Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jula91 wrote:Czesc Dolaczam do Was- termin 08.09, rocznik 91 i jestem z Poznania
Ooo ktoś z okolic
Dołączam z terminem 9.09
Ja córkę rodziłam na Polnej, w sumie dlatego że wykryto na prenatalnych wadę płucka. Oddział neonatologii na najwyzszym poziomie ( gdybym rodziła gdzie indziej i tak zabraliby ją na Polną). Sam poród i opieka położnej nienaganna (w sumie były dwie-jedna na stażu która siedziała ze mną niemalże całe 20 godzin, a druga już starsza która odbierała poród). Masówka... no trochę tak, pomyślę może nad innym szpitalem.
Chodziłam i chodzę do Kingi Więznowskiej z Polnej ( bardzo zadowolona jestem ale cena wizyty już 150 i trochę mnie to przerasta). Dużo badań zrobiłyśmy w ramach przyjecia na oddział na jeden dzień- i nie musialam przez to płacić.
betka12- ja w owulację miałam grypę jelitową a przed testowaniem kilka dni konkretnego kataru, bolu gardła, temp ( wzięłam wtedy 2 gripexy a poza tym leczylam się mlekiem z miodem i czosnkiem-chyba umysł już wiedział ze będzie Fasolka).Nie powinno nic się złego wydarzyć.
Też się zastanawiam kiedy pierwsza wizyta, muszę zajrzeć w kartę poprzedniej ciąży.
u nas niby trafione w owulację ale czy będzie synek to się okaże :p
stay, nowamamusia, Dreamy, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
Matko i córko ale naskrobałyście! Przebrnęłam, ale malo co pamiętam
Chiński kalendarz - z corką sie sprawdziło. Moim przyjaciółkom nie, wiec na dwoje babka wrózyla
Nowamamusia gratuluje zareczyn!
Ja rocznik 88 jestem.
Sylwester udany, bylo przyjemnie
Nie zgadzam sie ze chemia = wymioty. W ciazy z corką miałam chec na jajka, mialam zdrowe, wiejskie a rzygałam po nich jak kot Nudnosci i wymioty są spowodowane zmianą gospodarki hormonalnej, oczywiscie jak ktoś zje kiełbase z dzemem i popije mlekiem to tez moze haftować
i yy.. no mam pustke w głowienowamamusia lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Ja nieśmiało dołączam z terminem na 8 września... Mam w domu prawie roczniaka i obecnie męczący kaszel po zapaleniu oskrzeli więc padam na nos po całym dniu opieki nad dzieckiem ale postaram się Was jakoś nadrobić i poznać i poczytać co u Was.
Gratuluję wszystkich pozytywnych testów i kropeczek pod serduszkiem i niech zdrowo rosną!stay, Karolka12345, karm3lka, nowamamusia, Molyx, justa., Dreamy lubią tę wiadomość
-
Jula ja byłam akurat 29dc na usg (zaplanowane wcześniej) i było widać maleńki pęcherzyk i pogrubione endometrium.
Teraz wybieram się 19.01 i mam nadzieję będzie już serduszko
Karm3lka jesteś z Poznania? To już w trójkę jesteśmy Może spotkamy się na porodówcekarm3lka lubi tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Jula ja byłam akurat 29dc na usg (zaplanowane wcześniej) i było widać maleńki pęcherzyk i pogrubione endometrium.
Karm3lka jesteś z Poznania? To już w trójkę jesteśmy Może spotkamy się na porodówce
hihi byłoby śmiesznie :p
Myślę też o umówieniu się około 20.01 tak aby już było coś lepiej widać
lucytom chore dziecko to nie jest taka prosta sprawa dużo sił dla ciebie-zwłaszcza ze to niespełna dopiero roczniak :* -
nowamamusia wrote:Karm3lka i Lucytom witajcie i życzę dużo zdrówka
Ja już powoli też zasypiam
Miałam dzisiaj takie leciutkie plamienie. Myślę, że to jednak efekt wczorajszego ... Takze jutro już nie powinno niczego być. Mam nadzieję
a co do to trochę mam blokadę że może sie coś złego wydarzyć ...
-
nowamamusia wrote:Karm3lka i Lucytom witajcie i życzę dużo zdrówka
Ja już powoli też zasypiam
Miałam dzisiaj takie leciutkie plamienie. Myślę, że to jednak efekt wczorajszego ... Takze jutro już nie powinno niczego być. Mam nadzieję
Ja w ciąży robie sie bardzo drażliwa, już sie zrobilam i nie mam wogole checi na przytulanko zresztą jestem przewrażliwiona na punkcie krwiakow, nie chce znowu leżec w szpitalu wiec tym bardziej przez pierwsze 2 miesiace chce sie maksymalnie oszczędzać -
nick nieaktualnyKarolka12345 wrote:Jula ja byłam akurat 29dc na usg (zaplanowane wcześniej) i było widać maleńki pęcherzyk i pogrubione endometrium.
Karm3lka jesteś z Poznania? To już w trójkę jesteśmy Może spotkamy się na porodówce
29dc... szybko! A badalas moze bete w okolicy tego 29dc? -
nick nieaktualny