X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na działalności (doradca ds. ubezpieczeń) więc teoretycznie do pracy nie muszą iść, ale w praktyce muszę :P Plus taki, że nie muszę zrywać się od rana.

Wstaję co prawda ogarnąć Młodego do przedszkola ale nie muszę lecieć na łeb na szyję.

W tej ciąży postanowiłam pracować, ruszać się. W pierwszej poszłam na zwolnienie w 11 tyg (pracowałam u kogoś) i efektem było 25kg na plusie :P Mało ruchu etc

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Rocznik 94. Ktoś jest w tym samym wieku?
    Ja tez 94 :D Młode z nas bedą mauśki :D

nowamamusia lubi tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka ja sobie obiecałam znów w tej ciązy zwolnić. Chce miec ruch, ale nie bede zasuwać jak osiolek jak w ciazy z córką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 23:03

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy dostałyście od swoich ginów telefon prywatny? Bo ja nie, a przyznam, że czułabym się pewniej gdybym taki numer kontaktowy dostała. Myślę go poprosić o to przy następnej wizycie ale jak odmówi to chyba zmienię lekarza

bf6b47d663.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja mam. W poprzedniej ciązy miałam innego lekarza prowadzącego i nie miałam. A bardzo szkoda.

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx wrote:
    Tak, ja mam. W poprzedniej ciązy miałam innego lekarza prowadzącego i nie miałam. A bardzo szkoda.
    Tak moim zdaniem posiadanie takiego numeru to mega komfort, także ja zapytam 9 a jak odmówi to szukam innego lekarza. Zastanawiam się tylko, że jeśli ten założy mi kartę ciąży, to potem muszę zgłaszać że z niego rezygnuję i idę do kogoś innego?

bf6b47d663.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie więc mam od początku numer... Myślałam żeby zapisać się na NFZ ale stwierdziłam, że nie będę oszczędzać na maleństu (głównie chodzi o to, że na NFZ w mojej okolicy nie ma żadnego normalnego lekarza godnego polecenia). Ja dziś od 7 w pracy a mam takiego lenial, że szok :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczyny czy Wy dostałyście od swoich ginów telefon prywatny? Bo ja nie, a przyznam, że czułabym się pewniej gdybym taki numer kontaktowy dostała. Myślę go poprosić o to przy następnej wizycie ale jak odmówi to chyba zmienię lekarza
    Tak ja mam prywatny numer ale idę prywatnie. Nie wiem czy ci z NFZ też wszyscy dawaja

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdli mnie strasznie... Akurat jak trzeba w pracy siedzieć.... Zaparzylam ciemna herbatę i mam nadzieję, że mi pomoże

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję , że też dostanę taki numer prywatny

Gosiaczek jak dzisiejszy test?

Dreamy współczuję tych mdłości. Próbowałaś pić herbatę z imbirem?

Miłego dnia :)

Gosiaczek lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale sie późno zorientowałam :). Ja jestem wrzesniowką 2016 - wlasnie moj łobuziak usnął w moich ramionach :).

Dziewczyny - życzę Wam tak pięknej ciąży jak moja - bardzo miło pamiętam rok 2016 :). A najważniejsze - życze Wam zdrowiusienkich bobasów

czekolada, Molyx, Izabell2016, stay, Plastelina lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ojej, ale sie późno zorientowałam :). Ja jestem wrzesniowką 2016 - wlasnie moj łobuziak usnął w moich ramionach :).

Dziewczyny - życzę Wam tak pięknej ciąży jak moja - bardzo miło pamiętam rok 2016 :). A najważniejsze - życze Wam zdrowiusienkich bobasów

Dziękujęmy :)

Behemottka lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o numer do lekarza - pewnie i tak nie dają prywatnego tylko taki, którego używają do kontaktu z pacjentkami. Często numer jest podany na pieczątce. Jeśli lekarz ma swój gabinet to jest oczywiste, że podaje numer, bo jakoś pacjentki muszą się umawiać choćby na wizytę.

Jeśli lekarz przyjmuje w jakiejś większej klinice, to pewnie można do niego zadzwonić po prostu na numer tej kliniki i jeśli będzie mógł rozmawiać, to porozmawia. Od pilnych, ale to naprawdę pilnych sytuacji (późny wieczór, niedziela) są izby przyjęć i nie wyobrażam sobie zawracać wtedy głowę lekarzowi. No bo co on pomoże przez telefon? Także myślę, że warto do tego podejść z głową i pamiętać, że lekarz też człowiek i ma prawo do wolnego czasu.

Przyszła w końcu moja beta z piątku - 699,3, a więc prawie się podwoiła w ciągu 50 godzin. Na początku myślałam, że to mały przyrost, ale sprawdziłam w kalkulatorze i widzę, że jest okej. Teraz czekam do przyszłego poniedziałku do wizyty.

nowamamusia, stay lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuski w Nowym Roku
    Ja jestem rocznik 85;)
    Powiem wam ze u mnie mdlosci jednak sie zaczely nawet kawy nie moge sie napic a do tego wczoraj zauwazylam lekkie rozowe plamienia ale mysle ze to normalne na poczatku.
    No i udalo mi sie wkoncu Termin u Gina zrobic w czwartek o 17.20 juz nie moge sie doczekac.
    A i witam nowe mamuski

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam sie do lekarza za 2 tygodnie wychodzi ze to będzie skończony 7 tydzien. Nastawiam sie pozytywnie. W poprzedniej ciąży bylam na zwolnieniu na początku fajnie ale potem każdy dzień wygladal tak samo zwłaszcza w zime. Urodzilam Kube w lutym potem zaczęły sie spacery ciepło i było rewelacyjnie a teraz już mnie przytlacza zima. Ciesze sie ze w tej ciąży będzie mozna paradowac z brzuszkiem.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Ja chodzę prywatnie więc mam od początku numer... Myślałam żeby zapisać się na NFZ ale stwierdziłam, że nie będę oszczędzać na maleństu (głównie chodzi o to, że na NFZ w mojej okolicy nie ma żadnego normalnego lekarza godnego polecenia). Ja dziś od 7 w pracy a mam takiego lenial, że szok :(

ale masz tez badania prywatnie, czyli 100-200 zł każdorazowo. Idz do kogokolwiek wlasnie aby miec te skierowania. a prywatnie ciaze prowadz u swojego lekarza

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• Molyx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam wczoraj mega fajny dokument, polecam obejrzeć: https://www.youtube.com/watch?v=q1V0RcI1idI
    7 kobiec i 7 ciąż.

nowamamusia lubi tę wiadomość

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Wrześniowe Mamusie :) Jak tam samopoczucia? :) My czujemy się fantastycznie :) Dziś jeszcze dzień wolny - trzeba korzystać :)

bf6b47d663.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad tym czy nie chodzić na NFZ a dodatkowo prywatnie
    miałabym chociaż skierowanie na badania za darmo a tak to nie dość że wizyta z usg to dodatkowo krew mocz itp z własnej kieszeni...

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx wrote:
    ale masz tez badania prywatnie, czyli 100-200 zł każdorazowo. Idz do kogokolwiek wlasnie aby miec te skierowania. a prywatnie ciaze prowadz u swojego lekarza

Badania będe miała z luxmed i to w większości za darmo :) choć jeszcze się zastanawiam czy nie zapisać się tak jak piszecie do jakiegokolwiek z luxmed aby skierowania mieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 12:17

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ