X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Hej Natalka. Napiszesz nam coś o sobie? Widziałaś już serduszko?

Widzialam, widzialam;) piersze usg bylo 2 tygodnie temu, ale ze jestem w ciazy mozna powiedziec ze wiem od poczatku;) zaraz po terminie spodziewanej miesiaczki zrobil test no i wyszly dwie kreski:)
    To moja druga ciaza. Coreczka Natasza konczy w kwietniu 7 lat.
    Czuje sie dobrze, oprocz strasznie bolacych piersi, czasami mdlosci ale rzadko;)
    Biore od ponad tygodnia euthyrox na obnizenie tsh. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka ja też mam kołatanie serca, czasem słyszę jak mocno bije, ogólnie szybko się męczę i oddycham strasznie głośno :/

Ja dziś czułam się po prostu fatalnie, mdłości już w nocy mnie męczyły, źle spałam, a do tego okropny ból głowy, totalnie zły dzień i rozdrażnienie dziś u mnie i takie różne myśli jak dziewczyny wcześniej wspominały, dobrze że mąż przy mnie czuwa i obiecuje,że przejdą te dolegliwości :)
    Teraz już troszkę lepiej i nawet coś zjadłam, mam nadzieję,że jutro będzie lepiej :)

• anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie dobrze się czuje . kązdy mówi ,że wyglądam o wiele lepiej niż w poprzedniej ciąży z synkiem . ze teraz promienieje . czasem mnie coś tam w podbrzuszu zakłuje , i czasem nagle mnie mdłości chwycą.chwilowe . czuje się wtedy jak po jelitówce właśnie i najchętniej zaraz bym się położyła . czasem po południe mnie momentalnie zetnie i musze sie polozyc na pol godzinki . od zawsze spie na brzuchu . zaczynaja przeszkadzac mi piersi . bola , i zawsze musze pokombinowac z koldrą by sie wygodnie ułożyć ;)

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rano z łozka to nie moge wstać .

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska2 wrote:
    Mam pytanko pewnie nie jedna z was przeszła to co ja więc właśnie jestem po zabiegu lyzeczkowania ciąża obumarla w 8 tygodniu kiedy zaczelyscie Nowe starania i kiedy się udało

Tyska,bardzo mi przykro,u mnie tez w 8mym tyg sie zatrzymalo,ostatnim razem,sama sie oczyscilam i po pierwszej miesiaczce poszlam na kontrolne usg,moj powiedzial ze wszystko jest w porzadku i jak tylko jestesmy gotowi mozemy zaczynac,udalo sie w 3cim cyklu po.
    powodzenia,mam nadzieje ze szybko znowu do nas dolaczysz.trzymaj sie kochana

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska2 wrote:
    Mam pytanko pewnie nie jedna z was przeszła to co ja więc właśnie jestem po zabiegu lyzeczkowania ciąża obumarla w 8 tygodniu kiedy zaczelyscie Nowe starania i kiedy się udało

Tyska bardzo mi przykro :(
    Co do starań ile lekarzy tyle opini, jedni mówią, że można od razu inni każą czekać nawet pół roku. A ja ci mówię, że sama poczujesz kiedy twój organizm wróci do normy.
    My zaczeliśmy starania w 3 cyklu, w 4 się udało. Odczekałam 2 cykle tylko dlatego, że pierwsza @ była bardzo skąpa więc endo musiało się odbudować. Poza tym nic mnie nie bolało, po objawach stwierdzam, że owu miałam od razu, cykle były podobnej długości jak przed ciążą, więc nie widziałam powodu dla którego miałabym czekać dłużej.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • _natalia Nowa

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie, widziałam małego człowieka <3
    Mąż zachwycony, czyta teraz co się dzieje z dzieckiem w 9 tygodniu.
    A jaki ma uśmiech jak patrzy na zdjęcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 23:02

Gdziejestmieszko, Kesjaa, nowamamusia, justa., Bąbelek1980, aswalda, 0202oliwcia, MrsKiss, zubii, mkl, Cameline, Maja83, Dreamy, Zorganizowana:), lucytom, smeg lubią tę wiadomość

• Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _natalia wrote:
    Super! Kiedy następna wizyta? Ile ma już twoj maluszek?

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny ja jestem ciągle głodna. Ja nawet o tej porze muszę coś zjeść. Bo inaczej nie zasnę. Jem za dwóch albo i trzech. Masakra

nowamamusia lubi tę wiadomość

Udało się w 10cs!
    hrqo3e3kq9emfgid.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu już niektóre płeć poznają a ja jeszcze serduszka nie widziałam :O
    Niespokojna cieszę się, że wszystko dobrze na prenatalnych no i serdecznie gratuluję corci ;) chociaż może się jeszcze zmienić.

Tyska2 tule :* i trzymam mocno kciuki za szybki powrót do starań

Udało się w 10cs!
    hrqo3e3kq9emfgid.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Långstrump wrote:
    Cześć kochane. Ja już po pierwszej wizycie. Nasza fasolka ma 13mm i piękne serduszko :) tak bardzo się cieszę :)

Trzymam kciuki także za wasze wizyty
    Gratuluję serducha :) <3
    natalka1988 wrote:
    to i ja się dołączam:) termin na 14 września:)
    Czesc kochana. Rozgość się u nas :)
    Niespokojna M wrote:
    Hej kochane, moja wizyta przebiegła pomyślnie.
    Dzidziulek był ładnie ułożony i lekarz zaproponował od razu prenatalne bo bedzie wszytko widać. Zgodziłam się więc, wszystko w jak najlepszym porządku. Zastanawiam się tylko czy robic dodatkowo krew. A i Pani powiedziała, że chyba dziewczynka :)

Ooo dziewczynka. Ciekawe czy już zostanie dziewczynka aż do porodu czy jeszcze się zmieni? Gratuluję!
    _natalia wrote:
    Gratuluję serduszka. :) na którego wychodzi Ci termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 23:59

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że trochę mi smutno bo ostatnio się tu coś popsuło. W sensie niektóre posty są tak nieprzyjemnie napisane że ja nie wiem czy to wina hormonów (mam nadzieje) czy charakteru...

Każda chciałaby tu być mile widziana wiec zachowujemy się tak jakbyśmy same chciały być traktowane.

I nie trzeba pisać tak agresywnie podkreślając swoje racje... Czasami warto przeczytać parę razy post i zastanowić się czy kogoś się tym nie urazi

Takie moje refleksje na koniec dnia a raczej początek kolejnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 00:07

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Cześć dziewczyny:) czytam Was od jakiegoś czasu i postanowiłam do Was dołączyć :) jestem w 9+3 tyg ciąży, wg miesiączki 8+6 juz sama nie wiem jak liczyć bo okazało się, że dzidziek jest 3 dni starszy wg USG. Miałam owulacje 10 dnia cyklu:O

Czytam o Waszym samopoczuciu i zastanawiam się czy tylko ja miewam takie dziwne mdłości bez mdłości :) tzn. nie mam w ogole mdłości, nie wymiotuje natomiast rano na czczo mam głębokie odruchy wymiotne które są straszne, już chyba wolałabym wymiotowac..

Czy któraś z Was ma juz zaczątki linea negra na brzuchu ?:) mi w 10 tyg zaczęła się pojawiać, jest baaardzo blada,ale widoczna, aż się zdziwiłam, że tak szybko:)
    Ja mam właśnie ostatnio takie mdlosci :/
    Co do serducha to juz ze 2 tyg "czuje"je mocniej.

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • _natalia Nowa

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 14 września.
    A dzidziuś nie wiem ile ma, zawsze zapominam. Myślałam że 8,4 cm (!!! :D) bo coś tak dr mówił ale jak mąż później czytał że "twoje dziecko w tym tygodniu ma 1 cm" to przecież to niemożliwe.
    Czyli bardziej 8,4 mm :)

Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :) nadszedł upragniony piątek a ja w duchu rozpaczam, że muszę iść do pracy, na zewnątrz tak ciemno, zimno a łóżeczko takie miłe chlip.. Niektóre z was narzekają na przymusowe leżenie a ja sama zrobiłam się taaaka leniwa, że nawet z pójściem do łazienki czekam jak najdłużej bo mi się nie chce wstawać :D energio wróć!!

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki!
    Kilka dni się nie udzielałam ale staram regularnie czytać. Wracam do żywych :)
    Ostatnie 2 tyg prawie przestałam, zero energii i ciągła senność ale już widzę poprawę i mam nadzieję, że tak zostanie.

Kesjaa ja też jestem ciągle głodna, ratuje się zdrowymi przekaskami.

Miłego dnia!

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Tu już niektóre płeć poznają a ja jeszcze serduszka nie widziałam :O
    Niespokojna cieszę się, że wszystko dobrze na prenatalnych no i serdecznie gratuluję corci ;) chociaż może się jeszcze zmienić.

Tyska2 tule :* i trzymam mocno kciuki za szybki powrót do starań
    Jestem w tej samej sytuacji również nie widziałam jeszcze serduszka nawet USG jeszcze nie miałam :-) kiedy masz wizytę?? Ja swoje zaległości nadrabiam jutro wizyta 11.30 <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _natalia wrote:
    Termin mam na 14 września.
    A dzidziuś nie wiem ile ma, zawsze zapominam. Myślałam że 8,4 cm (!!! :D) bo coś tak dr mówił ale jak mąż później czytał że "twoje dziecko w tym tygodniu ma 1 cm" to przecież to niemożliwe.
    Czyli bardziej 8,4 mm :)

Witam, wiec mamy taki sam termin:) kiedy masz badania prenatalne? Jak sie czujesz??

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLKA u mnie z glowa ok choc maz ma inne zdanie ;) chyba chodzilo Ci o inna dziewczyne bo ja migren nie mam :-)

Ile u was badania genetyczne kosztuja? Co jak je zrobie np w 14 albo 15 tygodniu jest jakas roznica?

0d1yskjosr8efb7s.png

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    KAROLKA u mnie z glowa ok choc maz ma inne zdanie ;) chyba chodzilo Ci o inna dziewczyne bo ja migren nie mam :-)

Ile u was badania genetyczne kosztuja? Co jak je zrobie np w 14 albo 15 tygodniu jest jakas roznica?

15 tydzień to za późno, usg genetyczne musi być zrobione max do 13+6, później dziecko jest za duże i te pomiary są niewiarygodne. Wejdź sobie na bloga mamaginekolog, tam jest bardzo dokładnie opisane kiedy najlepiej robić te badania i dlaczego.

zubii lubi tę wiadomość

Aniołek 25.08.2016 [*]
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ