X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:

Stabilnie siedzące dziecko uważa się wtedy, gdy samo usiądzie z pozycji leżącej a nie posiedzone które dalej siedzi. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Ale musi samo się rozwijać a nie być przyśpieszane przez rodziców jak np.siadane i obtulane 10 poduchami, nie potrafię tego zrozumieć

Pozwolę sprostować, nie z pozycji leżącej tylko z czworaków, to jest prawidłowy siad. Siadanie z pozycji leżącej w zasadzie jest nieprawidlowe

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Ja już myślałam że mdłości mam za sobą ale jak złapało mnie po południu tak trzyma do teraz :/ i jeszcze ból brzucha doszedł :( dobrze że jutro mam wizytę.

Mam pytanie do dziewczyn które już rodziły...jak jest pierwsza faza porodu, to leży się na sali z innymi kobietami i czeka się na pełne rozwarcie? A na bloku porodowym jest się samej czy z innymi rodzącymi?
    To zalezy chyba od szpitala i od tego na jakim etapie przyjedziesz do szpitala.
    Ja mialam tak, ze pierwszy raz przyjechalam ze skurczami w 35tyg i wzieli mnie na oddzial na wyciszenie i podtrzymanie ciazy.
    Jak przyjechalam do porodu to wzielu mnie od razu na porodowke i u nas tak jest ze biora na porodowke a jesli nie ma postepu porodu to dopiero idziesz na oddzial.
    Ja nie spieszylam sie do szpitala, skurcze delikatne mialam juz jak kladlam sie spac a tak po polnocy mnie wybudzily mocniejsze i czesta chec korzystanua z toalety. Wzielam prysznic, pokrecilam sie po domu i do szpitala wyjechalismy po 3 bo juz wiedzielismy ze to to. O 3.30bylam na IPz rozwarciem 5 cm, papierologia, badanie itp to jak dotarlam na porodowke mialam juz 7 cm. Tam poskakalam na pilce z godzine albo i dluzej i mialam juz 9 cm ale nie odeszly mi wody wiec po 5 polozna mi je przebila i potem wszystko potoczylo sie szybciutko i o 5.40 bylismy juz we trojke

Azorczynka lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Pozwolę sprostować, nie z pozycji leżącej tylko z czworaków, to jest prawidłowy siad. Siadanie z pozycji leżącej w zasadzie jest nieprawidlowe

Masz rację, niesprecyzowałam dokładnie. Do raczków dziecko też musi dojść samodzielnie, o to mi chodziło - żeby zrobiło wszystko samodzielnie dzieląc sobie na etapy, których nie napisałam.
    Dziękuję że zwróciłaś uwagę, by było dla wszystkich to jasne i oczywiste

mnk lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które już rodziły...jak jest pierwsza faza porodu, to leży się na sali z innymi kobietami i czeka się na pełne rozwarcie? A na bloku porodowym jest się samej czy z innymi rodzącymi?
    Tak jak napisała Magda_lenka, to zależy od szpitala, od tego iloma miejscami i jakiego rodzaju salami dysponuje, no i tego jak trafisz, czy będzie akurat tłok, w jakiej fazie, jak szybko będzie u Ciebie postępować.
    Ja nie znam nikogo, kto by "leżał i czekał" na sali z innymi kobietami. ;)
    U mnie np. poszło bardzo szybko, o 23.00 mi odeszły wody, o 24.00 byliśmy w szpitalu już z solidnymi skurczami, o 3.50 synuś był na świecie.

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po usg genetycznym.maluch ma 5.6 cm na 80 proc bedzie dziewczynka.Niestety badanie NT wyszlo 2.1mm.statystyka co do zespolu downa wyszla 1 do 338 i nieznacznie wzrosla w porownaniu do wstepnych wynikow ktore w moim przypadku wynosza 1 do 386.Za tydzien ide ma pappa mam nadzieje ze cos wiecej sie wyjasni.poki co troche sie denerwuje..

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka jak dziewczyny napisały wyżej, zależy od etapu porodu i szpitala. Ja leżąc dużo w szpitalu w pierwszej ciąży na patologii leżały też dziewczyny czekające na poród - jeszcze za małe rozwarcie, słaby postęp itp (mały szpital i wszyscy zawsze byli razem). Ale to naprawdę wszystko zależy od różnych rzeczy. Aaa i u nas na porodówce w jednej sali są 3 łóżka oddzielone tylko sciankami i zasunięte kotarą więc luksusów nie ma ale to mały szpital na wioskach.

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Tak jak napisała Magda_lenka, to zależy od szpitala, od tego iloma miejscami i jakiego rodzaju salami dysponuje, no i tego jak trafisz, czy będzie akurat tłok, w jakiej fazie, jak szybko będzie u Ciebie postępować.
    Ja nie znam nikogo, kto by "leżał i czekał" na sali z innymi kobietami. ;)
    U mnie np. poszło bardzo szybko, o 23.00 mi odeszły wody, o 24.00 byliśmy w szpitalu już z solidnymi skurczami, o 3.50 synuś był na świecie.

Ja leżałam kilka dni na patologii po terminie czekając aż wywołają porod i co chwilę przychodziła jakaś rodzącą mama na salę ale po całym dniu na wieczór rodziły i zostawałam dalej sama na sali

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mdłości to mnie na szczęście omijają. Tylko raz wymiotowałam. Na żołądkowe rewolucje nie narzekam. Jedyne co mi doskwiera to wzdęcia i czasem gazy, wieczorem twardy i duzy brzuch.

Dzisiaj po południu po wizycie w toalecie pojawił mi się niezbyt dobrze wyglądający śluz, taki brudny, trochę jakby brązowy, ale nadal kremowy, żadnej krwi. Nigdy wcześniej to się nie pojawiło, czy są powody do zmartwień?

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Jeśli chodzi o mdłości to mnie na szczęście omijają. Tylko raz wymiotowałam. Na żołądkowe rewolucje nie narzekam. Jedyne co mi doskwiera to wzdęcia i czasem gazy, wieczorem twardy i duzy brzuch.

Dzisiaj po południu po wizycie w toalecie pojawił mi się niezbyt dobrze wyglądający śluz, taki brudny, trochę jakby brązowy, ale nadal kremowy, żadnej krwi. Nigdy wcześniej to się nie pojawiło, czy są powody do zmartwień?

To pewnie po badaniu jakieś naczynko pękło. Nie ma się czym przejmować :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. ja czuję się dobrze ,że za to siostra... straciła już 5 kg. caly czas leży. niewie już co jesc. nic nie moze przelknac to od razu wymiotuje. czy to rano .poludnie czy wieczor. nawet sama zolcią . czy to normalne? martwie sie

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że ja jeszcze nie miałam żadnych badań;) Dopiero w piątek mam wizytę.

Starania od 03.2020

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Tylko, że ja jeszcze nie miałam żadnych badań;) Dopiero w piątek mam wizytę.

No tak chodziło ci o wizytę w WC chyba na mnie pora...

Dobranoc

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet90 wrote:
    witajcie. ja czuję się dobrze ,że za to siostra... straciła już 5 kg. caly czas leży. niewie już co jesc. nic nie moze przelknac to od razu wymiotuje. czy to rano .poludnie czy wieczor. nawet sama zolcią . czy to normalne? martwie sie
    Ja bym na jej miejscu wybrala sie na IP chociaz na jakas kroplowke z glukoza na wzmocnienie.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Jestem juz po usg genetycznym.maluch ma 5.6 cm na 80 proc bedzie dziewczynka.Niestety badanie NT wyszlo 2.1mm.statystyka co do zespolu downa wyszla 1 do 338 i nieznacznie wzrosla w porownaniu do wstepnych wynikow ktore w moim przypadku wynosza 1 do 386.Za tydzien ide ma pappa mam nadzieje ze cos wiecej sie wyjasni.poki co troche sie denerwuje..
    Super, gratuluję córeczki. Szybko się udało rozpoznać płeć :)

Co do pappy to trzymam kciuki za dobre wyniki. :*

Emma 32 lubi tę wiadomość

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:

Moze jakas infekcja Ci sie zakradla?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka może być, żadnych objawów nie mam, zero swędzania czy bólów. Dobrze ze do piątku blisko bo sie juz niecierpliwie, a dzisiaj martwię.

Poza tym wczoraj moja przyjaciółka miała badania prenatalne i niestety wyszły bardzo, bardzo źle. Na tyle, że musi przerwać ciążę. Teraz się boje podwójnie :(

Starania od 03.2020

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Magdalenka może być, żadnych objawów nie mam, zero swędzania czy bólów. Dobrze ze do piątku blisko bo sie juz niecierpliwie, a dzisiaj martwię.

Poza tym wczoraj moja przyjaciółka miała badania prenatalne i niestety wyszły bardzo, bardzo źle. Na tyle, że musi przerwać ciążę. Teraz się boje podwójnie :(
    A konsultowala to gdzies jeszcze?
    Rozni sa lekarze i rozne przypadki, moze niech pojdzie gdzies jeszcze?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:

Co wyszło źle?
    Matko... :(

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt duże wady. Brak mózgu, nierozwinieta rączka, za duży pęcherz, który nie wydala moczu, za mało wód płodowych, za mały płód - nie rozwija się i nie rośnie.

Niestety poroniłaby wkrótce. Będzie robiła amniopunkcje dla potwierdzenia, ale nie ma szans na rozwój niestety :(

Starania od 03.2020

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Zbyt duże wady. Brak mózgu, nierozwinieta rączka, za duży pęcherz, który nie wydala moczu, za mało wód płodowych, za mały płód - nie rozwija się i nie rośnie.

Niestety poroniłaby wkrótce. Będzie robiła amniopunkcje dla potwierdzenia, ale nie ma szans na rozwój niestety :(
    To przykre

Bacardi90 lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ