X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    a ja dzisiaj idę na warsztaty bezpieczny maluch, mam nadzieję, że mój mąż zdąży bo aktualnie w Sopocie jest, a do Torunia ma 200km. Mam nadzieję, że będą ciekawe no i liczę na jakieś próbki kosmetyków;p

Chciałam poruszyć temat krwi pępowinowej. Czy któraś o tym myślała? Ja jestem zdecydowana na to już od dawna, wole wydać na to kasę niż np. na nowy wózek za 2,5tyś. Ale to moje zdanie i niekoniecznie musicie się z nim zgodzić.
    Mkl bardzo proszę o relacje z warsztatów. Ja mam 16.03 i nie wiem czy pójdę bo powinnam leżeć ale bardzo bym chciała. Jak mi napiszesz ze warto to nie będę odwoływać.
    Ci do krwi pepowinowej my z mężem bardzo poważnie o tym myślimy!!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubi, Karolka gratuluje udanych wizyt!!

zubii lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam na początku 15 tygodnia! Myślałam że brzucho mam i że widać a jak dzisiaj powiedziałam fizjo mojego syna o ciąży żeby się trochę usprawiedliwić że nie mam tyle siły żeby z nim w domu tyle ćwiczyć to się zdziwiła... hehe... w sumie to dobrze :)

Ale macie fajne brzucholki dziewczyny!

Zubii super wieści z prenatalnych :) no jestem ciekawa czy chłopak zostanie :) oby tak!

Karolka nawet nie wiesz jak się cieszę że poszłaś drugi raz do kekarza na prenatalne... no i kamień z serca! No ale dzidzia większa i pomiar dokładniejszy :) suuuuper jednym słowem :)

https://www.maluchy.pl/li-72837.png oars9jm.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie farbuję włosy tą samą farbą co zwykle ale u fryzjera. Ostatnio byłam w styczniu a to był 5 tc to nawet nie mówiłam fryzjerce że jestem w ciąży. Teraz znowu muszę iść i na farbę i na cięcie. Zresztą teraz farby są naprawdę w porządku.

• lucytom Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako Tobie też gratuluję udanej wizyty! Ale duże te twoje maluszki! Oszczędzaj się ile możesz!

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha widzicie z tego wszystkiego zapomniałam - Monako, Zubii gratuluję :)

Rusałka dzidziusia nogi to 6 cm?

Dzisiaj kumpela opowiadała mi, że jej kumpeli w zeszłym tygodniu lekarka pokazywała i zakreśliła na usg jąderka...Ta koleżanka musiała zrobić nifty i okazało się, że dziewczynka :) Hehe także wszystko się może zdarzyć :)

zubii lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po badaniach:) wszystko dobrze:) nt 1.96. 160 ud/min. Centymetrow 7;) na 90% chlopczyk:)

mkl, zubii, Karolka12345, aswalda, Kimmy, MrsKiss, Ja86, lucytom, Bacardi90, Ylya, Maja83, Cameline, stay, joaska1985, 0202oliwcia, Matka Rocku, perfectangel85, Kasia02, Brave, Lisa85, Dreamy, Leonore lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie bede robic jednak tego pappa nie czuje potrzeby z corka nt miala 1,5 teraz mam 1,8.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi lekarz kazal. Od razu po usg mialam ppbierana krew. Ale mowi zeby niczym sie nie przejmowac bo wszystko jest dobrze, ale teraz tak sie robi

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    No mi lekarz kazal. Od razu po usg mialam ppbierana krew. Ale mowi zeby niczym sie nie przejmowac bo wszystko jest dobrze, ale teraz tak sie robi

Mi tez kazal koniecznie jutro ale ja juz sie tym przejmuje i wole nie robic i tak to nic nie zmieni.

Lisa85 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści :)

Karolka, ale super, cieszę się - jakoś miałam przeczucie, że przy drugim badaniu, kiedy maluch będzie już większy, to pomiar może wyjść inaczej. Gratulacje :)

Mi też lekarz mówił, że to teraz norma, że badania z krwi robi się razem z usg prenatalnym. Ja już swoje wyniki mam, teraz czekam na usg w sobotę.

zubii lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą Was brzuchy? Mnie drugi dzień coś ciągnie po prawej stronie :/

bf6b47d663.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:

Tak, tylko ze mbie kluje ale ponoc to normalne.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny...kiedy się szuka położnej?

bf6b47d663.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Mnie ostatnio zaczął pobolewać oraz co jakiś czas twardnieć. Zaczęłam łykać magnez i no spę i jest trochę lepiej.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie po wczorajszej wizycie też wszystko dobrze.
    Maleństwa 24,5mm, 25mm, 28mm. :)
    Usg dosłownie na chwilkę ale przynajmniej się uspokoiłam.
    Miałam nowy powód do zmartwień bo praktycznie zniknęły mi mdlosci i to tak nagle. Są takie słabe ale nie można porównać to do tego co było jeszcze w zeszłym tygodniu.
    No ale czytam i czytam, że więcej dziewczyn tak ma, że mdłości są a na drugi dzień nie ma a za kilka dni wracają. A ginekolog też mnie uspokoił.

Bąbelek1980, stay, Cameline, joaska1985, 0202oliwcia, Matka Rocku, aswalda, Kasia02, Dreamy, ⚘Kwiatuszek, Brave, Lisa85, Leonore lubią tę wiadomość

f5b59272af.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Hej. U mnie po wczorajszej wizycie też wszystko dobrze.
    Maleństwa 24,5mm, 25mm, 28mm. :)
    Usg dosłownie na chwilkę ale przynajmniej się uspokoiłam.
    Miałam nowy powód do zmartwień bo praktycznie zniknęły mi mdlosci i to tak nagle. Są takie słabe ale nie można porównać to do tego co było jeszcze w zeszłym tygodniu.
    No ale czytam i czytam, że więcej dziewczyn tak ma, że mdłości są a na drugi dzień nie ma a za kilka dni wracają. A ginekolog też mnie uspokoił.

Ja tez tak mialam 4 dni caly czas mega mdlosci i nagle zmniejszyly sie diamyeralnie i z kazdym dniem slably az calkiem przeszly wiec mdlosci mialam ok 2 tygodnie.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    A i dziewczyny...kiedy się szuka położnej?
    Chodzi ci o taką środowiskową? Ja poprzednio mialam od 33 tyg chyba, nawet nie wiedzialam że jest cos takiego dopiero jak gin sie mnie zapytal czy przychodzi polożna to sie zdziwilam :-P, mowil że troche pozno sie za to zabieram :-P wiec w sumie tez jestem ciekawa od kiedy położna ma przychodzic ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Chodzi ci o taką środowiskową? Ja poprzednio mialam od 33 tyg chyba, nawet nie wiedzialam że jest cos takiego dopiero jak gin sie mnie zapytal czy przychodzi polożna to sie zdziwilam :-P, mowil że troche pozno sie za to zabieram :-P wiec w sumie tez jestem ciekawa od kiedy położna ma przychodzic ;-)

U mnie wybieralo sie w szpitalu a teraz mam juz do niej namiary wiec po porodzie zadzwonie.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    U mnie wybieralo sie w szpitalu a teraz mam juz do niej namiary wiec po porodzie zadzwonie.
    O, w sumie mam jeszcze nr tel do położnej, u mnie gin poprzednio kazal by przychodzila wczesniej i kontrolowala już tętno, i raz w tyg przychodzila aż do porodu, potem tez wpadala pare razy, na szczescie byla w miare spoko ;-)

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ