Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem na działalności (doradca ds. ubezpieczeń) więc teoretycznie do pracy nie muszą iść, ale w praktyce muszę Plus taki, że nie muszę zrywać się od rana.
Wstaję co prawda ogarnąć Młodego do przedszkola ale nie muszę lecieć na łeb na szyję.
W tej ciąży postanowiłam pracować, ruszać się. W pierwszej poszłam na zwolnienie w 11 tyg (pracowałam u kogoś) i efektem było 25kg na plusie Mało ruchu etc -
Molyx wrote:Tak, ja mam. W poprzedniej ciązy miałam innego lekarza prowadzącego i nie miałam. A bardzo szkoda.
-
Ja chodzę prywatnie więc mam od początku numer... Myślałam żeby zapisać się na NFZ ale stwierdziłam, że nie będę oszczędzać na maleństu (głównie chodzi o to, że na NFZ w mojej okolicy nie ma żadnego normalnego lekarza godnego polecenia). Ja dziś od 7 w pracy a mam takiego lenial, że szok
-
Azorczynka wrote:Dziewczyny czy Wy dostałyście od swoich ginów telefon prywatny? Bo ja nie, a przyznam, że czułabym się pewniej gdybym taki numer kontaktowy dostała. Myślę go poprosić o to przy następnej wizycie ale jak odmówi to chyba zmienię lekarza
-
Ojej, ale sie późno zorientowałam . Ja jestem wrzesniowką 2016 - wlasnie moj łobuziak usnął w moich ramionach .
Dziewczyny - życzę Wam tak pięknej ciąży jak moja - bardzo miło pamiętam rok 2016 . A najważniejsze - życze Wam zdrowiusienkich bobasów
czekolada, Molyx, Izabell2016, stay, Plastelina lubią tę wiadomość
-
Behemottka wrote:Ojej, ale sie późno zorientowałam . Ja jestem wrzesniowką 2016 - wlasnie moj łobuziak usnął w moich ramionach .
Dziewczyny - życzę Wam tak pięknej ciąży jak moja - bardzo miło pamiętam rok 2016 . A najważniejsze - życze Wam zdrowiusienkich bobasów
DziękujęmyBehemottka lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o numer do lekarza - pewnie i tak nie dają prywatnego tylko taki, którego używają do kontaktu z pacjentkami. Często numer jest podany na pieczątce. Jeśli lekarz ma swój gabinet to jest oczywiste, że podaje numer, bo jakoś pacjentki muszą się umawiać choćby na wizytę.
Jeśli lekarz przyjmuje w jakiejś większej klinice, to pewnie można do niego zadzwonić po prostu na numer tej kliniki i jeśli będzie mógł rozmawiać, to porozmawia. Od pilnych, ale to naprawdę pilnych sytuacji (późny wieczór, niedziela) są izby przyjęć i nie wyobrażam sobie zawracać wtedy głowę lekarzowi. No bo co on pomoże przez telefon? Także myślę, że warto do tego podejść z głową i pamiętać, że lekarz też człowiek i ma prawo do wolnego czasu.
Przyszła w końcu moja beta z piątku - 699,3, a więc prawie się podwoiła w ciągu 50 godzin. Na początku myślałam, że to mały przyrost, ale sprawdziłam w kalkulatorze i widzę, że jest okej. Teraz czekam do przyszłego poniedziałku do wizyty.nowamamusia, stay lubią tę wiadomość
-
Witam Mamuski w Nowym Roku
Ja jestem rocznik 85;)
Powiem wam ze u mnie mdlosci jednak sie zaczely nawet kawy nie moge sie napic a do tego wczoraj zauwazylam lekkie rozowe plamienia ale mysle ze to normalne na poczatku.
No i udalo mi sie wkoncu Termin u Gina zrobic w czwartek o 17.20 juz nie moge sie doczekac.
A i witam nowe mamuskiMoje dwa szczescia Nina i Nela
-
Umówiłam sie do lekarza za 2 tygodnie wychodzi ze to będzie skończony 7 tydzien. Nastawiam sie pozytywnie. W poprzedniej ciąży bylam na zwolnieniu na początku fajnie ale potem każdy dzień wygladal tak samo zwłaszcza w zime. Urodzilam Kube w lutym potem zaczęły sie spacery ciepło i było rewelacyjnie a teraz już mnie przytlacza zima. Ciesze sie ze w tej ciąży będzie mozna paradowac z brzuszkiem.
-
Karooolcia :) wrote:Ja chodzę prywatnie więc mam od początku numer... Myślałam żeby zapisać się na NFZ ale stwierdziłam, że nie będę oszczędzać na maleństu (głównie chodzi o to, że na NFZ w mojej okolicy nie ma żadnego normalnego lekarza godnego polecenia). Ja dziś od 7 w pracy a mam takiego lenial, że szok
ale masz tez badania prywatnie, czyli 100-200 zł każdorazowo. Idz do kogokolwiek wlasnie aby miec te skierowania. a prywatnie ciaze prowadz u swojego lekarza -
Molyx wrote:ale masz tez badania prywatnie, czyli 100-200 zł każdorazowo. Idz do kogokolwiek wlasnie aby miec te skierowania. a prywatnie ciaze prowadz u swojego lekarza
Badania będe miała z luxmed i to w większości za darmo choć jeszcze się zastanawiam czy nie zapisać się tak jak piszecie do jakiegokolwiek z luxmed aby skierowania mieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 12:17