Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tym tsh sie nie stresujcie. Leki bardzo szybko dzialaja..tylko idzcie z wynikami do endo. Zazwyczaj kontrole robi sie raz w miesiacu.
Wiele kobiet nagle ma zle tsh w ciazy..to sie czesto zdaza. Wtedy leki i juz. A te co braly wczesniej leki jak ja..wiedzialam ze jak tylko zajde w ciaze to odrazu bede musiala isc do endo na zwiekszenie dawki. Choc ostatnio mam w druga strone..mam za niskie, ale to podobno wysoka beta tak moze wplywac. Takze jak widzicie trzeba kontrolowac poprostu. Tylko polecam endokrynologa.
Anemie tez mam i od listopada biore zelazo. Teraz podstawowe wyniki krwi mialam ok. I leki biore co drugi dzien i tak pewnie bedzie do konca. Ja jem malo miesa..warzyw zima tez malutko..czesto zdazaly mi sie anemie. Nie ma sie co martwic tylko zaczac przyjmowac zelazo. I starajcie sie unikac zaparc..tzn nic na sile;) zebyscie sie bez potrzeby nie napinaly w wc..bo to napewno we wczesnej ciazy jest niebezpieczne. Zaparcia czesto wystepuje przy suplementacji zelaza.I czarnym stolec:)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
aswalda wrote:Tez miałam nadzieje, ze cos mi da. Mnie w przeciągu miesiąca z 2.57 skoczylo na 3.39 i zapewne dalej będzie skakać z biegiem ciazy
ale nic Ci nie powiedział, że poziom tsh jest za wysoki?
Nic nie mowił o endokrynologu?
Ja dostalam od razu skierowanie ale ze terminy na nfz sa odległe poszłam prywatnie.
Ty zrobisz jak uważasz, jakbyś szła zrób sobie przed wizyta badanie tsh i ft4
-
A właśnie apropo tsh i leków.
Czytałam, że jak się zacznie brać leki to już do końca życia.
Tylko, ze ja z moim tsh 2,5 czy 3,3 bez ciąży leków nie musiałabym brać.
I tak się zastanawiam czy po porodzie nadal będę musiała brać bo tarczyca już się rozleniwi.
Czy któraś z już rodzących mam tak miała? -
bizona wrote:Tym tsh sie nie stresujcie. Leki bardzo szybko dzialaja..tylko idzcie z wynikami do endo. Zazwyczaj kontrole robi sie raz w miesiacu.
Wiele kobiet nagle ma zle tsh w ciazy..to sie czesto zdaza. Wtedy leki i juz. A te co braly wczesniej leki jak ja..wiedzialam ze jak tylko zajde w ciaze to odrazu bede musiala isc do endo na zwiekszenie dawki. Choc ostatnio mam w druga strone..mam za niskie, ale to podobno wysoka beta tak moze wplywac. Takze jak widzicie trzeba kontrolowac poprostu. Tylko polecam endokrynologa.
Anemie tez mam i od listopada biore zelazo. Teraz podstawowe wyniki krwi mialam ok. I leki biore co drugi dzien i tak pewnie bedzie do konca. Ja jem malo miesa..warzyw zima tez malutko..czesto zdazaly mi sie anemie. Nie ma sie co martwic tylko zaczac przyjmowac zelazo. I starajcie sie unikac zaparc..tzn nic na sile;) zebyscie sie bez potrzeby nie napinaly w wc..bo to napewno we wczesnej ciazy jest niebezpieczne. Zaparcia czesto wystepuje przy suplementacji zelaza.I czarnym stolec:)
A jakie masz TSH? Mi też wyszło w badaniach bardzo niskie, ale według norm laboratoryjnych podanych poniżej wyniku mieszczę się spokojnie w przedziale dla kobiet w I trymestrze ciąży. -
Ja zobacze co mi moja gin powie 2 marca
jeszcze niedawno było 17 dni do wizyty a juz 13 zostało
a to i tak szmat czasu... a co do imion chciała bym Marcelka albo Kornelke
jeszcze pare lat temu miałam swoje typy imion ktore czułam ze to to. A jak przyszło co do czego to owszem podobają mi sie najbardziej ze wszystkich ale bez szału. Tłumacze sobie ze potem bede kochać dziecko a imię przy okazji
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Dziękuję wam kochane za wszystkie propozycje jedzenia w których jest dużo żelaza. Dostałam Terdyferon.
Dzisiaj wychodzę ze szpitala. Czekam już tylko na męża aż przyjedzie po mnie
Wieczorkiem uzupełnię ta listę z terminami wizyt bo ostatnią ja zaniedbalamBrave, lucytom lubią tę wiadomość
-
Miffy spadlo mi do 0,129 po zmniejszeniu dawki lekow mam 0,207 i kontrola w przeciagu 2 tyg.
Co do norm sprzed ciazy tam do 4 cos..spoko jest do 4..ale jak byscie mialy problem z zajsciem w ciaze to lekaz pierwsze co by zrobil to obnizyl tsh, bo dla staraczek tsh powinno byc najlepiej 1,5. Wiem ze wiele z Was zaszlo bardzo szybko w ciaze i nie musialyscie szukac co z Wami jest nie tak (czego zazdroszcze;) ), zas wszystkie ktore mialy problem z zajsciem na bank mialy obnizane tsh.
Acha ja slyszalam ze tsh jest wazne od 8-10 tc, wiec warto do tego czasu zejsc na dobry poziom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 12:42
zubii lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
nick nieaktualny
Mi też się strasznie Kornelia podoba , no i jeszcze Pola, Matylda i Marcelina. A dla chłopca jeszcze nie mam koncepcji może Maciej albo Olivier chociaż Filip też jest mocno brany pod uwagę
Ja mam na szczęście gina endokrynologa więc nie muszę latać od gabinetu do gabinetu i faktycznie jak powiedziałam gin, ze planuję zajść w ciążę to pierwsze badania były tarczycowe- wykryły Haschimoto i od razu obniżyli mi wartość TSH lekami
-
natalka1988 wrote:Jak będzie córcia to też myślałam o Kornelii;] mąż chce Nadie więc bedzie cięzko hihi
jak będzie chłopczyk to ja chcę Wiktor, druga strona Adaś;]
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Nadia będzie u mnie na 100% jak będzie to oczywiście dziewczynka . To imię to moi absolutny faworyt a dla chłopca nie wiem ale podoba mi się Remik, albo Michał i jeszcze kilka innych . Będzie trudniej wybrać
Dreams uważaj na siebie. Myślę, że jak będziesz jadła ten lek + jedzenie tych produktów z dużą ilością żelaza to się wszystko unormujeLeonore lubi tę wiadomość
Nadusia