X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kawę to rozmawiałam o tym z moim ginekologiem i jedna absolutnie nie zaszkodzi. Byle nie jakaś rozpuszczalna, a najlepiej świeżomielona.
    Witaminy warto brać od 2 trymestru. Ważne aby miały jod. W 1 trymestrze najważniejszy jest kwas foliowy i nie ma potrzeby suplementacji typowymi witaminami dla ciężarnych przy racjonalnym odżywianiu

zubii, Azorczynka lubią tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Powiem wam dziewczyny ze ja ogolnie za stanikach nie oszczedzam, kupuje z niplexu i jak taki noszeto nie wiem co to bol piersi
    Oszczędzanie na stanikach nie ma tu nic do rzeczy. Na ból piersi we wczesnej ciąży odpowiada progesteron. I jeśli kobieta jest wrażliwa na ten hormon to będą ją bolały piersi nawet jak będzie nosić najlepszy i najdroższy stanik na świecie.

Mnie piersi nie bolały nigdy, a w ciąży bolą mnie bardzo. Staniki mam te same.

buka03, Kati86 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w żadnej ciąży nie bolały piersi i w tej też mnie nie bolą. Co to ból piersi dowiedziałam się dopiero przy karmieniu. Nie ma reguły i na pewno nie zależy to od stanika ;)

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy noszeniu push up nie czuje tak tego bólu ale jak się ściągnie to jakaś masakra

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Ja przy noszeniu push up nie czuje tak tego bólu ale jak się ściągnie to jakaś masakra
    Bo stanik nosić należy - podtrzymuje piersi i zwłaszcza jak są duże, to nie ciągną tak w dół przez co mniej bolą. Ale nie jest tak, jak napisała Azorczynka, że drogi stanik uchroni przed bólem piersi. Może pomóc, ale to nie tak, że jeśli którąś bolą piersi, to dlatego, że nosi zły stanik.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, całą noc przespalismy a ja nietomna jestem. Spac mo sie chce na maksa. Nie moge wcale sie zorganizować i tez mam wrażenie ze brak sil a niedawno co wstalam.
    Czarne mysli hm..ja już druga noc mialam ze cos głupiego mi sie sni. A wiem ze trzeba pozytywnie myśleć

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Moniaes Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Bardzo chętnie dołączę do wrześniowego 2017 grona:) 29 grudnia pokazało mi 2 kreseczki w zrobionych łącznie 4 testach i 1 Beta HCG :) po 2,5 roku starań udało się :) Jutro idę do lekarza.Według wyliczeń OM termin wypadł na 4 września 2017 r. :)Jestem już mamą prawie 7-latka, ale z uwagi na fakt iż syn urodził się w UK i tam była prowadzona ciąża gdzie zupełnie inaczej funkcjonuje opieka , czuje się troszeczkę że będę przechodzić ciążę ze wszystkimi wizytami u lekarza (nie położnej) i badaniami po raz 1wszy. Dlatego chętnie posłucham/poczytam rady wszystkich przyszłych mamuś :)
    Pozdrawiam,
    Monika

Izabell2016, nowamamusia, Bacardi90, stay lubią tę wiadomość

Moniaes
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !! Ja nie mam prawie żadnych objawów czuje się super! Wrażliwe mam sutki ale tylko przy dotyku. Walczę niestety z przeziębieniem. Byłam wczoraj o ogólnego lekarza i jestem załamana naszą służbą zdrowia ! Pierwszy raz od kilku lat poszłam do lekarki z NFZ. Oczywiście tez nie dostałam skierowania na badania które chciałam. W ciąży nie wolno bagatelizować nawet kataru dlatego poszłam. Ona sprawdziła tylko jak oddycham, nawet gardła nie sprawdziła i przepisała tylko tabletki do ssania. Powiedziała ze nic mi nie jest a - dzisiaj ledwo mówię.

Dzisiaj poszłam na badania krwi prywatnie. Tym razem za Betę HCG zapłaciłam 23 zł . Troszkę sie zdziwiłam po wcześniej w innym miejscu płaciłam 40. Wiec okazuje sie ze najbardziej opłaca sie robić badania w szpitalu.

Mika
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki,

oj ja tez senna jestem, od wczoraj mam mdlości (nie są silne, ale całodzienne). Nie chce mi sie jesc, wmuszam w siebie, bo inaczej nasilają mi sie nudnosci. Najchetniej jem swieża bułkę z masłem i czarną slabą herbatę. Od owocowych i mojej ukochanej zielonej z ananasem odrzuciło mnie ;/

Spałam od 23 do 7:30 i najchetniej poszłabym znów spać. No ale musze ogarnąc dom i coś na obiad zrobić. Zdrzemne sie potem. Narazie mam urlop, dzieki Bogu ;-)

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak tak patrzę to sporo z Was ma mdłości... Mnie jak narazie nie dopadło :P i mam nadzieję, ze nie dopadnie :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki jak saopoczucia?
    U mnie srednio bylam dzisiaj na becie wyniki beda jutro o 11 w czwartek powtorze i zobaczymy :p trzymajcie kciuki za wysoka bete.
    W nocy nie moglam spac polozylam sie o 24 a zasnelam chyba po 1 do tego obudzil mnie mocny bol brzucha. Naszczescie przeszedl teraz jest wporzadku ale w nocy juz myslalam ze to koniec, modlilam sie zeby moja dzidzia zostala ze mna :/ jak zasnelam snilo i sie ze poronilam i okropnie cierpialam, bardzo sie tego boje :( juz nie moge sie doczekac wizyty 14 i mam nadzieje bijacego serduszka :/

xrotflw1v3lz0rek.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w poprzedniej ciąży mdłości dopadły w 6+5 i trwały do połowy ciąży. Do końcs 14 tyg zwracałam min 3 razy na dobę

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciakocia współczuję... Ja mam nadzieje ze dzidzia mi tego oszczędzi hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 12:50

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaes witamy :) Rozgosc się u nas ;)

Macie jakieś zachcianki ciążowe już?

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Witam laseczki jak saopoczucia?
    U mnie srednio bylam dzisiaj na becie wyniki beda jutro o 11 w czwartek powtorze i zobaczymy :p trzymajcie kciuki za wysoka bete.
    W nocy nie moglam spac polozylam sie o 24 a zasnelam chyba po 1 do tego obudzil mnie mocny bol brzucha. Naszczescie przeszedl teraz jest wporzadku ale w nocy juz myslalam ze to koniec, modlilam sie zeby moja dzidzia zostala ze mna :/ jak zasnelam snilo i sie ze poronilam i okropnie cierpialam, bardzo sie tego boje :( juz nie moge sie doczekac wizyty 14 i mam nadzieje bijacego serduszka :/

Jak tylko cos takiego Ci się śni to po obudzeniu idź do lustra usmiechnij się i powiedz "jest dobrze, moja dzidzia się rozwija zdrowo" później wyobrazaj sobie przebieg ciąży tylko pozytywnie. Myśl o rosnącym brzuchu i kopniakach.
    Pisze to z perspektywy psychoterapii jaką ja przeszlam a nawet nadal przechodze. Czarne myśli czy sny mogą się pojawiać ale zmieniaj je natychmiast w pozytywne!

Bacardi90 lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam pod gabinetem gin. Dopiero od 15 przyjmuje ale taki mam dojazd :/

Jak tutaj jechalam to tak mnie brzuch rozbolal ze w lekką panikę wpadlam... po wizycie w WC okazało się ze to tylko "2" hahahahaha masakra, aż sama z siebie się smialam ;)

buka03, bizona, Molyx lubią tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Jak tylko cos takiego Ci się śni to po obudzeniu idź do lustra usmiechnij się i powiedz "jest dobrze, moja dzidzia się rozwija zdrowo" później wyobrazaj sobie przebieg ciąży tylko pozytywnie. Myśl o rosnącym brzuchu i kopniakach.
    Pisze to z perspektywy psychoterapii jaką ja przeszlam a nawet nadal przechodze. Czarne myśli czy sny mogą się pojawiać ale zmieniaj je natychmiast w pozytywne!

Dziekuje Kochana <3
    caly czas staram sie tak robic, rano gdy sie obudzilam cieszylam sie ze to byl tylko sen i pomyslalam ze bedzie wszystko dobrze :) OBY :)

Kati86 lubi tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdłości i wymiotów to może jestem masochistka ale czekam na to, chciałabym w końcu poczuć się ciążowo ;)

Jeśli chodzi o biustonosz i bol piersi to rzeczywiście nie ma to nic wspólnego. Ból piersi wywołuje wysoki progesteron. Ja w obu ciazach miałam powyżej 50 i bol masakra jak bym kamienie miała. Teraz mam dużo niższy i w ogóle nie czuje są po prostu pełniejsze. Ale warto poszukać biustonosza który będzie "rósł" z piersiami czyli najlepiej nie usztywniony żeby trochę się naciagal. Mi w poprzedniej ciąży tak urosły przez 2 miesiące ze przestalam nosić i czekalam kiedy osiągną max, musialabym kupować nowy rozmiar większy co 2tyg :D

Zachcianek nie mam żadnych ale musze przerzucic sie na owoce i warzywa bo od transferu (2tyg temu) przytylam 5kg :( możliwe ze to woda mi się zatrzymała po hormonach ale mimo wszystko załamka...

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Ja właśnie czekam pod gabinetem gin. Dopiero od 15 przyjmuje ale taki mam dojazd :/

Jak tutaj jechalam to tak mnie brzuch rozbolal ze w lekką panikę wpadlam... po wizycie w WC okazało się ze to tylko "2" hahahahaha masakra, aż sama z siebie się smialam ;)
    3mam mocno kciuki i czekam na same pozytywne wieści :)

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    No niestety, lekarz, żeby móc wystawić skierowanie, musi mieć uzasadnienie. Pewnie gdybyś miała wcześniejsze badania, które nie były w normie, dostałabyś skierowanie. Ale odpowiedź okropna, mogła chociaż odpowiedzieć, że nie widzi takiej potrzeby, już by to inaczej brzmiało. Lekarka nie miała w gabinecie sprzętu do USG? Wiem, że tak się zdarza w gabinetach NFZ i wtedy dają skierowanie. Czy po prostu nawet jak mają, to nie robią go na jednej wizycie i musi być oddzielne skierowanie?

Obejrzałam na YouTube kilka filmików dziewczyn, które mieszkają w UK. Tam się w ogóle nie robi większych badań i tylko dwa razy USG i kobiety rodzą dzieci, jakoś nie słychać, żeby były chore. Pewnie gdyby standard opieki jakoś źle wpływał na statystyki utraty ciąż albo choroby noworodków, to by to zmienili. Na mnie to zadziałało uspokajająco. Że tak naprawdę niezależnie od tego, czy pójdę do lekarza teraz czy za dwa tygodnie, czy na każdej wizycie będzie USG czy tylko na kilku, to i tak będzie to lepszy standard niż w UK.

Ja mieszkam w UK i moim zdaniem ich standardy znacząco wpływają na liczbę poronień. Tu się po prostu nie podtrzymuje ciąży, niezależnie czy zagrożenie jest ze strony matki czy samego płodu. Ja poroniłam w 13 tyg, ciąża prawdopodobnie przestała się rozwijać już w 10. Mówię 'prawdopodobnie', ponieważ do dnia poronienia nie miałam przeprowadzonych żadnych badań, jedyne co to pogadanka o historii chorób w rodzinie. W trakcie ronienia swojego dziecko usłyszałam, że tu przytrafia się to prawie każdej kobiecie conajmniej raz w życiu, więc mam się nie martwić bo jestem młoda.. Nawet nie chcę myśleć jak długo nosiłabym martwy płód gdyby mój organizm sam nie zareagował. Także dziewczyny w Polsce nie macie źle. Nawet na NFZ lekarz przepisze wam progesteron czy chociażby da zwolnienie, które macie płatne. Tu chodzi się do pracy nawet gdy się żyga jak kot, że tak powiem.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ