X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Buka jesteśmy dokładnie w tym samym dniu ciąży :) Ja jeszcze ruchów nie czuję. Coś tam mi się wydawało, ale raczej to jeszcze nie to.
    No wlasnie ja tez nie jestem pewna, ale z synkiem ruchy poczulam w 16 tyg wiec mam nadzieje że niebawem cos poczuje i będe wiedziala już że to na pewno dzidzia :-D jakos juz czekam na te ruchy, zawsze jak maly mi sie wiercil to bylam spokojna że ma sie dobrze a puki co to niby wiem że jestem w ciąży ale tych ruchów mi brakuje ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:15

buka03 lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Co do farb w tych czasach już nie ma takiego ryzyka ;).. nie sa juz takie smierdzace jak kilka lat temu. Ja ostatnio byłam, fakt farbuje na braz ale przy moim obecnym węchu nie wczulam nic niepokojacego. Mysle ze nie ma sie czym martwic tym bardziej ze I trym juz za nami i bąbel nie jest juz tak wrazliwy :)

Pamietam te stare farby amoniaku tyle ze rury przetykalo :D

wisienka masz racje- to juz nie te farby co kiedyś :) Muszę coś ze sobą zrobic bo od tego leżenia czuję się mega zaniedbana. A w ładnych włosach będzie leżało mi sie przujemniej ;)

Co do ruchów to ja jeszcze się nie doszukuję...Mi tylko bulgocze i się przelewa ale to nie aż tak nisko więc sądzę że to jelita.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja robie odrosty najmocniejszym rozjasniaczem jaki tylko jest. I myśle ze jest w nim amoniak. Poprostu nos zakrylam zeby nie czuć smrodu :P

MoNaKo lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała ma już 9,2 cm, z nóżkami 15 cm, co odpowiada 15w 3d. Całkiem spora z niej pannica

Maja83, Bąbelek1980, Zorganizowana:), Ja86, zubii, Bacardi90, MrsKiss, aswalda, Lunka, Princesska, MoNaKo, lucytom, Kimmy, stay, Dreamy, Brave, Lisa85, nowamamusia lubią tę wiadomość

7u22vfxm0lh292be.png
  • MagdaK. Znajoma

Wysłany: 7 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży ruchy synka poczułam dopiero koło 18 tygodnia. Bardzo mnie to stresowalo. Okazało się że to przez łożysko, które było na przedniej ścianie macicy a do tego dwuplatowe. Nic poważnego - taka moja uroda ;) ciekawa jestem jak będzie teraz :)

f2w3dqk3oeryzp9f.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Dzisiaj moje pierwsze prenatalne a drugie usg od 26 stycznia, wtedy mialam usg zeby potwierdzic ciaze. Strasznie sie stresuje czy wszystko dobrze. Nie mam zadnych objawow juz dawno a jak mialam w 8-9 tyg to na tydzien mldlosci. A te pierwsze usg tez bylo daawno temu. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...

mkl, Maja83 lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po przeziernosc 1,8 i dał mi skierowanie na test pappa...Nie chciałam robić ale nalegał wszystko jest ok ale on woli żeby zrobiła więc jadę jutro bo to ma być koniecznie jutro. I najprawdopodobniej chłopak ale to jeszcze może się zmienić ;) ale ja wiem, że się nie zmieni bo od początku tak czuję ! Dzidzia ma 6,35 cm i cały czas wychodzi mi ten sam termin ! Ba nawet tydzień i dzień pokrywa się z suwaczkiem !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 12:10

Bacardi90, verka, buka03, MrsKiss, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, Matka Rocku, Rusałka*, aswalda, Cameline, mkl, Maja83, joaska1985, Princesska, różowo, MoNaKo, lucytom, justa., Kimmy, Ja86, Ylya, stay, Kasia02, Dreamy, Brave, Lisa85, nowamamusia lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje zubi. Na pewno badania wyjda dobrzr:) fajnie, ze masz juz za soba:) mi sie tez wydaje ze u mnie bedzie chlopczyk ale zobaczymy czy dzisiaj cos sie dowiem

zubii lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kolejna wizyta 04.04 godzin. 15:10

Łożysko mam na tylnej ściance i mi powiedział że pierwsze ruchy dopiero ok 20 tyg z córką mówił mi to samo a pierwsze ruchy poczułam już 16 tc więc zobaczymy jak teraz będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 12:22

lucytom lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Gratuluje zubi. Na pewno badania wyjda dobrzr:) fajnie, ze masz juz za soba:) mi sie tez wydaje ze u mnie bedzie chlopczyk ale zobaczymy czy dzisiaj cos sie dowiem

To trzymam kciuki !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 jak tam wizyta u poloznej? fajna babeczka jakaś Ci się trafiła?
    ja mam za 1,5 godziny, a tak mi się nie chce iść... liczyłam, że jak to druga ciąża to 10 minut i po sprawie, a napisali mi smsa, że z 1,5 godziny potrwa... taka ładna pogoda, Mąż na spacer z synkiem idzie, a ja będę się kisić tam :P
    zresztą przy brzydkiej pogodzie też by mi się nie chciało, szkoda mi czasu na te spotkania jakoś :P

Annie1981 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro scan w szpitalu i wizytę. Może wreszcie jakies badania mi porobią bo póki co jeszcze ani jednej probówki krwi mi nie pobrali :O
    średniowiecze jak Boga kocham

Wczoraj szalałam wieczorem na aliexpress bo szukałam conversów dla siebie i kupiłam cztery pieluszki wielorazowe AIO i dwa otulacze na początek. Takie śliczne wzory, ze nie mogłam się powstrzymać.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj idę na warsztaty bezpieczny maluch, mam nadzieję, że mój mąż zdąży bo aktualnie w Sopocie jest, a do Torunia ma 200km. Mam nadzieję, że będą ciekawe no i liczę na jakieś próbki kosmetyków;p

Chciałam poruszyć temat krwi pępowinowej. Czy któraś o tym myślała? Ja jestem zdecydowana na to już od dawna, wole wydać na to kasę niż np. na nowy wózek za 2,5tyś. Ale to moje zdanie i niekoniecznie musicie się z nim zgodzić.

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    a ja dzisiaj idę na warsztaty bezpieczny maluch, mam nadzieję, że mój mąż zdąży bo aktualnie w Sopocie jest, a do Torunia ma 200km. Mam nadzieję, że będą ciekawe no i liczę na jakieś próbki kosmetyków;p

Chciałam poruszyć temat krwi pępowinowej. Czy któraś o tym myślała? Ja jestem zdecydowana na to już od dawna, wole wydać na to kasę niż np. na nowy wózek za 2,5tyś. Ale to moje zdanie i niekoniecznie musicie się z nim zgodzić.

Na warsztatach, wszystkiego nt. Temat się dowiesz ;) Są próbki kosmetyków, ale malutko, ja wzięłam reklamóweczkę, a w środku oprócz paru próbek kosmetyków był smoczek, różowy! :D

f2wl4z17q60magcw.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja już dawno po, ale jechałam szybko do pracy na szkolenie :)

Dziękuję Bogu, że zdecydowałam się na to badanie :)

Przezierność uwaga...1,4! Czyli poprzedni lekarz źle zmierzył.

W ogóle badanie trwało ponad 30 minut, a nie 7 jak u poprzedniego.

W ogóle wydaje mi się, że on chciał mnie naciągnąć na badanie krwi (bo już przed badaniem mówiłam, że nie chcę). Po badaniu poczytałam opinie o nim w necie i parę kobiet pisało o tym, że czują się naciągnięte.. Nie wiem "za rękę" go nie chwyciłam, ale jeżeli to prawda to mam ochotę uciąć mu co nieco tępymi nożyczkami za te 10 dni stresu!

Reasumując co najważniejsze dzidziuś zdrowy :) Pani doktor też skłaniała się ku chłopcu, ale mówi do 16 tygodnia to jeszcze i tak do końca nie wiadomo.

Tętno 169 więc jeżeli to chłopak to nie sprawdzi się powiązanie tętna z płcią :P

Kamień z serca <3

aswalda, zubii, Cameline, perfectangel85, Marcia1989, Zorganizowana:), MoNaKo, Matka Rocku, lucytom, joaska1985, justa., Kimmy, Ja86, Lunka, Maja83, stay, Kasia02, Dreamy, ⚘Kwiatuszek, Brave, Lisa85 lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Hej.

W ogóle wydaje mi się, że on chciał mnie naciągnąć na badanie krwi (bo już przed badaniem mówiłam, że nie chcę). Po badaniu poczytałam opinie o nim w necie i parę kobiet pisało o tym, że czują się naciągnięte.. Nie wiem "za rękę" go nie chwyciłam, ale jeżeli to prawda to mam ochotę uciąć mu co nieco tępymi nożyczkami za te 10 dni stresu!

Reasumując co najważniejsze dzidziuś zdrowy :) Pani doktor też skłaniała się ku chłopcu, ale mówi do 16 tygodnia to jeszcze i tak do końca nie wiadomo.

Tętno 169 więc jeżeli to chłopak to nie sprawdzi się powiązanie tętna z płcią :P

Kamień z serca <3

U mnie tetno 153 i tez chyba chlopak

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Hej.

Kamień z serca <3
    Jaka różnica w zmierzeniu.. masakra! Suma sumarum najważniejsze, ze na korzyść! Super!;)

16udvfxmplx8ab54.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka świetne wieści po takim stresie! :)

Zubii Tobie też gratuluję dobrych wiadomości :)

Tętno może niektórym się sprawdzi ale nie wierzę w tą zależność. Ostatnio wyczytałam że przy testach pappa wyższe wartości wolnej bety wskazują na dziewczynkę... pewnie z czasem będzie coraz więcej "ciekawych" teorii :)

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    I jak tam sie czujesz? Ja nie mam pojecia jak wyglądają te bóle wiec nie wiec co doradzic, jesli dalej cie boli to może wizyta na ip?
    Dzięki, troszkę lepiej, bo te bole na szczęście minęły w nocy. Dzisiaj od rana mam jakby bol jajnika promieniuje w pachwinie i na plecy i do tego miesiączkowy bol. Na razie nieco minęło ale wzięłam dodatkowy magnez i nospe i leze.

buka03 lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ