X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Ciężko mi się dziś wstawało, ale jak już wstałam to nie jest źle :)

Czekam na słońce!

Bąbelek to Ty miałaś migreny? Boże za dużo Was ;)

Monako, Stay co u Was?

Monako ja mam pytanie co do olejku migdałowego - zawsze myślałam, że on cudownie pachnie, a ten co kupiłam jest bezzapachowy.... To tak ma być ;)? Pytam Ciebie bo pamiętam, że polecałaś mi właśnie z HEBE.

Miłego dnia :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka rozumiem twój zawód :) kiedyś bawiłam się w olejowe oczyszczanie twarzy, zamówiłam kilka różnych olejków migdałowy, różany itp i żaden nie pachniał więc te naturalne chyba tak mają. Pewnie musiałby mieć w składzie dodatek olejku eterycznego żeby pachnieć.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni miewam uporczywe bóle głowy. Ale cóż taki urok ciąży. Kiedyś sobie zaplanowałam, że po prenatalnych jak będzie wszytko ok, to kupie dzidzi pierwszy ciuszek :) więc dzisiaj idę na małe zakupy :)

• Maja83 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Jestem w tej samej sytuacji również nie widziałam jeszcze serduszka nawet USG jeszcze nie miałam :-) kiedy masz wizytę?? Ja swoje zaległości nadrabiam jutro wizyta 11.30 <3

ja też jeszcze nie byłam ani na usg, w środę mam pierwszą wizytę i doczekać się już nie mogę :)

• Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, na razie dzięki Bogu mam spokój (odpukac) :P
    Dziewczyny pytanko, bo po bardzo dużej przerwie z mężem pobroilismy i teraz szczypie mnie wejście do pochwy. Polecacie tam jakieś smarowidła w ciąży żeby sobie ulżyć? Do wtorku jeszcze daleko :/

f2wl4z17q60magcw.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M ja też miewam okropne bóle głowy, które nie da się czasem wytrzymać a jeszcze one potęgują mdłości i wtedy cały dzień jest do du... :/ oby jak najrzadziej takie bóle nas dopadały :)

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek można delikatnie clotrimazolum...ja polecam nasiadówki z tantu Rosa, i żel lactowaginal, albo dopochwowo lactowaginal

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes - dziękuję ;)

f2wl4z17q60magcw.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy zaczynacie mowic o ciazy otoczeniu?? Rodzice wiedzą od poczatku bo z naszymi problemami nie dalo sie tego tak ukryć ale idziemy jutro do przyjaciol i chciałabym powiedzieć o ciazy ale nie wiem czy nie za wczesnie...zebym przypadkiem czegos nie zapeszyla...

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie powiedzieliśmy jeszcze nikomu. Nie wiem kiedy zazniemy mowic może ok 15 tyg. Chyba ze wcześniej będzie widać.
    Dziewczyny nie męczą Was zaparcia? Macie jakieś rady?

74709jcgjiz14w6b.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh zaliczyłam pierwsze rzyganko buuuuu to było straszne :-(

Falka my jeszcze nikomu nie mówimy myślimy za po zakończeniu pierwszego trymestru może powiemy zobaczymy jak to wyjdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 11:18

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze nikomu nie mówiliśmy, ale po prenatalnych jak wszystko będzie ok zaczniemy się chwalić :)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie moja mama i jej mąż wiedzą bo zwyczajnie się domyślił jak mnie zobaczyli. I bratowa tez się od razu połapala kiedy zobaczyła jak się mecze przy obiedzie ;) a mówić będziemy jak juz będzie brzuszek widoczny i zaczną podpytywac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 11:34

• aswalda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbliżsi juz wiedza od początku a znajomym to pewnie po prenatalnych powiemy albo pozniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 12:06

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka u nas kilka osób wie bo nie mogliśmy tego ukryć ale nie wiem kiedy będziemy się chwalić reszcie, może po pierwszej wizycie czyli w 9 tygodniu, mój mąż nie może się już doczekać kiedy się pochwali rodzinie i znajomym a mi to jest obojętne, i jestem zdania że nie ma co zapeszyć, po prostu co ma być to będzie czy powiemy wszystkim czy nie, ale najpierw pierwsza wizyta i usg a potem zobaczymy :)

shelby* mi pomaga picie dużej ilości wody mineralnej, zaparzam sobie też mielone siemię lniane, jest dobre też na żołądek ale ogólnie dużo pić trzeba. Ja miałam z zaparciami problem na początku ale tylko kilka dni,aaaa pamiętam że piłam też na czczo wodę z cytryną i to też mi pomogło ale teraz jej nie przełkną na czczo :)

• zubii Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka że ciążę można stracić na każdym etapie więc to od nas zależy kiedy chcemy powiedzieć rozumiem, że ktoś od razu nie chce ale nie ma nigdy bezpiecznego momentu na powiedzenie.

Pierwszy raz od zrobienia testu czuję się bardzo dobrze ale coś czuję że to chwilowa zmiana...A może powoli organizm zaczyna się przyzwyczajać do zmian ;)

Ciuszki też już kupiłam jak coś ma się stać to i tak się stanie. Teraz czekam na płeć i majowy weekend w Londynie :)

shelby*, Dreamy, Maja83, smeg lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii podoba mi sie Twoje zdrowe podejście. Tez kupilam 2 bodziaki na przecenie i ze szczescia je w domu przytulalam i lezka poleciala :D co ma byc to bedzie, na wiele rzeczy nie mamy wplywu, ale trzeba wierzyć ze bedzie dobrze.

zubii, Maja83 lubią tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie jestem fanką tych wszystkich zabobonów... co ma byc to nie uniknione i nie zależy od tego, kiedy powiemy, kiedy kupimy pierwszy smoczek itd. U mnie w rodzinie teraz byla taka sytuacja. Zamieszania co nie miara. Mianowicie mojemu bratu w sierpniu urodzila sie córeczka i od poczatku bylo mówione ze bede chrzestna.Z racji tego ze jie mam zadnego chrzesniaka i to pierwsze dziecko mojego brata bardzo pragnelam aby ten maluszek byl mój;) teraz w lutym byl chrzest, w połowie stycznia powiedzieliśmy rodzince o mojej ciąży, oczywiście jak te wszystkie ciotki klotki usłyszaly ze chrzestna ciężarna to sie zaczęło. .. ze ktos tam podawal i poronil... i 100 tego typu historii.. juz prawie doszlo do zmiany chrzestnej ale moj brat poszedl do księdza zapytac, ksiadz powiedział ze zabobony to sie do kieszeni chowa w kwestii wiary. I oczywiscie zostalam ta chrzestna mimo niezadowolenia wielu osób. Jesli cos nie daj Boże zakłóci moj stan błogosławiony nigdy nie utożsamie tego z pelnieniem roli chrzestnej w ciąży. Uznam to za zwyczajny przypadek jak kazdy inny. Ale to oczywiście tylko moje zdanie a propo tych wszystkich powymyslanych przez przodków jakiegos zapeszania itd.

zubii, Dreamy, Princesska, nowamamusia lubią tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki kupilam swiezy imbir doradzicie co z nim dalej zrobić ??

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Kobietki kupilam swiezy imbir doradzicie co z nim dalej zrobić ??

Obierasz i ssiesz plasterki lub jeśli wolisz trzesz na tarce, mieszasz z miodem i do słoika. Potem łycha takiej mieszanki do herbaty z cytryną

0202oliwcia lubi tę wiadomość

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ