Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
massa wrote:a ja wyszłam dzisiaj ze szpitala... w sobotę zaczęłam krwawić.
Mam krwiaka nad dzidziąmoże napiszę coś więcej jutro, dzisiaj już nie mam siły
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Lunka mi też spadło mocno TSH - 0,163. W cyklu w którym zaszłam w ciążę w 21dc miałam coś ok
2,2 więc spory spadek.
Mi lekarz powiedział, że na początku mogą być wahania tarczycowe, za jakiś czas powtarzam badania.
Massa dużo leż i odpoczywaj, krwiak się wchłonie i będzie dobrze, czego Ci życzę -
Odnośnie niskiego tsh jeszcze, lekarz mówił, że mogą przez to zdarzać się notoryczne wymioty, wtedy trzeba lekami uregulować tarczycę. Ja dziś od rana wymiotuję i nie wiem czy zwalić na ciążę czy tarczycę, lekarz do 20 marca na urlopie. Jestem dziś wykończona wymiotami
-
Massa przykro mi. Lez dużo odpoczywaj a będzie dobrze! Życzę, żeby sie szybko wchłonął!!
Ja znowu panikuje... Zaczęłam mieć dzisiaj bole krzyzowe, nie sa silne ale mocno wyczuwalne i pojawiają sie cyklicznie. Kurczę boje sie. Takimi lekkimi bolami zaczynał sie u mnie porod. Czułam tylko krzyzowe nawet nie wiem co to normalne skurcze. Tak sobie tłumacze, ze może macica sie rozciaga i dlatego ale czy by to bylo tak mocno wyczuwalne i uciążliwe? Boże byle do czwartku do wizyty, bo chyba osiwieje -
Karolka12345 wrote:Dzień dobry
Ja od 5 juz się kręcę z nerwów przed wizytą...
Wieczorem padne jak kawka
Trzymajcie kciuki.
Miłego dnia
Powodzenia :* ja się wyjątkowo nie stresuje...Gdyby młoda nie zbudzilam nas o 6 to bym się wyspalam hehe
Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizytyja jednak dam znać później bo jeszcze idę na zakupy a po nich idziemy do dziadków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 08:43
-
Ja się witam w 15 tygodniu! W sensie 14 tydz. 0 dni. Dziś po raz pierwszy poczułam brzuch podczas leżenia na plecach. Dziewczyny, jeśli nie wiecie czy to tłuszczyk czy ciąża, to mi się wydaje, że brzuch ciążowy jest dużo twardszy i nie rozlewa się tak jak tłuszczyk.
zubii, lucytom lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
massa będzie dobrze, wypoczywaj!
Ja dziś miałam pierwszą noc z moim nowym przyjacielem i muszę przyznać, że jest MEGA! W końcu nie czuję pachwin jak leżę na bokuM zazdrosny bo się do niego już nie przytulam w nocy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eecf67853a51.jpgYlya, Bąbelek1980, lucytom lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane- ja już po wizycie. Wszystko dobrze z maluchami i mają po ok 10 cm. Jeden sobie trzymał w rączce pępowinę i to było bardzo słodkie
Dr próbował poznać płeć ale się nie udało więc będziemy szukać za dwa tygodnie.
Co do macicy to jest "troszkę twarda" więc mam dużo leżeć i odpoczywać. W dodatku żadnych spacerów. Dziś jednak dostałam wychodne do fryzjera
Biorę leki rozkurczowe i magnez od tygodnia więc mam nadzieje że niedługo macica wyluzuje.
Jestem dobrej myśli że wszystko będzie dobrze ale żałuję że nie zapytałam dr czy on wszystkie ciąże bliźniacze prowadzi tak ostrożnie czy akurat moją bo najpierw był krwiak a teraz ta macica...
Zdjęć tym razem nie było więc nie wrzucam.
Za wszystkie wizytujące mamusie ściskam kciuki :*Marcia1989, Maja83, Cameline, MrsKiss, Lisa85, wisienka1212, mkl, Ylya, joaska1985, Ja86, zubii, Rusałka*, aswalda, lucytom, Brave lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś u lekarza w sprawie tych bólów głowy, ponoć mam napięty kark i te mięśnie wokół niego, polecił mi fizjoterapeute żeby mi trochę poluzował mięśnie. A poza tym to imbir w tabletkach na wymioty i mdłości, no ciekawa jestem czy pomoże.
MoNaKo a jak tam Twoje dziąsła? Płukanie wodą utlenioną pomogło?
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za te co idą w najbliższym czasiezubii lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny życzę Wam powodzenia na dzisiejszych wizytach
dzięki za info odnośnie tych suplementów
Natalko no niestety mi wyszła niedoczynność, niedługo znowu będę sprawdzać TSH, może faktycznie przez te tabletki nie tyje, nie wiem, niebawem się dowiem niedługo idę też do endo na kontrolę
Saori gratuluję wspaniałych wieści
Oliwcia super brzuszek
Iza Twój też śliczny
ostatnio, wydaje mi się że też już czuję lekkie smyranie, ale nie jestem jeszcze na 100 pewna że to to
Lisa85, zubii lubią tę wiadomość
-
aswalda wrote:Massa przykro mi. Lez dużo odpoczywaj a będzie dobrze! Życzę, żeby sie szybko wchłonął!!
Ja znowu panikuje... Zaczęłam mieć dzisiaj bole krzyzowe, nie sa silne ale mocno wyczuwalne i pojawiają sie cyklicznie. Kurczę boje sie. Takimi lekkimi bolami zaczynał sie u mnie porod. Czułam tylko krzyzowe nawet nie wiem co to normalne skurcze. Tak sobie tłumacze, ze może macica sie rozciaga i dlatego ale czy by to bylo tak mocno wyczuwalne i uciążliwe? Boże byle do czwartku do wizyty, bo chyba osiwieje -
Maja83 owszem pomogło i jest lepiej
Nie są takie jak przed ciążą bo nadal troszkę opuchnięte ale znaczniej mniej krwawią i nie czuję dyskomfortu. To była naprawdę dobra rada. Płukałam i wodą utlenioną i szałwią.
Dziewczyny które farbują włosy- wybieracie te farby bez amoniaku czy normalne zwykłe? jadę dziś do fryzjera i oni mają delikatne farby które nie uczulają ale amoniak pewnie też tam jest.Maja83 lubi tę wiadomość
-
ew101 wrote:hej dziewczyny życzę Wam powodzenia na dzisiejszych wizytach
dzięki za info odnośnie tych suplementów
Natalko no niestety mi wyszła niedoczynność, niedługo znowu będę sprawdzać TSH, może faktycznie przez te tabletki nie tyje, nie wiem, niebawem się dowiem niedługo idę też do endo na kontrolę
Saori gratuluję wspaniałych wieści
Oliwcia super brzuszek
Iza Twój też śliczny
ostatnio, wydaje mi się że też już czuję lekkie smyranie, ale nie jestem jeszcze na 100 pewna że to to -
Co do farb w tych czasach już nie ma takiego ryzyka
.. nie sa juz takie smierdzace jak kilka lat temu. Ja ostatnio byłam, fakt farbuje na braz ale przy moim obecnym węchu nie wczulam nic niepokojacego. Mysle ze nie ma sie czym martwic tym bardziej ze I trym juz za nami i bąbel nie jest juz tak wrazliwy
Pamietam te stare farby amoniaku tyle ze rury przetykalo