X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • bizona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest masakra z tymi szczepionkami..nie kumam tego ze mamy nie ufac lekarzom a same mamy szukac informacji w internecie. Ja rozumiem ze wszystkim rzadzi hajs itd ale strasznue mnie to wkurw... Nie mam żadnego zaufanego lekarza, sama totalnie nie ogarniam tego i nie wiem komu wierzyc. Tak nie powinno byc...nie jestesmy lekarzami, naukowacami w tych dziedzinach by wiedziec co jest ok i ustalac samemu plan szczepien. A napewno ja takiej wiedzy nie posiadam. Powinno tak byc, ze to co lekarze nam polecaja jest dla nas i naszych dzieci najlepsze.

shelby*, Matka Rocku, Kimmy, nowamamusia, Annie1981 lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej mam nakaz leżenia, krwiak dalej tam jest :( duphaston za bardzo na mnie nie działa, więc dostałam jeszcze luteinę. Jedyny plus to że plamienia ustały. Oszaleję z tym leżeniem :(

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam dziewczyny zakupy w Lidlu? Udane? Faktycznie byly takie atrakcyjne cemy? :) ja dzis wpadlam tylko po jedzenie. A ze choroba chyba mnie rozklada to nawet nie mialam sily zobaczyć jest ciekawego :(

Czym się leczycie? Ja mam czosnek, miod i cytryne. W aptece Pani mi jedynie polecila prenalen gardlo. Sklad to tylko WitC malina i wyciag z propolisu i oczywiscie jakies substancje slodzace. Więc chyba bez obaw mozna sie nimi tez ratowac.

3jgx9jcg88a7v963.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka oczywiście, że będę szczepić. Jestem mamą od dwóch lat i uwierz mi wiele widziałam i słyszałam. Jestem odpowiedzialną matką dlatego będę właśnie szczepić tylko z głową. Mam pielęgniarkę szczepienną w najbliższej rodzinie z 25 letnim doświadczeniem i wiem na co patrzeć. Moje dziecko nie dostało nic refundacji póki co. Już do porodu jechałam z własną szczepionką na żółtaczkę i nie zgodziłam się na powszechnie dawany Euvax. Dziecko daję do szczepienia zdrowe, przed Priorixem (MMR em nie zgodziłam się zaszczepić) był badany mocz, morfologia i crp, a dziecko miesiąc przed nie miało choćby kataru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 18:02

Matka Rocku, Kimmy, stay, zubii lubią tę wiadomość

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Tak nie powinno byc...nie jestesmy lekarzami, naukowacami w tych dziedzinach by wiedziec co jest ok i ustalac samemu plan szczepien.
    Racja, nie powinno tak być.
    Niestety, takie mamy czasy. W histerię antyszczepionkową nie nie należy popadać, jednak z drugiej strony, bezgranicznie wierzyć lekarzom też nie dobrze...
    Cieszę się, że mam ten temat przestudiowany na wylot i opinię wyrobioną.

kiciakocia lubi tę wiadomość

• shelby* Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Dalej mam nakaz leżenia, krwiak dalej tam jest :( duphaston za bardzo na mnie nie działa, więc dostałam jeszcze luteinę. Jedyny plus to że plamienia ustały. Oszaleję z tym leżeniem :(

Wiem co czujesz to mój 2gi dzień a już mam dość! !

74709jcgjiz14w6b.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę już 4 tydzień i liczę na dobre wieści za 2 dni

• Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy serduszko! Dzidzia ma już 13mm. Ale jestem szczęśliwa! <3 <3 <3

Kimmy, Princesska, Bąbelek1980, Cameline, nowamamusia, Gosia1989, Brave, mkl, Viriki, justa., Saori, Aguuuś, Ja86, Rusałka*, stay, Lunka, falka, 0202oliwcia, Zorganizowana:), joaska1985, Annie1981, zubii, MoNaKo, Dreamy, Kesjaa, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore wrote:
    Mamy serduszko! Dzidzia ma już 13mm. Ale jestem szczęśliwa! <3 <3 <3
    Super :D gratuluje. Najlepsze co kobieta moze zobaczyc ❤
    Wiecie co, strasznie mi włosy wypadają ! Mam nadzieje ze to minie i tak jak podobno w ciazy bedą piękne gęste i błyszczące :P

Leonore lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Dla mnie to jest masakra z tymi szczepionkami..nie kumam tego ze mamy nie ufac lekarzom a same mamy szukac informacji w internecie. Ja rozumiem ze wszystkim rzadzi hajs itd ale strasznue mnie to wkurw... Nie mam żadnego zaufanego lekarza, sama totalnie nie ogarniam tego i nie wiem komu wierzyc. Tak nie powinno byc...nie jestesmy lekarzami, naukowacami w tych dziedzinach by wiedziec co jest ok i ustalac samemu plan szczepien. A napewno ja takiej wiedzy nie posiadam. Powinno tak byc, ze to co lekarze nam polecaja jest dla nas i naszych dzieci najlepsze.
    Dokładnie! Ja chcę szczepić ale jeszcze nie wiem jaka szczepionka i czy na wszystko. Boję się tak całkiem zrezygnować ze szczepienia . Szkoda, że jest taki ogromny podział. Zwolennicy i przeciwnicy :(

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Ja nawet jeszcze nie myślę o zakupach - nie mam głowy do tego, ciągle bardzo męczą mnie mdłości, dużo wymiotuję i praktycznie nie wychodzę z łóżka, bo nie mam siły :( Jak hamuję wymioty imbirem albo colą to jest jeszcze gorzej, bo wtedy strasznie boli mnie żołądek i nie mogę sobie ulżyć.

Już powoli mi się siły kończą, wczoraj wieczorem miałam taki kryzys, że aż się popłakałam :(
    Mam nadzieję, że mdłości chociaż trochę ustawiać.

U mnie dzisiaj dały się mocno we znaki. Rozkręcily się na maksa. Co prawda jeszcze bez wymiotów ale najgorzej jest wysiedziec w pracy

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka* wrote:
    A ja zaszalałam i kupiłam dziś w Lidlu pościel, poszewki, bodziaki, skarpetki i legginsy ;-) Większość rzeczy neutralna kolorystycznie, ale nie mogłam się oprzeć jednemu różowemu komplecikowi :P Mocno wierzę w moją intuicję, a ona obstawia dziewczynkę ;-)

Ja na pewno nie będę szczepić na nic do 3 mż, potem albo dalej bez szczepień, albo będę próbowała z zaufanym pediatrą ustalić najbardziej bezpieczny, rozłożony w czasie zindywidualizowany kalendarz szczepień (choć pewnie on jako ich przeciwnik będzie za opcją 1)
    O jejku. Zazdroszczę wam już tych zakupów :D
    Po serduszkowej wizycie może kupię chociaż jakieś małe skarpetki albo buciki;)

f5b59272af.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore, Moim zdaniem nie ma ogromnego podziału. Większość osób które ten temat przestudiowały opowiada się za opcją "szczepić, ale z głową". Czyli lepsze, płatne wersje szczepionek, pojedynczo, a nie jakieś "12 w 1", częściowo opóźnione (np. MMR jeśli w ogóle, to znacznie później niż w wieku kilkunastu miesięcy).

Dziewczyny w drugiej i/lub kolejnej ciąży:
    Czy Was też szybciej teraz wybrzuszyło? :)
    Wydaje mi się, że mnie w pierwszej znacznie później.

• Fruska Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje ze dzis zobaczylam serduszko :-) maluch ma 7 mm <3 bardzo sie ciesze!

nowamamusia, Gosia1989, Brave, Cameline, mkl, justa., Saori, MrsKiss, Aguuuś, Ja86, Rusałka*, stay, Lunka, falka, 0202oliwcia, Bąbelek1980, Zorganizowana:), joaska1985, Annie1981, zubii, Dreamy, Kesjaa lubią tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore, Fruska gratuluję serduszek.

Widzę że dzisiaj tu dzisiaj wyjątkowo spokojnie. Czyżby wszystkie mdłości dopadły?
    Jak u was ze zdrowiem?
    Mnie dopadło jakieś przeziębienie. Mam nadzieję, że uda mi się wyleczyć w domu i obejdzie się bez leków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 19:13

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba dorwała rwa kulszowa, od kilku godzin tylko leże, mąż sie zajmuje synkiem, nie jestem w stanie nawet wstac :-(

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie.maluch ma 31 mm czyli przez ostatnie 2 tyg podrosl 21 mm.☺
    Odnosnie szczepionek to szczepie.syn jest zaszczepiony na wszystko.2 dziecko tez bede szczepic.

nowamamusia, justa., Saori, Princesska, Aguuuś, Ja86, Rusałka*, stay, Brave, lucytom, Bąbelek1980, joaska1985, zubii, Dreamy lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję serduszek :* Nie mogę się doczekać kiedy ja zobaczę...

U mnie nie ma mdłości. Rano tylko czuję straszny głód i muszę cokolwiek zjeść, poza tym czuję się dobrze.

Aż czasem zapominam, że jestem w ciąży. Przypominam sobie dopiero gdy ściągam stanik i czuję ten okropny ból!

Współczuję Wam kobietki, że macie wymioty, wierzę, że to wykańcza ;/ No ale czego nie przetrwamy dla dobra naszych serduszek;)

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka ja tez nie mam mdlosci i nie mialam☺widocznie nam sie udalo.
    Kicia zgadzam sie w 5 10 15 wzornictwo i jakosc fatalne.zapomnialam jeszcze o Endo
    Tez maja fajne ciuszki☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 19:38

Szyszka90 lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropne mdlosci :( w kazdej ciązy mialam, w tej poki co chyba najlepiej bo wymiotowalam tylko raz
    ale rzuca mnie do wymiotów codziennie i muli mnie żołądek.

cola troche pomaga ale ile mozna ja pic?
    staralam sie oszukiwac wodą gazowaną ale to wlasnie spowodowalo że zwymiotowalam

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ