X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomagają paluszki i krakersy. Jak od czasu do czasu zjem parę. Coś słonego.

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja mialam dzis wizyte i okazalo sie ze bija 2 serduszka. Pani doktor powiedziala ze roznie moze byc bo zarodki sa rowne woelkoscia ale jeden ma za maly pecherzyk. Czy ka dobrze kojarze ze ktoras mama tak miala i ze jeden z zarodkow obumarl? Bardzo prosze o odpowiedz bo stres mnie zzera

justa., Saori, Cameline, Gosia1989, Ja86, stay, nowamamusia, lucytom, Kimmy, bizona, Bąbelek1980, joaska1985, mika1987, zubii, Kasia02, Suri_, Dreamy, Kesjaa lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serduszek :)

Byłam w lidlu, ale popołudniu i udało mi się kupić jedną bluzkę :P Wszystko było wymiecione ;)

Gabrysia - wow :) Z tego co kojarzę, u Saori było podejrzenie, że jeden pęcherzyk nie da rady, ale ostatecznie serduszko się pojawiło :)

Trzymam kciuki!

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mowa o ciuszkach to ja body i nie tylko polecam z c&a. Przy corce na poczatku kupowalam w smyku, pepco itp. A dopiero po jakims czasie kupolam w c&a i bylam mega zaskoczpna bo cenowo sa ok- 3 pak zazwyczaj kosztuje 39 zl a pojedynczo ok 14.99 a jakosc super- nie rozciagaj sie, nie spieraja itp.

lucytom lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja mialam dzis wizyte i okazalo sie ze bija 2 serduszka. Pani doktor powiedziala ze roznie moze byc bo zarodki sa rowne woelkoscia ale jeden ma za maly pecherzyk. Czy ka dobrze kojarze ze ktoras mama tak miala i ze jeden z zarodkow obumarl? Bardzo prosze o odpowiedz bo stres mnie zzera
    Gabrysia gratuluję :) u mnie w 5t+2d były dwa pęcherzyki 6mm i 9mm. I lekarz mi powiedział, że jeszcze nie chce potwierdzać ciąży bliźniaczej dopiero jak ewa serduszka bo na tym etapie już dużo razy widział i często się zdarza, że zostaje tylko jeden zarodek na drugiej wizycie.
    Ale teraz w tym tyg już były dwa zarodki 6 i 8 mm i serduszka. Także jak już są serduszka to będzie dobrze :*

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Mnie chyba dorwała rwa kulszowa, od kilku godzin tylko leże, mąż sie zajmuje synkiem, nie jestem w stanie nawet wstac :-(
    O rany współczuję. A miałaś to już kiedyś?

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serduszek :)
    Dziewczyny mnie od rana boli brzuch, uczucie porównywalne do ruszania/wypychania się malucha w 3cim trymestrze. Czy to są skórcze? Bo juz normalnie głupialam.

74709jcgjiz14w6b.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori wrote:
    O rany współczuję. A miałaś to już kiedyś?
    Nie, pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo, az mi sie ryczec chce jak sobie pomysle że mąz jutro do pracy a ja bede musiala jakos przezyc dzien z moim 2,5 latkiem :-/ a ledwo do wc człapie :-/

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kolejne bliźniaki. Gratulacje :*

Gratuluję wszystkim serduszek

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka* wrote:
    A ja zaszalałam i kupiłam dziś w Lidlu pościel, poszewki, bodziaki, skarpetki i legginsy ;-) Większość rzeczy neutralna kolorystycznie, ale nie mogłam się oprzeć jednemu różowemu komplecikowi :P Mocno wierzę w moją intuicję, a ona obstawia dziewczynkę ;-)

Ja na pewno nie będę szczepić na nic do 3 mż, potem albo dalej bez szczepień, albo będę próbowała z zaufanym pediatrą ustalić najbardziej bezpieczny, rozłożony w czasie zindywidualizowany kalendarz szczepień (choć pewnie on jako ich przeciwnik będzie za opcją 1)
    Też upolowalam kilka rzeczy w Lidlu. :)

Co do szczepień to mam nadzieję, że mój lekarz wykarze się zrozumieniem. Ja akurat chciałabym szczepic chyba że jeszcze zmienię zdanie ale też chciałabym rozłożyć w czasie jak się da.

Zubii piękny rożek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 21:26

zubii lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Co za wiadomość! Gratuluję bliźniaków.
    Nie było tutaj takiego przypadku z obumarciem drugiego zarodka.

<3 Stella <3
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Gabrysia gratuluję bliźniaków! Ja się bałam że będą bliźniaki bo z trójką nie wiem czy bym dała radę ale na szczęście tylko jedno serduszko :) ale to piękne :) aż się wzruszyłam :)

https://www.maluchy.pl/li-72837.png oars9jm.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u reszty dziewczyn która miała dzisiaj albo ostatnio wizytę? Odezwijcie się jak po wizycie ;)

smeg, zakocona, mamusia2

jusik,Orlanka, Wpinka, falka, Monako

smeg lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się super ułożyło bo dziś dostałam maila że dostaliśmy żłobek od kwietnia na dwa dni w tygodniu to się młody do września zaadaptuje i wychoruje a potem pójdzie na 5 dni ;) Ja wierzę w moc ochronną kp bo ile razy ja byłam chora a mój niemowlaczek nie to i wierzę że nawet z żłobkowymi chorobami sobie poradzimy ;)

Ja tam szczepiłam wg kalendarza i wszystko było ok. Tylko w Niemczech jest inaczej bo szczepi się tylko skojarzonymi 6w1. Szczepiłam też na rotawirusy i pneumokoki. Tutaj szczepionki są za darmo więc nic nie płaciłam :) Teraz czekam na 100% zdrowie i szczepimy prorixem na mmr bo przed żłobkiem muszę bo ryzyko jest mi za duże zwłaszcza że niestety spotyka się przypadki odry.
    No ale każda mama ma prawo nieszczepić i ja to szanuję. Trzeba rozważyć za i przeciw. I na spokojnie i rzeczowo i na pewno bez emocji. Ja ufam swojej pediatrze i nigdy nie pozwoliła zaszczepić w wątpliwej sytuacji. Ale my tych szczepionek niewiele w sumie mieliśmy, ze 3 razy tylko.

• lucytom Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    A co u reszty dziewczyn która miała dzisiaj albo ostatnio wizytę? Odezwijcie się jak po wizycie ;)

smeg, zakocona, mamusia2

jusik,Orlanka, Wpinka, falka, Monako

Nowamamusia dopiszeszmnie do listy? I czy jest jakaś tabelka bo nie mogłam znaleźć linka? Dziękuję serdecznie z góry :*

• lucytom Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję, już jestem wpisana :* ja następną wizytę mam na 17.02 ale chyba normalnà bo mój gin prenatalne robi na ogół w 14 tc więc chyba dwa tyg jeszcze będę czekać :(

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucytom wrote:
    Wow Gabrysia gratuluję bliźniaków! Ja się bałam że będą bliźniaki bo z trójką nie wiem czy bym dała radę ale na szczęście tylko jedno serduszko :) ale to piękne :) aż się wzruszyłam :)

Ja tez sie balam ze moga sie trafic ale stwierdzilam ze to zadkie. To nedzie nasze 3 i 4 dziecko. Nie wiem jak to ogarne.

Dzieki za odpowiedzi. U mnie zarodki sa rowne tylko pecherzyk za maly u jednego

Annie1981 lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia, gratulacje! To już piąta parka na wrzesień :))

Buka, a nie masz możliwości skorzystania z usług jakiegoś dobrego fizjoterapeuty? Czasem jedna wizyta pomaga (przypadek mojego męża).
    Skąd jesteś? Może któraś z nas mogłaby Ci kogoś polecić.

Shelby, to mogą być twardnienia macicy. Czasem zdarza się u mnie podobnie. Zażyj nospę (zdarzało się, że brałam forte w takim przypadku) i łykaj regularnie magnez - powinno pomóc. Ja się w takiej sytuacji kładę na boku w pozycji embrionalnej z podkurczonymi nogami -mam wrażenie, że brzuchowi wtedy lepiej i tak się nie napina.

7u22vfxm0lh292be.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie nie moge sie nacieszyc :)) Nasz babelek ma 23mm i pieknie bije serduszko. Według usg tyle samo co od owulli tzn punkcji bo ja po ivf. Kolejna wozyta 20.02 i to beda juz prenatalne razem z pappa do ktorej mam wątpliwości ale u prof tylko prenatalne w "pakiecie" mozna zrobić wiec chyba nie mam wyjścia...
    Tez bylam w lidlu! Ale dopiero popoludnii i juz wszystko wymietli. Wzielam chociaz skarpety na pocieszenie zolto szare takie najbardziej unisex :)
    Co do szczepionek to musze sie troche doksztalcic bo nie mam bladego pojecia co i jak najlepiej, pediatry tez nie mam bo to moja 1 ciąża. Zobaczymy co to bedzie
    ..

Saori, elcia_aa, Gosia1989, Brave, Annie1981, zubii, Cameline, Aguuuś, Ja86, Bąbelek1980, Suri_, nowamamusia, Dreamy, Kesjaa, joaska1985 lubią tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • majju Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam z rana :)
    U mnie badania prenatalne 20.02. Ale mam trochę z nimi problem bo mój gin powiedział, że on mi wykona to badanie ale sprawdzałam i nie ma on certyfikatu FMF. I teraz nie wiem czy się nie umówić jeszcze do kogoś z certyfikatem.

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ