X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na działalności (doradca ds. ubezpieczeń) więc teoretycznie do pracy nie muszą iść, ale w praktyce muszę :P Plus taki, że nie muszę zrywać się od rana.

Wstaję co prawda ogarnąć Młodego do przedszkola ale nie muszę lecieć na łeb na szyję.

W tej ciąży postanowiłam pracować, ruszać się. W pierwszej poszłam na zwolnienie w 11 tyg (pracowałam u kogoś) i efektem było 25kg na plusie :P Mało ruchu etc

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Rocznik 94. Ktoś jest w tym samym wieku?
    Ja tez 94 :D Młode z nas bedą mauśki :D

nowamamusia lubi tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka ja sobie obiecałam znów w tej ciązy zwolnić. Chce miec ruch, ale nie bede zasuwać jak osiolek jak w ciazy z córką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 23:03

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy dostałyście od swoich ginów telefon prywatny? Bo ja nie, a przyznam, że czułabym się pewniej gdybym taki numer kontaktowy dostała. Myślę go poprosić o to przy następnej wizycie ale jak odmówi to chyba zmienię lekarza

bf6b47d663.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja mam. W poprzedniej ciązy miałam innego lekarza prowadzącego i nie miałam. A bardzo szkoda.

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx wrote:
    Tak, ja mam. W poprzedniej ciązy miałam innego lekarza prowadzącego i nie miałam. A bardzo szkoda.
    Tak moim zdaniem posiadanie takiego numeru to mega komfort, także ja zapytam 9 a jak odmówi to szukam innego lekarza. Zastanawiam się tylko, że jeśli ten założy mi kartę ciąży, to potem muszę zgłaszać że z niego rezygnuję i idę do kogoś innego?

bf6b47d663.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie więc mam od początku numer... Myślałam żeby zapisać się na NFZ ale stwierdziłam, że nie będę oszczędzać na maleństu (głównie chodzi o to, że na NFZ w mojej okolicy nie ma żadnego normalnego lekarza godnego polecenia). Ja dziś od 7 w pracy a mam takiego lenial, że szok :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczyny czy Wy dostałyście od swoich ginów telefon prywatny? Bo ja nie, a przyznam, że czułabym się pewniej gdybym taki numer kontaktowy dostała. Myślę go poprosić o to przy następnej wizycie ale jak odmówi to chyba zmienię lekarza
    Tak ja mam prywatny numer ale idę prywatnie. Nie wiem czy ci z NFZ też wszyscy dawaja

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdli mnie strasznie... Akurat jak trzeba w pracy siedzieć.... Zaparzylam ciemna herbatę i mam nadzieję, że mi pomoże

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję , że też dostanę taki numer prywatny

Gosiaczek jak dzisiejszy test?

Dreamy współczuję tych mdłości. Próbowałaś pić herbatę z imbirem?

Miłego dnia :)

Gosiaczek lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale sie późno zorientowałam :). Ja jestem wrzesniowką 2016 - wlasnie moj łobuziak usnął w moich ramionach :).

Dziewczyny - życzę Wam tak pięknej ciąży jak moja - bardzo miło pamiętam rok 2016 :). A najważniejsze - życze Wam zdrowiusienkich bobasów

czekolada, Molyx, Izabell2016, stay, Plastelina lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ojej, ale sie późno zorientowałam :). Ja jestem wrzesniowką 2016 - wlasnie moj łobuziak usnął w moich ramionach :).

Dziewczyny - życzę Wam tak pięknej ciąży jak moja - bardzo miło pamiętam rok 2016 :). A najważniejsze - życze Wam zdrowiusienkich bobasów

Dziękujęmy :)

Behemottka lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o numer do lekarza - pewnie i tak nie dają prywatnego tylko taki, którego używają do kontaktu z pacjentkami. Często numer jest podany na pieczątce. Jeśli lekarz ma swój gabinet to jest oczywiste, że podaje numer, bo jakoś pacjentki muszą się umawiać choćby na wizytę.

Jeśli lekarz przyjmuje w jakiejś większej klinice, to pewnie można do niego zadzwonić po prostu na numer tej kliniki i jeśli będzie mógł rozmawiać, to porozmawia. Od pilnych, ale to naprawdę pilnych sytuacji (późny wieczór, niedziela) są izby przyjęć i nie wyobrażam sobie zawracać wtedy głowę lekarzowi. No bo co on pomoże przez telefon? Także myślę, że warto do tego podejść z głową i pamiętać, że lekarz też człowiek i ma prawo do wolnego czasu.

Przyszła w końcu moja beta z piątku - 699,3, a więc prawie się podwoiła w ciągu 50 godzin. Na początku myślałam, że to mały przyrost, ale sprawdziłam w kalkulatorze i widzę, że jest okej. Teraz czekam do przyszłego poniedziałku do wizyty.

nowamamusia, stay lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuski w Nowym Roku
    Ja jestem rocznik 85;)
    Powiem wam ze u mnie mdlosci jednak sie zaczely nawet kawy nie moge sie napic a do tego wczoraj zauwazylam lekkie rozowe plamienia ale mysle ze to normalne na poczatku.
    No i udalo mi sie wkoncu Termin u Gina zrobic w czwartek o 17.20 juz nie moge sie doczekac.
    A i witam nowe mamuski

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam sie do lekarza za 2 tygodnie wychodzi ze to będzie skończony 7 tydzien. Nastawiam sie pozytywnie. W poprzedniej ciąży bylam na zwolnieniu na początku fajnie ale potem każdy dzień wygladal tak samo zwłaszcza w zime. Urodzilam Kube w lutym potem zaczęły sie spacery ciepło i było rewelacyjnie a teraz już mnie przytlacza zima. Ciesze sie ze w tej ciąży będzie mozna paradowac z brzuszkiem.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Ja chodzę prywatnie więc mam od początku numer... Myślałam żeby zapisać się na NFZ ale stwierdziłam, że nie będę oszczędzać na maleństu (głównie chodzi o to, że na NFZ w mojej okolicy nie ma żadnego normalnego lekarza godnego polecenia). Ja dziś od 7 w pracy a mam takiego lenial, że szok :(

ale masz tez badania prywatnie, czyli 100-200 zł każdorazowo. Idz do kogokolwiek wlasnie aby miec te skierowania. a prywatnie ciaze prowadz u swojego lekarza

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• Molyx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam wczoraj mega fajny dokument, polecam obejrzeć: https://www.youtube.com/watch?v=q1V0RcI1idI
    7 kobiec i 7 ciąż.

nowamamusia lubi tę wiadomość

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Wrześniowe Mamusie :) Jak tam samopoczucia? :) My czujemy się fantastycznie :) Dziś jeszcze dzień wolny - trzeba korzystać :)

bf6b47d663.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad tym czy nie chodzić na NFZ a dodatkowo prywatnie
    miałabym chociaż skierowanie na badania za darmo a tak to nie dość że wizyta z usg to dodatkowo krew mocz itp z własnej kieszeni...

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx wrote:
    ale masz tez badania prywatnie, czyli 100-200 zł każdorazowo. Idz do kogokolwiek wlasnie aby miec te skierowania. a prywatnie ciaze prowadz u swojego lekarza

Badania będe miała z luxmed i to w większości za darmo :) choć jeszcze się zastanawiam czy nie zapisać się tak jak piszecie do jakiegokolwiek z luxmed aby skierowania mieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 12:17

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ