X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :)
    Nasz maluszek ma 28mm. Słyszałam serduszko.

Kolejna wizyta u pani 15.02 ale nie wiem czy będziemy podglądać kropka.
    20.02 usg prenatalne u mojego gina.
    A 2 marca prenatalne + test podwójny Pappa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:13

stay, shelby*, Cameline, Kesjaa, MoNaKo, 0202oliwcia, Leonore, Annie1981, justa., Bąbelek1980, lucytom, Brave, Saori, Dreamy, Rusałka*, joaska1985 lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka* wrote:
    Cameline, Matka Rocku,

Dobrze, że napisałyście o swoich dolegliwościach, bo dziś to mnie już na poważnie zestresowało.
    Nie mam zawrotów głowy czy omdleń przy wstawaniu, ale dziś rano myślałam, że zemdleję :/ Muszę posprawdzać potas,wapń i magnez, bo czasem mi spadają i przy tym źle się czuję. Przyznam, że z lekkim niepokojem patrzę na okres letni, kiedy przyjdzie nam dźwigać wielkie brzuchy, a na dworze będą upały, które ciężko znoszę.
    Mam nadzieję, że jutrzejsze echo i ekg wyjdą w porządku.

Btw, widziałyście, jakie fajne rzeczy dla maluszków mają być jutro w Lidlu?
    Coś czuję, że się złamię i zaszaleję ;-)

Poza tym muszę się pomału rozglądać za spodniami ciążowymi :/ Dżinsy zaczynają mnie cisnąć. Rosnę i to widocznie, poza brzuszkiem, który się zaokragla dołem, koszmarne koszmarne wzdęcia plus rosnące od frytek sadło robią swoje.
    Gdzie zamierzacie się obkupić? Ja przeglądam Bonprix- jak z jakością ich ubrań? Co ewentualnie stacjonarnie? H&M ma chyba kolekcję ciążową?
    Ja w poprzedniej ciąży, kupilam spodnie dresowe ciążowe na allegro i bylam bardzo zadowolona ale przez 9 miesiecy zjechalam je na maxa, chodzilam w nich jeszcze jakis czas po porodzie, wiec za miesiac bede ich znowu szukac, mam nadzieje że jeszcze są i uda mi sie kupic takie same ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 16:41

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Dziewczyny ależ się wkurzyłam dziś! 2 dni temu byłam na USG gdzie okazało się ze kosmowka się odkleja i jest krwiak. Dziś miałam mieć wizyte na której miałam mieć pobierana krew do badań i miałam być na czczo. Wizyta na 10.30 na miejscu okazuje się ze godzinny poślizg i mam czekać. Czekałam do 11.30 wchodzę do gabinetu a Pani doktor mi mówi ze nie będziemy badać krwi , nie będziemy zakładać karty ciąży i w ogole nie będziemy nic robiły dopóki USG kontrone za 2 tyg nie wykaże ze wszystko ok. Ciąża zagrożona i nic nie będziemy robiły bo wątpliwe jest to ze za 2 tyg w iaz w niej będę... Do mojej gin mam 40 km w jedna stronę. Nie mogła mi powiedzieć tego przedwczoraj ? !!!
    Co za głupia baba! I wogóle co za podejscie, jakas skarge można złożyć? Ja bym od razu to zrobila i zmienila bym gin :-/ moj gin zalozyl mi karte w poprzedniej ciazy od razu jak serduszo zaczeło bić, mimo że plamiłam i kazał mi leżeć

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. :)

Ja wracam do życia. Wczoraj już nie było widać żadnego krwiaka także nie muszę już dużo leżeć. L4 mam nadal. Kupiłam dzisiaj w H&m ciążowe spodnie bo jeansy mnie już cisly strasznie

Kesjaa, bizona, Leonore, Annie1981, Saori lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 tydzień już! Ale te tygodnie lecą. Już 1/4 ciąży za mną :D

Shelby normalnie bym nagadala tej babce. Masakra co za podejście...

0202oliwcia, lucytom lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Monako ja od poczatku czuje brzuch.nie jest to bol ale tak jak piszesz raz mnie zakluje raz cos zaciagnie a wieczorem jak zasypiam b.czesto czuje takie palace cieplo w pachwinie.uwazam ze to macica sie rozciaga i dopoki nie sa to bole skurczowe to moum zdaniem jest ok☺
    Odnosnie spodni ciazowych to przypadkiem trafilam na takie w szmizjerce.troche jeszcze sa za lyzne ale w moich dzinsach jak siedze to guzik bolesnie wbija mi sie w brzuch..
    Tez mam jutro wizyte i b.sie denerwuje
    Polecam zapięcie rozporka, w diurke od guzika zamontuj gumke do wlosów i zachacz o guzik, beda luzniejsze i nic nie bedzie odstawac, spokojnie jeszcze ze 2 miesiace bedziesz mogla w nich chodzic :-D ja juz chodze z gumkami :-P

Orlanka, Annie1981 lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przeczucia na chłopca chociaz marzy mi się córeczka :)

A jak u was?

Ciekawe czy na prenatalnych uda się już wstępnie określić płeć

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:

A jak u was?

Obstawiam córke, chociaz ze względów ekonomicznych chopiec byl by lepszy :-P mam mase ubranek po synku a tak to czeka mnie kompletowanie wyprawki prawie od zera :-P

lucytom lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole ja też się zbulwersowalam. Mam nakaz leżenia a ta mnie ciągnie na darmo!

74709jcgjiz14w6b.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też miałam wizytę, ale nie mam dobrych wieści. Oprócz pęcherzyka lekarz nic nie stwierdził, a pęcherzyk i tak za duży. Dziewczyny czy przy pustym jaju pęcherzyk rośnie jak szalony?

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Ja dziś też miałam wizytę, ale nie mam dobrych wieści. Oprócz pęcherzyka lekarz nic nie stwierdził, a pęcherzyk i tak za duży. Dziewczyny czy przy pustym jaju pęcherzyk rośnie jak szalony?
    O jejku. A to twoja pierwsza wizyta?
    Ile miał pęcherzyk?

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • martaf Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie :) Zarodek 9 mm z bijącym serduszkiem :)wiek ciąży z USG 6w+6d

shelby*, Kesjaa, Gosia1989, 0202oliwcia, Leonore, MrsKiss, Annie1981, justa., Bąbelek1980, lucytom, nowamamusia, Brave, Saori, Dreamy, joaska1985 lubią tę wiadomość

cd9bskjo828h76lm.png
    jbr6arz.png
    Adaś [*] 18.11.2019 tc. 9+4
    Aniołek 25.05.2019 tc. 7+3
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaf wrote:
    Ja też po wizycie :) Zarodek 9 mm z bijącym serduszkiem :)wiek ciąży z USG 6w+6d
    Super. Gratulacje :)

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka Twój patent na rozporek jest świetny :P Ja już od tygodnia chodzę w ciążówkach z H&M, bo mnie tak moje cisnęły, jak brzuch będzie się powiększał w tym tempie, to nie wiem jak go ukryję, nie zamierzam mówić komukolwiek o ciąży jeszcze co najmniej miesiąc do dwóch

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty ja to APTT mam około 30 i tak było przed heparyną, jak i teraz. Lekarze kazali mi patrzeć głównie na D-dimery.

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Monako ja od poczatku czuje brzuch.nie jest to bol ale tak jak piszesz raz mnie zakluje raz cos zaciagnie a wieczorem jak zasypiam b.czesto czuje takie palace cieplo w pachwinie.uwazam ze to macica sie rozciaga i dopoki nie sa to bole skurczowe to moum zdaniem jest ok☺
    Odnosnie spodni ciazowych to przypadkiem trafilam na takie w szmizjerce.troche jeszcze sa za lyzne ale w moich dzinsach jak siedze to guzik bolesnie wbija mi sie w brzuch..
    Tez mam jutro wizyte i b.sie denerwuje

Emma, niby wiem o tym że jak się macica rozciąga to możemy to różnie odczuwać. Ale wiedzieć to jedno a nie przejmować się to zupełnie coś innego...Zobaczę jutro czy u maluchów wszystko dobrze. Tak jak piszesz- na szczęście nie są to skurcze :)
    A co do spodni to moje już zrobiły się ciasne dlatego kupiłam jedną parę ciążowych. Później to raczej w sukienkach będę chodzić. A mąż jak tylko dowiedział się o ciąży to na dobre ubrałby mnie albo w dresy albo w ogrodniczki żeby przypadkiem nic brzuszka nie cisnęło :)

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Na NFZ, dodam że Pani doktor prowadziła moje poprzednie ciążę. Nie narzekłam na nią. A dziś jakby inna kobieta. Może miała gorszy dzień albo nie wiem...
    shelby, wiadomo że każdy może mieć gorszy dzień ale brak taktu w takiej sytuacji jest conajmniej nie na miejscu. Wkurzyłabym sie i to nieźle...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:

A jak u was?

stay mam identyczne przeczucie jeśli chodzi o płeć :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w końcu mam umówioną pierwszą wizytę u położnej na 15 lutego :) Jeszcze sobie muszę trochę poczekać ale już nie mogę się doczekać :)

Gratuluję serduszek <3 i wizyt :)

Rusałka ja też boję się okresu letniego bo nie znoszę dobrze upały i boję się o moje ciśnienie :/

shelby współczuję przeżycia, bardzo nie miło z jej strony pomijając już fakt że się nie robi takich rzeczy to przynajmniej mogła Ci oszczędzić tak dalekiej jazdy. Mam nadzieję,że się to już nie powtórzy :)

• natty85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlanka wrote:
    Natty ja to APTT mam około 30 i tak było przed heparyną, jak i teraz. Lekarze kazali mi patrzeć głównie na D-dimery.
    Wyszłam ze szpitala. W poniedziałek będę u lekarza to się podpytam. A Ty cała ciążę masz brać heparyne?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ