X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia8729 wrote:
    A czy te skape krwawienie które trwa od zeszłego wtorku to już oznacza że macica się oczyszcza jest tego już o wiele mniej.A co do lekarzy to już byłam u trzeciego nigdzie nie chcą przyjmować nawet prywatnie dopiero na marca
    To ja pojechalabym na IP. Skoro taka służba zdrowia że nie da się w krótszym czasie niczego dowiedzieć. Na IP chyba powinni zbadać. Jakbyś powiedziała że ciąża i krwawisz? Mogłabyś się chociaż upewnić w diagnozie

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia powiem ci ze to takie trochę dziwne sama jestem po 4 poronieniach i zawsze zaczynało się od skompego plemienia ale to godzina dwie i lalo się ze mnie dosłownie i schodziły ze mnie skrzepy (przepraszam za doslownosc ale chce żebyś wiedziała jak to u Mnie wyglądało ).
    No i dodatkowo u ciebie ostatnia beta wzrosła trochę u mnie tylko spadała wiec może jest jeszcze nadzieja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 18:37

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia8729 wrote:
    Nie byłam u niego bo przyjmuje tylko we wtorki ale jeszcze w piątek pójdę na jeszcze jedną betę i zobaczę czy urosnie czy spadnie.Powiedział mi wczoraj tylko tyle że jak beta zacznie rosnąć mam przyjść na usg a jeśli będzie spadać to mam już nie przychodzić Ci lekarze to nie ludzie :(
    Boże co za lekarze :( aż brak słów

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
  • monia8729 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore wrote:
    To ja pojechalabym na IP. Skoro taka służba zdrowia że nie da się w krótszym czasie niczego dowiedzieć. Na IP chyba powinni zbadać. Jakbyś powiedziała że ciąża i krwawisz? Mogłabyś się chociaż upewnić w diagnozie

mój gin który prowadził moją pierwszą ciąże od razu po wizycie dał mi skierowanie na łyżeczkowanie oczywiście nie poszłam bo nie dam się znowu ciąć jestem po cesarce poczekam może do piatku jak zrobię te badania hcg w pierwszej ciązy nawet nie wiedziałam co to jest beta hcg

• Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Leonore lekarz stwierdził, że mamy tydzien zaczekać, że wg norm do 3 cm może się pojawić.
    Z drugiej strony na tym etapie ciąży wiem że może nie być widoczny zarodek, ale nie oszukujmy się, pęcherzyk jest duży i odpowiada 8 tc
    A ciałko żółte?
    Ciężko powiedzieć bo może się jeszcze dobrze skończyć i nadzieja jeszcze jest

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia8729 wrote:
    Ja nawet nie wiem kiedy dostanę miesiączkę nic mnie nie boli właśnie od wczoraj nie biorę luteiny nic kompletnie nic mi nie powiedział a to już 3 lekarz do którego poszłam :(
    A trzech lekarzy Cię żyło?:-/
    Może poczekaj jeszcze tydzień, wtedy jak sama się nie oczyścisz to powinni dać ci skierowanie na zabieg lyzeczkowania. Jeszcze zawsze możesz pójść do szpitala i tam może od razu wezmą Cię na oddział na zabieg? Zależy co preferujesz.

• monia8729 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Monia powiem ci ze to takie trochę dziwne sama jestem po 4 poronieniach i zawsze zaczynało się od skompego plemienia ale to godzina dwie i lalo się ze mnie dosłownie i schodziły ze mnie skrzepy (przepraszam za doslownosc ale chce żebyś wiedziała jak to u Mnie wyglądało ).
    No i dodatkowo u ciebie ostatnia beta wzrosła trochę u mnie tylko spadała wiec może jest jeszcze nadzieja

ja właśnie od wtorku tamtego tygodnia mam skąpe krwawienia ale myślę że jak zarodek się nie zagnieździł to może nie bęzie az tak sie źle oczyszczać miesiączki zawsze miałam bezbolesne krótkie i skape

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusalka. Ja bon prix nie polecam. Kiedys kupowalam, ale rozmiary nie te przychodzily. Niby mozna bylo wymienic, ale na wlasny koszt, wiec nie oplacalo sie i przestalam kupowac. Trzeba czytac komentarze ubran, jak ktos pisze, ze jakos dobra to czesto faktycznie tak jest.

Gratuluje serduszek :)

Cameline. To sie stresu najadlas. Ja sie na tym nie znam i nie pomoge, ale skoro gin powiedzial, ze zarodek moze sie pojawic to trzymam kciuki, zeby tak bylo.

Nadulek. Witaj :)

Cameline, nadulek lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek witaj serdecznie :) rozgość się i czuj się jak u siebie :)

nadulek lubi tę wiadomość

• Cameline Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAnnie raczej to było marne pocieszenie gina. Nic nie mówił o ciałku żółtym, w pęcherzyku było coś małego ale bardxo to rozmyte było, lekarz nic nie mógł odczytać wiarygodnego.
    Tylko Wam powiedziałam, nawet mąż jeszcze nie wie, wróciłam z płaczem i nie mogę przestać, nie potrafię nic powiedzieć

ckaidqk39a8l7x61.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam brać heparynę od owulacji do końca połogu plus acard. Biorę Neoparin 0,4, refundowany jest bardzo tani - 10 zł za trzydzieści zastrzyków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, mam nadzieję że zarodek jeszcze się pojawi :-*

Cameline lubi tę wiadomość

• martaf Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    heh u Ciebie suwaczek pokazuje do przodu wiek ciąży u mnie do tyłu...zgłupieć można;p
    No ja mam ustawiony od ostatniej miesiączki, ale ciąża jest tydzień młodsza. Widocznie późno owulacja była.

cd9bskjo828h76lm.png
    jbr6arz.png
    Adaś [*] 18.11.2019 tc. 9+4
    Aniołek 25.05.2019 tc. 7+3
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jecie frytki? Ja mam straszna ochote ale nie wiem czy to zdrowe

zubii lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • Daisy_ Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczyny jecie frytki? Ja mam straszna ochote ale nie wiem czy to zdrowe

Ja mogłabym jeść codziennie :). Stawiam po prostu na takie z piekarnika i z jak najmniejszą ilością tłuszczu :)

zubii lubi tę wiadomość

9x1dhec.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka moim skromnym zdaniem w tych czasach niema nic zdrowego :-) a wiec nie odmawiaj sobie i zjedz na spokojnie <3 smacznego
    My w domku często lubimy wciągać frytki ale robione samemu w domu w piekarniku (to znaczy kupione zamrożone i w domu w piekarnik) <3

Monia nie wiem co mam Ci poradzić a może po prostu mialas później owulację i ciąża jest młodszą dlatego na USG za dużo nie widać a beta się troszkę podniosła wiec może jednak jeszcze jest nadzieja trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 19:06

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia faktycznie dziwnie ta beta skacze, ale daj sobie i fasolce jeszcze czas :)

Cameline - trzymam kciuki za Fasolkę :*

Rusałka też patrzyłam właśnie na bonprix bo mają przystępne ceny :) Czekam na trochę ciuchów od kuzynki mojej Bratowej, jutro jadę do Lidla bo są koszulki i spodnie dresowe ciążowe :P A tak to potem tak jak pisała Monako sukienki - będzie upaaaaaał.....

Nadulek witaj :) Rozgość się :)

nadulek, Cameline lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline mam nadzieje, ze zarodek sie pojawi ;*

3jgx9jcg88a7v963.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Leonore lekarz stwierdził, że mamy tydzien zaczekać, że wg norm do 3 cm może się pojawić.
    Z drugiej strony na tym etapie ciąży wiem że może nie być widoczny zarodek, ale nie oszukujmy się, pęcherzyk jest duży i odpowiada 8 tc

Będę się modlić aby zarodek się pojawił :* u mnie w pierwszej ciąży było podobnie byłam kilka dni wcześniej niż ty i też był pusty pęcherzyk więc moim zdaniem musiało się później zagniezdzic. Będzie dobrze ! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 19:32

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ja mam ochote na korniszony aaaa :-D

lucytom, Dreamy lubią tę wiadomość

bf6b47d663.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post