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję! Kupię zatem 56 :)

bf6b47d663.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    I jestem za tym by za jakis czas zrobic liste wyprawkową, ile czego (bodziaki, spiochy itd) bo potem kupi sie milion rzeczy i na prawde nawet sie ich nie założy dziecku :-P a niektóre rzeczy s@ bardziej potrzebne a inne mniej ;-) i wstawic na pierwszą strone by każda mogła zajrzeć :-) co wy na to? :-)

Dobry pomysł :) ja nawet gdzieś mam taką listę choć powiem szczerze że wiele rzeczy było niepotrzebnych ;) teraz będę mądrzejsza ;)
    No i zależy od płci - jak syn to mam wszystko a jak dziewczynka to trzeba będzie zrobić przegląd :) i dokupić dziewczyńskich ciuszków.... my modlimy się za dziewuszkę ale patrząc na geny i rodziny to będzie drugi syn ;)

https://www.maluchy.pl/li-72837.png oars9jm.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ