X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :)
    Nasz maluszek ma 28mm. Słyszałam serduszko.

Kolejna wizyta u pani 15.02 ale nie wiem czy będziemy podglądać kropka.
    20.02 usg prenatalne u mojego gina.
    A 2 marca prenatalne + test podwójny Pappa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:13

stay, shelby*, Cameline, Kesjaa, MoNaKo, 0202oliwcia, Leonore, Annie1981, justa., Bąbelek1980, lucytom, Brave, Saori, Dreamy, Rusałka*, joaska1985 lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka* wrote:
    Cameline, Matka Rocku,

Dobrze, że napisałyście o swoich dolegliwościach, bo dziś to mnie już na poważnie zestresowało.
    Nie mam zawrotów głowy czy omdleń przy wstawaniu, ale dziś rano myślałam, że zemdleję :/ Muszę posprawdzać potas,wapń i magnez, bo czasem mi spadają i przy tym źle się czuję. Przyznam, że z lekkim niepokojem patrzę na okres letni, kiedy przyjdzie nam dźwigać wielkie brzuchy, a na dworze będą upały, które ciężko znoszę.
    Mam nadzieję, że jutrzejsze echo i ekg wyjdą w porządku.

Btw, widziałyście, jakie fajne rzeczy dla maluszków mają być jutro w Lidlu?
    Coś czuję, że się złamię i zaszaleję ;-)

Poza tym muszę się pomału rozglądać za spodniami ciążowymi :/ Dżinsy zaczynają mnie cisnąć. Rosnę i to widocznie, poza brzuszkiem, który się zaokragla dołem, koszmarne koszmarne wzdęcia plus rosnące od frytek sadło robią swoje.
    Gdzie zamierzacie się obkupić? Ja przeglądam Bonprix- jak z jakością ich ubrań? Co ewentualnie stacjonarnie? H&M ma chyba kolekcję ciążową?
    Ja w poprzedniej ciąży, kupilam spodnie dresowe ciążowe na allegro i bylam bardzo zadowolona ale przez 9 miesiecy zjechalam je na maxa, chodzilam w nich jeszcze jakis czas po porodzie, wiec za miesiac bede ich znowu szukac, mam nadzieje że jeszcze są i uda mi sie kupic takie same ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 16:41

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Dziewczyny ależ się wkurzyłam dziś! 2 dni temu byłam na USG gdzie okazało się ze kosmowka się odkleja i jest krwiak. Dziś miałam mieć wizyte na której miałam mieć pobierana krew do badań i miałam być na czczo. Wizyta na 10.30 na miejscu okazuje się ze godzinny poślizg i mam czekać. Czekałam do 11.30 wchodzę do gabinetu a Pani doktor mi mówi ze nie będziemy badać krwi , nie będziemy zakładać karty ciąży i w ogole nie będziemy nic robiły dopóki USG kontrone za 2 tyg nie wykaże ze wszystko ok. Ciąża zagrożona i nic nie będziemy robiły bo wątpliwe jest to ze za 2 tyg w iaz w niej będę... Do mojej gin mam 40 km w jedna stronę. Nie mogła mi powiedzieć tego przedwczoraj ? !!!
    Co za głupia baba! I wogóle co za podejscie, jakas skarge można złożyć? Ja bym od razu to zrobila i zmienila bym gin :-/ moj gin zalozyl mi karte w poprzedniej ciazy od razu jak serduszo zaczeło bić, mimo że plamiłam i kazał mi leżeć

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. :)

Ja wracam do życia. Wczoraj już nie było widać żadnego krwiaka także nie muszę już dużo leżeć. L4 mam nadal. Kupiłam dzisiaj w H&m ciążowe spodnie bo jeansy mnie już cisly strasznie

Kesjaa, bizona, Leonore, Annie1981, Saori lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 tydzień już! Ale te tygodnie lecą. Już 1/4 ciąży za mną :D

Shelby normalnie bym nagadala tej babce. Masakra co za podejście...

0202oliwcia, lucytom lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Monako ja od poczatku czuje brzuch.nie jest to bol ale tak jak piszesz raz mnie zakluje raz cos zaciagnie a wieczorem jak zasypiam b.czesto czuje takie palace cieplo w pachwinie.uwazam ze to macica sie rozciaga i dopoki nie sa to bole skurczowe to moum zdaniem jest ok☺
    Odnosnie spodni ciazowych to przypadkiem trafilam na takie w szmizjerce.troche jeszcze sa za lyzne ale w moich dzinsach jak siedze to guzik bolesnie wbija mi sie w brzuch..
    Tez mam jutro wizyte i b.sie denerwuje
    Polecam zapięcie rozporka, w diurke od guzika zamontuj gumke do wlosów i zachacz o guzik, beda luzniejsze i nic nie bedzie odstawac, spokojnie jeszcze ze 2 miesiace bedziesz mogla w nich chodzic :-D ja juz chodze z gumkami :-P

Orlanka, Annie1981 lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przeczucia na chłopca chociaz marzy mi się córeczka :)

A jak u was?

Ciekawe czy na prenatalnych uda się już wstępnie określić płeć

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:

A jak u was?

Obstawiam córke, chociaz ze względów ekonomicznych chopiec byl by lepszy :-P mam mase ubranek po synku a tak to czeka mnie kompletowanie wyprawki prawie od zera :-P

lucytom lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole ja też się zbulwersowalam. Mam nakaz leżenia a ta mnie ciągnie na darmo!

74709jcgjiz14w6b.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też miałam wizytę, ale nie mam dobrych wieści. Oprócz pęcherzyka lekarz nic nie stwierdził, a pęcherzyk i tak za duży. Dziewczyny czy przy pustym jaju pęcherzyk rośnie jak szalony?

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Ja dziś też miałam wizytę, ale nie mam dobrych wieści. Oprócz pęcherzyka lekarz nic nie stwierdził, a pęcherzyk i tak za duży. Dziewczyny czy przy pustym jaju pęcherzyk rośnie jak szalony?
    O jejku. A to twoja pierwsza wizyta?
    Ile miał pęcherzyk?

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • martaf Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie :) Zarodek 9 mm z bijącym serduszkiem :)wiek ciąży z USG 6w+6d

shelby*, Kesjaa, Gosia1989, 0202oliwcia, Leonore, MrsKiss, Annie1981, justa., Bąbelek1980, lucytom, nowamamusia, Brave, Saori, Dreamy, joaska1985 lubią tę wiadomość

cd9bskjo828h76lm.png
    jbr6arz.png
    Adaś [*] 18.11.2019 tc. 9+4
    Aniołek 25.05.2019 tc. 7+3
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaf wrote:
    Ja też po wizycie :) Zarodek 9 mm z bijącym serduszkiem :)wiek ciąży z USG 6w+6d
    Super. Gratulacje :)

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka Twój patent na rozporek jest świetny :P Ja już od tygodnia chodzę w ciążówkach z H&M, bo mnie tak moje cisnęły, jak brzuch będzie się powiększał w tym tempie, to nie wiem jak go ukryję, nie zamierzam mówić komukolwiek o ciąży jeszcze co najmniej miesiąc do dwóch

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty ja to APTT mam około 30 i tak było przed heparyną, jak i teraz. Lekarze kazali mi patrzeć głównie na D-dimery.

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Monako ja od poczatku czuje brzuch.nie jest to bol ale tak jak piszesz raz mnie zakluje raz cos zaciagnie a wieczorem jak zasypiam b.czesto czuje takie palace cieplo w pachwinie.uwazam ze to macica sie rozciaga i dopoki nie sa to bole skurczowe to moum zdaniem jest ok☺
    Odnosnie spodni ciazowych to przypadkiem trafilam na takie w szmizjerce.troche jeszcze sa za lyzne ale w moich dzinsach jak siedze to guzik bolesnie wbija mi sie w brzuch..
    Tez mam jutro wizyte i b.sie denerwuje

Emma, niby wiem o tym że jak się macica rozciąga to możemy to różnie odczuwać. Ale wiedzieć to jedno a nie przejmować się to zupełnie coś innego...Zobaczę jutro czy u maluchów wszystko dobrze. Tak jak piszesz- na szczęście nie są to skurcze :)
    A co do spodni to moje już zrobiły się ciasne dlatego kupiłam jedną parę ciążowych. Później to raczej w sukienkach będę chodzić. A mąż jak tylko dowiedział się o ciąży to na dobre ubrałby mnie albo w dresy albo w ogrodniczki żeby przypadkiem nic brzuszka nie cisnęło :)

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Na NFZ, dodam że Pani doktor prowadziła moje poprzednie ciążę. Nie narzekłam na nią. A dziś jakby inna kobieta. Może miała gorszy dzień albo nie wiem...
    shelby, wiadomo że każdy może mieć gorszy dzień ale brak taktu w takiej sytuacji jest conajmniej nie na miejscu. Wkurzyłabym sie i to nieźle...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:

A jak u was?

stay mam identyczne przeczucie jeśli chodzi o płeć :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w końcu mam umówioną pierwszą wizytę u położnej na 15 lutego :) Jeszcze sobie muszę trochę poczekać ale już nie mogę się doczekać :)

Gratuluję serduszek <3 i wizyt :)

Rusałka ja też boję się okresu letniego bo nie znoszę dobrze upały i boję się o moje ciśnienie :/

shelby współczuję przeżycia, bardzo nie miło z jej strony pomijając już fakt że się nie robi takich rzeczy to przynajmniej mogła Ci oszczędzić tak dalekiej jazdy. Mam nadzieję,że się to już nie powtórzy :)

• natty85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlanka wrote:
    Natty ja to APTT mam około 30 i tak było przed heparyną, jak i teraz. Lekarze kazali mi patrzeć głównie na D-dimery.
    Wyszłam ze szpitala. W poniedziałek będę u lekarza to się podpytam. A Ty cała ciążę masz brać heparyne?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ