X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, dzieciństwo na wsi, pełno zwierząt, ostatnie lata zawsze w domu był min 1 kot, przyznaje się, że nie zawsze myłam owoce czy warzywa, więc byłam pewna że mam toxo za sobą a tu nic z tego. Czysta jak łza :)

buka03 lubi tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cale zycie mam koty i ciekawa jestem czy to przechodzilam. Jeszcze nie robilam badania.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, Matka Rocku,

Dobrze, że napisałyście o swoich dolegliwościach, bo dziś to mnie już na poważnie zestresowało.
    Nie mam zawrotów głowy czy omdleń przy wstawaniu, ale dziś rano myślałam, że zemdleję :/ Muszę posprawdzać potas,wapń i magnez, bo czasem mi spadają i przy tym źle się czuję. Przyznam, że z lekkim niepokojem patrzę na okres letni, kiedy przyjdzie nam dźwigać wielkie brzuchy, a na dworze będą upały, które ciężko znoszę.
    Mam nadzieję, że jutrzejsze echo i ekg wyjdą w porządku.

Btw, widziałyście, jakie fajne rzeczy dla maluszków mają być jutro w Lidlu?
    Coś czuję, że się złamię i zaszaleję ;-)

Poza tym muszę się pomału rozglądać za spodniami ciążowymi :/ Dżinsy zaczynają mnie cisnąć. Rosnę i to widocznie, poza brzuszkiem, który się zaokragla dołem, koszmarne koszmarne wzdęcia plus rosnące od frytek sadło robią swoje.
    Gdzie zamierzacie się obkupić? Ja przeglądam Bonprix- jak z jakością ich ubrań? Co ewentualnie stacjonarnie? H&M ma chyba kolekcję ciążową?

7u22vfxm0lh292be.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma niskie APTT mimo brania heparyny?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie witam sie i ja :)
    Dziś z lekkim niepokojem bo od wczoraj mam dziwne dolegliwości brzuchowe- nie można nazwać tego bólem ale coś tam się dzieje- czasem w okolicy prawego jajnika, czasem w okolicy pępka a niekiedy nad spojeniem łonowym...Oczywiście nospę biorę standardowo ale to nie są skurcze bo nie pomaga. Trudno określić co to jest :(
    Wiem, że możemy mieć dziwne uczucia i bóle w brzuchu ale zawsze budzi to mój niepokój...
    Całe szczęście wizyta już jutro ale ja chyba do porodu nie zaznam spokoju :(

Co do toksoplazmowy- ja przechodziłam kiedyś pomimo że jeszcze wtedy nie miałam kota i nigdy nie jadłam surowego mięsa. Teraz mam dwa sierściuszki i osatnio robiłam juz badanie na tokso pomimo że wiem iż nie tak łatwo się od nich zarazić.

Jeśli chodzi o spodnie ciążowe to ja w piątek kupiłam sobie czarne w H&M, jestem naprawdę zadowolona. Płaciłam 129 zł i na pewno będę je nosić po ciąży. Tak więc polecam :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty ja nie robiłam tego badania więc nie pomogę.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nałaziłam sie dzisiaj i nadzwigałam i teraz plamie na brązowo, niewiele ale zawsze :(
    przestraszyłam się na serio!
    fakt też, że w tych dniach powinnam miec @ czy to moze byc tez spowodowane przez to?

Boze taka stara, tzrecia ciąża a taka głupia jestem

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• shelby* Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ależ się wkurzyłam dziś! 2 dni temu byłam na USG gdzie okazało się ze kosmowka się odkleja i jest krwiak. Dziś miałam mieć wizyte na której miałam mieć pobierana krew do badań i miałam być na czczo. Wizyta na 10.30 na miejscu okazuje się ze godzinny poślizg i mam czekać. Czekałam do 11.30 wchodzę do gabinetu a Pani doktor mi mówi ze nie będziemy badać krwi , nie będziemy zakładać karty ciąży i w ogole nie będziemy nic robiły dopóki USG kontrone za 2 tyg nie wykaże ze wszystko ok. Ciąża zagrożona i nic nie będziemy robiły bo wątpliwe jest to ze za 2 tyg w iaz w niej będę... Do mojej gin mam 40 km w jedna stronę. Nie mogła mi powiedzieć tego przedwczoraj ? !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:24

74709jcgjiz14w6b.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to suka :/
    Jak tak mozna komus powiedziec...uzyc takich slow. Nie przejmuj sie takimi tekstami..poczekaj te 2 tyg i pojdz do innego lekarza jak mozesz.

Oprocz h&m jeszcze c&a ma ciazowe.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak słów.

74709jcgjiz14w6b.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby, a możesz zmienić lekarza? Ja po czymś takim już bym na pewno nie chciała tam chodzić...

zubii lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde. I jeszcze do południa bez jedzenia, też bym się nieźle wkurzyła i na pewno zmieniła lekarza.
    W pierwszej ciąży zmieniałam lekarza prowadzącego czterokrotnie, teraz też będę się konsultować u innych lub zmieniać jeśli tylko coś mi nie przypasuje. ;)

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby ja bym się poważnie zastanowila nad zmianą Lekarza...

f5b59272af.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja od poczatku czuje brzuch.nie jest to bol ale tak jak piszesz raz mnie zakluje raz cos zaciagnie a wieczorem jak zasypiam b.czesto czuje takie palace cieplo w pachwinie.uwazam ze to macica sie rozciaga i dopoki nie sa to bole skurczowe to moum zdaniem jest ok☺
    Odnosnie spodni ciazowych to przypadkiem trafilam na takie w szmizjerce.troche jeszcze sa za lyzne ale w moich dzinsach jak siedze to guzik bolesnie wbija mi sie w brzuch..
    Tez mam jutro wizyte i b.sie denerwuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:57

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlanka wrote:
    Pomylily mi sie dni i jednak mialam wizyte dzisiaj. Wszystko jest super, malenstwo jest dobrej wielkosci, serduszko odpowiednio szybko bije. 1 marca mam kolejne USG, juz genetyczne.
    Gratuluję <3 :)

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 8 tydzień :) Zaczynam odczuwać coraz mocniej mdłości. Bardzo dużo śpię. Po ok 12 godz na dobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 16:06

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Dziewczyny ależ się wkurzyłam dziś! 2 dni temu byłam na USG gdzie okazało się ze kosmowka się odkleja i jest krwiak. Dziś miałam mieć wizyte na której miałam mieć pobierana krew do badań i miałam być na czczo. Wizyta na 10.30 na miejscu okazuje się ze godzinny poślizg i mam czekać. Czekałam do 11.30 wchodzę do gabinetu a Pani doktor mi mówi ze nie będziemy badać krwi , nie będziemy zakładać karty ciąży i w ogole nie będziemy nic robiły dopóki USG kontrone za 2 tyg nie wykaże ze wszystko ok. Ciąża zagrożona i nic nie będziemy robiły bo wątpliwe jest to ze za 2 tyg w iaz w niej będę... Do mojej gin mam 40 km w jedna stronę. Nie mogła mi powiedzieć tego przedwczoraj ? !!!
    O matko co za baba.... A to na nfz czy prywatnie?

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na NFZ, dodam że Pani doktor prowadziła moje poprzednie ciążę. Nie narzekłam na nią. A dziś jakby inna kobieta. Może miała gorszy dzień albo nie wiem...

74709jcgjiz14w6b.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Kurde nałaziłam sie dzisiaj i nadzwigałam i teraz plamie na brązowo, niewiele ale zawsze :(
    przestraszyłam się na serio!
    fakt też, że w tych dniach powinnam miec @ czy to moze byc tez spowodowane przez to?

Boze taka stara, tzrecia ciąża a taka głupia jestem
    Ciężko powiedzieć co jest powodem. Możliwe że to i to. Póki nie ma żywej krwi to raczej nic takiego się nie dzieje. Mi gin też powiedział, że takie ciemne plamienia się mogą zdarzyć ale dopiero jak pojawi się krew można się niepokoic

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Na NFZ, dodam że Pani doktor prowadziła moje poprzednie ciążę. Nie narzekłam na nią. A dziś jakby inna kobieta. Może miała gorszy dzień albo nie wiem...
    Jak można tak powiedzieć... A przede wszystkim, jak można odmówić założenia karty ciąży kobiecie w 8 tygodniu? Nawet jeśli coś miałoby się wydarzyć (czego oczywiście nie życzę i wszystko będzie dobrze), to co jej w tym przeszkadza karta ciąży? Przecież w ciąży jesteś. A stać się zawsze coś może. W przypadku ciąży zagrożonej czeka się do momentu przeżywalności płodu z założeniem karty??? No zbulwersowałam się. Przecież właśnie jeśli coś jest nie tak, to ta karta jest bardziej potrzebna. Choćby po to, że jak pojedziesz na IP, to mają tam dowód, że jest ciąża, który tydzień i mają się do czego odnieść.... co za baba...

shelby*, Annie1981, Dreamy lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ