X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula91 wrote:
    Czesc :) Dolaczam do Was- termin 08.09, rocznik 91 i jestem z Poznania ;)
    Witamy :) twoja pierwsza ciąża?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Właśnie - jest ktoś może z Poznania?

Ja ;) Jakiego lekarza wybierasz do prowadzenia ciazy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Witamy :) twoja pierwsza ciąża?

Tak, moja pierwsza :)

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula91 wrote:
    Tak, moja pierwsza :)
    A już byłaś u lekarza czy dopiero pójdziesz?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula91 wrote:
    Witaj. :D Jak się czujesz? Masz już jakieś pierwsze objawy ciąży? ;)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Nowamamusia Gratuluje zaręczyn :)!! Kati86 ja jestem rocznik 84 :) Dinozaur na forum :P ?! Póki co nie czuje zupełnie tej ciązy...test zrobiłam tak dlas pewności czy moge się napić...Trzymajcie kciuki za jutrzejszy pozytyw....A jak nic nie będzie?! (strach będzie mi pewnie towarzyszył cały czas)
    Trzymam kciuki :*

<3 Stella <3
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Jula :)

Cieszę się, że przeszłaś na fioletową stronę mocy z grudniowych staraczek :)

Wiesz co właśnie nie wiem z tym lekarzem...

Na pierwszą wizytę idę do Kliniki Promienistej do Zofii Mikołajewskiej Fischer. Ona była kiedyś ordynatorem w św. Rodzinie. Nie wiem w jakim teraz szpitalu pracuje.

Rodzić chcę właśnie w śr. Rodzinie - ale oprócz ordynatora nie dotarłam do żadnej listy pracowników. Ordynator przyjmuje tylko w jednej klinice "LEkarze" czy jakoś tak i pewnie wizyta z 300 zł...

Ja mam pakiet medyczny od męża z pracy i w sumie chciałabym w ramach niego znaleźć lekarza. W Enelmedzie w Kupcu jest jedna fajna babka Agnieszka MAlec Marczyńska - ma dobre opinie i pracuje w św Rodzinie. Ale enelmed jest jakiś nienormalny - wizyta u ginekologa z badaniem i usg to dwie osobne wizyty :/ Nie wyobrażam sobie w 9 miesiącu z tym wielkim brzuchem na 10 jechać na wizytę, a na 16 na usg :P CHore :P

A Ty jakiego masz lekarza? i gdzie chcesz rodzić?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wybiore Blazeja Kierzkowskiego, przyjmuje w Alteridzie na Antoninku i bede miala najblizej :) On pracuje w szpitalu na Raszei. Myslalam zeby rodzic na Polnej,ale slysze caly czas opinie ze tam ida na masowke. Sama w sumie nie wiem gdzie rodzic...

Jesli chodzi o pierwsze objawy... moje piersi sa tak wielkie, obolale i zylaste ze chyba przestane sie z nimi lubic ;) poza tym czuje sie bardzo dobrze. Wczesniej w innym watku pisalam ze w 28. i 29.dniu cyklu pojawily mi sie lekkie brazowe plamienia. Lekarz przepisal mi luteine, biore ja juz 3 dzien i plamien juz nie ma :)

Boje sie niestety mojego lotu samolotem, 10 stycznia wybieramy sie z mezem na Kanary, tam sie w sumie leci 5h, ale czytalam ze lot w niczym nie przeszkadza... co myslicie?

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula91 wrote:
    Ja chyba wybiore Blazeja Kierzkowskiego, przyjmuje w Alteridzie na Antoninku i bede miala najblizej :) On pracuje w szpitalu na Raszei. Myslalam zeby rodzic na Polnej,ale slysze caly czas opinie ze tam ida na masowke. Sama w sumie nie wiem gdzie rodzic...

Jesli chodzi o pierwsze objawy... moje piersi sa tak wielkie, obolale i zylaste ze chyba przestane sie z nimi lubic ;) poza tym czuje sie bardzo dobrze. Wczesniej w innym watku pisalam ze w 28. i 29.dniu cyklu pojawily mi sie lekkie brazowe plamienia. Lekarz przepisal mi luteine, biore ja juz 3 dzien i plamien juz nie ma :)

Boje sie niestety mojego lotu samolotem, 10 stycznia wybieramy sie z mezem na Kanary, tam sie w sumie leci 5h, ale czytalam ze lot w niczym nie przeszkadza... co myslicie?

Dla mnie Polna tylko wtedy gdyby pfu pfu coś się działo nie dobrego. Mają tam najlepszy sprzęt. Faktycznie jest tam straszna masówka. Może się pozmieniało, ale moja bratowa tam rodziła i to co tam przeżyła po porodzie to horror. W tym sensie, że nie miała żadnej pomocy ze strony położnych gdzie miała olbrzymi problem z karmieniem i córeczka darła się niebogłosy.

Co do lotu to musisz się poradzić lekarza - wiem, że w II trymestrze nie ma przeciwwskazań. w III już tak bo zmiana ciśnienia może wywołać poród. Ale nie wiem jak w I. Także najlepiej zapytaj kogoś mądrzejszego ;)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najstarsza poki co ;) 33 lata :)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • betka12 Debiutantka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długo post i znów mi nie dodało :( ja też rocznik 84 u tez mam wrażenie juz trochę dinozaur jestem. Na chwile obecna tez biorę kwas foliowy i witd. Os świat również choruje i juz chyba wychodzę GS prosta. Mam nadzieje ze nie zaszkodzi to dzidziusiowi w dzień zrobienia testu gorączka 39 stopni i od razu antybiotyk ech aje wzięłam trzy dawki tylko. Musze wierzyć w mojego silnego okruszka

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula91 wrote:

Witaj :) Ja również rocznik 91 :)

nowamamusia - Gratulacje :* piękne zaręczyny :* Przeczytałam Twój post i się popłakałam ze wzruszenia ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 19:55

nowamamusia lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • justa. Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem najstarsza, w listopadzie skończyłam 35 lat.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe ciężarówki :-D ja mam mega lenia, najchetniej bym aby spala,
    Dziewczyny ostatnio moj mąż oglądał program na temat płci, najnowsze badania, i okazuje się że dopiero po dotarciu plemnika do jajeczka i polączeniu nastepuje losowanie płci, tez zawsze myslalam że plemniki są takie i takie a tu klops ;-) wiec wszystkie teorie biorą w łep ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy wybieracie sie do ginekologa? Bo ja bylam w 29dc i nic jeszcze nie widzial...

• buka03 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam 23.01 te 3 tyg pewnie będą mi się ciągły w nieskończoność ;-)
    Ja rocznik '90 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 20:22

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocznik 89 i jestem z Radomia. Sennosc mnie dobija. Usypiam syna i mam wrażenie ze ja spie on nie

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    A jak u was z waga? U mnie +1kg..
    Do mojej musze kupić baterię, i zacząć kontrolowac wage bo gin mi sie znowu bedzie czepial jak przecholuje i przytyje 3 kg w 3 tyg :-P wiec puki co to odstawiam słodycze, a przynajmniej się postaram...

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula91 wrote:
    A kiedy wybieracie sie do ginekologa? Bo ja bylam w 29dc i nic jeszcze nie widzial...
    Na pierwszą wizytę idę dopiero w 7 tygodniu ;)
    W 29dc to normalne że jeszcze nie było nic widac

<3 Stella <3
  • stay Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem rocznik 91 ;)

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ