Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lisa85 wrote:Buka jesteśmy dokładnie w tym samym dniu ciąży
Ja jeszcze ruchów nie czuję. Coś tam mi się wydawało, ale raczej to jeszcze nie to.
jakos juz czekam na te ruchy, zawsze jak maly mi sie wiercil to bylam spokojna że ma sie dobrze a puki co to niby wiem że jestem w ciąży ale tych ruchów mi brakuje
-
wisienka1212 wrote:Co do farb w tych czasach już nie ma takiego ryzyka
.. nie sa juz takie smierdzace jak kilka lat temu. Ja ostatnio byłam, fakt farbuje na braz ale przy moim obecnym węchu nie wczulam nic niepokojacego. Mysle ze nie ma sie czym martwic tym bardziej ze I trym juz za nami i bąbel nie jest juz tak wrazliwy
Pamietam te stare farby amoniaku tyle ze rury przetykalo
wisienka masz racje- to juz nie te farby co kiedyśMuszę coś ze sobą zrobic bo od tego leżenia czuję się mega zaniedbana. A w ładnych włosach będzie leżało mi sie przujemniej
Co do ruchów to ja jeszcze się nie doszukuję...Mi tylko bulgocze i się przelewa ale to nie aż tak nisko więc sądzę że to jelita. -
Moja Mała ma już 9,2 cm, z nóżkami 15 cm, co odpowiada 15w 3d. Całkiem spora z niej pannica
Maja83, Bąbelek1980, Zorganizowana:), Ja86, zubii, Bacardi90, MrsKiss, aswalda, Lunka, Princesska, MoNaKo, lucytom, Kimmy, stay, Dreamy, Brave, Lisa85, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży ruchy synka poczułam dopiero koło 18 tygodnia. Bardzo mnie to stresowalo. Okazało się że to przez łożysko, które było na przedniej ścianie macicy a do tego dwuplatowe. Nic poważnego - taka moja uroda
ciekawa jestem jak będzie teraz
-
Czesc dziewczyny. Dzisiaj moje pierwsze prenatalne a drugie usg od 26 stycznia, wtedy mialam usg zeby potwierdzic ciaze. Strasznie sie stresuje czy wszystko dobrze. Nie mam zadnych objawow juz dawno a jak mialam w 8-9 tyg to na tydzien mldlosci. A te pierwsze usg tez bylo daawno temu. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...
mkl, Maja83 lubią tę wiadomość
-
Ja już po przeziernosc 1,8 i dał mi skierowanie na test pappa...Nie chciałam robić ale nalegał wszystko jest ok ale on woli żeby zrobiła więc jadę jutro bo to ma być koniecznie jutro. I najprawdopodobniej chłopak ale to jeszcze może się zmienić
ale ja wiem, że się nie zmieni bo od początku tak czuję ! Dzidzia ma 6,35 cm i cały czas wychodzi mi ten sam termin ! Ba nawet tydzień i dzień pokrywa się z suwaczkiem !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 12:10
Bacardi90, verka, buka03, MrsKiss, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, Matka Rocku, Rusałka*, aswalda, Cameline, mkl, Maja83, joaska1985, Princesska, różowo, MoNaKo, lucytom, justa., Kimmy, Ja86, Ylya, stay, Kasia02, Dreamy, Brave, Lisa85, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
A i kolejna wizyta 04.04 godzin. 15:10
Łożysko mam na tylnej ściance i mi powiedział że pierwsze ruchy dopiero ok 20 tyg z córką mówił mi to samo a pierwsze ruchy poczułam już 16 tc więc zobaczymy jak teraz będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 12:22
lucytom lubi tę wiadomość
-
Annie1981 jak tam wizyta u poloznej? fajna babeczka jakaś Ci się trafiła?
ja mam za 1,5 godziny, a tak mi się nie chce iść... liczyłam, że jak to druga ciąża to 10 minut i po sprawie, a napisali mi smsa, że z 1,5 godziny potrwa... taka ładna pogoda, Mąż na spacer z synkiem idzie, a ja będę się kisić tam
zresztą przy brzydkiej pogodzie też by mi się nie chciało, szkoda mi czasu na te spotkania jakośAnnie1981 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Ja mam jutro scan w szpitalu i wizytę. Może wreszcie jakies badania mi porobią bo póki co jeszcze ani jednej probówki krwi mi nie pobrali
średniowiecze jak Boga kocham
Wczoraj szalałam wieczorem na aliexpress bo szukałam conversów dla siebie i kupiłam cztery pieluszki wielorazowe AIO i dwa otulacze na początek. Takie śliczne wzory, ze nie mogłam się powstrzymać.Daniel
-
a ja dzisiaj idę na warsztaty bezpieczny maluch, mam nadzieję, że mój mąż zdąży bo aktualnie w Sopocie jest, a do Torunia ma 200km. Mam nadzieję, że będą ciekawe no i liczę na jakieś próbki kosmetyków;p
Chciałam poruszyć temat krwi pępowinowej. Czy któraś o tym myślała? Ja jestem zdecydowana na to już od dawna, wole wydać na to kasę niż np. na nowy wózek za 2,5tyś. Ale to moje zdanie i niekoniecznie musicie się z nim zgodzić. -
mkl wrote:a ja dzisiaj idę na warsztaty bezpieczny maluch, mam nadzieję, że mój mąż zdąży bo aktualnie w Sopocie jest, a do Torunia ma 200km. Mam nadzieję, że będą ciekawe no i liczę na jakieś próbki kosmetyków;p
Chciałam poruszyć temat krwi pępowinowej. Czy któraś o tym myślała? Ja jestem zdecydowana na to już od dawna, wole wydać na to kasę niż np. na nowy wózek za 2,5tyś. Ale to moje zdanie i niekoniecznie musicie się z nim zgodzić.
Na warsztatach, wszystkiego nt. Temat się dowieszSą próbki kosmetyków, ale malutko, ja wzięłam reklamóweczkę, a w środku oprócz paru próbek kosmetyków był smoczek, różowy!
-
Hej.
Ja już dawno po, ale jechałam szybko do pracy na szkolenie
Dziękuję Bogu, że zdecydowałam się na to badanie
Przezierność uwaga...1,4! Czyli poprzedni lekarz źle zmierzył.
W ogóle badanie trwało ponad 30 minut, a nie 7 jak u poprzedniego.
W ogóle wydaje mi się, że on chciał mnie naciągnąć na badanie krwi (bo już przed badaniem mówiłam, że nie chcę). Po badaniu poczytałam opinie o nim w necie i parę kobiet pisało o tym, że czują się naciągnięte.. Nie wiem "za rękę" go nie chwyciłam, ale jeżeli to prawda to mam ochotę uciąć mu co nieco tępymi nożyczkami za te 10 dni stresu!
Reasumując co najważniejsze dzidziuś zdrowyPani doktor też skłaniała się ku chłopcu, ale mówi do 16 tygodnia to jeszcze i tak do końca nie wiadomo.
Tętno 169 więc jeżeli to chłopak to nie sprawdzi się powiązanie tętna z płcią
Kamień z sercaaswalda, zubii, Cameline, perfectangel85, Marcia1989, Zorganizowana:), MoNaKo, Matka Rocku, lucytom, joaska1985, justa., Kimmy, Ja86, Lunka, Maja83, stay, Kasia02, Dreamy, ⚘Kwiatuszek, Brave, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Hej.
W ogóle wydaje mi się, że on chciał mnie naciągnąć na badanie krwi (bo już przed badaniem mówiłam, że nie chcę). Po badaniu poczytałam opinie o nim w necie i parę kobiet pisało o tym, że czują się naciągnięte.. Nie wiem "za rękę" go nie chwyciłam, ale jeżeli to prawda to mam ochotę uciąć mu co nieco tępymi nożyczkami za te 10 dni stresu!
Reasumując co najważniejsze dzidziuś zdrowyPani doktor też skłaniała się ku chłopcu, ale mówi do 16 tygodnia to jeszcze i tak do końca nie wiadomo.
Kamień z serca
U mnie tetno 153 i tez chyba chlopak -
Karolka12345 wrote:Hej.
Kamień z serca -
Karolka świetne wieści po takim stresie!
Zubii Tobie też gratuluję dobrych wiadomości
Tętno może niektórym się sprawdzi ale nie wierzę w tą zależność. Ostatnio wyczytałam że przy testach pappa wyższe wartości wolnej bety wskazują na dziewczynkę... pewnie z czasem będzie coraz więcej "ciekawych" teoriizubii lubi tę wiadomość
-
buka03 wrote:I jak tam sie czujesz? Ja nie mam pojecia jak wyglądają te bóle wiec nie wiec co doradzic, jesli dalej cie boli to może wizyta na ip?
buka03 lubi tę wiadomość