Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie to samo, dzieciństwo na wsi, pełno zwierząt, ostatnie lata zawsze w domu był min 1 kot, przyznaje się, że nie zawsze myłam owoce czy warzywa, więc byłam pewna że mam toxo za sobą a tu nic z tego. Czysta jak łza
buka03 lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Cameline, Matka Rocku,
Dobrze, że napisałyście o swoich dolegliwościach, bo dziś to mnie już na poważnie zestresowało.
Nie mam zawrotów głowy czy omdleń przy wstawaniu, ale dziś rano myślałam, że zemdlejęMuszę posprawdzać potas,wapń i magnez, bo czasem mi spadają i przy tym źle się czuję. Przyznam, że z lekkim niepokojem patrzę na okres letni, kiedy przyjdzie nam dźwigać wielkie brzuchy, a na dworze będą upały, które ciężko znoszę.
Mam nadzieję, że jutrzejsze echo i ekg wyjdą w porządku.
Btw, widziałyście, jakie fajne rzeczy dla maluszków mają być jutro w Lidlu?
Coś czuję, że się złamię i zaszaleję
Poza tym muszę się pomału rozglądać za spodniami ciążowymiDżinsy zaczynają mnie cisnąć. Rosnę i to widocznie, poza brzuszkiem, który się zaokragla dołem, koszmarne koszmarne wzdęcia plus rosnące od frytek sadło robią swoje.
Gdzie zamierzacie się obkupić? Ja przeglądam Bonprix- jak z jakością ich ubrań? Co ewentualnie stacjonarnie? H&M ma chyba kolekcję ciążową?
-
Dziewczyny czy któraś z Was ma niskie APTT mimo brania heparyny?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Hej mamusie witam sie i ja
Dziś z lekkim niepokojem bo od wczoraj mam dziwne dolegliwości brzuchowe- nie można nazwać tego bólem ale coś tam się dzieje- czasem w okolicy prawego jajnika, czasem w okolicy pępka a niekiedy nad spojeniem łonowym...Oczywiście nospę biorę standardowo ale to nie są skurcze bo nie pomaga. Trudno określić co to jest
Wiem, że możemy mieć dziwne uczucia i bóle w brzuchu ale zawsze budzi to mój niepokój...
Całe szczęście wizyta już jutro ale ja chyba do porodu nie zaznam spokoju
Co do toksoplazmowy- ja przechodziłam kiedyś pomimo że jeszcze wtedy nie miałam kota i nigdy nie jadłam surowego mięsa. Teraz mam dwa sierściuszki i osatnio robiłam juz badanie na tokso pomimo że wiem iż nie tak łatwo się od nich zarazić.
Jeśli chodzi o spodnie ciążowe to ja w piątek kupiłam sobie czarne w H&M, jestem naprawdę zadowolona. Płaciłam 129 zł i na pewno będę je nosić po ciąży. Tak więc polecam -
Kurde nałaziłam sie dzisiaj i nadzwigałam i teraz plamie na brązowo, niewiele ale zawsze
przestraszyłam się na serio!
fakt też, że w tych dniach powinnam miec @ czy to moze byc tez spowodowane przez to?
Boze taka stara, tzrecia ciąża a taka głupia jestemDaniel
-
Dziewczyny ależ się wkurzyłam dziś! 2 dni temu byłam na USG gdzie okazało się ze kosmowka się odkleja i jest krwiak. Dziś miałam mieć wizyte na której miałam mieć pobierana krew do badań i miałam być na czczo. Wizyta na 10.30 na miejscu okazuje się ze godzinny poślizg i mam czekać. Czekałam do 11.30 wchodzę do gabinetu a Pani doktor mi mówi ze nie będziemy badać krwi , nie będziemy zakładać karty ciąży i w ogole nie będziemy nic robiły dopóki USG kontrone za 2 tyg nie wykaże ze wszystko ok. Ciąża zagrożona i nic nie będziemy robiły bo wątpliwe jest to ze za 2 tyg w iaz w niej będę... Do mojej gin mam 40 km w jedna stronę. Nie mogła mi powiedzieć tego przedwczoraj ? !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:24
-
A to suka
Jak tak mozna komus powiedziec...uzyc takich slow. Nie przejmuj sie takimi tekstami..poczekaj te 2 tyg i pojdz do innego lekarza jak mozesz.
Oprocz h&m jeszcze c&a ma ciazowe.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
O kurde. I jeszcze do południa bez jedzenia, też bym się nieźle wkurzyła i na pewno zmieniła lekarza.
W pierwszej ciąży zmieniałam lekarza prowadzącego czterokrotnie, teraz też będę się konsultować u innych lub zmieniać jeśli tylko coś mi nie przypasuje.
-
Monako ja od poczatku czuje brzuch.nie jest to bol ale tak jak piszesz raz mnie zakluje raz cos zaciagnie a wieczorem jak zasypiam b.czesto czuje takie palace cieplo w pachwinie.uwazam ze to macica sie rozciaga i dopoki nie sa to bole skurczowe to moum zdaniem jest ok☺
Odnosnie spodni ciazowych to przypadkiem trafilam na takie w szmizjerce.troche jeszcze sa za lyzne ale w moich dzinsach jak siedze to guzik bolesnie wbija mi sie w brzuch..
Tez mam jutro wizyte i b.sie denerwujeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:57
-
Orlanka wrote:Pomylily mi sie dni i jednak mialam wizyte dzisiaj. Wszystko jest super, malenstwo jest dobrej wielkosci, serduszko odpowiednio szybko bije. 1 marca mam kolejne USG, juz genetyczne.
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
shelby* wrote:Dziewczyny ależ się wkurzyłam dziś! 2 dni temu byłam na USG gdzie okazało się ze kosmowka się odkleja i jest krwiak. Dziś miałam mieć wizyte na której miałam mieć pobierana krew do badań i miałam być na czczo. Wizyta na 10.30 na miejscu okazuje się ze godzinny poślizg i mam czekać. Czekałam do 11.30 wchodzę do gabinetu a Pani doktor mi mówi ze nie będziemy badać krwi , nie będziemy zakładać karty ciąży i w ogole nie będziemy nic robiły dopóki USG kontrone za 2 tyg nie wykaże ze wszystko ok. Ciąża zagrożona i nic nie będziemy robiły bo wątpliwe jest to ze za 2 tyg w iaz w niej będę... Do mojej gin mam 40 km w jedna stronę. Nie mogła mi powiedzieć tego przedwczoraj ? !!!
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
Viriki wrote:Kurde nałaziłam sie dzisiaj i nadzwigałam i teraz plamie na brązowo, niewiele ale zawsze
przestraszyłam się na serio!
fakt też, że w tych dniach powinnam miec @ czy to moze byc tez spowodowane przez to?
Boze taka stara, tzrecia ciąża a taka głupia jestem -
shelby* wrote:Na NFZ, dodam że Pani doktor prowadziła moje poprzednie ciążę. Nie narzekłam na nią. A dziś jakby inna kobieta. Może miała gorszy dzień albo nie wiem...
shelby*, Annie1981, Dreamy lubią tę wiadomość