Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamy wrote:Ja będę jutro 5tydz+5 i też jestem ciekawa.
-
buka03 wrote:U mnie w poprzedniej ciązy 5t+4 serduszko jeszcze nie biło ale na następnej wizycie 6t+0 (plamilam i przez to miałam tak szybko kolejną wizytę) gin powiedział że serduszko już bije więc możliwe że już się uda
Ja co do owulacji to nie jestem pewna w 100% więc nie wiem co mnie tam jutro czeka. Ale jestem pozytywnie nastawiona bo fasolka daje o sobie znać dosyć wyraznie -
Azorczynka wrote:Dziewczyny no właśnie, a jak tam u Was z objawami? Bo u mnie light, tylko w kółko głód i sikanie
Jako, że prywatnie Gin sam się pytał czy wypisać zwolnienie. Mówiłam mu jaka mam pracę i był raczej za zwolnieniem ale troszkę się postawiłam.Poki się dobrze czuje to mogę pracować jeszcze. Zobaczy jak będzie późniejIzabell2016 lubi tę wiadomość
Nadusia
-
Dreamy ty bierz jutro te zwolnienie, nawet się nie zastanawiaj odpoczywaj w domu. Widzisz, masz pełna zgodę od szefa (pozazdroscic) więc nic tylko odpoczywać i dbać o fasolke.
Trzymam kciuki zaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:33
Nadusia
-
DREAMY to super ze idziesz sobie ma L4, z tego co słychać masz fajnego szefa. Teraz możesz spokojnie odpoczywać!
Ja odebrałam dzisiaj wyniki Bety i 4t+2 dzień - 154. Wcześniej robiłam 5 dni temu i wyszło 13,5. Myśle ze jest ok, ale pójdę sprawdzić jeszcze w czwartek jaki jest przyrost. Robiłam tez progesteron i wyszło 7,6
Do lekarza ide dopiero 12.01 ale dzwoniłam do niego i mnie ochrzanił ze nie potrzebnie robiłam progesteron, i jak bede tak wszystko analizować to moja ciąża to bedzie horror.
Mika -
Część dziewczyny mam pytanie, pierwszą beta wynosiła 19, po 96 godz. wynosiła 100,7. Czy to jest dobry przyrost? Jutro powtórzę znowu, ponieważ dzisiaj przy podcieraniu miałam w sluzie kilka "nitek" brazowych, martwię się tym bardzo.
Dzwoniłam do położnej, mówiła żeby się nie przejmować, bo podobno się zdążą.
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:37
-
Izabell2016 wrote:DREAMY to super ze idziesz sobie ma L4, z tego co słychać masz fajnego szefa. Teraz możesz spokojnie odpoczywać!
Ja odebrałam dzisiaj wyniki Bety i 4t+2 dzień - 154. Wcześniej robiłam 5 dni temu i wyszło 13,5. Myśle ze jest ok, ale pójdę sprawdzić jeszcze w czwartek jaki jest przyrost. Robiłam tez progesteron i wyszło 7,6
Do lekarza ide dopiero 12.01 ale dzwoniłam do niego i mnie ochrzanił ze nie potrzebnie robiłam progesteron, i jak bede tak wszystko analizować to moja ciąża to bedzie horror.
Przyrost możesz sobie sprawdzić też w kalkulatorze. Jak będzie ok a już widać na oko, że jest w porządku to ja bym się już nie wybierają 3 raz. Ale jak chceszIzabell2016 lubi tę wiadomość
Nadusia
-
stay wrote:Progesteron się szybko zmienia w ciągu dnia więc całkiem możliwe że trafiłaś akurat na ten najmniejszy w ciągu dnia.
Przyrost możesz sobie sprawdzić też w kalkulatorze. Jak będzie ok a już widać na oko, że jest w porządku to ja bym się już nie wybierają 3 raz. Ale jak chcesz
Dziękuję STAY! Chyba odpuszczę sobie te badania narazie bo to tylko stres.
A dziewczyny jak jestem w 4t + 2 dni to mówi sie ze jestem w 4 czy 5 tygodniu ? Bo jeśli liczy sie ze to 5 tydzień to norma Bety w 5 tyg od 217..... jeśli liczy sie 4 to jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:46
Mika -
Kaama wrote:Część dziewczyny mam pytanie, pierwszą beta wynosiła 19, po 96 godz. wynosiła 100,7. Czy to jest dobry przyrost? Jutro powtórzę znowu, ponieważ dzisiaj przy podcieraniu miałam w sluzie kilka "nitek" brazowych, martwię się tym bardzo.
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Kama biorąc pod uwagę że w ciągu 48 godzin przyrost powinien wynosić 100% to na moje oko jest dobrze. A w którym jesteś dniu ciąży?Mika -
nick nieaktualny
-
Izabell2016 ważny jest przyrost bety skoro już sprawdziłaś a nie normy.
co do progesteronu to ja niestety też bym panikowała. Progesteron lubi sobie skakać to fakt. Ale skoro gin każe Ci być spokojną to może ma rację.Izabell2016 lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
rzepakowepole wrote:Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam swoim postem. Ja oczywiście nie znam realiów w UK i absolutnie nie chodziło mi o to, że tam z opieką jest wszystko w porządku. Po prostu wydaje mi się, że porównując - w Polsce jest bardzo dobrze nawet jak się okaże, że nie od razu dostaniemy jakieś skierowanie, na którym nam zależy albo lekarz nie zrobi USG.
Nie wyobrażam sobie czekać z wizytą do 12 tygodnia. Tylko zastanawiam się, co tak wcześnie lekarz może zrobić? Nie wszystko da się przewidzieć. ie na wszystko pomoże też progesteron. Nie wiem, może w UK lekarze po prostu uciekają od odpowiedzialności, żeby nikt im nie zarzucił, że nie pomogli, to w ogóle nie chcą widzieć pacjentki wcześniej niż wtedy, gdy ciąża jest w miarę bezpieczna.
Gdziejestmieszko, bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki, by teraz było wszystko w porządku.
Nie, nie uraziłaś mnie po prostu chciałam nawiązać do tego co napisałaś. Też myślę, że dużo lekarz nie zrobi ale zawsze lepiej jest wyłapać wszelkie nieprawidłowości wcześniej, chociażby ciążę pozamaciczną, wtedy jajowód można uratować.
Ja teraz chcę robić badania na własną rękę po prostu dla spokoju ducha. Nawet jeśli coś pójdzie nie tak, będę wiedziała, że zrobiłam wszystko co mogłam. Po stracie ciąży bardzo łatwo wpaść w poczucie winy.
Ale dosyć wracania do przeszłości, teraz jest nowy groszek o którego trzeba dbaćMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Kaama wrote:Część dziewczyny mam pytanie, pierwszą beta wynosiła 19, po 96 godz. wynosiła 100,7. Czy to jest dobry przyrost? Jutro powtórzę znowu, ponieważ dzisiaj przy podcieraniu miałam w sluzie kilka "nitek" brazowych, martwię się tym bardzo.
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Stella
-
Dreamy no bo szłam tylko po recepte, ale gin zaproponował usg, myślę sobie czemu nie, zobaczymy ile endo ma bo nic innego nie będzie a tu niespodzianka
To co będzie widać na usg zależy też od wysokości bety. gin dziś mi mówił że pęcherzyk pokazuje się przy hcg powyżej 1000 a zarodek jak już pęcherzyk ma 1cm to lada moment.
Ale taj jak już pisałam dopiero pęcherzyk powyżej 2,5cm może zwiastować ciążę bezzarodkową.
Ale najważniejsze to myśleć pozytywnie!!!IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Azorczynka wrote:Wrześniowe mamucie pracujące - jak tam u was w pracy? Dajecie radę? Ja myślałam że dziś usnę w tej pracy.
U mnie dziś był pierwszy dzień po świątecznej przerwie, dłużyło się jak cholera. Ogólnie dobrze się dziś czuję, cały dzień mnie trochę ćmi podbrzusze ale bez rewelacji. No i dziś termin @ więc dzień 0 mam już prawie za sobąMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*]