Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla mnie to jest masakra z tymi szczepionkami..nie kumam tego ze mamy nie ufac lekarzom a same mamy szukac informacji w internecie. Ja rozumiem ze wszystkim rzadzi hajs itd ale strasznue mnie to wkurw... Nie mam żadnego zaufanego lekarza, sama totalnie nie ogarniam tego i nie wiem komu wierzyc. Tak nie powinno byc...nie jestesmy lekarzami, naukowacami w tych dziedzinach by wiedziec co jest ok i ustalac samemu plan szczepien. A napewno ja takiej wiedzy nie posiadam. Powinno tak byc, ze to co lekarze nam polecaja jest dla nas i naszych dzieci najlepsze.
shelby*, Matka Rocku, Kimmy, nowamamusia, Annie1981 lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
I jak tam dziewczyny zakupy w Lidlu? Udane? Faktycznie byly takie atrakcyjne cemy?
ja dzis wpadlam tylko po jedzenie. A ze choroba chyba mnie rozklada to nawet nie mialam sily zobaczyć jest ciekawego
Czym się leczycie? Ja mam czosnek, miod i cytryne. W aptece Pani mi jedynie polecila prenalen gardlo. Sklad to tylko WitC malina i wyciag z propolisu i oczywiscie jakies substancje slodzace. Więc chyba bez obaw mozna sie nimi tez ratowac. -
Azorczynka oczywiście, że będę szczepić. Jestem mamą od dwóch lat i uwierz mi wiele widziałam i słyszałam. Jestem odpowiedzialną matką dlatego będę właśnie szczepić tylko z głową. Mam pielęgniarkę szczepienną w najbliższej rodzinie z 25 letnim doświadczeniem i wiem na co patrzeć. Moje dziecko nie dostało nic refundacji póki co. Już do porodu jechałam z własną szczepionką na żółtaczkę i nie zgodziłam się na powszechnie dawany Euvax. Dziecko daję do szczepienia zdrowe, przed Priorixem (MMR em nie zgodziłam się zaszczepić) był badany mocz, morfologia i crp, a dziecko miesiąc przed nie miało choćby kataru.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 18:02
Matka Rocku, Kimmy, stay, zubii lubią tę wiadomość
-
bizona wrote:Tak nie powinno byc...nie jestesmy lekarzami, naukowacami w tych dziedzinach by wiedziec co jest ok i ustalac samemu plan szczepien.
Niestety, takie mamy czasy. W histerię antyszczepionkową nie nie należy popadać, jednak z drugiej strony, bezgranicznie wierzyć lekarzom też nie dobrze...
Cieszę się, że mam ten temat przestudiowany na wylot i opinię wyrobioną.kiciakocia lubi tę wiadomość
-
Mamy serduszko! Dzidzia ma już 13mm. Ale jestem szczęśliwa!
Kimmy, Princesska, Bąbelek1980, Cameline, nowamamusia, Gosia1989, Brave, mkl, Viriki, justa., Saori, Aguuuś, Ja86, Rusałka*, stay, Lunka, falka, 0202oliwcia, Zorganizowana:), joaska1985, Annie1981, zubii, MoNaKo, Dreamy, Kesjaa, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
Leonore wrote:Mamy serduszko! Dzidzia ma już 13mm. Ale jestem szczęśliwa!
gratuluje. Najlepsze co kobieta moze zobaczyc ❤
Wiecie co, strasznie mi włosy wypadają ! Mam nadzieje ze to minie i tak jak podobno w ciazy bedą piękne gęste i błyszcząceLeonore lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
bizona wrote:Dla mnie to jest masakra z tymi szczepionkami..nie kumam tego ze mamy nie ufac lekarzom a same mamy szukac informacji w internecie. Ja rozumiem ze wszystkim rzadzi hajs itd ale strasznue mnie to wkurw... Nie mam żadnego zaufanego lekarza, sama totalnie nie ogarniam tego i nie wiem komu wierzyc. Tak nie powinno byc...nie jestesmy lekarzami, naukowacami w tych dziedzinach by wiedziec co jest ok i ustalac samemu plan szczepien. A napewno ja takiej wiedzy nie posiadam. Powinno tak byc, ze to co lekarze nam polecaja jest dla nas i naszych dzieci najlepsze.
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
miffy wrote:Ja nawet jeszcze nie myślę o zakupach - nie mam głowy do tego, ciągle bardzo męczą mnie mdłości, dużo wymiotuję i praktycznie nie wychodzę z łóżka, bo nie mam siły
Jak hamuję wymioty imbirem albo colą to jest jeszcze gorzej, bo wtedy strasznie boli mnie żołądek i nie mogę sobie ulżyć.
Już powoli mi się siły kończą, wczoraj wieczorem miałam taki kryzys, że aż się popłakałam
U mnie dzisiaj dały się mocno we znaki. Rozkręcily się na maksa. Co prawda jeszcze bez wymiotów ale najgorzej jest wysiedziec w pracy
-
Rusałka* wrote:A ja zaszalałam i kupiłam dziś w Lidlu pościel, poszewki, bodziaki, skarpetki i legginsy
Większość rzeczy neutralna kolorystycznie, ale nie mogłam się oprzeć jednemu różowemu komplecikowi
Mocno wierzę w moją intuicję, a ona obstawia dziewczynkę
Ja na pewno nie będę szczepić na nic do 3 mż, potem albo dalej bez szczepień, albo będę próbowała z zaufanym pediatrą ustalić najbardziej bezpieczny, rozłożony w czasie zindywidualizowany kalendarz szczepień (choć pewnie on jako ich przeciwnik będzie za opcją 1)
Po serduszkowej wizycie może kupię chociaż jakieś małe skarpetki albo buciki;)
-
Leonore, Moim zdaniem nie ma ogromnego podziału. Większość osób które ten temat przestudiowały opowiada się za opcją "szczepić, ale z głową". Czyli lepsze, płatne wersje szczepionek, pojedynczo, a nie jakieś "12 w 1", częściowo opóźnione (np. MMR jeśli w ogóle, to znacznie później niż w wieku kilkunastu miesięcy).
Dziewczyny w drugiej i/lub kolejnej ciąży:
Czy Was też szybciej teraz wybrzuszyło?
Wydaje mi się, że mnie w pierwszej znacznie później. -
Ja melduje ze dzis zobaczylam serduszko
maluch ma 7 mm
bardzo sie ciesze!
nowamamusia, Gosia1989, Brave, Cameline, mkl, justa., Saori, MrsKiss, Aguuuś, Ja86, Rusałka*, stay, Lunka, falka, 0202oliwcia, Bąbelek1980, Zorganizowana:), joaska1985, Annie1981, zubii, Dreamy, Kesjaa lubią tę wiadomość
-
Leonore, Fruska gratuluję serduszek.
Widzę że dzisiaj tu dzisiaj wyjątkowo spokojnie. Czyżby wszystkie mdłości dopadły?
Jak u was ze zdrowiem?
Mnie dopadło jakieś przeziębienie. Mam nadzieję, że uda mi się wyleczyć w domu i obejdzie się bez lekówWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 19:13
Stella
-
Ja tez juz po wizycie.maluch ma 31 mm czyli przez ostatnie 2 tyg podrosl 21 mm.☺
Odnosnie szczepionek to szczepie.syn jest zaszczepiony na wszystko.2 dziecko tez bede szczepic.nowamamusia, justa., Saori, Princesska, Aguuuś, Ja86, Rusałka*, stay, Brave, lucytom, Bąbelek1980, joaska1985, zubii, Dreamy lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję serduszek :* Nie mogę się doczekać kiedy ja zobaczę...
U mnie nie ma mdłości. Rano tylko czuję straszny głód i muszę cokolwiek zjeść, poza tym czuję się dobrze.
Aż czasem zapominam, że jestem w ciąży. Przypominam sobie dopiero gdy ściągam stanik i czuję ten okropny ból!
Współczuję Wam kobietki, że macie wymioty, wierzę, że to wykańcza ;/ No ale czego nie przetrwamy dla dobra naszych serduszek;)Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Szyszka ja tez nie mam mdlosci i nie mialam☺widocznie nam sie udalo.
Kicia zgadzam sie w 5 10 15 wzornictwo i jakosc fatalne.zapomnialam jeszcze o Endo
Tez maja fajne ciuszki☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 19:38
Szyszka90 lubi tę wiadomość
-
Ja mam okropne mdlosci
w kazdej ciązy mialam, w tej poki co chyba najlepiej bo wymiotowalam tylko raz
ale rzuca mnie do wymiotów codziennie i muli mnie żołądek.
cola troche pomaga ale ile mozna ja pic?
staralam sie oszukiwac wodą gazowaną ale to wlasnie spowodowalo że zwymiotowalam
Daniel