X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Hej dziewczyny :) Ja po wizycie. I chyba muszę przestać być taką panikarą, ale nie wiem jak to zrobić :P Wszystko jest w porządeczku. Bobo ma 4,4 cm, co odpowiada już 11 tydz i 1 dzień. Ruszało rączkami i nóżkami, to było takie niesamowite, machało tu i tam, że aż się pierwszy raz wzruszyłam ;) Myślałam, że w brzuchu mam jeszcze taką niemotę, a tu takie zaskoczenie.

Karooolcia, może tak reagujesz przez ciążę? Ja się już muszę trochę sama hamować i uspokajać, bo nerwy mnie roznoszą. Wczoraj prawie dwa razy rozkręciłam aferę, bo tak mnie wszystko denerwuje :P

Fakt może poprostu tak moje ciało reaguje... ogólnie to dopiero teraz jakieś większe mdłości mam :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile kosztowała Was Pappa?

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    Ja placilam w Poznaniu na Polnej ok.70 zl

7u22s65gu3gutoef.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaK. wrote:
    Angelius w Katowicach.

Rozmawiałam z kilkoma dziewczynami, które miały intralipid i wszystkie twierdzą że tylko dzięki niemu donosiły ciążę. Najlepszym przykładem jest moja kuzynka, która w wieku 40 lat urodziła w końcu zdrową córeczkę po 10 latach niepowodzeń i licznych stratach. Ta ostatnia szczęśliwa ciaza była właśnie na wlewach.
    O ja też do angelius. Kiedy masz kolejny wlew? Ja 14 marca. - Ta wiadomość już któryś raz edytuje, bo ciągle mi ucinalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 09:13

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Czy są tu kobietki które muszą leżeć 24h na dobę? :/
    Powiem wam, że już wszystko mnie boli od leżenia. Ale pocieszać się, że z maluszka mi wszystko dobrze.
    Dzisiaj zaczynam 11 tydzień i aż nie mogę uwierzyć. Ostatnio każdy kolejny dzień to był dla mnie cud i chyba już tak zostanie.
    Ja dużo leżę, bo jestem ciągle zmęczona i chyba profilaktycznie. Bo miałam krwiaka to leżałam i tak mi zostało. Oglądam bajki z córką

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Kinga13 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Powiem wam, że już wszystko mnie boli od leżenia. Ale pocieszać się, że z maluszka mi wszystko dobrze.
    Dzisiaj zaczynam 11 tydzień i aż nie mogę uwierzyć. Ostatnio każdy kolejny dzień to był dla mnie cud i chyba już tak zostanie.

Współczuję tego leżenia, ja jestem teraz przez grypę na L4, chociaż już mi przeszło i odnoszę wrażenie, że czuję się przez to gorzej...

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • 0202oliwcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    U mnie pappa 220 zł Włocławek kujawsko pomorskie

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze ze bardzo rożne ceny pappy. Ja płace 350 zł w wawie. A i po moim krwiaku ani śladu :) ładnie sie wchłonął

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 18:21

betina89, zubii, MrsKiss, majju, Bąbelek1980, 0202oliwcia, Zorganizowana:), Maja83, Saori lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:

Kesjaa, ja leżałam przez pierwszy misiąc...ale napisałam dziś do dr w związku z tym twardnieniem brzucha i co- znów nakaz leżenia. Dołożył duphaston który ostatnio odstawiliśmy, do tego nospa i aspargin.
    Nie zaznam w ciąży spokoju dopóki nie urodzę :(

Zakręcona tak więc wyżej napisałam jakie dostałam zalecenia apropo twardego brzucha bo mówiłam, że dam znać.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    U mnie USG + test z krwi i opis wyników 300 zł

qdkkqps67blqh0e0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pappa płaciłem 350 zł (warszawa)

Princesska lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pappę płaciłam 120 zł (usg miałam z pakietu medycznego)

Stay jak tam wizyta?

Witam nowe Mamusie :)

Ja cały czas czekam na wyniki Pappy, a we wtorek powtarzam usg...ale musi być dobrze! :)

stay lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Po usg i pappa wyszło nam małe ryzyko także jestem względnie spokojna. NT 1,7, maluszek ma 7,4cm i tak bardzo bardzo wstępnie to córeczka <3 dosyć żywiołowa :D Jestem już w niej zakochana <3
    Następna wizyta za równe 4 tyg. 28 marca

Bąbelek1980, lucytom, Brave, Kimmy, Karolka12345, Rusałka*, justa., nowamamusia, Suri_, Saori, Leonore, Bacardi90, iza776, mkl, joaska1985, Ja86, miffy, Zorganizowana:), zubii, Cameline, aswalda, bizona, Dreamy, smeg lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro się przeprowadzam. Tzn potrwa to zapewne kilka dni do tygodnia ale na samą myśl mam ochotę zostać w łóżeczku i poprosić innych żeby za mnie wszystko zrobili :P wiadomo, że nie będę przenosić pudeł czy przesuwać mebli ale jak sobie pomyślę o tych wszystkich kartonach, które muszę wypakowac i poukładać to już mi się słabo robi :P ale z drugiej strony nie mogę się już doczekać aż będę mieszkać sama

lucytom, Zorganizowana:), Dreamy lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Hej. Po usg i pappa wyszło nam małe ryzyko także jestem względnie spokojna. NT 1,7, maluszek ma 7,4cm i tak bardzo bardzo wstępnie to córeczka <3 dosyć żywiołowa :D Jestem już w niej zakochana <3
    Następna wizyta za równe 4 tyg. 28 marca

Super! I gratuluję ❤

https://www.maluchy.pl/li-72837.png oars9jm.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay - trzymam kochana za ciebie kciuki :) Poradzisz sobie, silna kobitka jesteś :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wszystko u moich serduszek dobrze. Ładnie sobie rosną i maja kolejno 22mm,20,5mm i 19mm
    Bardzo się cieszę, że będę prowadziła ciążę też w poradni bo czuje, że jestem tam pod najlepsza opieka. :) miałam dzisiaj kroplowke na wzmocnienie i po niej poczułam się naprawdę lepiej. Ale wieczorem znowu mnie zmulilo na maksa. A lek, który dostałam torecan będę testować od jutra.
    Lekarz mi mówił, że będą chcieli żebym jak najdłużej wytrzymała i cc ok 34 tyg. No ale zobaczymy jak to się wszystko ułoży. Jeszcze nie wybiegam myślami aż tak daleko.
    Następna wizytę mam 16.03 a potem prenatalne 27.03

lucytom, Brave, perfectangel85, Rusałka*, Bąbelek1980, nowamamusia, justa., Suri_, Saori, Leonore, Bacardi90, iza776, mkl, joaska1985, Ja86, betina89, Cameline, aswalda, Dreamy, smeg lubią tę wiadomość

f5b59272af.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    lucytom, Piszesz, że warto wybrać szpital, który wspiera karmienie piersią.
    Mi się wydawało, że wybrałam najlepszy z możliwych. Na stronie piszą, że wspierają kp, jakieś nagrody i certyfikaty "szpital przyjazny dziecku", "rodzić po ludzku" i te sprawy... a okazało się, że to wszystko puste frazesy nie mające żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości.

Jak sprawdzić czy teoria się nie mija z praktyką? Nie jestem pewna.
    Opinie w necie też nie do końca są miarodajne. Myślę, że najlepiej dowiadywać się na wszystkie możliwe sposoby.

(Ja moje plumkanie też czuję na linii majtek.)

Wiesz, ja też nie trafiłam najlepiej jeśli chodzi o wsparcie kp, ale ja patrzyłam też na to żeby był oddział noworodkowy i neonatologia na miejscu w razie w... położne były spoko, pomagały i w ogóle, nie dawały mm ale też niepotrzebnie doradziły mi kapturki na płaskie sutki zamiast pomóc małego dostawić ale to wymagało czasu i cierpliwości a tego one tyle nie miały... Mi dopiero doradczyni laktacyjna pomogła jak wróciłam do domu i położna co przychodziła przez miesiąc po porodzie do domu...

Chyba poczta pantofliwa najlepiej działa, no i trzeba upominać się o swoje i krzyczeć jak trzeba. Ale żeby to robić to trzeba wiedzieć czego się chce więc wiedza to siła... Ja miałam na szczęście wsparcie w mężu i bratowej - pediatrze która dała mi kilka książek do poczytania i poleciła kilka blogów i po prostu powiedziała co i jak jako doświadczona matka co karmi 4 lata...

Super że czujesz plumkanie :)

• lucytom Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Jestem po wizycie. Wszystko u moich serduszek dobrze. Ładnie sobie rosną i maja kolejno 22mm,20,5mm i 19mm
    Bardzo się cieszę, że będę prowadziła ciążę też w poradni bo czuje, że jestem tam pod najlepsza opieka. :) miałam dzisiaj kroplowke na wzmocnienie i po niej poczułam się naprawdę lepiej. Ale wieczorem znowu mnie zmulilo na maksa. A lek, który dostałam torecan będę testować od jutra.
    Lekarz mi mówił, że będą chcieli żebym jak najdłużej wytrzymała i cc ok 34 tyg. No ale zobaczymy jak to się wszystko ułoży. Jeszcze nie wybiegam myślami aż tak daleko.
    Następna wizytę mam 16.03 a potem prenatalne 27.03

Kimmy gratuluję serdecznie i życzę dużo siły!!! Ojjj będziesz mieć wesoło z trójką ;)

• Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg prenatalnym. Jestem przeszczęśliwa. Wszystko dobrze. Prawdopodobnie dziewczynka! Zmienił mi się tylko termin porodu na 6.09.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 23:12

Bąbelek1980, Rusałka*, Kimmy, nowamamusia, justa., Brave, Suri_, Saori, Leonore, mkl, joaska1985, Ja86, Justaw, Zorganizowana:), mika1987, lucytom, betina89, zubii, 0202oliwcia, Cameline, aswalda, Maja83, anet90, Dreamy lubią tę wiadomość

hchys65gxvlp3h6f.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ