Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Ja mialam dzis wizyte i okazalo sie ze bija 2 serduszka. Pani doktor powiedziala ze roznie moze byc bo zarodki sa rowne woelkoscia ale jeden ma za maly pecherzyk. Czy ka dobrze kojarze ze ktoras mama tak miala i ze jeden z zarodkow obumarl? Bardzo prosze o odpowiedz bo stres mnie zzera
justa., Saori, Cameline, Gosia1989, Ja86, stay, nowamamusia, lucytom, Kimmy, bizona, Bąbelek1980, joaska1985, mika1987, zubii, Kasia02, Suri_, Dreamy, Kesjaa lubią tę wiadomość
-
Gratuluję serduszek
Byłam w lidlu, ale popołudniu i udało mi się kupić jedną bluzkęWszystko było wymiecione
Gabrysia - wowZ tego co kojarzę, u Saori było podejrzenie, że jeden pęcherzyk nie da rady, ale ostatecznie serduszko się pojawiło
Trzymam kciuki! -
Jesli mowa o ciuszkach to ja body i nie tylko polecam z c&a. Przy corce na poczatku kupowalam w smyku, pepco itp. A dopiero po jakims czasie kupolam w c&a i bylam mega zaskoczpna bo cenowo sa ok- 3 pak zazwyczaj kosztuje 39 zl a pojedynczo ok 14.99 a jakosc super- nie rozciagaj sie, nie spieraja itp.
lucytom lubi tę wiadomość
-
Gabrysia84 wrote:Hej dziewczyny. Ja mialam dzis wizyte i okazalo sie ze bija 2 serduszka. Pani doktor powiedziala ze roznie moze byc bo zarodki sa rowne woelkoscia ale jeden ma za maly pecherzyk. Czy ka dobrze kojarze ze ktoras mama tak miala i ze jeden z zarodkow obumarl? Bardzo prosze o odpowiedz bo stres mnie zzera
u mnie w 5t+2d były dwa pęcherzyki 6mm i 9mm. I lekarz mi powiedział, że jeszcze nie chce potwierdzać ciąży bliźniaczej dopiero jak ewa serduszka bo na tym etapie już dużo razy widział i często się zdarza, że zostaje tylko jeden zarodek na drugiej wizycie.
Ale teraz w tym tyg już były dwa zarodki 6 i 8 mm i serduszka. Także jak już są serduszka to będzie dobrze :*
Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 -serduszka
-
Rusałka* wrote:A ja zaszalałam i kupiłam dziś w Lidlu pościel, poszewki, bodziaki, skarpetki i legginsy
Większość rzeczy neutralna kolorystycznie, ale nie mogłam się oprzeć jednemu różowemu komplecikowi
Mocno wierzę w moją intuicję, a ona obstawia dziewczynkę
Ja na pewno nie będę szczepić na nic do 3 mż, potem albo dalej bez szczepień, albo będę próbowała z zaufanym pediatrą ustalić najbardziej bezpieczny, rozłożony w czasie zindywidualizowany kalendarz szczepień (choć pewnie on jako ich przeciwnik będzie za opcją 1)
Co do szczepień to mam nadzieję, że mój lekarz wykarze się zrozumieniem. Ja akurat chciałabym szczepic chyba że jeszcze zmienię zdanie ale też chciałabym rozłożyć w czasie jak się da.
Zubii piękny rożekWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 21:26
zubii lubi tę wiadomość
Nadusia
-
Gabrysia84 wrote:Hej dziewczyny. Ja mialam dzis wizyte i okazalo sie ze bija 2 serduszka. Pani doktor powiedziala ze roznie moze byc bo zarodki sa rowne woelkoscia ale jeden ma za maly pecherzyk. Czy ka dobrze kojarze ze ktoras mama tak miala i ze jeden z zarodkow obumarl? Bardzo prosze o odpowiedz bo stres mnie zzera
Nie było tutaj takiego przypadku z obumarciem drugiego zarodka.
Stella
-
U mnie się super ułożyło bo dziś dostałam maila że dostaliśmy żłobek od kwietnia na dwa dni w tygodniu to się młody do września zaadaptuje i wychoruje a potem pójdzie na 5 dni
Ja wierzę w moc ochronną kp bo ile razy ja byłam chora a mój niemowlaczek nie to i wierzę że nawet z żłobkowymi chorobami sobie poradzimy
Ja tam szczepiłam wg kalendarza i wszystko było ok. Tylko w Niemczech jest inaczej bo szczepi się tylko skojarzonymi 6w1. Szczepiłam też na rotawirusy i pneumokoki. Tutaj szczepionki są za darmo więc nic nie płaciłamTeraz czekam na 100% zdrowie i szczepimy prorixem na mmr bo przed żłobkiem muszę bo ryzyko jest mi za duże zwłaszcza że niestety spotyka się przypadki odry.
No ale każda mama ma prawo nieszczepić i ja to szanuję. Trzeba rozważyć za i przeciw. I na spokojnie i rzeczowo i na pewno bez emocji. Ja ufam swojej pediatrze i nigdy nie pozwoliła zaszczepić w wątpliwej sytuacji. Ale my tych szczepionek niewiele w sumie mieliśmy, ze 3 razy tylko. -
nowamamusia wrote:A co u reszty dziewczyn która miała dzisiaj albo ostatnio wizytę? Odezwijcie się jak po wizycie
smeg, zakocona, mamusia2
jusik,Orlanka, Wpinka, falka, Monako
Nowamamusia dopiszeszmnie do listy? I czy jest jakaś tabelka bo nie mogłam znaleźć linka? Dziękuję serdecznie z góry :*
-
lucytom wrote:Wow Gabrysia gratuluję bliźniaków! Ja się bałam że będą bliźniaki bo z trójką nie wiem czy bym dała radę ale na szczęście tylko jedno serduszko
ale to piękne
aż się wzruszyłam
Ja tez sie balam ze moga sie trafic ale stwierdzilam ze to zadkie. To nedzie nasze 3 i 4 dziecko. Nie wiem jak to ogarne.
Dzieki za odpowiedzi. U mnie zarodki sa rowne tylko pecherzyk za maly u jednegoAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
Gabrysia, gratulacje! To już piąta parka na wrzesień
)
Buka, a nie masz możliwości skorzystania z usług jakiegoś dobrego fizjoterapeuty? Czasem jedna wizyta pomaga (przypadek mojego męża).
Skąd jesteś? Może któraś z nas mogłaby Ci kogoś polecić.
Shelby, to mogą być twardnienia macicy. Czasem zdarza się u mnie podobnie. Zażyj nospę (zdarzało się, że brałam forte w takim przypadku) i łykaj regularnie magnez - powinno pomóc. Ja się w takiej sytuacji kładę na boku w pozycji embrionalnej z podkurczonymi nogami -mam wrażenie, że brzuchowi wtedy lepiej i tak się nie napina. -
Ja po wizycie nie moge sie nacieszyc
) Nasz babelek ma 23mm i pieknie bije serduszko. Według usg tyle samo co od owulli tzn punkcji bo ja po ivf. Kolejna wozyta 20.02 i to beda juz prenatalne razem z pappa do ktorej mam wątpliwości ale u prof tylko prenatalne w "pakiecie" mozna zrobić wiec chyba nie mam wyjścia...
Tez bylam w lidlu! Ale dopiero popoludnii i juz wszystko wymietli. Wzielam chociaz skarpety na pocieszenie zolto szare takie najbardziej unisex
Co do szczepionek to musze sie troche doksztalcic bo nie mam bladego pojecia co i jak najlepiej, pediatry tez nie mam bo to moja 1 ciąża. Zobaczymy co to bedzie
..Saori, elcia_aa, Gosia1989, Brave, Annie1981, zubii, Cameline, Aguuuś, Ja86, Bąbelek1980, Suri_, nowamamusia, Dreamy, Kesjaa, joaska1985 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam z rana
U mnie badania prenatalne 20.02. Ale mam trochę z nimi problem bo mój gin powiedział, że on mi wykona to badanie ale sprawdzałam i nie ma on certyfikatu FMF. I teraz nie wiem czy się nie umówić jeszcze do kogoś z certyfikatem.