X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nadziei ;) wiem, że będzie powtórka z rozrywki. Już czuję ten znajomy ból głowy codziennie rano i mam krwawienia z nosa. Zupełnie jak ostatnio.

• wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Ja właśnie czekam pod gabinetem gin. Dopiero od 15 przyjmuje ale taki mam dojazd :/

Jak tutaj jechalam to tak mnie brzuch rozbolal ze w lekką panikę wpadlam... po wizycie w WC okazało się ze to tylko "2" hahahahaha masakra, aż sama z siebie się smialam ;)

jestes mistrzem :D
    tez sie czasem zastanawiam co mnie tak naprawde boli :D
    Trzymaj sie i daj znać po :*

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    jestes mistrzem :D
    tez sie czasem zastanawiam co mnie tak naprawde boli :D
    Trzymaj sie i daj znać po :*

Dobrze ze do szpitala nie pojechalam z tym bo chyba sama bym się później za to skarcila a raczej zabiła śmiechem ;)

buka03 lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Ja mieszkam w UK i moim zdaniem ich standardy znacząco wpływają na liczbę poronień. Tu się po prostu nie podtrzymuje ciąży, niezależnie czy zagrożenie jest ze strony matki czy samego płodu. Ja poroniłam w 13 tyg, ciąża prawdopodobnie przestała się rozwijać już w 10. Mówię 'prawdopodobnie', ponieważ do dnia poronienia nie miałam przeprowadzonych żadnych badań, jedyne co to pogadanka o historii chorób w rodzinie. W trakcie ronienia swojego dziecko usłyszałam, że tu przytrafia się to prawie każdej kobiecie conajmniej raz w życiu, więc mam się nie martwić bo jestem młoda.. Nawet nie chcę myśleć jak długo nosiłabym martwy płód gdyby mój organizm sam nie zareagował. Także dziewczyny w Polsce nie macie źle. Nawet na NFZ lekarz przepisze wam progesteron czy chociażby da zwolnienie, które macie płatne. Tu chodzi się do pracy nawet gdy się żyga jak kot, że tak powiem.

Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam swoim postem. Ja oczywiście nie znam realiów w UK i absolutnie nie chodziło mi o to, że tam z opieką jest wszystko w porządku. Po prostu wydaje mi się, że porównując - w Polsce jest bardzo dobrze nawet jak się okaże, że nie od razu dostaniemy jakieś skierowanie, na którym nam zależy albo lekarz nie zrobi USG.

Nie wyobrażam sobie czekać z wizytą do 12 tygodnia. Tylko zastanawiam się, co tak wcześnie lekarz może zrobić? Nie wszystko da się przewidzieć. ie na wszystko pomoże też progesteron. Nie wiem, może w UK lekarze po prostu uciekają od odpowiedzialności, żeby nikt im nie zarzucił, że nie pomogli, to w ogóle nie chcą widzieć pacjentki wcześniej niż wtedy, gdy ciąża jest w miarę bezpieczna.

Gdziejestmieszko, bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki, by teraz było wszystko w porządku.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o prowadzenie ciąży w UK nasluchalam sie samych negatywnych opninii :-/ znajoma opowiadala że zwlekają dosc dlugo o podjeciu decyji o cc i zdarza sie sporo niedotlenień :-/
    W sumie chodzę prywatnie wlasnie ze względu na lepszą opieke i wiecej informacji, czasem na nfz trafi się dobry gin a czasem niestety jakiś osioł, prywatnie płacę wiec wymagam by jednak moje obawy czy pytania traktowano poważnie ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Dobrze ze do szpitala nie pojechalam z tym bo chyba sama bym się później za to skarcila a raczej zabiła śmiechem ;)

Haha powiedzieli by Pani kupe Pani zrob a nie nam tu glowe zawracaj :D
    Ale tak naprawde to dobrze :) oby same takie hstrie nam sie przytrafialy :)

Kati86, Bacardi90 lubią tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    ja wczoraj przez ulamek sekundy też miałam taką zawieche że brzuch mnie boli, na szczescie blyskawicznie mnie olśnilo :-P w poprzedniej ciąży mialam problemy z 2ką, do dzisiaj nie moge patrzec na suszone śliwki :-O i cos ostatnio znowu dluzej na kibelku siedze -_-

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Ja nie mam nadziei ;) wiem, że będzie powtórka z rozrywki. Już czuję ten znajomy ból głowy codziennie rano i mam krwawienia z nosa. Zupełnie jak ostatnio.
    Co ty mówisz? Przecież to wcale nie musi być związane z tym...

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko w porządku. Nie było jeszcze zarodka. Pęcherzyk 12 mm.
    Gin uspokajal, że czasami zarodek pojawia się dopiero gdy pęcherzyk ma 20mm. Takze jestem spokojna

Karolka12345, Kati86, nowamamusia, Bacardi90, Dreamy lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia identycznie czułam się na początku poprzedniej ciąży. Nie mam nadziei dotyczyło tego, że nie łudzę się, że ominą mnie ciążowe mdłosci ;)

nowamamusia lubi tę wiadomość

• stay Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    nowamamusia identycznie czułam się na początku poprzedniej ciąży. Nie mam nadziei dotyczyło tego, że nie łudzę się, że ominą mnie ciążowe mdłosci ;)
    Też tak to zrozumiałam. Już mialam ci pisać co to za negatywne myślenie ;)

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Ale skrobiecie :)

Witam nowe Mamusie :)

Stay cieszę się, że wszystko w porządku :)

Kati86 you made my day ;) To byłby numer jakbyś pojechała do szpitala :) "Pani się wypróżni najpierw, a potem pogadamy" ;)

Kati86, stay lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, USG było a na nim 8mm pęcherzyk ciążowy <3

Teraz wizyta 13 stycznia u innego gin, wybiore który lepszy ;)

Karolka12345, stay, nowamamusia, Dreamy, buka03, karm3lka, Molyx lubią tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    U mnie wszystko w porządku. Nie było jeszcze zarodka. Pęcherzyk 12 mm.
    Gin uspokajal, że czasami zarodek pojawia się dopiero gdy pęcherzyk ma 20mm. Takze jestem spokojna

Martwić to się możesz jak będzie miał 25mm i bez zarodka. A teraz luzujemy i się cieszymy :)

stay lubi tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • stay Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna wizyta 31.01 za 4 tygodnie

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay, Kati super, że wszystko w porządku u was :)

Kati86 lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay dobrze, że cię gin uspokajal bo ja pewnie bym już panikowala

Kati nie wiedziałam, że ty dzisiaj też na USG. Pisałaś tylko o lekach ;) super, że już ten widziałaś chociaż ten pęcherzyk

Jutro ja wizytuje i prawdopodobnie pójdę już na l4. Nie wiem na jak długo, pewnie do kolejnej wizyty ale naprawdę źle się czuję. Dzisiaj w pracy zaliczyłam dwa razy rzyganko z jeszcze dłuższym okupowaniem łazienki i niestety się wydało.... Chciałam zwalić na zatrucie ale koleżanki z pracy nie dały się nabrać ;)
    Szef był obecny przez chwilę więc widział, że nie mam mnie na stanowisku pracy i pytał co ze mną i wezwał mnie potem do siebie 2 godziny przed końcem pracy.
    Przywitał mnie z uśmiechem i powiedział, że co nieco usłyszał już od pracownic i chce żebym potwierdziła albo zaprzeczyła więc w sumie byłam i tak bez wyjścia. Mam raczej dobry kontakt z nim. Puścił mnie szybciej do domku i powiedział, że mam mu donieść zwolnienie od lekarza bo raczej nie będę w stanie pracować. Życzył wszystkiego co najlepsze i kazał się nie przejmować.
    Powiedziałam mu (głupia ja) , że to bardzo wczesna ciąża więc nie wiem jak to się jeszcze zakończy zważając na moją poprzednią ciążę to trochę mnie opieprzyl (oczywiście tak w zartach) że mam nawet nie próbować źle myśleć. Mam spokojnie wypoczywać i cieszyć się każdym dniem.

Mamy akurat praktykantke więc dopóki nie znajdzie kogoś na zastępstwo będzie miała co robić :D
    A ja chyba faktycznie skorzystam z tego l4. Może w drugim trymestrze przejdą mi te mdłości to może wtedy wrócę do pracy jak będę miała dość siedzenia w domu.

O poprzedniej ciąży też wiedzieli w pracy więc bardzo mnie wspierają i trzymają kciuki co jest bardzo miłe :)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrześniowe mamucie pracujące - jak tam u was w pracy? Dajecie radę? Ja myślałam że dziś usnę w tej pracy.

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Jestem po wizycie, USG było a na nim 8mm pęcherzyk ciążowy <3

Teraz wizyta 13 stycznia u innego gin, wybiore który lepszy ;)
    hehe super! :) GRATULACJE! :)

Ja mam wizytę 9 - to będzie 5 tydzień i 4 dzień. Ciekawa jestem czy będzie widać już serduszko, jak myślicie? :)

bf6b47d663.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest chyba jakaś szansa na jutrzejsze serduszko. Iza ile miał twój zarodek już?
    Jutro będę w takim samym tyg i dniu ciąży co ty wczoraj

Nasz okruszek
    IruBp2.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ