Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaciora witaj w naszym gronie
Ja dziś trochę lepiej się czuję choć miałam mdłości... Kurde one powinny przechodzić teraz a nie się nasilaćA może to przesilenie wiosenne...?
Dodatkowo tak mnie dziś promotor wkurzył, że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok... -
Ja tez czuje plumkanie jednak to nie to.
Dla mnie generalnie polspiochy,spiochy i kaftaniki to byla jakas tragedia. A pajace tylko do spania. W dzień ubieralam body spodenki i skarpetki, albo zamiast bodow koszulkę. Body najlepsze kopertowe, chociaż ja lubię jeszcze zakladkowe, dla noworodzia, teraz to juz bez różnicy ale na początek kopertowe wymiatają. No i pampersy latem do chodzenia w dzień, zima do spania tez ekstra sie sprawdzają.
A co do kp to faktycznie butelki i smoczki miec wtedy w domu to nie jest dobry pomysłi nakladki tez do śmieci.
nowamamusia lubi tę wiadomość
-
A mi tak jakby pulsuje w okolicach żołądka, nie wiem co to, trochę się marwię, jak to ja.
Przez caly pierwszy trymestr czułam się dobrze, tylko 2 się zaczął i zaczęłam czuć się gorzej. Jestem słaba, mam nudności, przy siadaniu bolą mnie te kichy w środku (nie wiem jak to wytłumaczyć haha).
Tak się cieszyłam, że wszystko przebiegło bezobjawowo, bo przecież wszędzie jest napisane, że 2 symestr jest najspokojniejszy, a tu taki zonk
-
A i zapomniałam powiedzieć, dzisiaj pojechałam zobaczyć wyniki z krwi pobranej na prenatalnych. Usłyszałam "wszystko jest dobrze".
I to wszystko... Miała mi wysłać wyniki na maila i nie wysłała.
Z jednej strony super, że "Wszystko dobrze", ale z drugiej zapłaciłam 40 euro, chciałabym jednak zobaczyć te wyniki.
Chyba jutro się znowu tam wybiorę..
-
Dziewczyny, może któraś z Was skorzysta:http://sla.pl/landingpage_f/badania-tarczycowe-w-cenie-29zl/?smclient=dfbbf5c3-9f50-11e6-b37b 002590eabb38&utm_source=salesmanago&utm_medium=email&utm_campaign=Pakiet+bada%C5%84+tarczycowych+%28promocja+miesi%C4%99czna+-+marzec+2017%29+
Miłego wtorku! -
Hej dziewczyny
Ja po wizycie. I chyba muszę przestać być taką panikarą, ale nie wiem jak to zrobić
Wszystko jest w porządeczku. Bobo ma 4,4 cm, co odpowiada już 11 tydz i 1 dzień. Ruszało rączkami i nóżkami, to było takie niesamowite, machało tu i tam, że aż się pierwszy raz wzruszyłam
Myślałam, że w brzuchu mam jeszcze taką niemotę, a tu takie zaskoczenie.
Karooolcia, może tak reagujesz przez ciążę? Ja się już muszę trochę sama hamować i uspokajać, bo nerwy mnie roznoszą. Wczoraj prawie dwa razy rozkręciłam aferę, bo tak mnie wszystko denerwujeBąbelek1980, Rusałka*, Brave, zubii, Suri_, betina89, Justaw, Kesjaa, Ja86, joaska1985, nowamamusia, Saori, Leonore, aswalda, Dreamy lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
Widzę, że są tu mamy z problemami immunologicznymi. Niestety też się do nich zaliczam. Oprócz tego doszła u mnie mutacja genu MTHFR.
Jestem obecnie w 10 tygodniu czwartej już ciąży. Z pierwszej mam 2-letniego synka a z 2 kolejnych 2 aniołki w 11 tygodniu.
W tej ciaży jestem obłożona lekami. Wlewy intralipid co 3 tygodnie, steryd encorton, zastrzyki clexane, acard i metylowany kwas foliowy. Jak na razie jestem dobrej myśli bo oprócz fatalnego samopoczucia wszystko jest w porządku. Termin z om wychodzi nam na 30.09.2017
-
A ja coraz mocniej się utwierdzam w przekonaniu, że te stuki w moim brzuchu to jest TO ;-0
Jutro zaczynam 15.tydzień.
Mdłości jeszcze mnie trzymają, zwłaszcza popołudniami i wieczorem. Energii II trymestru wciąż brak, zaczynam obstawiać,że to ściemaAle może wiosną i ze słońcem w odpowiedniej ilości coś się i we mnie obudzi. Na razie czuję się jak tyjąca śpiąca królewna
Rozglądam się za bodziakami zapinanymi na zatrzaski na całej długości i na razie z dobrych jakościowo tylko polski Pinokio mi się pokazuje. Czy kojarzycie jeszcze jakieś firmy, które mają w ofercie takowe i nie jest to szajs, który nadaje się do wyrzucenia po kilku praniach?zubii, lucytom lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
ja juz po najcudowniejsze wizycie, maluszek ma 4,5 cm. Wiek oceniony na 11t2d, ładnie rośnie
serce 189 na min i bije jak dzwon
widziałam obie nóżki stopki rączki i nosek no poprostu wszystko. Tak sie rozczuliłam
10 marca prenatalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 15:45
Rusałka*, Brave, perfectangel85, MrsKiss, Zorganizowana:), Maja83, Suri_, betina89, Justaw, Nadiaa85, Kesjaa, Ja86, mkl, nowamamusia, Saori, Leonore, aswalda, Dreamy lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Kochane mamuśki pozwólcie ze nadrobie was później teraz muszę sie wyżalić jestem po wizycie u ginekologa na NFZ i jestem tak zniesmaczona ta wizyta ze watpie czy moja noga tam więcej postanie porażka .... Lekarz nie wyliczył mi który tydzień nie wyliczył na kiedy termin porodu nie zalecił żadnych witamin nawet nie pytał czy biorę kwas foliowy (ja to wszystko wiem ale to jest przeciez jego zasrany obowiązek) dal mi skierowanie na USG ponieważ on jest zdania ze jeśli on jest ginekologiem to powinien sie tylko tym zajmować a burak ma USG w gabinecie z którego korzysta inny ginekolog u nich w przychodni zrobił mi cytologie upuścił trochę krwi ze mnie a i jeszcze stwierdził ze mam nadżerke dupek jeden mój mówił ze mam tam ladnie i czysciutko do do badań to powiedział mi ze w pierwszym trymestrze są bardzo wazne te badania i ze trzeba ich niestety bardzo dużo zrobić a ze później będzie mnie (ja juz sie w duchu ucieszylam no bo przecież poszlam do niego glownie po to zeby dostac skierowanie na badania pierwszego trymestru)A ON CO??? Dał mi tylko glukozę , mocz ogólny i morfologie ogolna no ja pierdole az mnie nosi co za pojeb ....
Przepraszam za słownictwo ale no po prostu musialamMarcia1989 lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
oliwcia nawet nie bedę tego komentować
My z mężem prowadzimy biznes związany z NFZ i UBOLEWAM że pacjenci nie zgłaszają skarg na lekarzy- choć mają do tego prawo i często po prostu powinni to robić...a skoro nie są zgłaszane skargi to właśnie tak jest z leczeniem w ramach NFZi koło sie zamyka.
0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
Rusałka* wrote:A ja coraz mocniej się utwierdzam w przekonaniu, że te stuki w moim brzuchu to jest TO ;-0
Jutro zaczynam 15.tydzień.
Mdłości jeszcze mnie trzymają, zwłaszcza popołudniami i wieczorem. Energii II trymestru wciąż brak, zaczynam obstawiać,że to ściemaAle może wiosną i ze słońcem w odpowiedniej ilości coś się i we mnie obudzi. Na razie czuję się jak tyjąca śpiąca królewna
Rozglądam się za bodziakami zapinanymi na zatrzaski na całej długości i na razie z dobrych jakościowo tylko polski Pinokio mi się pokazuje. Czy kojarzycie jeszcze jakieś firmy, które mają w ofercie takowe i nie jest to szajs, który nadaje się do wyrzucenia po kilku praniach?Z tańszych h&m daje radę
Rusałka* lubi tę wiadomość
-
Hej, ja rzadko pisze ale czytam na biezaco. Mimo że to moja drugie dziecko to nie mogę jakoś przywyknąć do tego faktu. Często zapominam że jestem w ciąży i dźwigam albo robię jakieś niedozwolone rzeczy. Mam nadzieję, że dziecko przez to będzie tylko zahartowane i nic mu nie grozi przez te moja skleroze. Czekam na ruchy bo wtedy już nie da się zapomnieć
I edit: odkryłam chyba Kiedy ucina posty, mi po wystawionej buzce. Może to zależy od telefonu?
Pisałam ale mi uciekło że chodzę do dwóch lekarzy ale jakoś nie fair się z tym czuje. Jeden mówi tak a drugi siak i mimo że wszystko jest w porządku a oboje wydają się spoko to nie mogę się zdecydować na jednegoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 16:42
-
Już po prenatalnych. Wszystko jest super. Maleństwo ma 6,6cm, przeziernosc korkowa 1,5. Moje dziecko skacze, robi filolki i chyba ma ADHD
szok jakie ruchliwe
Na dzień dzisiejszy to chłopakale gin kazał się jeszcze tak bardzo nie nastawiac na tą płeć.
Krew na Pappe oddałam już wcześniej także dzisiaj też obliczal mi ryzyko i jest bardzo małe. Jedynie do zd 1:15520 a reszta powyzej 1:20000betina89, Justaw, Rusałka*, Cameline, Princesska, Bąbelek1980, zubii, 0202oliwcia, MrsKiss, Nadiaa85, shelby*, Kesjaa, Maja83, Ja86, Bacardi90, Brave, Gdziejestmieszko, joaska1985, justa., Kasia02, mkl, stay, lucytom, Kimmy, nowamamusia, Saori, Leonore, aswalda, Dreamy lubią tę wiadomość
-
MagdaK. wrote:Witajcie,
Widzę, że są tu mamy z problemami immunologicznymi. Niestety też się do nich zaliczam. Oprócz tego doszła u mnie mutacja genu MTHFR.
Jestem obecnie w 10 tygodniu czwartej już ciąży. Z pierwszej mam 2-letniego synka a z 2 kolejnych 2 aniołki w 11 tygodniu.
W tej ciaży jestem obłożona lekami. Wlewy intralipid co 3 tygodnie, steryd encorton, zastrzyki clexane, acard i metylowany kwas foliowy. Jak na razie jestem dobrej myśli bo oprócz fatalnego samopoczucia wszystko jest w porządku. Termin z om wychodzi nam na 30.09.2017
Gdzie jeździsz na intralipid? Ja w nim pokładam największą nadzieję. -
betina89 wrote:Cześć!
Gdzie jeździsz na intralipid? Ja w nim pokładam największą nadzieję.
Angelius w Katowicach.
Rozmawiałam z kilkoma dziewczynami, które miały intralipid i wszystkie twierdzą że tylko dzięki niemu donosiły ciążę. Najlepszym przykładem jest moja kuzynka, która w wieku 40 lat urodziła w końcu zdrową córeczkę po 10 latach niepowodzeń i licznych stratach. Ta ostatnia szczęśliwa ciaza była właśnie na wlewach. -
MoNaKo wrote:TaK Kinga, ale to było na samym początku ciąży więc muszę mu przypomnieć. A czy to właśnie Acard może mieć wpływ na pulsowanie krwi w nogach?
Nie wiem, po prostu nie powinno się brać tego typu leków bez konsultacji, dlatego pytam. Ale wątpię w jakiś związek, acard to zwykła aspiryna ;P08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Czy są tu kobietki które muszą leżeć 24h na dobę?
Powiem wam, że już wszystko mnie boli od leżenia. Ale pocieszać się, że z maluszka mi wszystko dobrze.
Dzisiaj zaczynam 11 tydzień i aż nie mogę uwierzyć. Ostatnio każdy kolejny dzień to był dla mnie cud i chyba już tak zostanie.Udało się w 10cs!
15.02 -serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa