X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • bizona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest masakra z tymi szczepionkami..nie kumam tego ze mamy nie ufac lekarzom a same mamy szukac informacji w internecie. Ja rozumiem ze wszystkim rzadzi hajs itd ale strasznue mnie to wkurw... Nie mam żadnego zaufanego lekarza, sama totalnie nie ogarniam tego i nie wiem komu wierzyc. Tak nie powinno byc...nie jestesmy lekarzami, naukowacami w tych dziedzinach by wiedziec co jest ok i ustalac samemu plan szczepien. A napewno ja takiej wiedzy nie posiadam. Powinno tak byc, ze to co lekarze nam polecaja jest dla nas i naszych dzieci najlepsze.

shelby*, Matka Rocku, Kimmy, nowamamusia, Annie1981 lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej mam nakaz leżenia, krwiak dalej tam jest :( duphaston za bardzo na mnie nie działa, więc dostałam jeszcze luteinę. Jedyny plus to że plamienia ustały. Oszaleję z tym leżeniem :(

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam dziewczyny zakupy w Lidlu? Udane? Faktycznie byly takie atrakcyjne cemy? :) ja dzis wpadlam tylko po jedzenie. A ze choroba chyba mnie rozklada to nawet nie mialam sily zobaczyć jest ciekawego :(

Czym się leczycie? Ja mam czosnek, miod i cytryne. W aptece Pani mi jedynie polecila prenalen gardlo. Sklad to tylko WitC malina i wyciag z propolisu i oczywiscie jakies substancje slodzace. Więc chyba bez obaw mozna sie nimi tez ratowac.

3jgx9jcg88a7v963.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka oczywiście, że będę szczepić. Jestem mamą od dwóch lat i uwierz mi wiele widziałam i słyszałam. Jestem odpowiedzialną matką dlatego będę właśnie szczepić tylko z głową. Mam pielęgniarkę szczepienną w najbliższej rodzinie z 25 letnim doświadczeniem i wiem na co patrzeć. Moje dziecko nie dostało nic refundacji póki co. Już do porodu jechałam z własną szczepionką na żółtaczkę i nie zgodziłam się na powszechnie dawany Euvax. Dziecko daję do szczepienia zdrowe, przed Priorixem (MMR em nie zgodziłam się zaszczepić) był badany mocz, morfologia i crp, a dziecko miesiąc przed nie miało choćby kataru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 18:02

Matka Rocku, Kimmy, stay, zubii lubią tę wiadomość

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Tak nie powinno byc...nie jestesmy lekarzami, naukowacami w tych dziedzinach by wiedziec co jest ok i ustalac samemu plan szczepien.
    Racja, nie powinno tak być.
    Niestety, takie mamy czasy. W histerię antyszczepionkową nie nie należy popadać, jednak z drugiej strony, bezgranicznie wierzyć lekarzom też nie dobrze...
    Cieszę się, że mam ten temat przestudiowany na wylot i opinię wyrobioną.

kiciakocia lubi tę wiadomość

• shelby* Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Dalej mam nakaz leżenia, krwiak dalej tam jest :( duphaston za bardzo na mnie nie działa, więc dostałam jeszcze luteinę. Jedyny plus to że plamienia ustały. Oszaleję z tym leżeniem :(

Wiem co czujesz to mój 2gi dzień a już mam dość! !

74709jcgjiz14w6b.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę już 4 tydzień i liczę na dobre wieści za 2 dni

• Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy serduszko! Dzidzia ma już 13mm. Ale jestem szczęśliwa! <3 <3 <3

Kimmy, Princesska, Bąbelek1980, Cameline, nowamamusia, Gosia1989, Brave, mkl, Viriki, justa., Saori, Aguuuś, Ja86, Rusałka*, stay, Lunka, falka, 0202oliwcia, Zorganizowana:), joaska1985, Annie1981, zubii, MoNaKo, Dreamy, Kesjaa, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore wrote:
    Mamy serduszko! Dzidzia ma już 13mm. Ale jestem szczęśliwa! <3 <3 <3
    Super :D gratuluje. Najlepsze co kobieta moze zobaczyc ❤
    Wiecie co, strasznie mi włosy wypadają ! Mam nadzieje ze to minie i tak jak podobno w ciazy bedą piękne gęste i błyszczące :P

Leonore lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Dla mnie to jest masakra z tymi szczepionkami..nie kumam tego ze mamy nie ufac lekarzom a same mamy szukac informacji w internecie. Ja rozumiem ze wszystkim rzadzi hajs itd ale strasznue mnie to wkurw... Nie mam żadnego zaufanego lekarza, sama totalnie nie ogarniam tego i nie wiem komu wierzyc. Tak nie powinno byc...nie jestesmy lekarzami, naukowacami w tych dziedzinach by wiedziec co jest ok i ustalac samemu plan szczepien. A napewno ja takiej wiedzy nie posiadam. Powinno tak byc, ze to co lekarze nam polecaja jest dla nas i naszych dzieci najlepsze.
    Dokładnie! Ja chcę szczepić ale jeszcze nie wiem jaka szczepionka i czy na wszystko. Boję się tak całkiem zrezygnować ze szczepienia . Szkoda, że jest taki ogromny podział. Zwolennicy i przeciwnicy :(

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Ja nawet jeszcze nie myślę o zakupach - nie mam głowy do tego, ciągle bardzo męczą mnie mdłości, dużo wymiotuję i praktycznie nie wychodzę z łóżka, bo nie mam siły :( Jak hamuję wymioty imbirem albo colą to jest jeszcze gorzej, bo wtedy strasznie boli mnie żołądek i nie mogę sobie ulżyć.

Już powoli mi się siły kończą, wczoraj wieczorem miałam taki kryzys, że aż się popłakałam :(
    Mam nadzieję, że mdłości chociaż trochę ustawiać.

U mnie dzisiaj dały się mocno we znaki. Rozkręcily się na maksa. Co prawda jeszcze bez wymiotów ale najgorzej jest wysiedziec w pracy

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka* wrote:
    A ja zaszalałam i kupiłam dziś w Lidlu pościel, poszewki, bodziaki, skarpetki i legginsy ;-) Większość rzeczy neutralna kolorystycznie, ale nie mogłam się oprzeć jednemu różowemu komplecikowi :P Mocno wierzę w moją intuicję, a ona obstawia dziewczynkę ;-)

Ja na pewno nie będę szczepić na nic do 3 mż, potem albo dalej bez szczepień, albo będę próbowała z zaufanym pediatrą ustalić najbardziej bezpieczny, rozłożony w czasie zindywidualizowany kalendarz szczepień (choć pewnie on jako ich przeciwnik będzie za opcją 1)
    O jejku. Zazdroszczę wam już tych zakupów :D
    Po serduszkowej wizycie może kupię chociaż jakieś małe skarpetki albo buciki;)

f5b59272af.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore, Moim zdaniem nie ma ogromnego podziału. Większość osób które ten temat przestudiowały opowiada się za opcją "szczepić, ale z głową". Czyli lepsze, płatne wersje szczepionek, pojedynczo, a nie jakieś "12 w 1", częściowo opóźnione (np. MMR jeśli w ogóle, to znacznie później niż w wieku kilkunastu miesięcy).

Dziewczyny w drugiej i/lub kolejnej ciąży:
    Czy Was też szybciej teraz wybrzuszyło? :)
    Wydaje mi się, że mnie w pierwszej znacznie później.

• Fruska Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje ze dzis zobaczylam serduszko :-) maluch ma 7 mm <3 bardzo sie ciesze!

nowamamusia, Gosia1989, Brave, Cameline, mkl, justa., Saori, MrsKiss, Aguuuś, Ja86, Rusałka*, stay, Lunka, falka, 0202oliwcia, Bąbelek1980, Zorganizowana:), joaska1985, Annie1981, zubii, Dreamy, Kesjaa lubią tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore, Fruska gratuluję serduszek.

Widzę że dzisiaj tu dzisiaj wyjątkowo spokojnie. Czyżby wszystkie mdłości dopadły?
    Jak u was ze zdrowiem?
    Mnie dopadło jakieś przeziębienie. Mam nadzieję, że uda mi się wyleczyć w domu i obejdzie się bez leków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 19:13

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba dorwała rwa kulszowa, od kilku godzin tylko leże, mąż sie zajmuje synkiem, nie jestem w stanie nawet wstac :-(

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie.maluch ma 31 mm czyli przez ostatnie 2 tyg podrosl 21 mm.☺
    Odnosnie szczepionek to szczepie.syn jest zaszczepiony na wszystko.2 dziecko tez bede szczepic.

nowamamusia, justa., Saori, Princesska, Aguuuś, Ja86, Rusałka*, stay, Brave, lucytom, Bąbelek1980, joaska1985, zubii, Dreamy lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję serduszek :* Nie mogę się doczekać kiedy ja zobaczę...

U mnie nie ma mdłości. Rano tylko czuję straszny głód i muszę cokolwiek zjeść, poza tym czuję się dobrze.

Aż czasem zapominam, że jestem w ciąży. Przypominam sobie dopiero gdy ściągam stanik i czuję ten okropny ból!

Współczuję Wam kobietki, że macie wymioty, wierzę, że to wykańcza ;/ No ale czego nie przetrwamy dla dobra naszych serduszek;)

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka ja tez nie mam mdlosci i nie mialam☺widocznie nam sie udalo.
    Kicia zgadzam sie w 5 10 15 wzornictwo i jakosc fatalne.zapomnialam jeszcze o Endo
    Tez maja fajne ciuszki☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 19:38

Szyszka90 lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropne mdlosci :( w kazdej ciązy mialam, w tej poki co chyba najlepiej bo wymiotowalam tylko raz
    ale rzuca mnie do wymiotów codziennie i muli mnie żołądek.

cola troche pomaga ale ile mozna ja pic?
    staralam sie oszukiwac wodą gazowaną ale to wlasnie spowodowalo że zwymiotowalam

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ