Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MrsKiss wrote:Hej dziewczyny
Ja po wizycie. I chyba muszę przestać być taką panikarą, ale nie wiem jak to zrobić
Wszystko jest w porządeczku. Bobo ma 4,4 cm, co odpowiada już 11 tydz i 1 dzień. Ruszało rączkami i nóżkami, to było takie niesamowite, machało tu i tam, że aż się pierwszy raz wzruszyłam
Myślałam, że w brzuchu mam jeszcze taką niemotę, a tu takie zaskoczenie.
Karooolcia, może tak reagujesz przez ciążę? Ja się już muszę trochę sama hamować i uspokajać, bo nerwy mnie roznoszą. Wczoraj prawie dwa razy rozkręciłam aferę, bo tak mnie wszystko denerwuje
Fakt może poprostu tak moje ciało reaguje... ogólnie to dopiero teraz jakieś większe mdłości mam -
MagdaK. wrote:Angelius w Katowicach.
Rozmawiałam z kilkoma dziewczynami, które miały intralipid i wszystkie twierdzą że tylko dzięki niemu donosiły ciążę. Najlepszym przykładem jest moja kuzynka, która w wieku 40 lat urodziła w końcu zdrową córeczkę po 10 latach niepowodzeń i licznych stratach. Ta ostatnia szczęśliwa ciaza była właśnie na wlewach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 09:13
-
Kesjaa wrote:Czy są tu kobietki które muszą leżeć 24h na dobę?
Powiem wam, że już wszystko mnie boli od leżenia. Ale pocieszać się, że z maluszka mi wszystko dobrze.
Dzisiaj zaczynam 11 tydzień i aż nie mogę uwierzyć. Ostatnio każdy kolejny dzień to był dla mnie cud i chyba już tak zostanie. -
Powiem wam, że już wszystko mnie boli od leżenia. Ale pocieszać się, że z maluszka mi wszystko dobrze.
Dzisiaj zaczynam 11 tydzień i aż nie mogę uwierzyć. Ostatnio każdy kolejny dzień to był dla mnie cud i chyba już tak zostanie.
Współczuję tego leżenia, ja jestem teraz przez grypę na L4, chociaż już mi przeszło i odnoszę wrażenie, że czuję się przez to gorzej...08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
To widze ze bardzo rożne ceny pappy. Ja płace 350 zł w wawie. A i po moim krwiaku ani śladu
ładnie sie wchłonął
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 18:21
betina89, zubii, MrsKiss, majju, Bąbelek1980, 0202oliwcia, Zorganizowana:), Maja83, Saori lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Dzisiaj zaczynam 11 tydzień i aż nie mogę uwierzyć. Ostatnio każdy kolejny dzień to był dla mnie cud i chyba już tak zostanie.
Kesjaa, ja leżałam przez pierwszy misiąc...ale napisałam dziś do dr w związku z tym twardnieniem brzucha i co- znów nakaz leżenia. Dołożył duphaston który ostatnio odstawiliśmy, do tego nospa i aspargin.
Nie zaznam w ciąży spokoju dopóki nie urodzę
Zakręcona tak więc wyżej napisałam jakie dostałam zalecenia apropo twardego brzucha bo mówiłam, że dam znać. -
Hej. Po usg i pappa wyszło nam małe ryzyko także jestem względnie spokojna. NT 1,7, maluszek ma 7,4cm i tak bardzo bardzo wstępnie to córeczka
dosyć żywiołowa
Jestem już w niej zakochana
Następna wizyta za równe 4 tyg. 28 marca
Bąbelek1980, lucytom, Brave, Kimmy, Karolka12345, Rusałka*, justa., nowamamusia, Suri_, Saori, Leonore, Bacardi90, iza776, mkl, joaska1985, Ja86, miffy, Zorganizowana:), zubii, Cameline, aswalda, bizona, Dreamy, smeg lubią tę wiadomość
Nadusia
-
A jutro się przeprowadzam. Tzn potrwa to zapewne kilka dni do tygodnia ale na samą myśl mam ochotę zostać w łóżeczku i poprosić innych żeby za mnie wszystko zrobili
wiadomo, że nie będę przenosić pudeł czy przesuwać mebli ale jak sobie pomyślę o tych wszystkich kartonach, które muszę wypakowac i poukładać to już mi się słabo robi
ale z drugiej strony nie mogę się już doczekać aż będę mieszkać sama
lucytom, Zorganizowana:), Dreamy lubią tę wiadomość
Nadusia
-
stay wrote:Hej. Po usg i pappa wyszło nam małe ryzyko także jestem względnie spokojna. NT 1,7, maluszek ma 7,4cm i tak bardzo bardzo wstępnie to córeczka
dosyć żywiołowa
Jestem już w niej zakochana
Następna wizyta za równe 4 tyg. 28 marca
Super! I gratuluję ❤
-
Jestem po wizycie. Wszystko u moich serduszek dobrze. Ładnie sobie rosną i maja kolejno 22mm,20,5mm i 19mm
Bardzo się cieszę, że będę prowadziła ciążę też w poradni bo czuje, że jestem tam pod najlepsza opieka.miałam dzisiaj kroplowke na wzmocnienie i po niej poczułam się naprawdę lepiej. Ale wieczorem znowu mnie zmulilo na maksa. A lek, który dostałam torecan będę testować od jutra.
Lekarz mi mówił, że będą chcieli żebym jak najdłużej wytrzymała i cc ok 34 tyg. No ale zobaczymy jak to się wszystko ułoży. Jeszcze nie wybiegam myślami aż tak daleko.
Następna wizytę mam 16.03 a potem prenatalne 27.03lucytom, Brave, perfectangel85, Rusałka*, Bąbelek1980, nowamamusia, justa., Suri_, Saori, Leonore, Bacardi90, iza776, mkl, joaska1985, Ja86, betina89, Cameline, aswalda, Dreamy, smeg lubią tę wiadomość
-
Matka Rocku wrote:lucytom, Piszesz, że warto wybrać szpital, który wspiera karmienie piersią.
Mi się wydawało, że wybrałam najlepszy z możliwych. Na stronie piszą, że wspierają kp, jakieś nagrody i certyfikaty "szpital przyjazny dziecku", "rodzić po ludzku" i te sprawy... a okazało się, że to wszystko puste frazesy nie mające żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Jak sprawdzić czy teoria się nie mija z praktyką? Nie jestem pewna.
Opinie w necie też nie do końca są miarodajne. Myślę, że najlepiej dowiadywać się na wszystkie możliwe sposoby.
(Ja moje plumkanie też czuję na linii majtek.)
Wiesz, ja też nie trafiłam najlepiej jeśli chodzi o wsparcie kp, ale ja patrzyłam też na to żeby był oddział noworodkowy i neonatologia na miejscu w razie w... położne były spoko, pomagały i w ogóle, nie dawały mm ale też niepotrzebnie doradziły mi kapturki na płaskie sutki zamiast pomóc małego dostawić ale to wymagało czasu i cierpliwości a tego one tyle nie miały... Mi dopiero doradczyni laktacyjna pomogła jak wróciłam do domu i położna co przychodziła przez miesiąc po porodzie do domu...
Chyba poczta pantofliwa najlepiej działa, no i trzeba upominać się o swoje i krzyczeć jak trzeba. Ale żeby to robić to trzeba wiedzieć czego się chce więc wiedza to siła... Ja miałam na szczęście wsparcie w mężu i bratowej - pediatrze która dała mi kilka książek do poczytania i poleciła kilka blogów i po prostu powiedziała co i jak jako doświadczona matka co karmi 4 lata...
Super że czujesz plumkanie
-
Kimmy wrote:Jestem po wizycie. Wszystko u moich serduszek dobrze. Ładnie sobie rosną i maja kolejno 22mm,20,5mm i 19mm
Bardzo się cieszę, że będę prowadziła ciążę też w poradni bo czuje, że jestem tam pod najlepsza opieka.miałam dzisiaj kroplowke na wzmocnienie i po niej poczułam się naprawdę lepiej. Ale wieczorem znowu mnie zmulilo na maksa. A lek, który dostałam torecan będę testować od jutra.
Lekarz mi mówił, że będą chcieli żebym jak najdłużej wytrzymała i cc ok 34 tyg. No ale zobaczymy jak to się wszystko ułoży. Jeszcze nie wybiegam myślami aż tak daleko.
Następna wizytę mam 16.03 a potem prenatalne 27.03
Kimmy gratuluję serdecznie i życzę dużo siły!!! Ojjj będziesz mieć wesoło z trójką
-
Jestem po usg prenatalnym. Jestem przeszczęśliwa. Wszystko dobrze. Prawdopodobnie dziewczynka! Zmienił mi się tylko termin porodu na 6.09.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 23:12
Bąbelek1980, Rusałka*, Kimmy, nowamamusia, justa., Brave, Suri_, Saori, Leonore, mkl, joaska1985, Ja86, Justaw, Zorganizowana:), mika1987, lucytom, betina89, zubii, 0202oliwcia, Cameline, aswalda, Maja83, anet90, Dreamy lubią tę wiadomość