X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    hehe super! :) GRATULACJE! :)

Ja mam wizytę 9 - to będzie 5 tydzień i 4 dzień. Ciekawa jestem czy będzie widać już serduszko, jak myślicie? :)
    Ja będę jutro 5tydz+5 i też jestem ciekawa.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Jeju to daj koniecznie znać! :D

bf6b47d663.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    U mnie w poprzedniej ciązy 5t+4 serduszko jeszcze nie biło ale na następnej wizycie 6t+0 (plamilam i przez to miałam tak szybko kolejną wizytę) gin powiedział że serduszko już bije :-) więc możliwe że już się uda :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    U mnie w poprzedniej ciązy 5t+4 serduszko jeszcze nie biło ale na następnej wizycie 6t+0 (plamilam i przez to miałam tak szybko kolejną wizytę) gin powiedział że serduszko już bije :-) więc możliwe że już się uda :-)
    Zależy pewnie od tego kiedy była owulacją i zagnieżdżenie. U jednych szybciej u innych później a liczy się od ostatniej @.wiec stąd te różnice.
    Ja co do owulacji to nie jestem pewna w 100% więc nie wiem co mnie tam jutro czeka. Ale jestem pozytywnie nastawiona bo fasolka daje o sobie znać dosyć wyraznie

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Jestem po wizycie, USG było a na nim 8mm pęcherzyk ciążowy <3

Teraz wizyta 13 stycznia u innego gin, wybiore który lepszy ;)
    Super! Ależ się nie mogę doczekać swojej wizyty :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no właśnie, a jak tam u Was z objawami? Bo u mnie light, tylko w kółko głód i sikanie :D

bf6b47d663.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczyny no właśnie, a jak tam u Was z objawami? Bo u mnie light, tylko w kółko głód i sikanie :D
    U mnie też raczej spokojnie wrażliwe piersi i może też częściej chodzę siku.
    Jako, że prywatnie Gin sam się pytał czy wypisać zwolnienie. Mówiłam mu jaka mam pracę i był raczej za zwolnieniem ale troszkę się postawiłam.Poki się dobrze czuje to mogę pracować jeszcze. Zobaczy jak będzie później

Izabell2016 lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy ty bierz jutro te zwolnienie, nawet się nie zastanawiaj :D odpoczywaj w domu. Widzisz, masz pełna zgodę od szefa (pozazdroscic) więc nic tylko odpoczywać i dbać o fasolke.
    Trzymam kciuki za <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:33

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DREAMY to super ze idziesz sobie ma L4, z tego co słychać masz fajnego szefa. Teraz możesz spokojnie odpoczywać!

Ja odebrałam dzisiaj wyniki Bety i 4t+2 dzień - 154. Wcześniej robiłam 5 dni temu i wyszło 13,5. Myśle ze jest ok, ale pójdę sprawdzić jeszcze w czwartek jaki jest przyrost. Robiłam tez progesteron i wyszło 7,6
    Do lekarza ide dopiero 12.01 ale dzwoniłam do niego i mnie ochrzanił ze nie potrzebnie robiłam progesteron, i jak bede tak wszystko analizować to moja ciąża to bedzie horror.

Mika
  • Kaama Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny mam pytanie, pierwszą beta wynosiła 19, po 96 godz. wynosiła 100,7. Czy to jest dobry przyrost? Jutro powtórzę znowu, ponieważ dzisiaj przy podcieraniu miałam w sluzie kilka "nitek" brazowych, martwię się tym bardzo.
    Dzwoniłam do położnej, mówiła żeby się nie przejmować, bo podobno się zdążą.
    Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:37

• stay Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    DREAMY to super ze idziesz sobie ma L4, z tego co słychać masz fajnego szefa. Teraz możesz spokojnie odpoczywać!

Ja odebrałam dzisiaj wyniki Bety i 4t+2 dzień - 154. Wcześniej robiłam 5 dni temu i wyszło 13,5. Myśle ze jest ok, ale pójdę sprawdzić jeszcze w czwartek jaki jest przyrost. Robiłam tez progesteron i wyszło 7,6
    Do lekarza ide dopiero 12.01 ale dzwoniłam do niego i mnie ochrzanił ze nie potrzebnie robiłam progesteron, i jak bede tak wszystko analizować to moja ciąża to bedzie horror.
    Progesteron się szybko zmienia w ciągu dnia więc całkiem możliwe że trafiłaś akurat na ten najmniejszy w ciągu dnia.
    Przyrost możesz sobie sprawdzić też w kalkulatorze. Jak będzie ok a już widać na oko, że jest w porządku to ja bym się już nie wybierają 3 raz. Ale jak chcesz

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Progesteron się szybko zmienia w ciągu dnia więc całkiem możliwe że trafiłaś akurat na ten najmniejszy w ciągu dnia.
    Przyrost możesz sobie sprawdzić też w kalkulatorze. Jak będzie ok a już widać na oko, że jest w porządku to ja bym się już nie wybierają 3 raz. Ale jak chcesz

Dziękuję STAY! Chyba odpuszczę sobie te badania narazie bo to tylko stres.

A dziewczyny jak jestem w 4t + 2 dni to mówi sie ze jestem w 4 czy 5 tygodniu ? Bo jeśli liczy sie ze to 5 tydzień to norma Bety w 5 tyg od 217..... jeśli liczy sie 4 to jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:46

Mika
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaama wrote:
    Część dziewczyny mam pytanie, pierwszą beta wynosiła 19, po 96 godz. wynosiła 100,7. Czy to jest dobry przyrost? Jutro powtórzę znowu, ponieważ dzisiaj przy podcieraniu miałam w sluzie kilka "nitek" brazowych, martwię się tym bardzo.

Kama biorąc pod uwagę że w ciągu 48 godzin przyrost powinien wynosić 100% to na moje oko jest dobrze. A w którym jesteś dniu ciąży?

Mika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś bóle brzucha i pleców co jakiś czas no i zgaga bleh...

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 ważny jest przyrost bety skoro już sprawdziłaś a nie normy.

co do progesteronu to ja niestety też bym panikowała. Progesteron lubi sobie skakać to fakt. Ale skoro gin każe Ci być spokojną to może ma rację.

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam swoim postem. Ja oczywiście nie znam realiów w UK i absolutnie nie chodziło mi o to, że tam z opieką jest wszystko w porządku. Po prostu wydaje mi się, że porównując - w Polsce jest bardzo dobrze nawet jak się okaże, że nie od razu dostaniemy jakieś skierowanie, na którym nam zależy albo lekarz nie zrobi USG.

Nie wyobrażam sobie czekać z wizytą do 12 tygodnia. Tylko zastanawiam się, co tak wcześnie lekarz może zrobić? Nie wszystko da się przewidzieć. ie na wszystko pomoże też progesteron. Nie wiem, może w UK lekarze po prostu uciekają od odpowiedzialności, żeby nikt im nie zarzucił, że nie pomogli, to w ogóle nie chcą widzieć pacjentki wcześniej niż wtedy, gdy ciąża jest w miarę bezpieczna.

Gdziejestmieszko, bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki, by teraz było wszystko w porządku.

Nie, nie uraziłaś mnie :) po prostu chciałam nawiązać do tego co napisałaś. Też myślę, że dużo lekarz nie zrobi ale zawsze lepiej jest wyłapać wszelkie nieprawidłowości wcześniej, chociażby ciążę pozamaciczną, wtedy jajowód można uratować.
    Ja teraz chcę robić badania na własną rękę po prostu dla spokoju ducha. Nawet jeśli coś pójdzie nie tak, będę wiedziała, że zrobiłam wszystko co mogłam. Po stracie ciąży bardzo łatwo wpaść w poczucie winy.
    Ale dosyć wracania do przeszłości, teraz jest nowy groszek o którego trzeba dbać ;)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    U mnie na szczęście bez mdłości na razie. A tak to w sumie mam tylko bolące /wrażliwe piersi. :)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaama wrote:
    Karma możesz sobie sprawdzić jeszcze w kalkulatorze bety ale wygląda na dobry przyrost. Kalkulator poda ci dodatkowo wynik w procentach.

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy no bo szłam tylko po recepte, ale gin zaproponował usg, myślę sobie czemu nie, zobaczymy ile endo ma bo nic innego nie będzie a tu niespodzianka :)

To co będzie widać na usg zależy też od wysokości bety. gin dziś mi mówił że pęcherzyk pokazuje się przy hcg powyżej 1000 a zarodek jak już pęcherzyk ma 1cm to lada moment.
    Ale taj jak już pisałam dopiero pęcherzyk powyżej 2,5cm może zwiastować ciążę bezzarodkową.

Ale najważniejsze to myśleć pozytywnie!!!

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Wrześniowe mamucie pracujące - jak tam u was w pracy? Dajecie radę? Ja myślałam że dziś usnę w tej pracy.

U mnie dziś był pierwszy dzień po świątecznej przerwie, dłużyło się jak cholera. Ogólnie dobrze się dziś czuję, cały dzień mnie trochę ćmi podbrzusze ale bez rewelacji. No i dziś termin @ więc dzień 0 mam już prawie za sobą ;)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ