X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomagają paluszki i krakersy. Jak od czasu do czasu zjem parę. Coś słonego.

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja mialam dzis wizyte i okazalo sie ze bija 2 serduszka. Pani doktor powiedziala ze roznie moze byc bo zarodki sa rowne woelkoscia ale jeden ma za maly pecherzyk. Czy ka dobrze kojarze ze ktoras mama tak miala i ze jeden z zarodkow obumarl? Bardzo prosze o odpowiedz bo stres mnie zzera

justa., Saori, Cameline, Gosia1989, Ja86, stay, nowamamusia, lucytom, Kimmy, bizona, Bąbelek1980, joaska1985, mika1987, zubii, Kasia02, Suri_, Dreamy, Kesjaa lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serduszek :)

Byłam w lidlu, ale popołudniu i udało mi się kupić jedną bluzkę :P Wszystko było wymiecione ;)

Gabrysia - wow :) Z tego co kojarzę, u Saori było podejrzenie, że jeden pęcherzyk nie da rady, ale ostatecznie serduszko się pojawiło :)

Trzymam kciuki!

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mowa o ciuszkach to ja body i nie tylko polecam z c&a. Przy corce na poczatku kupowalam w smyku, pepco itp. A dopiero po jakims czasie kupolam w c&a i bylam mega zaskoczpna bo cenowo sa ok- 3 pak zazwyczaj kosztuje 39 zl a pojedynczo ok 14.99 a jakosc super- nie rozciagaj sie, nie spieraja itp.

lucytom lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja mialam dzis wizyte i okazalo sie ze bija 2 serduszka. Pani doktor powiedziala ze roznie moze byc bo zarodki sa rowne woelkoscia ale jeden ma za maly pecherzyk. Czy ka dobrze kojarze ze ktoras mama tak miala i ze jeden z zarodkow obumarl? Bardzo prosze o odpowiedz bo stres mnie zzera
    Gabrysia gratuluję :) u mnie w 5t+2d były dwa pęcherzyki 6mm i 9mm. I lekarz mi powiedział, że jeszcze nie chce potwierdzać ciąży bliźniaczej dopiero jak ewa serduszka bo na tym etapie już dużo razy widział i często się zdarza, że zostaje tylko jeden zarodek na drugiej wizycie.
    Ale teraz w tym tyg już były dwa zarodki 6 i 8 mm i serduszka. Także jak już są serduszka to będzie dobrze :*

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Mnie chyba dorwała rwa kulszowa, od kilku godzin tylko leże, mąż sie zajmuje synkiem, nie jestem w stanie nawet wstac :-(
    O rany współczuję. A miałaś to już kiedyś?

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serduszek :)
    Dziewczyny mnie od rana boli brzuch, uczucie porównywalne do ruszania/wypychania się malucha w 3cim trymestrze. Czy to są skórcze? Bo juz normalnie głupialam.

74709jcgjiz14w6b.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori wrote:
    O rany współczuję. A miałaś to już kiedyś?
    Nie, pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo, az mi sie ryczec chce jak sobie pomysle że mąz jutro do pracy a ja bede musiala jakos przezyc dzien z moim 2,5 latkiem :-/ a ledwo do wc człapie :-/

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kolejne bliźniaki. Gratulacje :*

Gratuluję wszystkim serduszek

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka* wrote:
    A ja zaszalałam i kupiłam dziś w Lidlu pościel, poszewki, bodziaki, skarpetki i legginsy ;-) Większość rzeczy neutralna kolorystycznie, ale nie mogłam się oprzeć jednemu różowemu komplecikowi :P Mocno wierzę w moją intuicję, a ona obstawia dziewczynkę ;-)

Ja na pewno nie będę szczepić na nic do 3 mż, potem albo dalej bez szczepień, albo będę próbowała z zaufanym pediatrą ustalić najbardziej bezpieczny, rozłożony w czasie zindywidualizowany kalendarz szczepień (choć pewnie on jako ich przeciwnik będzie za opcją 1)
    Też upolowalam kilka rzeczy w Lidlu. :)

Co do szczepień to mam nadzieję, że mój lekarz wykarze się zrozumieniem. Ja akurat chciałabym szczepic chyba że jeszcze zmienię zdanie ale też chciałabym rozłożyć w czasie jak się da.

Zubii piękny rożek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 21:26

zubii lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Co za wiadomość! Gratuluję bliźniaków.
    Nie było tutaj takiego przypadku z obumarciem drugiego zarodka.

<3 Stella <3
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Gabrysia gratuluję bliźniaków! Ja się bałam że będą bliźniaki bo z trójką nie wiem czy bym dała radę ale na szczęście tylko jedno serduszko :) ale to piękne :) aż się wzruszyłam :)

https://www.maluchy.pl/li-72837.png oars9jm.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u reszty dziewczyn która miała dzisiaj albo ostatnio wizytę? Odezwijcie się jak po wizycie ;)

smeg, zakocona, mamusia2

jusik,Orlanka, Wpinka, falka, Monako

smeg lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się super ułożyło bo dziś dostałam maila że dostaliśmy żłobek od kwietnia na dwa dni w tygodniu to się młody do września zaadaptuje i wychoruje a potem pójdzie na 5 dni ;) Ja wierzę w moc ochronną kp bo ile razy ja byłam chora a mój niemowlaczek nie to i wierzę że nawet z żłobkowymi chorobami sobie poradzimy ;)

Ja tam szczepiłam wg kalendarza i wszystko było ok. Tylko w Niemczech jest inaczej bo szczepi się tylko skojarzonymi 6w1. Szczepiłam też na rotawirusy i pneumokoki. Tutaj szczepionki są za darmo więc nic nie płaciłam :) Teraz czekam na 100% zdrowie i szczepimy prorixem na mmr bo przed żłobkiem muszę bo ryzyko jest mi za duże zwłaszcza że niestety spotyka się przypadki odry.
    No ale każda mama ma prawo nieszczepić i ja to szanuję. Trzeba rozważyć za i przeciw. I na spokojnie i rzeczowo i na pewno bez emocji. Ja ufam swojej pediatrze i nigdy nie pozwoliła zaszczepić w wątpliwej sytuacji. Ale my tych szczepionek niewiele w sumie mieliśmy, ze 3 razy tylko.

• lucytom Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    A co u reszty dziewczyn która miała dzisiaj albo ostatnio wizytę? Odezwijcie się jak po wizycie ;)

smeg, zakocona, mamusia2

jusik,Orlanka, Wpinka, falka, Monako

Nowamamusia dopiszeszmnie do listy? I czy jest jakaś tabelka bo nie mogłam znaleźć linka? Dziękuję serdecznie z góry :*

• lucytom Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję, już jestem wpisana :* ja następną wizytę mam na 17.02 ale chyba normalnà bo mój gin prenatalne robi na ogół w 14 tc więc chyba dwa tyg jeszcze będę czekać :(

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucytom wrote:
    Wow Gabrysia gratuluję bliźniaków! Ja się bałam że będą bliźniaki bo z trójką nie wiem czy bym dała radę ale na szczęście tylko jedno serduszko :) ale to piękne :) aż się wzruszyłam :)

Ja tez sie balam ze moga sie trafic ale stwierdzilam ze to zadkie. To nedzie nasze 3 i 4 dziecko. Nie wiem jak to ogarne.

Dzieki za odpowiedzi. U mnie zarodki sa rowne tylko pecherzyk za maly u jednego

Annie1981 lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia, gratulacje! To już piąta parka na wrzesień :))

Buka, a nie masz możliwości skorzystania z usług jakiegoś dobrego fizjoterapeuty? Czasem jedna wizyta pomaga (przypadek mojego męża).
    Skąd jesteś? Może któraś z nas mogłaby Ci kogoś polecić.

Shelby, to mogą być twardnienia macicy. Czasem zdarza się u mnie podobnie. Zażyj nospę (zdarzało się, że brałam forte w takim przypadku) i łykaj regularnie magnez - powinno pomóc. Ja się w takiej sytuacji kładę na boku w pozycji embrionalnej z podkurczonymi nogami -mam wrażenie, że brzuchowi wtedy lepiej i tak się nie napina.

7u22vfxm0lh292be.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie nie moge sie nacieszyc :)) Nasz babelek ma 23mm i pieknie bije serduszko. Według usg tyle samo co od owulli tzn punkcji bo ja po ivf. Kolejna wozyta 20.02 i to beda juz prenatalne razem z pappa do ktorej mam wątpliwości ale u prof tylko prenatalne w "pakiecie" mozna zrobić wiec chyba nie mam wyjścia...
    Tez bylam w lidlu! Ale dopiero popoludnii i juz wszystko wymietli. Wzielam chociaz skarpety na pocieszenie zolto szare takie najbardziej unisex :)
    Co do szczepionek to musze sie troche doksztalcic bo nie mam bladego pojecia co i jak najlepiej, pediatry tez nie mam bo to moja 1 ciąża. Zobaczymy co to bedzie
    ..

Saori, elcia_aa, Gosia1989, Brave, Annie1981, zubii, Cameline, Aguuuś, Ja86, Bąbelek1980, Suri_, nowamamusia, Dreamy, Kesjaa, joaska1985 lubią tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • majju Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam z rana :)
    U mnie badania prenatalne 20.02. Ale mam trochę z nimi problem bo mój gin powiedział, że on mi wykona to badanie ale sprawdzałam i nie ma on certyfikatu FMF. I teraz nie wiem czy się nie umówić jeszcze do kogoś z certyfikatem.

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ