X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    massa wrote:
    a ja wyszłam dzisiaj ze szpitala... w sobotę zaczęłam krwawić.
    Mam krwiaka nad dzidzią :( może napiszę coś więcej jutro, dzisiaj już nie mam siły :(
    Trzymqj sie dbaj o siebie i dzidzie mam nadzieje ze krwiak szybko zniknie

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka mi też spadło mocno TSH - 0,163. W cyklu w którym zaszłam w ciążę w 21dc miałam coś ok
    2,2 więc spory spadek.
    Mi lekarz powiedział, że na początku mogą być wahania tarczycowe, za jakiś czas powtarzam badania.

Massa dużo leż i odpoczywaj, krwiak się wchłonie i będzie dobrze, czego Ci życzę

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie niskiego tsh jeszcze, lekarz mówił, że mogą przez to zdarzać się notoryczne wymioty, wtedy trzeba lekami uregulować tarczycę. Ja dziś od rana wymiotuję i nie wiem czy zwalić na ciążę czy tarczycę, lekarz do 20 marca na urlopie. Jestem dziś wykończona wymiotami

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 09:37

buka03, mkl, Ja86, zubii, shelby*, Cameline, Maja83, ⚘Kwiatuszek, Lunka, lucytom, betina89, Dreamy lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Massa przykro mi. Lez dużo odpoczywaj a będzie dobrze! Życzę, żeby sie szybko wchłonął!!
    Ja znowu panikuje... Zaczęłam mieć dzisiaj bole krzyzowe, nie sa silne ale mocno wyczuwalne i pojawiają sie cyklicznie. Kurczę boje sie. Takimi lekkimi bolami zaczynał sie u mnie porod. Czułam tylko krzyzowe nawet nie wiem co to normalne skurcze. Tak sobie tłumacze, ze może macica sie rozciaga i dlatego ale czy by to bylo tak mocno wyczuwalne i uciążliwe? Boże byle do czwartku do wizyty, bo chyba osiwieje :(

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja od 5 juz się kręcę z nerwów przed wizytą...

Wieczorem padne jak kawka ;)

Trzymajcie kciuki.

Miłego dnia :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:

Ja od 5 juz się kręcę z nerwów przed wizytą...

Wieczorem padne jak kawka ;)

Trzymajcie kciuki.

Miłego dnia :)

Powodzenia :* ja się wyjątkowo nie stresuje...Gdyby młoda nie zbudzilam nas o 6 to bym się wyspalam hehe

Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty :) ja jednak dam znać później bo jeszcze idę na zakupy a po nich idziemy do dziadków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 08:43

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Massa nie martw się ! Mam nadzieje ze krwiak się szybko wchłonie.
    I witam się w 12tym tyg.

74709jcgjiz14w6b.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 15 tygodniu! W sensie 14 tydz. 0 dni. Dziś po raz pierwszy poczułam brzuch podczas leżenia na plecach. Dziewczyny, jeśli nie wiecie czy to tłuszczyk czy ciąża, to mi się wydaje, że brzuch ciążowy jest dużo twardszy i nie rozlewa się tak jak tłuszczyk.

zubii, lucytom lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
    massa będzie dobrze, wypoczywaj!

Ja dziś miałam pierwszą noc z moim nowym przyjacielem i muszę przyznać, że jest MEGA! W końcu nie czuję pachwin jak leżę na boku ;) M zazdrosny bo się do niego już nie przytulam w nocy :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eecf67853a51.jpg

Ylya, Bąbelek1980, lucytom lubią tę wiadomość

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:14

zubii lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)

Życzę udanych wizyt :) Trzymam mocno kciuki :)

Ja właśnie zjadłam śniadanko i nie mam siły się ruszać hehe

zubii lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane- ja już po wizycie. Wszystko dobrze z maluchami i mają po ok 10 cm. Jeden sobie trzymał w rączce pępowinę i to było bardzo słodkie :)
    Dr próbował poznać płeć ale się nie udało więc będziemy szukać za dwa tygodnie.
    Co do macicy to jest "troszkę twarda" więc mam dużo leżeć i odpoczywać. W dodatku żadnych spacerów. Dziś jednak dostałam wychodne do fryzjera :)
    Biorę leki rozkurczowe i magnez od tygodnia więc mam nadzieje że niedługo macica wyluzuje.
    Jestem dobrej myśli że wszystko będzie dobrze ale żałuję że nie zapytałam dr czy on wszystkie ciąże bliźniacze prowadzi tak ostrożnie czy akurat moją bo najpierw był krwiak a teraz ta macica...
    Zdjęć tym razem nie było więc nie wrzucam.

Za wszystkie wizytujące mamusie ściskam kciuki :*

Marcia1989, Maja83, Cameline, MrsKiss, Lisa85, wisienka1212, mkl, Ylya, joaska1985, Ja86, zubii, Rusałka*, aswalda, lucytom, Brave lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u lekarza w sprawie tych bólów głowy, ponoć mam napięty kark i te mięśnie wokół niego, polecił mi fizjoterapeute żeby mi trochę poluzował mięśnie. A poza tym to imbir w tabletkach na wymioty i mdłości, no ciekawa jestem czy pomoże.

MoNaKo a jak tam Twoje dziąsła? Płukanie wodą utlenioną pomogło?

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za te co idą w najbliższym czasie :)

zubii lubi tę wiadomość

• ew101 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny życzę Wam powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

dzięki za info odnośnie tych suplementów :)

Natalko no niestety mi wyszła niedoczynność, niedługo znowu będę sprawdzać TSH, może faktycznie przez te tabletki nie tyje, nie wiem, niebawem się dowiem niedługo idę też do endo na kontrolę

Saori gratuluję wspaniałych wieści :)

Oliwcia super brzuszek :)
    Iza Twój też śliczny :)

ostatnio, wydaje mi się że też już czuję lekkie smyranie, ale nie jestem jeszcze na 100 pewna że to to ;)

Lisa85, zubii lubią tę wiadomość

Stdqp2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Massa przykro mi. Lez dużo odpoczywaj a będzie dobrze! Życzę, żeby sie szybko wchłonął!!
    Ja znowu panikuje... Zaczęłam mieć dzisiaj bole krzyzowe, nie sa silne ale mocno wyczuwalne i pojawiają sie cyklicznie. Kurczę boje sie. Takimi lekkimi bolami zaczynał sie u mnie porod. Czułam tylko krzyzowe nawet nie wiem co to normalne skurcze. Tak sobie tłumacze, ze może macica sie rozciaga i dlatego ale czy by to bylo tak mocno wyczuwalne i uciążliwe? Boże byle do czwartku do wizyty, bo chyba osiwieje :(
    I jak tam sie czujesz? Ja nie mam pojecia jak wyglądają te bóle wiec nie wiec co doradzic, jesli dalej cie boli to może wizyta na ip?

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 owszem pomogło i jest lepiej :) :) Nie są takie jak przed ciążą bo nadal troszkę opuchnięte ale znaczniej mniej krwawią i nie czuję dyskomfortu. To była naprawdę dobra rada. Płukałam i wodą utlenioną i szałwią.

Dziewczyny które farbują włosy- wybieracie te farby bez amoniaku czy normalne zwykłe? jadę dziś do fryzjera i oni mają delikatne farby które nie uczulają ale amoniak pewnie też tam jest.

Maja83 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ew101 wrote:
    hej dziewczyny życzę Wam powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

dzięki za info odnośnie tych suplementów :)

Natalko no niestety mi wyszła niedoczynność, niedługo znowu będę sprawdzać TSH, może faktycznie przez te tabletki nie tyje, nie wiem, niebawem się dowiem niedługo idę też do endo na kontrolę

Saori gratuluję wspaniałych wieści :)

Oliwcia super brzuszek :)
    Iza Twój też śliczny :)

ostatnio, wydaje mi się że też już czuję lekkie smyranie, ale nie jestem jeszcze na 100 pewna że to to ;)
    Ja ostatnio tez poczulam coś, ale nie bylo to na tyle mocne bym mogla powiedziec że to na pewno dzidzia, może poprostu mi sie wydawalo, w pierwszej ciazy pierwsze ruchy które poczulam i bylam pewna że to na pewno dzidzia trwaly dobre 30 sek, tak sie wiercil mały ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:14

buka03 lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do farb w tych czasach już nie ma takiego ryzyka ;).. nie sa juz takie smierdzace jak kilka lat temu. Ja ostatnio byłam, fakt farbuje na braz ale przy moim obecnym węchu nie wczulam nic niepokojacego. Mysle ze nie ma sie czym martwic tym bardziej ze I trym juz za nami i bąbel nie jest juz tak wrazliwy :)

Pamietam te stare farby amoniaku tyle ze rury przetykalo :D

xrotflw1v3lz0rek.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ